Αναπαραγωγή Εβαλα αρσενικη καρδερινα και μια καναρα, γιατι δεν ζευγαρωνουν;

Κατάσταση
Κλειστό.

giannisgz02

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2014
Μηνύματα
14
Γεια ειμαι καινουριος και σχετικα απειρος. Εχω βαλει μια αρσενικη καρδερινα και μια καναρα για να ζευγαρωσουν. Τους εχω μαζι εδω και μια εβδομαδα, τους βαζω αυγο και βιταμινη αλλα ακομα δεν εχω δει αποτελεσματα. Μηπως δεν κανω κατι σωστα
 
Πολλα δεν κανεις σωστα. Καταρχην που βρηκες την καρδερινα; Δευτερον στα καναρινια περασε η περιοοδος αναπαραγωγης. Τριτον μια εβδομαδα προετοιμασια ισουται με καθολου προετοιμασια. Αυτα ειναι πολυ βασικα πραγματα και γραφεις στις πληροφοριες σου οτι εχεις διαφορα πουλια, πως και δεν τα γνωριζεις;
 
Γιαννη, για να πυρωσουν τα πουλια και ειδικα το αρσενικο, χρειαζεται πολυ περισσοτερο απο μια βδομαδα..Αλλωστε η αναπαραγωγικη περιοδος εχει τελειωσει, σταματα τη διατροφικη προετοιμασια και ετοιμασε τα πουλια σου για την πτεροροια και του χρονου ξαναπροσπαθεις :)
 
Ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Δεν εχει τελειωσει η αναπαραγωγικη περιοδος οταν μιλαμε για εξωτερικη εκτροφη.
 
Δεν ειναι τυχαιο που και οι πιο εμπειροι εδω μεσα εχουν σταματησει τα ζευγαρωματα. Και δεν νομιζω να εχουν 500 κλουβια μεσα στο σπιτι, για εξωτερικη εκτροφη μιλαμε..Αλλα ακομα και να μην εχει τελειωσει η αναπαραγωγικη περιοδος ακομη, δεν νομιζεις οτι το πουλι διακυνδινευει την υγιεια του περνωντας πτεροροια και παραλληλα βρισκομενο σε φαση αναπαραγωγης;
 
Ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Δεν εχει τελειωσει η αναπαραγωγικη περιοδος οταν μιλαμε για εξωτερικη εκτροφη.
Με 30 βαθμούς και καύσωνα ναι έχει τελειώσει!
 
Για κάποιες καρδερίνες τώρα αρχίζει!
Το θέμα είναι που βρήκε την καρδερίνα και ποια η δουλειά της στο κλουβί.
 
Δεν ειναι ζευγαρωμα καρδερινων ομως αλλα καρδερινας και καναρινιου και μαλιστα η καναρα ειναι που θα τραβηξει ολο το ζορι με το κλωσσημα μες τις ζεστες
 
Η καναρα αν περνάει πτεροροια αργά και είναι σε δροσερό χώρο εσωτερικά δεν έχει θέμα, αν το πουλί είναι πιασμένο θα έχει θέμα και η καναρα και η καρδερίνα και ότι άλλο έχει γύρω γιατί κινδυνεύει.
Όποιος βιάζεται να κάνει πολλά χωρίς να ξέρει, σκοντάφτει.
 
Δεν έχει τελειώσει καμιά αναπαραγωγική περίοδος όπως ανέφερε και ο Στέφανος πιο πάνω... Και μάλιστα αν μιλάμε για εξωτερικό χώρο που φέτος ειδικά με τον καιρό επικρατεί ενα μπάχαλο.

Μια χαρά θα ζευγαρώσουν τα πουλάκια αν και εφόσον είναι σωστά προετοιμασμένα... Και έτοιμα για αναπαραγωγή.

Τι κάνεις λάθος;

Πολύ μεγάλη συζήτηση αφού πρώτα μας πεις τι έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Το να πετάξουμε σ ένα κλουβί ένα αρσενικό (εισαι σιγουρος;) πουλί και ένα θηλυκό είναι εύκολο.
 
Κι εγώ πάντως συμφωνώ ότι το θέμα ''αναπαραγωγή'' για φέτος τελείωσε...Άντε και τη βάτεψε ήδη, ακόμα δεν έχει κάνει το 1ο αυγό. Αν το κάνει αύριο, θα πάει 6-7 Ιουλίου για να ολοκληρωσει την ωοτοκία. Άλλες 14 μέρες (μέσα στον Ιούλη κλώσσημα), φτάσαμε αισίως στις 20+ του Ιούλη για να βγάλουμε πουλιά μέσα στον Αύγουστο..
Άστα παλικάρι μου και δες τι πρέπει να κάνεις για του χρόνου...
 
Κι εγώ πάντως συμφωνώ ότι το θέμα ''αναπαραγωγή'' για φέτος τελείωσε...

