Ασθένειες Είναι φυσιολογικό που μεγαλώνει το ράμφος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν με νοιαζει να ειμαι ατυχη εγω. Τι φταινε οι ψυχουλες; ..

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Ίσως να είχε κάποια ευαισθησία και δεν το γνώριζες. Δεν πεθαίνουν έτσι για πλάκα τα πουλιά συνήθως επειδή τα πιάνουμε.
 
Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Ίσως να είχε κάποια ευαισθησία και δεν το γνώριζες. Δεν πεθαίνουν έτσι για πλάκα τα πουλιά συνήθως επειδή τα πιάνουμε.

Κατι πρεπει να ειχε και δεν το κατάλαβα. Τοσες φορές τον επιασα. Ουφου. Η θηλυκια ποτέ δεν ακουγοταν και τωρα κράζει. Ουφου
 
Νομιζω η καλυτερη λυση να βρεις ενα νεο αρσενικο και για την θηλυκια και για την ψυχολογια σου!
 
Η αλλη λυση είναι να δωσω και αυτο. Αλλα με τι ψυχη; ουφου. Φοβαμαι να ξαναπιασω παπαγαλο. Εννοω στα χέρια μου.
 
Ωχ μωρέ Αριάδνη μου δεν έχω λόγια.. απλά λυπάμαι.. ☹
 
Παιδια σας ευχαριστώ. Αν ήμουν αναγνωστης και διαβαζα αυτα που μου συμβαινουν θα σκεφτόμουν οτι ειναι ιστοριες επιστημονικής φαντασιας.
Το πιο πιθανον ειναι το σεναριο της @maria p οτι ηταν αρρωστος αλλα εγω δεν τον καταλαβα. Με το πιασιμο μπορει να το ζορισα και να το σκότωσα. Δεν περιμενα ποτε να το ζησω. Το θεωρω αδικο. Γιατι αν ημουν σίγουρη πως ηταν αρρωστο δεν θα σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να το σκότωσα. Οπως και να εχει να στε ολοι καλα και ευχομαι να μην το ζησετε ποτε.
 
Οι απαντήσεις στις απορίες μας δεν μπορεί να εναποτεθούν στην ειμαρμένη.
Η ζωή και η υγεία δεν είναι δεδομένη και πρέπει να χρησιμοποιούμε τους κανόνες της κοινής λογικής για να οδηγηθούμε σε κάποιες έστω και ατελείς απαντήσεις αφού δεν έχουμε αποτελέσματα νεκροψίας.
Στατιστικά όταν έχεις μία κλούβα με δεκάδες πουλιά, θα αντιμετωπίσεις περισσότερα περιστατικά ετησίως από κάποιον που έχει ένα-δύο-τρία πουλάκια.
Τα περιστατικά θα προκύψουν και λόγω του αριθμού των πουλιών αλλά μην κοροϊδευόμαστε και λόγω της αδυναμίας σχολαστικής καθημερινής παρατήρησης καθενός ξεχωριστά.
Η κοντινή γειτνίαση διαφορετικών ειδών, καναρινιών, εξωτικών, παπαγάλων κτλ στον ίδιο χώρο, με διαφορετικές απαιτήσεις υγρασίας, θερμοκρασίας κτλ αλλά και διαφορετικών οργανικών ευαισθησιών, καθιστά το εγχείρημα ακόμα δυσκολότερο.
Σε κάθε περίπτωση, η απόκτηση των πουλιών και η προσθήκη τους στην κλούβα μας, θα πρέπει να είναι προϊόν σχολαστικής μελέτης ως προς την δυνατότητα συγκατοίκησης αλλά και την επιλογή του προμηθευτή και του συγκεκριμένου ατόμου πουλιού, όσον το δυνατόν υγιούς και όχι να είναι μια παρορμητική απόφαση της στιγμής.
Η μελέτη για τις γενικότερες ανά εποχή συνθήκες φιλοξενίας, θα πρέπει να προηγηθεί (όσο γίνεται) και όχι να έπεται.
Όποιος επιθυμεί να γίνει εκτροφέας, πρέπει να έχει αυτά υπ' όψιν του και επίσης να οπλισθεί με το ψυχικό σθένος να αποδέχεται τις πολλές απώλειες που θα του προκύπτουν.
Το να αποδίδουμε τα λάθη μας στην κακή μοίρα, δεν βοηθάει στην αυτοβελτίωσή μας, ούτε την πρακτική ούτε την ψυχολογική.
Αν πενθούμε πραγματικά για την απώλεια, δεν οικτίρουμε τον εαυτό μας, αλλά λυπούμαστε για την χαμένη ψυχή.
Η αδυναμία βίωσης αυτού του συνεχούς πόνου, οδηγεί πολλούς, στην επιλογή να διατηρούν λίγα ζώα, ως pets και όχι να ασχοληθούν εκτροφικά με το είδος της αρεσκείας τους.
Αυτά όχι ως κάποιου είδους κριτική προς την Αριάδνη αλλά σαν γενική άποψη και για να προσέχουμε όταν προτείνουμε την απόκτηση ενός ακόμα νέου κατοικίδιου σε κάποιον.
Προσωπικά πιστεύω πως ούτε ένα ευρώ δεν θα έπρεπε να δαπανήσει η Αριάδνη για την απόκτηση νέων πουλιών, πριν λύσει ορισμένα θέματα που αφορούν την κλούβα της, τον διαχωρισμό των ειδών εντός αυτής, την ανεύρευση καλού κτηνιατρικού συμβούλου και γενικά την επένδυση για την ευζωία των υπαρχόντων πουλιών που διαθέτει.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν θεωρώ την κοπέλα υπεύθυνη για την απώλεια, γιατί απλά δεν ξέρω.
Όμως σίγουρα η απώλεια θα γίνει έστω και έτσι χρήσιμη αν προβληματιστεί και βελτιώσει τις καταστάσεις.
Ας αφήσουμε τα μοιρολόγια, δεν βοηθούν κανέναν.
 
