Φροντίδα Είναι το κοκατίλ μου έτοιμο για έξοδο από το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
το κοκατιλ μου οταν βαζω το χερι μου με τροφη ερχεται πανω μου αλλα οταν δεν εχω τροφη δεν ερχεται αλλα ειναι ηρεμο. Πιστευετε οτι ειναι ετοιμο να βγει απο το κλουβι του. Αν ναι πειτε μου πως να το κανω
 
Εγώ είμαι της γνώμης ότι πρέπει να τα βγάζουμε όσο δυνατό πιο αργά. Αλλά αυτό είναι κάτι που ο καθένας το αποφασίζει μόνος του για τα δικά του πουλιά.
Καταρχήν πρέπει να εξασφαλίσεις ένα χώρο ασφαλή για το πουλί. Παράθυρα καλυμμένα, αιμηρά έπιπλα και αντικείμενα μακριά, καλοριφέρ κρύα και χωρίς μέρη που θα μπορούσε να σφηνώσει από πίσω. Έπειτα ανοίγεις την πόρτα και ή τον αφήνεις να βγει μόνος του ή τον προσελκύεις με τροφή. Δως του το χρόνο του να συνηθίσει το "έξω". Σε πολλά πουλιά προκαλείται πανικός την πρώτη φορά που βγαίνουν από το κλουβί. Σε περίπτωση που πανικοβληθεί και πετάξει μακριά σου μην βιαστείς να τον πιάσεις. Άστον να ηρεμήσει και σιγά σιγά πλησίασέ τον ξανά με τροφή. Αν δεν τον πιέσεις και του αφήσεις όσο χρόνο θέλει για να κάνει μόνος του κάθε βήμα τότε όλα θα πάνε καλά. Καλή έξοδο και μεγάλη προσοχή στο χώρο που θα τον αφήσεις. Ψάξε ξανά και ξανά για σημεία που θα μπορούσε να χτυπήσει το πουλί και κάλυψέ τα. Είναι πολύ σημαντικό!
 
ευχαριστω παιδια!
απλως θελω να μου πειτε τα βηματα για να το κανω σωστα. απο την αρχη μεχρι το τελος.
 
λοιπον τελικα το εβγαλα και αφου πεταξε λιγο πηγε και εκατσε ψηλα. το εβλεπα πολυ δραστηριο. αλλα μιση ωρα αργοτερα αρχισε να πεταει αλλα κουραστηκε και εκατσε πανω στο γραφειο μου. με αποτελεσμα απο την κουραση να μην μπορει να κουνηθει ετσι και εγω το επιασα να το παω στο κλουβι. αλλα μου εριξε μια δαγκωνια μου εκοψε κρεας. τι αλλο θα μπορουσα να κάνω;
 
Εγω θα ελεγα να μην το ξαναβγαλεις εξω. Πιστευω οτι το πουλακι τρομαξε, στρεσαριστηκε και κουραστηκε γι'αυτο και η δαγκωνια. Δεν ειναι ετοιμο ακομη! Το εβαλες στα βαθεια αποτομα. Κανε αυτα που σου ειπαμε παραπανω.
 
Σε περίπτωση που πανικοβληθεί και πετάξει μακριά σου μην βιαστείς να τον πιάσεις. Άστον να ηρεμήσει και σιγά σιγά πλησίασέ τον ξανά με τροφή. Αν δεν τον πιέσεις και του αφήσεις όσο χρόνο θέλει για να κάνει μόνος του κάθε βήμα τότε όλα θα πάνε καλά.
Έκανες ακριβώς το αντίθετο για αυτό και το δάγκωμα. Ποτέ δεν πιάνουμε ένα πουλί που θέλουμε να εκπαιδεύσουμε. Όταν το πιάνουμε συνδέει το χέρι μας με κάτι αρνητικό. Εμείς θέλουμε να το συνδέει μόνο με θετικά πράγματα (λιχουδιές, χάδια κλπ.) Συνέχισε την εκπαίδευση αλλά κάνε υπομονή και μην τον ξαναβγάλεις αν δεν έρχεται πρώτα στο χέρι σου μόνος του. Το πουλί προφανώς πανικοβλήθηκε και πέρασε και το σοκ του πιασίματος. Ξαναπλησίασε τον και προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σύμφωνα με ότι σου έχουμε πει μέχρι τώρα. Και υπομονή.
 
