Γενικά Ειναι αρσενικο η οχι;

σε τρια pet shop που πηγα τοσα μου ειπαν γιατι λεει εχει και χαρτια κι εχει παει σε εκθεσεις ετσι μου ειπε ο ενας τωρα εμενα μου φανικαν οχι απλα παρα πολλα αλλα τοσα θα τους ελειπαν.
 
κοίτα, εγώ που είχα ρωτήσει, αλλά όχι για πουλί που έχει πάει σε εκθέσεις κ τέτοια, μου είχαν πει πάνω από 100 ευρώ.. Πάντως πολύ ωραία φωνή! (γιατί του χαρτς είναι πουλιά φωνής)Αν θες να έχεις ένα καναρίνι φωνής νομίζω πως είναι πολύ καλά τα βέλγικα ωδικά και τα τιμπράντο, απο ισπανία, που είναι και από τα πιο μικρόσωμα και χαριτομένα. Για τα πουλάκια σου τώρα.. κ εγώ δεν εκτρέφω κάποια συγκεκριμένη ράτσα.. μου αρέσει η σχετική τυχαιότητα των χαρακτηριστικών των απογώνων.. αλλά κάποιες βασικές αρχές καλό είναι να τις ακολουθούμε. Μιας που θες να ασχοληθείς με τα ζευγαρώματα, αν θες πάρε ένα ακόμη κόκκινο και ένα κίτρινο ή πράσινο καναρίνι και να ζευγαρώσεις τα 2 κόκκινα μαζί. αν βρεις χιονέ είναι καλύτερα, αλλά να προσέχεις γιατί απ ότι καταλαβα έχεις πολύ λίγες γνώσεις, οπότε μπορούν να σε ξεγελάσουν εύκολα δίνοντάς σου άλλο από αυτό που θές..
 
Το harz που ειχα παρει απο την αρχι αυτος που το εδωσε σε καποιον τελοσ παντων ηταν εκτροφεας και ειχε πει οτι ειναι αυτη η ρατσα απο τα καλυτερα ειδη φωνης. Τωρα δεν ξερω. Ακομα δεν ξερω αν αυτα που εχω ειναι ζευγαρι η ειναι και τα δυο αρσενικα δεν μπορω να τα καταλαβω. Αλλα το σκευτομαι για να παρω και αλλο ενα κοκκινο αρσενικο η κιτρινο θυληκο.
 
Τα harz ειναι καναρινια φωνις οπως ειπε και ο φιλος μας geofad... Τα αναγνοριζουν απο τα καλιτερα καναρινια φωνις, αλλα αυτο ειναι σχετικο με το τι θελει και τι ζιταει απο το καναρινι ο καθενας... Εμενα προσοπικα δεν μου αρεσουν τοσο τα harz οσο τα timbrado και τα malinua...
 
τώρα οι πατήθρες και όλα τα άλλα πιστεύω ότι έρχονται μετά από ένα σωστό και υγιή ζευγάρωμα.

εγω παλι ειμαι της αποψης οτι πρωτα τακτοποιεις ωραια και καλα και σωστα τα πουλακια σου και μετα κανεις αναπαραγωγες...
 
εγω πιστευω οτι ολα ειναι της φυσης αν υπιρχε ενα καναρινι χρωματος μπλε τι το εμποδιζει να ζευγαρωσει με ενα ασπρο. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Αλλα στο θεμα οτι οτας εχεις δικα σου καναρινια καλυτερο ειναι να τα ζευγαρωνεις σωστα.
 
Στην φύση δεν υπάρχουν ούτε κόκκινα ούτε κίτρινα ούτε λευκά καναρίνια.
Ολα τα καναρίνια που βλέπεις στα κλουβιά μας είναι αποτέλεσμα μεταλλάξεων
και διασταυρώσεων σε αιχμαλωσία και έχουν προκύψει απο προσπάθειες πολλών ετών.
Καλόν είναι λοιπόν να ακολουθούμε τις ήδη υπάρχουσες ποικιλίες και να μή διασταυρώνουμε πουλάκια άσχετα μεταξύ τους, που στο τέλος δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε.
 
ο κόκκινος παράγοντας νομίζω πως προέρχεται και από διασταύρωση με άλλο είδος.. με κάποιο αμερικάνικο σπίνο η κάτι τέτοιο.. έτσι δεν είναι;
 
ο κόκκινος παράγοντας νομίζω πως προέρχεται και από διασταύρωση με άλλο είδος.. με κάποιο αμερικάνικο σπίνο η κάτι τέτοιο.. έτσι δεν είναι;
ο κοκκινος παραγωντας προερχεται απο το red siskin (σπινος βενεζουελας).
 

Συνημμένα

  • Cucullatamacho_colombia_red_siskin.webp
    Cucullatamacho_colombia_red_siskin.webp
    18 KB · Προβολές: 78
για αρχή λοιπόν το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα παρατηρείς, να βρεις κανα καλό βιβλίο (ακόμη και μέσω net) για να μάθεις τα βασικά και να ξέρεις τι να προσέχεις.. Τώρα, μιας και απλά θες να έχεις ένα ζευγαράκι που να κάνει κάποια μικρά, αλλά ακόμη είσαι σε δοκιμαστικό στάδιο, τότε μια χαρά είναι τα πουλάκια σου.. Μόνο να ξέρεις πως τα ζευγαρώματα αρχίζουν την άνοιξη.. Το χειμώνα να τα έχεις χωριστά τα πουλάκια για να ζευγαρώσουν σωστά όταν θα έρθει η ώρα τους.. Διαβασε τα διάφορα post και θέματα για να μάθεις περισότερα..
 
Aπο την μερα που τα αγορασα τα εχω σε ξεχωριστω κλουβι και την πρωτη εβδομαδα τα ειχα σε διαφορετικο δωματιο τωρα τα εχω στον ιδιο χωρο αλλα ξεχωριστω κλουβι. Ξερω οτι το ζευγαρωμα γινεται απο τον φεβρουαριο μεχρι τον απριλιο η κανω λαθος. Εχω διαβασει και για την διατροφη την περιοδο ζευγαρωματος.
 
Back
Top