Μαρια εισαι ενα απο τα ατομα που οταν πεθαίνει κάποιο ζωο ξέρεις πως θα ψαξω την αιτια και να βρω λυση. Ποτε δεν ειπα "Αα η τυχη μου φταιει, εγω τα ειχα μια χαρα.. μονο του πέθανε". Παντα μολις πεθανει καποιο ψαχνω την αιτια και βρισκω λύση. Ενα πουλι (οπως λέτε και εσείς) μπορει να κρύψει τοσο καλα την αρρωστια του που να μην μπορείς να το καταλαβεις. Ακομη και ενα να έχεις. Να σου αρρωστησει και να μην το καταλάβεις. Επιλογη μου ειναι να εχω διαφορα πουλια. Μειωσα τον αριθμό αλλα τα είδη οχι. Επιλογή μου ομως ειναι. Το γεγονός οτι εγω μπαινω και ζητω βοηθεια, θετω ερωτησεις και σκέψεις δεν με καθιστα αυτοματος αχρηστη ή ανικανη. Σημαίνει οτι ασχολουμαι, νοιαζομαι, προσπαθω να βελτιώσω εμένα και τις συνθήκες ζωης των πουλιων. Σιγουρα αλλα μελη μας ή αλλοι άνθρωποι στον κοσμο με πολλα πουλια δεν μπαινουν καν στην διαδικασια να ζητησουν βοηθεια, να αναφερουν ενα περιστατικο, να πουν πως ενα πουλι τους πέθανε. Τα αφηνουν στο ελεος τους, δεν τα παρατηρούν, δεν ασχολούνται. Μπορει να μην θελουν καν να πουν "ακομα και σε εμενα πεθαίνουν τα πουλιά μου". Δεν ζητησα κριτική. Απλα ανοιξα τυχαια το μηνυμα χθες και έπρεπε κατι να σας πω. Ισως να είναι λαθος που ανοιγω θεμα και ρωτάω. Ισως να είναι λαθος που λέω τα γεγονοτσ οπως εχουν και δεν τα παρουσιαζω ολα ροδινα. Τα ζωα ειναι η ζωή μου, με ηρεμουν, με κανουν να ξεφευγω απο τα προβλήματα. Και επειδή τα αγαπω προσπαθώ καθημερινα να φτιαξω την ζωη τους. Το αρνητικό μου ειναι οτι ειμαι ευαισθητη και στεναχοριεμαι όταν πεθαινει καποιο.

