Αναπαραγωγή Είστε υπέρ ή κατά με την τρίτη γέννα σε μία σεζόν;

Έχω επιλέξει δυο το πολυ γέννες τη σεζόν, ώστε να μην εξαντλούνται πολυ τα θηλυκά μου. Μια φορά όμως μου ξέφυγε και ένα ζευγάρι την έκανε τη δουλειά προτού προλάβω να τα χωρίσω, όποτε φυσικά την άφησα να τα εκκολάψει τα πουλάκια.
 
Ωραία άμα σου τύχει τέτοια περίπτωση τότε τα αφήνεις αλλά πιστεύω πως οι δύο γέννες είναι καλές!
Ολα εξαρτώνται απο την προετοιμασία και την φυσική κατάσταση των γεννητόρων. Κάποιες φορές οι δυό γέννες είναι παιχνιδάκι και άλλες πάλι και η μία είναι πρόβλημα. Δεν ξεκινούν όλα τα πουλιά απο την ίδια βάση, ούτε όλα έχουν τον ίδιο φροντιστή. Μόνο σαν γενικό κανόνα, σαν απλό μπούσουλα λέμε "μέχρι δυό είναι καλά". Πολύ αμφιβάλω μάλιστα, αν οι περισσότεροι έχουν πάρει στο χέρι τους να ελέγξουν, τα επίπεδα λίπους που έχει το θηλυκό που βάζουν στην ζευγαρώστρα.
 
Πολύ αμφιβάλω μάλιστα, αν οι περισσότεροι έχουν πάρει στο χέρι τους να ελέγξουν, τα επίπεδα λίπους που έχει το θηλυκό που βάζουν στην ζευγαρώστρα.
Προσωπικά όποτε έχω αναπαραγωγή, πιάνω την κανάρα όχι μόνο πριν αλλά και στο 10ήμερο από την εκκόλαψη ώστε να δω την κατάσταση της καρίνας της και την ύπαρξη ή όχι λίπους.
 
άρα ύπαρξη λίπους δηλ απόθεμα ενέργειας είναι καλό να υπάρχει για την αναπαραγωγή..
Σε "λογικά" πλαίσια ναι. Δεν μιλάμε όμως για την παθολογική παχυσαρκία, που βλέπεις δηλαδή μια κίτρινη μπάλα από τον λαιμό μέχρι την ουρά. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ενδοκοιλιακό - σπλαχνικό λίπος και δεν είναι ό,τι καλύτερο να μπει το πουλί σε αναπαραγωγή.
 
Back
Top