Αναπαραγωγή Ειναι η αρσενική καρδερίνα ικανή σα γονέας στα υβρίδια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Υποσημειωση, η διατροφη ειναι αναλογη του κλουβιου, ο "πλουτος" παιζει.

Επισης την παρακολουθηση την εβαλες 1η και στο τελος.
 
Εγώ πάντως απ' όσα διάβασα, νομίζω πως μειώνεται η δυσκολία του εγχειρήματος με το "τικάρισμα" που επιχειρείται.
 
Για να βγαλουμε και ενα γενικό συμπέρασμα ώστε το θεμα να ολοκληρώσει το σκοπό βέβαια δεχτες οι διορθώσεις απο αυτα που ηραψω παρακάτω:
~Η καρδερίνα ειναι ένα πουλί δύσκολο και χρειάζεται γενική παρακολουθηση
~Αφαιρείται από την καναρα μονο αν υπάρξει άσχημη συμπεριφορά
~Οπως ειπε και ο Βασίλης παραπάνω η καρδερίνα αν θέλουμε να εχει μια επιτυχημένη αναπαραγωγή με το είδος της ή με οποιαδήποτε αλλο είδος χρειάζεται μεγαλο κλουβί πλούσια διατροφή οσο πιο κοντινη στη φυση της
~Δεν πρέπει να ενοχλείτε
~Πρέπει να παρακολουθειτε συνεχώς
Ξέχασα κατι;

Εγώ δεν είπα ποτέ πως πως η καρδερίνα θέλει πλούσια διατροφή.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως η καρδερίνα θέλει διατροφή κοντά στην φύση της.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως η καρδερίνα δεν πρέπει να ενοχλείται.
 
Με αυτές τις πληροφορίες θα φτιάξω νέο θεμα με τίτλο :ο δωδεκαλογος της καρδερίνας οπου θα υπάρχει ενας πίνακας με τα πράγματα που χρειάζεται η καρδερίνα. Επίσης να καρφιτσωσουμε το θεμα ωστε ολα τα νεα μεκη να το βλέπουν. Καλη ιδέα;

Εγώ δεν είπα ποτέ πως πως η καρδερίνα θέλει πλούσια διατροφή.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως η καρδερίνα θέλει διατροφή κοντά στην φύση της.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως η καρδερίνα δεν πρέπει να ενοχλείται.
Οκ γράψε λάθος αυτα ειμαι τα συμπέρασματα που εχω βγάλει θα το διορθώσω το μήνυμα αυριο ομωσ!
 
Με αυτές τις πληροφορίες θα φτιάξω νέο θεμα με τίτλο :ο δωδεκαλογος της καρδερίνας οπου θα υπάρχει ενας πίνακας με τα πράγματα που χρειάζεται η καρδερίνα. Επίσης να καρφιτσωσουμε το θεμα ωστε ολα τα νεα μεκη να το βλέπουν. Καλη ιδέα;

Κι απ την μύγα... Ξύγκι βγάζεις εσύ αδερφάκι μου.
 
Εσύ το πρωί προέτρεπες κάποιο μέλος να αφαιρέσει τον αρσενικό λόγω μη έντιμου πρίτερου βίου.
Μάλλον στα λόγια μου είσαι, απκά θέλεις να κάνεις τζέρτζελο..

Αυτό δεν το είχα δει...

πφπφπφπφ

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο... Βέβαίως-βεβαίως.

Και βέβαια του έλεγα να βγάλει την καρδερίανα από την εξηντάρα ζευγαρώστρα.

Του είπα κάποιο λάθος ή διαφωνείς;

Εδώ όμως έχουμε διαφορετικό thread και το γενικεύουμε αν δεν κάνω λάθος.

Δεν πρέπει να αναφερθεί ότι ο χώρος που ζουν τα πουλιά παίζει σημαντικότατο ρόλο;

Το θεώρησα σωστό και το ανέφερα. (ελευθερία λόγου βλέπεις)

Οσο για τον τζέρτζελο... Το στύλ που γράφω το ξέρεις πολύ καλά... Και αν νιώσω πως γίνομαι κουραστικός ή εριστικός ή ότι δήποτε άλλο θες... Εξαφανίζομαι στο τσακ-μπαμ.

Το ξέρεις άλλωστε.

