Φροντίδα Είναι υπερβολή η 60αρα ζευγαρώστρα για ένα καναρίνι;

Δεν υπάρχει ούτε min ούτε max. Είναι στον άνθρωπο, στην λογική,την αισθητική και τους σκοπούς του.
Δημήτρη, η συνολική άποψη της κοινότητας, εκφράζεται μόνο μέσω των άρθρων της.
Δεν το ήξερα! Κάνω log out γρήγορα!
 
Πάντως οι απαντήσεις που δίνονται συνεχίζουν να αναφέρονται σε ένα ερώτημα που δεν τέθηκε ποτέ. Στο αν δηλαδή είναι καλύτερο να έχουν μεγαλύτερο χώρο τα πτηνά για να πετάνε. Ειπώθηκε από κάποιον ότι είναι καλύτερο να ζουν σε μικρά κλουβιά παρά σε μεγάλα;
Ακόμα και ο τίτλος του thread δεν είναι ακριβής. Το αρχικό σχόλιο είχε να κάνει με το ότι είναι υπερβολή να λέμε πως οτιδήποτε μικρότερο από 60 εκ. είναι ακατάλληλο και όχι ότι όποιος επιλέξει να έχει ένα καναρίνι σε 60αρι κλουβί είναι υπερβολικός.

Αν οι mods θελήσουν ας δημιουργήσουν ένα θέμα όπου θα συζητήσουμε πάνω σε αυτό που ήθελα να πω εξ αρχής.
 
Αν οι mods θελήσουν ας δημιουργήσουν ένα θέμα όπου θα συζητήσουμε πάνω σε αυτό που ήθελα να πω εξ αρχής.
Υπάρχει δυνατότητα να καταθέσει ο καθ' ένας από μας την άποψή του, να την τεκμηριώσει και γενικά να εκφραστεί. Όσα θέλεις να πεις λοιπόν.. μπορείς να το κάνεις σε νέο θέμα... Δικό σου.
Το να ρωτά όμως ένας νέος κάτι και μεις να πάμε έστω και άθελα αλλού, τότε είναι καθήκον της διαχείρισης να προστατέψει το θέμα.
Τέλος με τα off.
 
Επίσης καλό είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές όπως για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι να προτείνουμε 60αρες ζευγαρώστρες για ένα καναρίνι. Άμα ήταν αυτές οι απαιτήσεις χώρου ώστε να έχουμε υγιή πτηνά τότε το κάθε εκτροφείο θα έπρεπε να είναι ίσο με ένα γήπεδο μπάσκετ. :D
Πατρικιε στο αρχικό σου ποστ αν δεν κάνω λάθος ζητάς από τα άλλα μέλη να μην προτείνουν 60αρες γιατί είναι υπερβολή αυτό τουλάχιστον διαβάζω εγω παραπάνω και όχι
Το αρχικό σχόλιο είχε να κάνει με το ότι είναι υπερβολή να λέμε πως οτιδήποτε μικρότερο από 60 εκ. είναι ακατάλληλο
Σαφώς και οτιδήποτε μικρότερο δεν είναι ακατάλληλο αλλά κάποιος που έχει 20 εκατοστά περισσότερο χώρο στο σπίτι του γιατί να μην του πρότεινα να πάρει μια 60άρα; Το 40αρι έχει 20 ευρώ και μια κινεζική 60άρα 21.50 ευρώ οπότε είναι αποκλειστικά θέμα χώρου και όχι οικονομικό. Το ότι ζούνε καί σε μικροτερα κλουβία το γνωρίζουμε η περισσότερη και δεν έχουμε πάρα να δούμε τα καναρίνια φωνής που ζούνε σε εκείνα τα μικρά ξύλινα κλουβακια που είναι για το δασκαλεμα τους, και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι αγοράζουν τέτοια πουλιά και περνουν μικρά ξύλινα κλουβία για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους γιατί έτσι τα είχε ο εκτροφέας.
 
Πατρικιε στο αρχικό σου ποστ αν δεν κάνω λάθος ζητάς από τα άλλα μέλη να μην προτείνουν 60αρες γιατί είναι υπερβολή αυτό τουλάχιστον διαβάζω εγω παραπάνω και όχι
Νίκο μου, το θέμα αυτό δεν άνοιξε από τον patrickios, προέκυψε από "σπάσιμο" άλλου θέματος από τους συντονιστές, όπως αναφέρεται κιόλας στην αρχή.
Έτσι παρουσιάζεται "ξεκρέμαστη" μία μόνο άποψη από ένα σημείο και μετά της προηγουμένης συζητήσης, ενώ είχε προηγηθεί και η ακόλουθη τοποθέτηση
Το πιο μεγάλο + ενός ευρύχωρου κλουβιού είναι ότι υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν σε βολικές θέσεις τα σκεύη ώστε να μη λερώνονται, ότι μπορούμε να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση στα πάντα και ότι στον οποιοδήποτε χειρισμό θα ενοχλούμε λιγότερο το πτηνό. Γυμναστική και ψυχολογικά του κάθε πτηνού έπονται.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ένα μικρότερο κλουβί είναι προτιμότερο ενός μεγαλύτερου.
Η όλη κουβέντα έγινε για το μίνιμουμ στάνταρντ, το ελάχιστο απαιτούμενο για να πούμε " εντάξει είναι".

