Γενικά Ειναι αρσενικο η οχι;

dangerusgas

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
καλησπερα σε ολους εχω παρει προσφατα δυο καναρινια κοινα μαλλον.Ζευγαρι ενα θυληκο κοκκινο κι ενα αρσενικο κιτρινο. Ενω το θυλικο κανει κατι σαν κελαιδισμα οχι ακριβος το αρσενικο τιποτα. Ειναι και τα δυο δραστιρια. Τα εχω ψαξει απο κατω αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβος ειναι. Μπορει να με βοηθισει καποιος. Οταν τα πηρα το αρσενικο ηταν μονο του και το θυληκο μαζι με αλλα.


Ευχαρηστω Ακης.
 
μπορει να ειναι αναποδα το φυλο τους.
αμα ειναι φετινα δεν μπορεις να καταλαβει τη φυλο ειναι θα το διξει ο χρονος.
 
μπορει αλλα το αρσενικο ειναι πιο μικροσωμο απο το θυληκο. Και απο οτι μου ειπε ο ανθρωπος οτι ειναι φετινα εχουν δαχτυλιδι μωβ. Αλλα και να εχει το αρσενικο μονο του απο το αλλο δεν ξερω τι να πω.
 
μπορει αλλα το αρσενικο ειναι πιο μικροσωμο απο το θυληκο. Και απο οτι μου ειπε ο ανθρωπος οτι ειναι φετινα εχουν δαχτυλιδι μωβ. Αλλα και να εχει το αρσενικο μονο του απο το αλλο δεν ξερω τι να πω.
αυτο δεν παιζει κανενα ρολο που ειναι μεγαλυτερο.
αφου εχουν δαχτυλιδι μοβ(βιολετι) ειναι φετινα(2009)
 
νομιζο τα θυληκα δεν κελαδανε, εαν δεν κανο λαθος
 
Τα θυληκα δε κελαηδανε! Μπορει να κελαηδησει περιπου σαν αρσενικο οταν εινια τελειως πυρωμενο αλλα και αυτο δε συμβαίνιε πάντα.. Ο γενικος κανόνας λέει οτι το θυληκο δεν κεληδαει! Παιστα και βγάλτα μια φωτογραφια ανασκελα.. Κάποιος εμπειρος μπορει κατι να δει να σου πει παραπάνω.. Αλλα και πάλι εινια μικρα οπότε δε ξερω κατα πόσο θα μπορέσει να διακρινει...Βγαλε μια φωτο για να ξερουμε γιατι μιλαμε..
 
Εχει παρατηρηθει να κελαιδανε και τα θυλhκα.Χωρις βεβαια να πλεκουν τη φωνη τους οπως τα αρσενικα. Καταρχην στην ερωτηση του φιλου μας ο χρονος θα δειξει αρκει να τα εχει βαλει σε διαφορετικο κλουβι.Αν οντως ειναι αρσενικο θα κελαιδησει σε λιγες μερες εκτος και αν ειναι μικρος.Αν τα εχεις μαζι δε θα τον ακουσεις
 
Μπορεί το αρσενικό σου να είναι ακόμα στην φαση της πτερόρροιας και για αυτο να μην κελαηδάει.
Μπορεί ακόμα να είναι νεαρό σε ηλικία, οποτε θα αρχίσει σε λιγο καιρό.

Σχετικά με την διάκριση του φύλου διάβασε αυτό το αρθρο Διάκριση φύλου στα καναρίνια
 
Το θυλικο δεν κελαιδαει οπως τα αρσενικα κανει σαν τσιου τσιου και καμια φορα κατι σαν κελαιδισμα. Τα εχω σε ξεχωριστω κλουβι μιν τυχων κι εχου κατι, σαν καραντινα. Αλλα εχω παρατιρισει οτι οταν παω το αρσενικο σε αλλο δωματιο το θυληκο ειναι ανυσιχο. Αυριο θα βγαλω φωτο.
 
Δες λιγο εδω:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
φωτο δεν μπορεσα να τα βγαλω απο κατω αλλα ειδα οτι το αρσενικο εχει κατι σαν ψευτοπεος ενω το θυλικο εχει κατι και αυτο αλλα δεν ειναι το ιδιο με του αρσενικου.
 

Συνημμένα

  • DSC03033.webp
    DSC03033.webp
    45,2 KB · Προβολές: 153
  • DSC03037.webp
    DSC03037.webp
    51,4 KB · Προβολές: 142
  • DSC03041.webp
    DSC03041.webp
    54,1 KB · Προβολές: 150
Με μπερδευουν λιγο οι πατηθρες σου! Νομιζω εινια τελειως λαθος τοποθετημενες.. Βγαλε μια γενικη να σου πουμε λιγο για τις θέσεις.. Ετσι ωστε να εχεις και χωρο να καθονται αλλα και να κάνουν και τισ πτησεις τους!
 
Το θέμα ξεκινάει με το ότι είναι απλά καναρινακια.
Θα μας πει ο Μάκης που είναι ειδικός στα χρώματος τι πουλιά είναι.
Το ένα είναι έντονο κόκκινο και ΔΕΝ είναι ζευγάρι με το κίτρινο ΑΛΛΑ με κόκκινο χιονε.
(Μόνο αυτά ξέρω από χρώματος.)

τώρα οι πατήθρες και όλα τα άλλα πιστεύω ότι έρχονται μετά από ένα σωστό και υγιή ζευγάρωμα.
 
Το κόκκινο είναι πράγματι ένα λιποχρωμικό εντόνου πτερώματος
και θέλει για ζευγάρι ένα χιονέ αντιθέτου φύλου. Τό κίτρινο είναι ένα κοινό καναρινάκι.
 
Δηλαδι με το κιτρινο δεν μπορει να ζευγαρωσει με το κοκκινο; Τις πατηθρες τις εχω προσωρινα θα τις αλλαξω θεση.
 
ρωτησες την γνωμη μας και σου ειπαμε ΟΧΙ .
δεν κανει. Το κιτρινο το κανεις οτι θες.
το κοκκινο ειναι κριμας να το χαλασεις σαν πουλι βαζοντας το να ζευγρωσει με το κιτρινο η με οτιδιποτε αλλο εκτος απο κοκκινο χιονε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
αν δεν σε ενδιαφερουν τα πουλια που θα βγαλεις τα ζευγαρωνεις μια χαρα αυτα που σου λεει ο δημητρης ειναι για να βγαλεις καθαρα κοκκινα πουλια αν δεν σε ενδιαφερουν βαλτα μαζι δεν υπαρχει προβλημα.
 
ειναι η πρωτη μου φορα που ζευγαρωνω πριν ενα χρονο ειχα ενα harz και οταν το εχασε η μανα μου αποφασησα να ασχοληθω με ζευγαρωματα.ηθελα να αγωρασω παλι harz αλλα σε αρκετα pet shop που πηγα μου ειπαν περιπου χιλια ευρω με τα χαρτια του. Και τελικα πηρα αυτα. Αλλα μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει προβλημα στα χρωματα αφου δεν θα γινω κι εκτροφεας.
 
Back
Top