Γενικά Είναι τόσο κακό να πιάνεις πουλιά από φωλιά;

Το ενδεχόμενο τώρα να μην υπήρχαν εάν δεν τα φρόντιζε ο Χ πολύδωρος δεν το εξετάζει κανείς; Συμφωνώ, με τους όρους του φόρουμ και ότι κάποια ζώα θα πρέπει να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά εάν γίνετε παρέμβαση με "καλό" σκοπό, δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό. Το καλό σενάριο θα ήταν να την έτρωγε κάποιο άλλο ζώο(πράγμα φυσιολογικό-αλυσίδα) και το πιο πιθανόν να σκοτωνόταν απο κανά όπλο. Άρα, μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά... Εμένα πάντως σε περίοδο κρίσης εάν με καθάριζες-τάιζες-πότιζες θα καθόμουν να ξέρετε και θα έλεγα και ευχαριστώ! Γιατί, όλοι ξέρετε-με όσοι έχουμε κάποιο κατοικίδιο, τι έξοδα έχει στις μέρες μας, οι περισσότεροι τα προσέχουμε και τα φροντίζουμε περισσότερο απο τους εαυτούς μας.

Πραγματικα εισαι εκτος τοπου και χρονου! Παρεμβαση με καλο σκοπο θεωρεις την αιχμαλωσια νεοσσων;
Να σκοτωθουν απο κυνηγετικο οπλο καρδερινες;
Οσο για το αν γινουν μερος της τροφικης αλυσιδας ειναι κατι το οποιο δεν γνωριζει κανεις και ειναι πολυ απλα
μια δικαιολογια για γελια και για κλαματα!
Οποιος θελει απλα ενα πουλακι να περιποιειται και να κελαιδαει υπαρχουν και τα ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ!
Καλο βραδυ!

Πραγματικα δεν γνωριζα οτι εκανα τοσο κακο αν και σας λεω αληθεια ειναι το μονο πουλακι που εχω πιασει απο φωλια και πιστεψτε με οτι εαν δεν εμπενα σε αυτο το φορουμ το καλοκαιρι που μας ερχετε θα επιανα παλι πουλια απο φωλια. Οσο για αυτες τις δυο καρδερινες που εχω στην κατοχη μου θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να βρεθουν παλι εκει που ανηκουν. Μην το παρετε στραβα οτι αυτα που γραφω ειναι για να με δειτε με. Καλο ματι.

Μου αρκεί η αναγνώριση του λάθους και η προσπάθεια που θα κάνεις ώστε να εντάξεις τα άγρια πουλιά εκεί που ανήκουν. Πολύδωρε καλώς ήρθες στην ομάδα.

Θα σκάσω εάν συνεχίζεται να το παίζετε έξυπνοι και βράχοι ηθικής... Είπαμε να τελειώσει οκ, αλλά βλέπω πολύ κόσμο να μοιράζει μυαλό για κάτι που ειπώθηκε το οποίο είχε, μια παρερμηνεία, αρκετή πραγματικότητα και μια δόση πλάκας την οποία παρεξηγήθηκε.

Πραγματικα δεν γνωριζα οτι εκανα τοσο κακο αν και σας λεω αληθεια ειναι το μονο πουλακι που εχω πιασει απο φωλια και πιστεψτε με οτι εαν δεν εμπενα σε αυτο το φορουμ το καλοκαιρι που μας ερχετε θα επιανα παλι πουλια απο φωλια. Οσο για αυτες τις δυο καρδερινες που εχω στην κατοχη μου θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να βρεθουν παλι εκει που ανηκουν. Μην το παρετε στραβα οτι αυτα που γραφω ειναι για να με δειτε με. Καλο ματι.

Το καλο του λαθους ειναι οτι μας δινεται η δυνατοτητα να το διορθωσουμε!
Μεσα απο τα λαθη μας μαθαινουμε και γινομαστε καλυτεροι!
Καλως ηλθες Πολυδωρε!