Εσεις οι καναρινάδες μπορεί να τελειώσατε...

Εμείς οι "άγριοι", ακόμα συνεχίζουμε.

Ρε σώνει και καλά να τελειώσει η αναπαραγωγή;

Ρε... Τι ειν τούτοι δω;

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα βγάζουμε αυγά για να γουστάρουμε.

Εσείς κοιτάξτε τα κανάρια σας και μεις κοιτάμε τις νέες φωλίτσες που χτίζονται...

Οτι θέλετε ρωτάτε και μεις είμαστε δω.

Αμ πως...
 
τα αγριοπούλια σε εξωτερικές εκτροφές για πολλούς και εδώ στην Κρήτη από ότι μαθαίνω... έχουν ξεκινήσει το τελευταίο 20ήμερο!

το τι αποτέλεσμα θα έχουν... Δεν το ξέρει κανείς!
 
Εσεις οι καναρινάδες μπορεί να τελειώσατε...

Εμείς οι "άγριοι", ακόμα συνεχίζουμε.

Ρε σώνει και καλά να τελειώσει η αναπαραγωγή;

Ρε... Τι ειν τούτοι δω;

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα βγάζουμε αυγά για να γουστάρουμε.

Εσείς κοιτάξτε τα κανάρια σας και μεις κοιτάμε τις νέες φωλίτσες που χτίζονται...

Οτι θέλετε ρωτάτε και μεις είμαστε δω.

Αμ πως...

Για καναρίνι θηλυκό μιλάμε παιδιά... Δε μίλησε για ζευγάρι καρδερίνων ο φίλος. Το θέμα δεν είναι να βγάλουμε πουλιά ξεπατώνοντας τα πουλιά. Το κέφι και το χόμπυ μας κάνουμε.
 
Ο Γιάννης όπως βλέπετε ρώτησε και δεν επανήλθε.
Ασχέτως αυτού επειδή η συζήτηση γενικεύθηκε μήπως πρέπει να επισημανθεί και ο παράγοντας εμπειρίας του ανθρώπου που επιχειρεί αναπαραγωγή μέσα στο κατακαλόκαιρο, έστω και αν μιλάμε για ιθαγενή;
Άλλη η ποιότητα της συζήτησης και των χειρισμών έμπειρων εκτροφέων που σέβονται τους γεννήτορές τους και άλλο ένα άτομο που χωρίς βασικές γνώσεις έτυχε να κατέχει ένα ζευγάρι.
Νομίζω σ΄αυτή την δεύτερη περίπτωση καλύτερο να είναι για πολλούς λόγους και γιατί επιπλέον είναι καλοκαίρι να μην επιχειρήσει την αναπαραγωγή.
Δεν είναι μόνο οι "ιθαγενείς" και οι "καναρινάδες" είναι και η απειρία που επιβαρύνεται από την μην ευνοϊκή περίοδο.
 
συγνωμη που δεν μπηκα νωριτερα αλλα μου ετυχε κατι και δεν μπορουσα να μπω.Απο οτι καταλαβα η αναπαρωγικη περιοδος για τα καναρινια εκλεισε.η καρδερινα ειναι 1,5 χρονων και δεν εχει ξαναζευγαρωσει. Η καναρα ειναι σκουροχρωμη και 13 μηνων. Τα δυο πουλια τα εβαλα μαζι αφου τα ειχα προετοιμασει. Η καναρα μου ειναι ζωηρη και γεμηζει την φωλια με εφημεριδουλες. Ο καρδερινος( τσεκαρισμενο) κελαηδαει συνεχεια. Τοσο μαλιστα που φοβαμαι μην μου τον παρουν.

επισης επειδη κανει ζεστη το ζευγαρι ειναι τοποθετημενο σε κλειστο χωρο που εχει 15 με 20 βαθμους κελσιου
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Αν πάρεις ειδικές λάμπες και τις έχεις αναμμένες 14 ώρες και η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη τότε μπορείς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή... Αλλά κάτι τέτοιο θα πήγαινε πίσω τον κύκλο της κανάρας οπότε άστα να περάσουν πτερόροια και του χρόνου δοκιμάζεις! Μικρά τα πουλάκια είναι σε ηλικία, χρόνο έχεις μπροστά σου οπότε ποιος ο λόγος να βιάζεσαι να τα ζευγαρώσεις; :)
 
Χώρισε τα πουλιά, περίοδος όπως αναπαραγωγης και πτεροροιας αγχώνουν τα πουλιά πόσο μάλλον την καρδερίνα που υπάρχει κίνδυνος κοκκιδιων.
Άσε τα να ξεκουραστουν καλύτερα..
Το ότι είναι σκουφάτη δεν παίζει ρόλο απλά αν βγάλεις καρδερίνοκαναρα κάποια θα έχουν σκούφο.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top