Γενικά Είναι τα ringnecks ακατάλληλα για κατοικίδια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gio-pepe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
εγω νομιζω οτι ειναι απο τα πιο δημοφιλη πουλια. ειναι νιμιζω τοσο δημοφιλες οσο τα μπατζυ και τα κοκατιλ μονο που φαινεται πιο... Παπαγαλος απο τα συγκεκριμενα. ειναι πολυ καλος ομιλητης, πολυ ανθεκτικο σαν πουλι, προσαρμοζεται ευκολα στις καιρικες συνθηκες της χωρας μας και δεν ειναι ακριβο πουλι σαν αγορα. το μονο ελλατωμα του κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι το μεγεθος του. αν ηταν ισως πιο μικρο πουλι θα το προτιμουσαν πιο πολλοι υποψηφιοι αγοραστες.
 
λοιπον το πηρα αποφαση. Θα παρω ρινκνεκ. Και συγκεκριμενα μπλε (γιατι πρασινο που μαρεσει πιο πολυ δεν βρηκα)

αρα σ/κ πρεπει να παω Αθήνα για να μου παραδωσουν το δωρο μου
 
εχε υποψιν σου πατριωτακι οτι τα πρασινα ειναι πιο κοινα (αρα και πιο φτηνα) σε αντιθεση με τα μπλε, γκρι και κιτρινα που ειναι λιγο πιο σπανια. αν το πρασινο ειναι τοχρωμα που προτιμας ειναι πολυ ευκολο να βρεις πουλι
 
πατριδα και εσυ; Μπραβο μας.

λοιπον αυτο που βρηκα ειναι ενα γκριμπλε και το βρηκα 110 ευρα.σε ενα πετ σοπ στο ιλιον.συγκεκριμενα ειπε οτι ειναι 5 μηνων.
 
Για σιγουριά για την ηλικία, κοίτα το δαχτυλίδι, γιατί μπορεί να σου πει ότι θέλει ειδικά ο πετσοπάς! Επίσης έχε υπόψην σου αν δεν είναι ταισμένο στο χέρι (που από την τιμή αυτό φαίνεται) θα πρέπει να δουλέψεις παραπάνω μαζί του στην αρχή για το θέμα εμπιστοσύνης κλπ..
 
Κι εγώ ψάχνω για ρινκνεκ ταϊσμένο στο χέρι. Σε καμμια βδομάδα θα πάω σε έναν εκτροφέα (γνωστό ενός γνωστού μου). Περιμένω απάντηση πρώτα να μου πει αν έχει αυτή τη στιγμή πουλιά.Αν όντως έχει, και αφού πάω και τα δω θα σας ειδοποιήσω. Πάντως χρονιάρικα πράσινα έχω βρει ήδη σε πετσοπ στο Περιστέρι 80 ευρώ (όχι όμως ταϊσμένα στο χέρι).
 
ρικνεκ καλο ειναι να ειναι μωρα, η αν ειναι μεγαλα να ειναι πραγματικα ημερα!
 
Οταν λεμε οτι ειναι ακαταλληλα για κατοικιδια τι εννοουμε;Το καταλληλο πως ειναι δηλαδη;Να του περασουμε λουρακι και να το βγαζουμε εξω βολτα;
Εχω και εγω ringneck τον οποιο αγορασα πριν περιπου 3 εβδομαδες. Μου ειπαν πως ειναι 6 μηνων και προφανως δεν ειναι ταϊσμενος στο χερι. Ε και; Σε τι δηλαδη θα με πειραζε αν δεν τα καταφερω να καθεται στο χερι μου;Δεν μπορεις να φανταστεις τι χαρα μου δινει οταν τον ακουω να προσπαθει να πει λεξουλες και του βγαινουν τοσο μπερδεμενες! Σημερα μαλιστα το πρωι τον ακουσα που ελεγε ΝΑΙ και Ε. Και μονο που τον εχω απεναντι μου πρωι βραδυ να μου κραταει παρεα μου ειναι αρκετο.
Και πιστευω πως καποια στιγμη θα κερδισω την εμπιστοσυνη του και θα βγαινουμε και εξω απο το κλουβι. Ο χαρακτηρας του μικρου μας φιλου εξαρταται απο εμας, απο το ποσο πολυ του δειχνουμε την αγαπη μας.
 
Ιωάννα το κακό είναι οτι ο κύριος αυτός(ο πετσοπάς) "πέταξε" έτσι μια κουβέντα, ίσως κι από σκοπιμότητα όπως είπαν και τα παιδιά, χωρίς βέβαια να τη στηρίξει έστω με ένα επιχείρημα. Υποθέτω λέγοντας ακατάλληλα ίσως εννοούσε ως προς τη συμπεριφορά τους. Ξέρω και γω τι στο καλό εννοούσε; Πάντως όσο καιρό είμαι στο φόρουμ δε έχω ακούσει αρνητικά γι' αυτό το είδος.Άσε που για μένα είναι ο πιο όμορφος παπαγάλος και θα τον πάρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!
 
Oκ, ειπε οτι ειναι ακαταλληλα λογω χαρακτηρα. Μα αν δεν τους δειξουμε οτι τα αγαπαμε και οτι νοιαζομαστε για εκεινα, αν δεν τα προσεξουμε και τα αφησουμε αξια της μοιρας του τοτε ολα γινονται ακαταλληλα.Αυτο ηθελα να πω, οτι απο εμας εξαρταται αν θα γινει καλο κατοικιδιο η οχι.
 
1 ειχε και το ειχε σε ξαχωριστο κλουβι μαλλον για να μην αγριεψει με τα υπολοιπα.
ειναι λιγος καιρος που χει σταματησει την κρεμουλα.
δεν πηγαινα για τετοιο ειδος ομως ο συγκεκριμενος μου αρεσε πολυ.
 
Back
Top