Θα σκάσω εάν συνεχίζεται να το παίζετε έξυπνοι και βράχοι ηθικής... Είπαμε να τελειώσει οκ, αλλά βλέπω πολύ κόσμο να μοιράζει μυαλό για κάτι που ειπώθηκε το οποίο είχε, μια παρερμηνεία, αρκετή πραγματικότητα και μια δόση πλάκας την οποία παρεξηγήθηκε.

Κανενας δεν ειναι βραχος ηθικης, απλα πλεον πρεπει να μπορουμε να ξεχωριζουμε το ηθικο
Απο το ανηθικο!

Παιδιά, σεβαστές οι απόψεις σας, μόνο σας παρακαλώ να προσέχετε τις εκφράσεις σας, ειδικά όταν αναφέρεστε σε κάποιον συνομιλητή σας.

Paianas αυτο το διαβαζα προχθες μου κινησε την περιεργια και μετα εψαχνα μηπως βρω το βιβλιο του natale σε μορφη. Πιντιεφ

Κώστα μπράβο σου για την ειλικρίνεια και για την αυτογνωσία σου.. Είμαι και εγώ κατά της αιχμαλωσίας άγριων ζώων, και ιδιαίτερα ζώων που είναι υπό εξαφάνιση όπως η πανέμορφη και ξεχωριστή καρδερίνα! Μακάρι όντως να το κάνεις και να αφήσεις ελεύθερες τις καρδερίνες γιατί η αλήθεια είναι πως από τότε που λέμε κάτι μέχρι να το κάνουμε μας παίρνει χρόνο! Άλλοι θέλουν πολύ, άλλοι λίγο χρόνο.. Απλά όσο το καθυστερείς τόσο χειρότερο για τα πουλάκια.. Και φυσικά δεν το παίρνουμε στραβά, αλλά όταν θα διαβάσουμε πως τα άφησες ελεύθερα εκεί που ανήκουν θα σε δούμε με το καλύτερο μάτι που έχουμε! Πίστεψε με! 😛

Όπως και να χει καλώς όρισες στο φόρουμ μας!

Καλημέρα... Να πω κάτι; Τα πουλιά τα έχει απο μικρή ηλικία.. Το καλοκαίρι θα γίνουν δυο χρονων.. Αν τα αφήσει στην φύση θα επιβιώσουν; Δεν ξέρουν που θα βρουν τροφη, δεν ξέρουν τίποτα..

Θεωρώ απίθανα δύσκολη την επιστροφή στην άγρια φύση και το κάνει ακόμη δυσκολότερο το φύλο τους. Αν ήταν θηλυκά είχαν λίγες ευκαιρίες περισσότερες... Τα αρσενικά απίθανα δύσκολο

Θεωρώ απίθανα δύσκολη την επιστροφή στην άγρια φύση και το κάνει ακόμη δυσκολότερο το φύλο τους. Αν ήταν θηλυκά είχαν λίγες ευκαιρίες περισσότερες... Τα αρσενικά απίθανα δύσκολο
Γιατί τα αρσενικά έχουν λιγότερες πιθανότητες Γιάννη;

Έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με το Γιάννη. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες (αν η απελευθέρωση γίνει στο σωστό μέρος και όχι το χειμώνα) είναι εξαιρετικά πολλές.