Για να ολοκληρωθεί το θέμα, παραθέτω και το σχετικό άρθρο για τα κλουβιά καναρινιών
https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-καναρίνια.29088/
 
Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη αν είπα κάτι περισσότερο από ότι όσο έπρεπε, δεν έχω κάτι με τον φίλο Πατρικιο απλά απάντησα πάνω σε αυτό που έγραψε παραπάνω
Επίσης καλό είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές όπως για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι να προτείνουμε 60αρες
και κατάλαβενο ότι ο γραπτώς ο λόγος δεν είναι πάντα εύκολο να δείξει αυτό που πραγματικά θέλουμε να πούμε.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ένα μικρότερο κλουβί είναι προτιμότερο ενός μεγαλύτερου.
Πίστεψέ με μπορεί, εδώ θεωρούν κατάλληλα τα μπετονια για κλουβία και τα έχουμε δείξει εδώ μέσα, όπως το έχουμε δει και με σκυλάκια που ζούνε μόνιμα δεμένα μέσα στης ακαθαρσιες τούς η ακόμα και με άγρια ζώα σε μικροσκοπικα κλουβία πρόσφατα μια αρκούδα στην Ρωσία αν δεν κάνω λάθος που την είχαν σε ένα εστιατόριο, δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και μέσα από το Facebook και της αρκετές ομάδες με καναρίνια που είμαι καθημερινά βλέπω κλουβία που τα 40αρια είναι μεγάλες βίλες. Τα έχουμε φυλακισμένα και αυτή είναι η μόνη αλήθεια ας κάνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε λίγο καλύτερη την ζωή τούς.
 
Οι εξηντάρες ζευγαρώστρες και για μένα φαίνονται μεγάλες για ένα καναρίνι, χωρίς να "μαλώνω" όσους τις χρησιμοποιούν έτσι.
Αν πριν μερικές δεκαετίες μιλούσε κάποιος για ζευγαρώστρες μεγαλύτερες από τα 60 εκατοστά θα τον κοιτούσαν στραβά όλοι οι "μεγάλοι" εκτροφείς, μια και το τότε τα 45cm κλουβάκια με πλαϊνές πόρτες ήταν κατά κόρον τα προτεινόμενα ως κατάλληλα για αναπαραγωγή στα καναρίνια.
Τώρα τα 60 εκατοστά "θεωρούνται" και κατά τη γνώμη μου και είναι... Οριακά ανεκτά για να μην πω λίγα...
Έχω 60αρες ζευγαρώστρες
, τις χρησιμοποιώ μόνο για 3-4 μήνες το χρόνο στην αναπαραγωγή και σε κάποιες φάσεις της, τότε που συνυπάρχουν 4-5 νεοσσοί από τη μια μεριά και η φωλιά με τους γονείς από την άλλη, αισθάνομαι απόλυτα άβολα μια και κανείς δεν έχει τον απαραίτητο χώρο.
Δυστυχώς όμως "ριζικές" αλλαγές δεν μου επιτρέπουν τα νέα οικονομικά δεδομένα.
Αυτές έχω .. και μ' αυτές θα συνεχίσω ... έστω και στο οριακά ανεκτό.
Το γεγονός όμως αυτό δε μου κλείνει τα μάτια και μπορώ να δω το καλύτερο και να μην υποστηρίζω πως το "μέτριο" και "οριακό" είναι η καλύτερη λύση.
Ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ θα ασπαστώ δικαιολογίες για περιορισμένο εκτροφικό χώρο κλπ. Αν δεν έχεις σωστό χώρο για είκοσι ζευγάρια βάλε λιγότερα κι όχι μικρότερα κλουβιά.

Βλέπω συνεχώς "εκτροφεία" με 40 άρες κινέζικες ζευγαρώστρες και καμαρώνουν οι κάτοχοί τους... Δηλαδή μιλάμε για κλουβιά που μας πάνε πίσω 3-4 δεκαετίες. Εντάξει αυτές έχουν... αλλά καλό είναι να μην τις θεωρούν ικανοποιητικές γιατί δεν είναι. Πρακτικά και αντικειμενικά δεν είναι κατάλληλες.

Σταματώ γιατί θα ξεφύγω περισσότερο από το θέμα.. και θα με μαλώσω.

το έχουμε δει και με σκυλάκια που ζούνε μόνιμα δεμένα μέσα στης ακαθαρσιες τούς η ακόμα και με άγρια ζώα σε μικροσκοπικα κλουβία πρόσφατα μια αρκούδα στην Ρωσία αν δεν κάνω λάθος που την είχαν σε ένα εστιατόριο,
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά... και θα πρέπει να προσέξετε να μην ξεφύγετε κι εσείς από το θέμα.
 
Back
Top