Καλημερα σας
 
Οι επιλογές μας έχουν και το ανάλογο τίμημα, το οποίο πρέπει να συνυπολογίζουμε εκ των προτέρων και να αποδεχόμαστε. Οι αναφορές στις πράξεις και τα αποτελέσματα δεν είναι κατ' αρχήν κριτική. Αν μέσα από αυτό αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο, σημαίνει πως κάποια λάθη κάνεις, που δεν τα γνωρίζω.
Φυσικά ένας έμπειρος εκτροφέας έχει απώλειες αλλά δεν θα μπει εδώ στο φόρουμ να το γράψει και να πενθήσει, όχι γιατί το κρύβει ή παριστάνει πως δεν χάνει πουλιά αλλά γιατί τι νόημα θα έβγαινε από αυτό; Είναι κάτι που γνωρίζει εκ των προτέρων και έχει αποδεχθεί.
Αν παρατηρήσει κάτι που να οδηγεί σε ουσιαστικά συνολικά συμπεράσματα για την καλύτερη φροντίδα, τότε ίσως το αναφέρει.
Αναφέρεις συμπεράσματα και συγκρίνεις τον εαυτό σου με καταστάσεις που εγώ τουλάχιστον δεν ανέφερα.
Το λάθος δεν είναι που ανοίγεις θέματα, το λάθος είναι ότι περιμένεις απλά να θρηνήσουμε και ενοχλείσαι όταν επίσης σκεφτόμαστε.
Φυσικά πρέπει να ανοίγουμε θέματα για την απόκτηση εμπειρίας, δικής μας και των άλλων.
Όσον αφορά εμένα αν γράφω εδώ, μόνο σκοπό έχω, να γράψω όσα την στιγμή που γράφω θεωρώ σωστά και να τα αναθεωρήσω αν έτσι προκύψει σε άλλον χρόνο.
Οι προσεγγίσεις μου ως εκ τούτου είναι λογικές και όχι συναισθηματικές.
Καλύτερα να φροντίζουμε εκ των προτέρων παρά να επιτρέπουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια της περιττής θλίψης.
Οπωσδήποτε καθένας κάνει τις επιλογές του. Ό,τι είχα να πω το είπα :)
 
Το θεμα το ανοιξα πριν συμβει οτι έγινε. Δεν το ανοιξα για να κλαψουμε.. Αλλα για να βρω την αιτια που μεγαλωνει το ραμφος και να κανω κατι.

Ολα τα πιο πάνω που λες.. Εγώ ειμαι. Οπως τα λες. Καταλαβα πως είναι κριτική επειδή ετσι σκέφτομαι εγω, οχι οτι οποιοσδήποτε να ηταν στην θεση μου θα ενιωθε ετσι. Γενικα ολα λαθος τα κανω.. Εε Μαρια; Δεν θα συνεχισω το θεμα...
 
Το να προβληματιζεται καποιος και να στοχευει στην εποικοδομητικη επιλυση - αναζητηση δεν ειναι κριτικη. Μη θιγεσαι Αριαδνη, δεν εχει καμια τετοια προθεση η Μαρια.
 
Το να προβληματιζεται καποιος και να στοχευει στην εποικοδομητικη επιλυση - αναζητηση δεν ειναι κριτικη. Μη θιγεσαι Αριαδνη, δεν εχει καμια τετοια προθεση η Μαρια.

Δεν είναι τι λεει καποιος. Αλλα πως το λεει. Οπως και να εχει. Θα δω τι εγινε και τι θα κανω. Στο φορουμ θα μπαίνω μονο για να ενημερωνομαι απο τα άρθρα.
 
Βρε κορίτσια μην χαλατε τις καρδιές σας!"
 
Δεν είναι τι λεει καποιος. Αλλα πως το λεει.
Νομιζω οτι η Μαρια ειναι απο τα ατομα που προσεχουν τι και πως το λενε περισσοτερο απο τον καθενα μας εδω, συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου.

Οπως και να εχει, εμεις εδω ειμαστε για οτι χρειαζεσαι.
 
Back
Top