Ασθένειες Είναι megabacteria αυτό που έχει η καρδερίνα μου;

Γεια σου ιανο το πουλι αντιμετωπησα μαζί με τον Δημήτρη καραγεωργο αλο εζισε κ εξαφανίστηκε το μπαλακι στι κιλια κ αλο μου ψοφισε επιδι δεν πιρα χαμπαρι εγκεροσ

Παναγιώτη, χαίρομαι που το πουλακι ειναι καλά.
Αυτό που σε ρωτώ ειναι να μας πεις πως ακριβώς αντιμετωπίστηκε η ασθένεια. Δηλαδή:
  • Φάρμακα
  • Δόσεις φαρμάκων
  • Διάρκεια θεραπείας
  • Πρόσθετες τροφές
  • Τροφές που αποφεύχθηκαν κατα τη θεραπεία
  • Άλλες συνθήκες: πχ, μπάνιο, θερμοκρασια, συχνότητα καθαριότητας κλπ

Αυτό που σε ρωτώ ειναι να μας πεις πως ακριβώς αντιμετωπίστηκε η ασθένεια. Δηλαδή:
  • Φάρμακα
  • Δόσεις φαρμάκων
  • Διάρκεια θεραπείας
  • Πρόσθετες τροφές
Κι εγώ χαίρομαι πολύ Παναγιώτη μου για το διασωθέν, μαζί με αυτά που σε ρωτάει ο Γιάννης, πες μας λίγο και για την διάγνωση, πως πραγματοποιήθηκε;

• Φάρμακα
  • Δόσεις φαρμάκων
  • Διάρκεια θεραπείας
  • Πρόσθετες τροφές

Καθαριοτιτα οποσ τιποτε παχιντικι τροφι οποσ καναβουρι πολιβιταμινι αδμοραλ στο νερο κ χοριγιθηκε φαρμακο για 20 μερεσ

Παναγιώτη μου δεν θέλω να μετριάσω την χαρά σου για το ένα πουλάκι που επέζησε και το άλλο Θεός σχωρέστο, θα προτιμούσα να μην έχεις αναφέρει τον συμβουλάτορα σου αλλά δεν πειράζει, δεν είμαστε εδώ για δημόσιες σχέσεις αλλά για να προτάσσουμε τις κατά την γνώμη μας σωστές απόψεις πάνω στην σωστή φροντίδα των πτηνών μας.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις ανωτέρας βίας (για κάτι τέτοιες περιπτώσεις φροντίζουμε να έχουμε και βασικές γνώσεις), καταλαβαίνω ότι κάποτε μπορεί να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στο κόστος της κτηνιατρικής φροντίδας, αφού ζούμε σε μια εποχή που άνθρωποι παραμελούν την προσωπική τους φροντίδα υγείας.
Όμως βρίσκεσαι στην Αττική, είκοσι λεπτά με τα πόδια από το δημόσιο μικροβιολογικό εργαστήριο με κόστος ασήμαντο για συζήτηση. Τουλάχιστον να είχες την διάγνωση. Δεν σε κρίνω προσωπικά.
Κατακρίνω την νοοτροπία που θέλει για σοβαρά θέματα να ρωτάμε τους φίλους μας.
Απευθυνόμαστε στον ειδικό και φυσικά το συζητάμε και με τους φίλους μας. Αυτό είναι και το νόημα της εδώ συμμετοχής μας.
Είμαι απόλυτα αντίθετη με την νοοτροπία κάποιων που επειδή έμαθαν κάποια πράγματα, νοιώθουν ειδικότεροι των ειδικών και (πως; Με τι ψυχή; ) αναλαμβάνουν ευθύνη ζωής και θανάτου.
Αυτά πρέπει να σταματήσουν, εμείς πρέπει να τα σταματήσουμε. Έτσι θα πέσουν και οι τιμές των κτηνιάτρων αφού θα βλέπουν την ανάπτυξη ενός προσοδοφόρου κλάδου. Έτσι θα ενημερωθούν - εκπαιδευτούν - εξειδικευθούν καλύτερα στο αντικείμενό μας.
Όλα τα διεθνή sites και forums κραυγάζουν.
Οι χειρισμοί μας σταματούν πριν τα αντιβιοτικά.
Είμαστε υπεύθυνοι για πριν, με την σωστή διατροφή και φροντίδα και με την ανακούφιση των ήπιων περιστατικών. Μέχρι εκεί.
Αν οι προβληματισμοί μας εστιάσουν εκεί, θα έχουμε και λιγότερες ασθένειες.