Η απελευθέρωση των πτηνών δεν μπορεί να γίνεται απλά ανοίγοντας την πόρτα του κλουβιού που τα κρατούσε αιχμάλωτα. Δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προεργασία - προετοιμασία του πτηνού, του χρόνου και του τόπου που θα απελευθερωθεί. Και ασφαλώς, δεν μπορεί να γίνεται από τον οποιονδήποτε... Και όλα τα παραπάνω να έχουν επιλυθεί, ακόμη και για λίγες ημέρες να έχει υπάρξει σε κλουβί, δεν μπορεί να απελευθερωθεί με το φόβο πως ακόμη και η διασπορά κάποιας ασθένειας από τα οικόσιτα στα ελεύθερα πουλιά μπορεί να αποδεκατίσει κοπάδια.
Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει... αλλά χρειάζονται προϋποθέσεις...
Έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με το Γιάννη. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες (αν η απελευθέρωση γίνει στο σωστό μέρος και όχι το χειμώνα) είναι εξαιρετικά πολλές.
Η φύση έχει τους δικούς της νόμους που στις περισσότερες φορές δεν μας αρέσουν. Ένα πουλί αν δεν απελευθερωθεί με την απαραίτητη προετοιμασία (συνήθως πολύμηνη) δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη. Σε πρώτη φάση καλείται να προστατευτεί από θηρευτές που δεν τους γνωρίζει
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Στη φύση ο δυνατός, ο έμπειρος και ο πιο επιθετικός έχει περισσότερο τύχη να φάει πρώτος, να ζευγαρώσει πρώτος κλπ. Η μάχες μεταξύ των όντων ενίοτε σταματούν μέχρι και το θάνατο. Ευτυχώς στην περίπτωση με τις καρδερίνες και τα άλλα Ελληνικά Ιθαγενή ωδικά πτηνά αυτό αποφεύγεται.
Το αρχικό κοπάδι που υποδέχεται τα νέα μέλη, αποτελείται από οικεία πουλιά που τα ενώνει η κοινή ηλικία, ο φόβος και κοπαδιαστή προστασία. Το κοπάδι αυτό δύσκολα ανοίγει να δεχτεί νέο μέλος και ακόμη δυσκολότερα θα του επιτρέψει να σιτιστεί από το ίδιο τμήμα της περιοχής που εξουσιάζει όπως καθαρά μπορούμε να δούμε στα παρακάτω video's.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Γιατί τα αρσενικά έχουν λιγότερες πιθανότητες Γιάννη;
Τα αρσενικά άτομα έχουν έναν επιπλέον αρνητικό παράγοντα... πρέπει να αγωνιστούν, να παλέψουν.
Να παλέψουν για την κυριαρχία του χώρου, του κοπαδιού, της μεταφοράς των γονιδίων τους στα παιδιά τους. Όσο "ήμερο" κι αν είναι ένα πτηνό όταν λειτουργήσει το ένστικτο της διαιώνισης του είδους τους γίνεται επιθετικό. Τώρα ας σκεφτούμε πόσο αποτελεσματικό θα μπορεί να είναι ένα πτηνό που είχε μακρόχρονη θητεία σε ένα κλουβί με κάποιο που πάλεψε για τη θέση του στην άγρια φύση. Στα video's που ακολουθούν αν και προέρχονται από καταστάσεις που δεν θα ήθελα να παρουσιάσω βλέπουμε τέτοιες επιθέσεις όπως η μάχη αυτή και αυτή.
Μπορούμε όλοι να φανταστούμε ποιος θα είναι ο νικητής αυτής της μάχης. Ασφαλώς τέτοιες μάχες θα δώσει κάθε είδους ωδικού πτηνού όπως o αγώνας αυτός και youtube.com/watch?v=DSgrbsuPzlM.
Κλείνοντας θα ενημερώσω όλα τα μέλη της ομάδας πως σύντομα θα έχουμε τις κατάλληλες οδηγίες, από κατάλληλα και επιστημονικά καταρτισμένε άτομα, με μεγάλη ιστορία στην απελευθέρωση ζώων και πτηνών, που θα καλύψουν όλες τις απορίες μας και τις ελλείψεις τόσο εξειδικευμένων γνώσεων που λίγο πολύ έχουμε όλοι.

Εδώ φαίνεται η αξία της συζήτησης, η αξία της ενημέρωσης και τελικά η αξία του petbirds. Μπράβο στον Κώστα που έκανε την υπέρβαση στα παιδιά που βοήθησαν με τη συζήτηση.

Γιάννη πλάκα με τις ζωές δεν γίνεται, ούτε μας επιτρέπετε παρερμηνία.

Back