Aπαντηση για κοκατιλ

Εγω παντως πιστευω πως ενας παπαγαλος πρεπει να βγει απο το κλουβι του οταν σε μαθει, δηλαδη εννοω να σε αφηνει να το τα'ι'ζεις με το χερι μεσα στο κλουβι και να ερχεται να καθεται στο χερι σου(απο μονο του)(οχι απαραιτητως εξω απο το κλουβι). Τοτε θα ειναι ετοιμο να βγει. Επισης αν θελει να βγει και κραζει πρεπει να τον μαλωνεις με τον ιδιο τονο φωνης.Αυτη ειναι η γνωμη μου!:D
 
... Επισης αν θελει να βγει και κραζει πρεπει να τον μαλωνεις με τον ιδιο τονο φωνης.Αυτη ειναι η γνωμη μου!:D

Τα πουλια δεν τα μαλωνουμε ΠΟΤΕ ουτε τους φωναζουμε. Ειναι ζωα που δεν αντιλαμβανονται την τιμωρια και η ψυχοσυνθεση τους ειναι τετοια που δεν την ξεχνανε και τα επηρεαζει αρνητικα. Επισης οταν φωναζεις σε εναν παπαγαλο που φωναζει τον προκαλεις να το κανει συνεχως διοτι ετσι καταλαβινει οτι εστω και με αρνητικο τροπο σου τραβαει την προσοχη. Ενα πουλι που φωναζει και γινεται ενοχλητικο το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να το αγνοησουμε. 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
ρε παιδια δεν καταλαβενετε;
σας λεω οτι ερχεται κανονικα στο χερι μου το χαιδευω κανονικα.
και τωρα που το ξαναεβαλα ειναι παλι ολα οκ.
δεν μπορω να καταλαβω τα μηνυματα σας που μου οτι πρεπει να μου εχει εμπιστοσυνη γιατι μου εχει.
δε με φοβαται καθολου
 
Ναι αλλα οταν το πιανεις με τα χερια σου εννοωντας με το να το κλεινεις στις παλαμες σου και να το σηκωνεις αυτο τρομοκρατειται διοτι νιωθει οτι το επιασε καποιο αρπακτικο και κλονιζεται η εμπιστοσυνη του. Δεν ειναι ετοιμο για τετοιες κινησεις ακομη και καποια πουλια δεν σε αφηνουν ποτε να τα πιασεις ετσι. Αφου ανεβαινει στο χερι σου γιατι δεν του εδωσες το χερι σου να ανεβει αλλα το σηκωσες ετσι;
 
γιατι ειχε κουραστει τοσο που δεν μπορουσε.
και δεν ειπα οτι ειναι τρομοκρατημενο απεναντι μου μαζι μου ειναι ολα οκ
 
το κοκατιλ μου οταν βαζω το χερι μου με τροφη ερχεται πανω μου αλλα οταν δεν εχω τροφη δεν ερχεται αλλα ειναι ηρεμο. Πιστευετε οτι ειναι ετοιμο να βγει απο το κλουβι του. Αν ναι πειτε μου πως να το κανω

Εδώ λες ότι έρχεται (εντός κλουβιού φαντάζομαι) μόνο όταν έχεις τροφή. Άρα δεν έρχεται κανονικά στο χέρι σου για να το χαϊδέψεις. Από κούραση δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ανέβει στην παλάμη σου. Σοκαρισμένο ήταν και δεν ανέβαινε μάλλον. Από το κλουβί βγήκε μόνος του ή τον έβγαλες εσύ; Όπως και να χει το να το πιάσεις έτσι είναι λάθος κίνηση και σου το έδειξε το ίδιο το πουλί με το δάγκωμα. Το ότι δεν άλλαξε συμπεριφορά απέναντι σου είναι πολύ θετικό.
 
ναι ευτυχως.
ο πτηνιατρος πως το πιανει;
δεν μπορει εκει να υποστει σοκ?
 
ναι ευτυχως.
ο πτηνιατρος πως το πιανει;
δεν μπορει εκει να υποστει σοκ?

Εκεί είναι απαραίτητο γιατί αλλιώς πως θα το εξετάσει; Η υγεία του πουλιού είναι πιο σημαντική από την εκπαίδευση. Δεν παθαίνει σοκ από το πιάσιμο αλλά χάνει την εμπιστοσύνη προς το χέρι σου. Σοκαρισμένο (που αναφέραμε πριν) ήταν από την έξοδο και γιαυτό προφανώς καθότανε ακίνητο. Επίσης όταν το πιάνει ο κτηνίατρος βλέπει αυτόν και όχι εσένα που το εκπαιδεύεις, έχει σημασία αυτό. Ακόμη και αν πρέπει απαραίτητα να το πιάσουμε το κάνουμε με κλειστά φώτα ώστε να μην δει εμάς να το πιάνουμε. Πολλές φορές αυτή η εικόνα μένει και λειτουργεί αρνητικά στην εκπαίδευση γιαυτό αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν το πιάσιμο.
 
εμενα οταν με ειχε δαγκωσει ο παπαγαλος μου ειχα βαλει αρκετη στρωση απο μαυρι ταινια στο χερι μου οσπου δαγκονε και δν εκανε τιποτα.. Οταν τον πρωτοεβγαλα εξω ειμουν σιγουρος γτ απο μονος τοθ με πλισιαζε ερχοταν και αφινοταν να τον χαιδεπσω να τον ταισο με το χερι τα παντα ολα θελουν τον χρονο τους.
 
και πιστευο επισις σε ενα ποστ που εκανε ενα παιδι οτι το μαλομα δν το καταλαβενει.. Εγω νομιζω οτι το καταλαβενει.. Οσες φορες πιγαινα και τον (μαλονα)σταματουσε..
 
και πιστευο επισις σε ενα ποστ που εκανε ενα παιδι οτι το μαλομα δν το καταλαβενει.. Εγω νομιζω οτι το καταλαβενει.. Οσες φορες πιγαινα και τον (μαλονα)σταματουσε..
Mήπως τρόμαζε και απλά του αποσπώνταν η προσοχη; Το μάλωμα έχει νόημα να το κάνεις, ότι το καταλαβαίνουν και δεν το επαναλαμβάνουν μετά.. Όχι όταν σταματάνε εκείνη την στιγμή μόνο..🙄
 
Προσωπικά πιστεύω πως τα πουλιά δεν πρέπει ούτε να τα φωνάζουμε αλλά ούτε να τα χτυπάμε στο ράμφος όταν μας δαγκώνουν. Εγώ πάντως όταν με δάγκωνε ο δικός μου, όταν τον έβγαζα έξω από το κλουβί, με ήρεμες κινήσεις τον έβαζα πίσω χωρίς να πω ή να κάνω τίποτα! Δεν ξέρω αν έκανα καλά που το έκανα αυτό, πάντως δούλεψε! Πλέον σπάνια με δαγκώνει! Θεωρώ οτι οι παπαγάλοι καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από όσα πιστεύουμε οτι καταλαβαίνουν!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
πιστευω οτι εχεις απολυτο δικιο grjim γιατι και εγω τον επιασα με απαλες κινησεις και τον εβαλα μεσα ας με δαγκωνε εγω δεν αντεδρασα.
και οι σχεσεις μας ειναι πολυ καλες ακομη και τωρα μη σας πω και καλυτερες!
 
Back
Top