Και τέλος όταν είμαστε στην δυσάρεστη θέση να χάσουμε ένα πουλάκι, καλό είναι να φροντίζουμε να του κάνουμε νεκροψία.
Αυτό βοηθάει εμάς που γνωρίζουμε τι είχε το συγκεκριμένο και αν κινδυνεύουν τα τυχόν υπόλοιπα πτηνά μας, βοηθάει την στατιστική του forum και τέλος βοηθάει την επιστήμη και μέσω αυτής συνολικά το χόμπυ μας και τα μελλοντικά πτηνά μας.
Το κόστος είναι επίσης ασήμαντο και αμελητέο.
Είναι θέμα στάσης απέναντι στην ενασχόληση μας και γόνιμου προβληματισμού για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ας γίνουμε πιο συμμετοχικοί.
Δεν λέω πως κάποιος έχει "ύποπτα"κίνητρα αλλά σίγουρα για μένα ο Δημήτρης ακολουθεί λάθος, θανάσιμα λάθος τακτική, έστω και λόγω αγαθής πρόθεσης.

σίγουρα για μένα ο Δημήτρης ακολουθεί λάθος, θανάσιμα λάθος τακτική, έστω και λόγω αγαθής πρόθεσης.
Μαρία με όλο το σεβασμό γιατί είναι λάθος τακτική να δώσει κάποια συμβουλή; Καταρχήν δεν ξέρουμε την κουβέντα μεταξύ των δυο. Τις περισσότερες φορές ο Δημήτρης το αναφέρει αν μπορείτε πηγαίντε το στο γιατρό, εγώ δεν είμαι γιατρός.Από εκεί και πέρα αν για τους δικούς του λόγους ο κάτοχος του πτηνού δεν το πάει στο γιατρό για πιο λόγο σε ένα forum ο οποιοσδήποτε να μην προτείνει θεραπεία; Αφού αυτό ζήτησε κάποιος με το θέμα που άνοιξε. Το μόνο εύκολο και σίγουρο είναι να του πούμε πήγαινέ το στο γιατρό. Κανείς δεν δίνει εύκολα συμβουλή. Ο Δημήτρης το κάνει. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γιαυτό.
Υπάρχουνε και φορές που δεν είναι οι οικονομικοί λόγοι που δεν πάμε το πτηνό στο γιατρό. Υπάρχουνε και άλλοι λόγοι που κρίνει ο καθένας. Έχω πάει δυο φορές για εξέταση πουλί, κουτσουλιές για καλλιέργεια αλλά φέτος που μου αρρώστησε ένα καναρίνι τον μήνα Ιούλιο δεν το πήγα στο γιατρό. Με καύσωνα στο αμάξι και βόλτα στο γιατρό δεν το ρίσκαρα. Θεώρησα περισσότερο κακό θα έκανα παρά καλό. Το καναρίνι ζει δόξα το θεό χάρη της συμβουλής φίλου που δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του.

είναι λάθος τακτική να δώσει κάποια συμβουλή;
Δεν πρόκειται περί απλών συμβουλών, δεν είναι κανένα μυστικό, όλοι το γνωρίζουμε, σε δημόσιους διαλόγους γίνονται αυτά.
Επειδή το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θέμα άποψης και στάσης ευθύνης, διατύπωσα την γενική γνώμη μου, που δεν αφορά μόνο τον συμβουλάτορα αλλά και τον συμβουλευόμενο, δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο συγκεκριμένο άτομο.

Ξέρεις πόσο σε εκτιμώ Μαρία αλλά θα γράψω μόνο αυτό γιατί πάμε offtopic. Ο φίλος έγραψε πως τον βοήθησε ο jk21.Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω το λόγο να απαξιώνουμε την προσφορά του Δημήτρη στο χώρο. Έχω παρακολουθήσει και σε άλλα posts να τον κοροιδεύουν με ειρωνικά σχόλια και όχι σε θέματα ασθενειών αλλά διατροφής λέγοντας ότι πολλοί βλέπετε master chef και διάφορα τέτοια απαξιωτικά τα οποία εμένα δεν μου αρέσουν και που στην τελική όφελος δεν έχει κανένα από αυτά που λέει.
Υπόψιν επί προσωπικού δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.

Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι, η άποψη μου αφορά τους χειρισμούς των ασθενειών.
Δεν είναι προσωπικό το θέμα και μετατρέποντας το σε προσωπικό, "καίμε" την σωστή άποψη.
Θα προτιμούσα να εστιάσουμε στην σωστή ή λάθος τακτική.
Πρέπει ή δεν πρέπει υπεύθυνοι για τις διαγνώσεις και τις φαρμακευτικές αγωγές να είναι γιατροί;
Επ' αυτού θεωρείς πως διατυπώνω λάθος άποψη;
Πρέπει κάποτε να πάψουμε να λειτουργούμε με την λογική "έλα μωρέ καλό παιδί και φίλος είναι" και βάσει αυτού να αλλάζουμε και απόψεις σαν τα πουκάμισα.

Εννοείτε πρέπει να το πάμε στο γιατρό Μαρία.Απλά αν κάποιος για χ ψ λόγους δεν το κάνει τί του λέμε;Σταύρωσέ το και ο θεός μαζί σας;
Δεν κάνω το δικηγόρο του Δημήτρη αλλά έχει πει ειδικός είναι ο γιατρός άσχετα αν ο συμβουλευόμενος θέλει την άποψή του.

Back