Ασθένειες Είναι megabacteria αυτό που έχει η καρδερίνα μου;

Παναγιώτη καλώς ήρθες. Δεν δίνεις πληροφορίες στο ποστ σου και θα είναι δύσκολο να πάρεις βοήθεια. Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή. Τι προέλευσης είναι τα πουλιά σου; Πόσα έχεις, είναι όλα στην ίδια κατάσταση;

Ι καρδερινα einai meijor απο Ολλανδία το ειχα παρι απο περσι ετσι ειναι μονο με αυτο το πουλι εχω θεμα το χειμονα γινετε χαλια το καλοκαίρι μια χαρα ειναι παλι ζευγαρονι κανονικά εχω βγαλι κ μικρα φετοσ με αυτο το πουλι εχω 6 ζευγάρια meijor μονο με το ενα εχω θεμα

@panagiotis karderinas θα χρειαστεί μια καλή περιγραφή της κατάστασης του, της εικόνας που βλέπεις και των συμπτωμάτων συνοδευτικά των φωτογραφιών από τις κουτσουλιές (σε λευκό καθαρό χαρτί) και πιο καλής του στήθους και της κοιλιάς.
Βρέξε λίγο παραπάνω τα πούπουλα για να παραμερίσουν.

Αν και δεν ξέρω από καρδερίνες δυστηχώς για megabacteria δείχνει.

Πολλοί τα έχουνε καταπολεμήσει με fungustatine από φαρμακείο. Προσωπικά δεν ξέρω δοσολογία να σου πω. Για ψάξτω λίγο γιατί είναι κρίμα μπορεί να σωθεί.

Το πουλακι τροι μια χαρα κ κελαιδαι βλέπω το προι με τιν ιγρασια έχει θεμα το βλέπω κουρνιαζμενο μολισ βγι ο ιλιοσ ισιονι κ γίνετε κανονικο πουλακι κ στι κιλια δεν έχει διογκοσι στα εντερα μονο μια μπαλα που πιγενοερχετε το προ στομαχο πρέπει να ειναι διογκομενο

Θα πρέπει να περάσεις νέες φωτογραφίες της κοιλιάς και του στήθους που να φαίνονται καθαρά. Για να το πετύχεις βρέξε λίγο τα πούπουλα και παραμέρισέ τα ώστε να είναι ορατά.
Κάποιοι ίσως να μπορέσουν να σου δώσουν τις "πρώτες" ας πούμε βοήθειες.
Στην Αθήνα υπάρχει καλή ιατρική βοήθεια... αρκεί να βρεις κάποιον κοντινό γιατρό από τη λίστα. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Για να σιγουρευτείς πήγαινε το σε κανένα κτηνίατρο για εξέταση κουτσουλιάς στο μικροσκόπιο. Δεν χρεάζεται κάποια καλλιέργεια για αυτό. Το macrorhabdus φαίνεται ξεκάθαρα κάτω από το μικροσκόπιο και θα το αναγνωρίσει άμεσα ο γιατρός. Δεν θα σου κοστίζει πολλά πιστεύω 10-15 ευρώ κάπου, αν ξέρεις για τι ψάχνεις... είναι 5 λεπτά υπόθεση.
Αλλα θα είσαι σίγουρος. Καλύτερα να πας με φρέσκια πρωινή κουτσουλιά.

Δυστυχώς megabacteria ειναι φιλε μου και καπηο φάρμακο δεν ειπαρχη ακόμα
Πως έγινε η διάγνωση Παναγιώτη και βεβαιώθηκες; Φάρμακο υπάρχει αλλά η δραστική ουσία είναι άλλη από αυτήν που γράφει ο Λάμπρος, απ' ότι διάβασα.
Πολλοί τα έχουνε καταπολεμήσει με fungustatine από φαρμακείο. Προσωπικά δεν ξέρω δοσολογία να σου πω. Για ψάξτω λίγο γιατί είναι κρίμα μπορεί να σωθεί.
Για να σιγουρευτείς πήγαινε το σε κανένα κτηνίατρο για εξέταση κουτσουλιάς στο μικροσκόπιο. Δεν χρεάζεται κάποια καλλιέργεια για αυτό. Το macrorhabdus φαίνεται ξεκάθαρα κάτω από το μικροσκόπιο και θα το αναγνωρίσει άμεσα ο γιατρός. Δεν θα σου κοστίζει πολλά πιστεύω 10-15 ευρώ κάπου, αν ξέρεις για τι ψάχνεις... είναι 5 λεπτά υπόθεση.
Γνώμη μου είναι η ίδια με της Πωλίνας, γιατρός και εξέταση. Το όνομα αυτής της ασθένειας, αν πρόκειται περί αυτής, είναι αυτό που γράφει.
Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι μαζί με διάφορα άλλα που διάβασα, πρέπει όσο ασθενεί το πουλάκι να τρέφεται με μαλακές εύπεπτες τροφές.
Εν τω μεταξύ αν είναι αυτό και το ζευγαρώνεις το πουλί έχει κολλήσει τουλάχιστον το θηλυκό του. Πρέπει να είναι απομονωμένο το πουλί γιατί η διασπορά του μύκητα γίνεται μέσω των κοπράνων και των στοματικών υγρών.
Περιμένουμε ευχάριστα νέα.

Φάρμακο δραστικό είναι η αμφοτερικίνη αλλά Ελλάδα δεν παίζει. Γιαυτό είπα ότι πολλοί χρησιμοποιούνε την άλλη ουσία με πολύ καλά αποτελέσματα.
Δυστηχώς δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Εξέταση στο μικροσκόπιο της κουτσουλιάς το πιο πιθανό είναι να μην το δείξει. Σίγουροι είμαστε μόνο από την νεκροψία που θα κάνει ο γιατρός.

Έτσι είναι ως προς την δραστική ουσία αλλά απ' όσο διαβάζω διάγνωση γίνεται μέσω κοπράνων και αν δεν θεραπευτεί τελείως, παίρνοντας υποστηρικτική αγωγή, μειώνει τον αριθμό και το πουλάκι επιβιώνει.
Γι' αυτό εξάλλου, λόγω της μείωσης του πληθυσμού των μυκήτων ανά εποχή, η υγεία του πουλιού παρουσιάζει διακυμάνσεις.
Αν δεν μπορεί να πάει γιατρό, ας κάνει τουλάχιστον την μικροβιολογική. Θα πάρει και συμβουλές ταυτόχρονα.

... Εξέταση στο μικροσκόπιο της κουτσουλιάς το πιο πιθανό είναι να μην το δείξει. Σίγουροι είμαστε μόνο από την νεκροψία που θα κάνει ο γιατρός.
Το δείχνει και σε αρχικό στάδιο. Ο στόχος είναι να μην φτάσουμε σε νεκροψία.

Back