Φροντίδα Είναι το λεβητοστάσιο κατάλληλος χώρος για πουλιά το χειμώνα;

nikos zwi

PB New Member
Εγγραφή
23 Αυγ 2014
Μηνύματα
4
Πόλη
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Γεια σας. Μενω σε διαμερισμα κ δεν εχω μεγαλο μπαλκονι. εχω ενα τιμπραντο κ λογω καιρου πλεον το εχω μεσα στο σπιτι. Παρολα αυτα στην ταρατσα εχω τον λεβητα ο οποιος ειναι μεσα σε ενα χτιστο σπιτακι κ εχει πολυ κενο χωρο κ ζεστη. Θελω να ρωτησω αν μπορω να ανεβασω το πουλι εκει οπου θα ειναι προστατευμενο απο καθε πλευρα ομως με προβληματιζει μηπως τυχων λογω πετρελαιου βγαινουν αναθυμιασεις κ υπαρξει κανενα προοβλημα. Θα ηθελα την βοηθεια σας, ευχαριστω εκ των προτερων
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΕΝΩ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΙΜΠΡΑΝΤΟ Κ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΤΙΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ Κ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ Κ ΖΕΣΤΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΩΝ ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ Κ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Δεν μπορείς λόγω του πετρελαίου και των αναθυμιάσεων, όπως λες!
 
Ο χώρος που θα βάλεις το φιλαράκι σου πρέπει να είναι χωρίς καπνούς, οσμές και αναθυμιάσεις και ασφαλώς χωρίς εξαιρετικά μεγάλες αυξομοιώσεις των θερμοκρασιών του περιβάλλοντα χώρου του. Συνεπώς η περίπτωση του λεβητοστασίου κρίνεται κατά την άποψή μου ακατάλληλη.
Θα σε συμβούλευα να βρεις μια γωνιά απάνεμη στο μπαλκόνι σου και αφού δημιουργήσεις με σχετικά φτηνά υλικά μια προστατευτική κατασκευή που θα προφυλάσσει από τον κρύο Βοριά το φιλαράκο σου. Φυσικά ιδέες μπορείς να πάρεις πολλές από αντίστοιχα θέματα που γράφτηκαν εδώ ή εδώ ακόμη και εδώ. Πολλές φορές είναι προτιμότερο να τα αφήσουμε στο μπαλκόνι παρά να τα "προστατέψουμε" στα μπουντρούμια και στα καταγώγια.
Ξέρω πως τώρα, θα αναθεωρήσεις κάπως τις απόψεις σου και ελπίζω πως οι προτάσεις που θα διαβάσεις να σου φανούν χρήσιμες. Αν έχεις κάποια ιδέα για νέα πρόταση τοποθέτησης (μόνο εσύ μόνο γνωρίζεις το χώρο σου), εμείς όλοι είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις.
Για καλύτερη βοήθεια μια φωτογραφία και μια καλή περιγραφή του μπαλκονιού σου θα δώσει ιδέες βοήθειας σε πάρα πολλούς φίλους μας. Θα περιμένουμε τις "αντιπροτάσεις" σου.
 
Γιάννη μου δεν έχει μπαλκόνι απ ότι λέει στο αρχικό του μήνυμα.. :)

Τότε η μόνη λύση είναι μέσα σε ένα δωμάτιο ήσυχο, χωρίς καπνούς και πολύ φασαρία και ιδανικά να μην μπαινοβγαίνετε συνέχεια και το στρεσάρεται το πουλάκι (εκ΄τος και αν είναι εξοικειωμένο μαζί σας). Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι το δωμάτιο να είναι ευήλιο, ώστε το πουλάκι να ξυπνάει με την ανατολή του ηλίου και να κοιμάται με τη δύση ώστε να μην "μπερδευτεί" το βιολογικό του ρολόι. Ήδη το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασίες δωματίου σημαίνει ότι δε θα "ξεχειμωνιάσει", δε θα καταλάβει δλδ ότι έχουμε χειμώνα, οπότε αν έχεις πολλές ώρες αναμμένο το φως μπορεί να νομίζει πως είναι καλοκαίρι και να περάσει πτερόροια, φυσικά μη φυσιολογική αυτήν την εποχή. Επίσης να είναι μακριά από παράθυρο και να μην το χτυπάει καθόλου το ρεύμα του αέρα!
 
Λογικά και το μικρό μπαλκόνι με μικρές "παρεμβάσεις" ίσως είναι καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. Το δωμάτιο προϋποθέτει ανθρώπινη παρουσία και άρα ανεξέλεγκτο φωτισμό.
 
Τα πουλιά στο μπαλκόνι χειάζονται καλή κατασκευή ώστε να προστατεύονται απο όλους τους καιρούς και όχι μόνο τον βοριά.
Αυτή η εποχή όμως δεν είναι κατάλληλη για να βγεί στο μπαλκόνι. Αυτό πρέπει να γίνει την άνοιξη ώστε να υπάρχει χρόνος εγκλιματισμού στο εξωτερικό περιβάλλον. Μια μεταφορά έξω τώρα μάλλον θα έχει άσχημο τέλος.
 
Σ΄αυτό το μικρό μπαλκόνι που έχεις, μήπως υπάρχει καμιά γωνιά προφυλαγμένη; Μια φορά είδα ένα χαρτοκιβώτιο να τυλίγει ένα κλουβί και μόνο μπροστά είχε άνοιγμα και μάλιστα όχι ολόκληρο αλλά σχεδόν στο μισό κλουβί. Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις ένα τέτοιο κουτί και να το κρεμάσεις σε μια γωνιά στο μπαλκόνι σου. Αν τώρα βάλεις ναύλον μπροστά θα το προστατεύεις ακόμη περισσότερο.
 
Και εγώ θεωρώ ακατάλληλο το μέρος για πουλιά, εκτός τις αναθυμιάσεις είναι και ο θόρυβος του καυστήρα που θα παίρνει μπροστά σε ώρες που το πουλάκι θα κοιμάται.
 
Back
Top