Έκανες ακριβώς το αντίθετο για αυτό και το δάγκωμα. Ποτέ δεν πιάνουμε ένα πουλί που θέλουμε να εκπαιδεύσουμε. Όταν το πιάνουμε συνδέει το χέρι μας με κάτι αρνητικό. Εμείς θέλουμε να το συνδέει μόνο με θετικά πράγματα (λιχουδιές, χάδια κλπ.) Συνέχισε την εκπαίδευση αλλά κάνε υπομονή και μην τον ξαναβγάλεις αν δεν έρχεται πρώτα στο χέρι σου μόνος του. Το πουλί προφανώς πανικοβλήθηκε και πέρασε και το σοκ του πιασίματος. Ξαναπλησίασε τον και προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σύμφωνα με ότι σου έχουμε πει μέχρι τώρα. Και υπομονή.Σε περίπτωση που πανικοβληθεί και πετάξει μακριά σου μην βιαστείς να τον πιάσεις. Άστον να ηρεμήσει και σιγά σιγά πλησίασέ τον ξανά με τροφή. Αν δεν τον πιέσεις και του αφήσεις όσο χρόνο θέλει για να κάνει μόνος του κάθε βήμα τότε όλα θα πάνε καλά.
... Επισης αν θελει να βγει και κραζει πρεπει να τον μαλωνεις με τον ιδιο τονο φωνης.Αυτη ειναι η γνωμη μου!:D
το κοκατιλ μου οταν βαζω το χερι μου με τροφη ερχεται πανω μου αλλα οταν δεν εχω τροφη δεν ερχεται αλλα ειναι ηρεμο. Πιστευετε οτι ειναι ετοιμο να βγει απο το κλουβι του. Αν ναι πειτε μου πως να το κανω
ναι ευτυχως.
ο πτηνιατρος πως το πιανει;
δεν μπορει εκει να υποστει σοκ?
Mήπως τρόμαζε και απλά του αποσπώνταν η προσοχη; Το μάλωμα έχει νόημα να το κάνεις, ότι το καταλαβαίνουν και δεν το επαναλαμβάνουν μετά.. Όχι όταν σταματάνε εκείνη την στιγμή μόνο..και πιστευο επισις σε ενα ποστ που εκανε ενα παιδι οτι το μαλομα δν το καταλαβενει.. Εγω νομιζω οτι το καταλαβενει.. Οσες φορες πιγαινα και τον (μαλονα)σταματουσε..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας