Ασθένειες Ειναι ακάρεα αυτά στο ράμφος του budgie μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης BLUEY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BLUEY

PB New Member
Πόλη
Άρτα
Καλησπέρα σε όλους!! Παρατηρήσαμε στο budgie μας , εδώ και δύο βδομάδες περίπου, στο κάτω ραμφος δεξιά και αριστερά, από τη μια μεριά πιο πολύ, σαν να έχει "φλουδες" άσπρες. Δυστυχώς δε μπορώ να βγάλω καλές φωτο να φαίνεται. Επίσης ξύνεται στο κεφάλι και στο ραμφος. Δεν είναι ημέρα για να το πιάσουμε..., οπότε η αγωγή που μας έδωσαν ήταν να ψεκασουμε με pinex και ρίξαμε σταγόνες teniazine στο νερο. Αυτά πριν μια βδομάδα. Δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή. Είναι ακαρεα? Τι να κάνουμε?

Συνημμένα

• 20241220_124523.webp
    20241220_124523.webp
    388,9 KB · Προβολές: 15
  • 20241220_124515.webp
    20241220_124515.webp
    555 KB · Προβολές: 14
@BLUEY συνήθως το pinex το χρησιμοποιούν για έξω παρασιτικά και την epithol για ακαρεα, αφού σας το έδωσε κτηνίατρος όμως φαντάζομαι θα κάνει και για αυτό

@Ιβαν απλά επειδή δε γνωρίζουμε, είπα να ρωτήσω και εδώ... θα έπρεπε να έχουμε δει διαφορά?

Δες τις ενδείξεις δες και τις προφυλάξεις και που να μην ψεκάζεις .

To προϊόν αυτό της συγκεκριμένης εταιρείας κυκλοφορεί σε διάφορα format

Σου έδωσε αυτές τις οδηγίες να τηρείς με ψεκασμό στην πλάτη από 40 εκατοστά και ότι λέει η εταιρεία? Πόσες επαναλήψεις και κάθε πότε?

Η σύσταση του οι οδηγίες του προϊόντος και τα ακάρεα( υπάρχουν διάφοροι τύποι όπως ξερεις)που έχει, στον βαθμό που έχει ,δεν θα περίμενα προσωπικά εγώ και καμιά μα καμιά διαφορά. Προσωπική μου άποψη ..μπορεί αύριο να είναι γυαλί και να λέω βλακείες

Από περιέργεια σου είπε γιατι σου δίνει να πάρει teniazine και σε τι σχήμα ? Το αιτιολόγησε κάπως?
Θα είδες ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα ακάρεα

@φιλομαθης καλησπέρα. 2 σταγόνες σε 50ml νερό. Δε μου το έδωσε για τα ακαρεα το teniazie. Απλά μου είπε ότι καλό είναι, προληπτικά να της δώσω.

@φιλομαθης για το pinex μου είπε ψεκασμό στην πλάτη από αποσταση 4

@φιλομαθης για το pinex μου είπε ψεκασμό στην πλάτη από αποσταση 20cm , γιατί τα 40 cm μου είπε ότι είναι πολύ μακριά για ,ανά δεκαπέντε ημερες. Και καλό πλυσιμο κλουβι κλπ και ψεκασμό . Προσοχή να μην πάει στην τροφη και στο πρόσωπο.

Back