Ισως να γράφω λιγότερο... Και να διαφωνώ λιγότερο... Να μην γίνεται και τζέρτζελο.

maybe
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Ρε παιδια αφου συμφωνουν μεταξυ τους αυτα που γραφεται, και οτι γραφεται πιο πολυ σαν αλληλοσυμπληρωμα και γνωση απο την εμπειρια σας το εισπρατουμε εμεις που σας διαβαζουμε,τι καθοσαστε μετα και ''τσακωνοσαστε '' χωρις θεμα, χωρις να υπαρχει ουσιαστικη διαφωνια;Ισα ισα, αλληλοσυμπηρωμα στην εμπειρια βλεπω .
 
Φέτος το έχει η χρονιά δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη Νικόλα ούτε του Κ@$& σου ότι σου έρθει στο μυαλό το οποίο είναι εφικτό να γίνει το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί θα είναι αργά και μετά έχεις χάσει και τη μπάλα και τη χρονιά. Πρώτα επενδύω εκ του ασφαλούς αν και εκεί το έχασα κανάρες που δεν ταΐζανε και μετά βλέπω. Και μην προλάβουμε και πούμε ότι ξέρεις δεν ταΐστηκαν από τους γονείς τους άχρηστα πουλιά η δεν έχουν αντισώματα η καρδερίνα που τρώει την ίδια τροφή με την κανάρα και η δυο μάνες η μια έχει αντισώματα και η άλλη έχει αρρώστιες,………………… συγνώμη αλλά δεν το δέχομαι Η χρονιά φέτος είναι απρόβλεπτη πάντα υπάρχει λύση αλλά πολλές φορές τη γλώσσα του σώματος των πουλιών δεν την ξέρουμε και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σωστά ακόμα ένας παράγοντας είναι ο καιρός που τα έχει τρελάνει φέτος.
 
Δημήτρη, δεν θα τσακωθούμε με το Βασίλη :D
Έχω μάθει να εκτιμώ και να σέβομαι οποιονδήποτε άνθρωπο, αν δεν υπερβεί τα ''εσκαμμένα''. Ειδικά ανθρώπους που έχω γνωρίσει, έχουμε έρθει κοντά, έχουμε ''δέσει''. Ο Βασίλης είναι ένας από τους ανθρώπους που είμαι ιδιάιτερα χαρούμενος που γνώρισα μέσα από αυτό το χώρο, την κοινή μας ''τρέλλα'' .
Ο γραπτός λόγος συχνά παρερμηνεύεται.. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας!

Έχει δίκιο στις παραμέτρους που βάζει (χώρος-περιβάλλον, διατροφή, συνθήκες υγιεινής, εκτροφέας), αλλά αν θα πρέπει να μιλήσουμε γενικά, το συμπέρασμα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η καρδερίνα, ο φλώρος, το φανέτο (και λιγότερο το λούγαρο) θα πρέπει να αφαιρούνται από τη φωλιά.
Δεν είναι κανόνας, δεν μπορεί να είναι θέσβατο όταν μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, αλλά είναι το ''άγριο'' στο αίμα που κάνει τη διαφορά και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ίσως επέμβαση.
Κατά καιρούς έβγαζα μούλους.. Και φέτος μου'βγαλε ο γέρος μου (8χρονη ίσως και 9χρονη καρδερίνα). Είμαι πλέον αντίθετος με τον υβριδισμό. Φέτος προέκυψε χωρίς να θέλω(μου περίσσεψε μια κανάρα και την έβαλα μαζί του νομίζοντας ότι ο ηλικιωμένος δεν θα τα καταφέρει- αλλά είναι σαν και μένα duracell :D).
Δεν τάισε ποτέ. Τσακωνόταν συνέχεια όταν η όποια θηλυκιά πήγαινε στη γωνιά του...Αλλά δεν κατέστρεψε, δεν έσπασε, δεν χάλασε ποτέ τίποτα. Είχα βάλει κατά καιρούς κι άλλα αρσενικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβω η να σιχτηρίσω γιατί δεν έδρασα έγκαιρα. Αν μιλήσουμε λοιπόν με ποσοστά, η δική μου εμπειρία λέει αφαίρεση (αν δεν έχει βγάλει επιτυχώς την 1η γέννα)
 
1000like και στους δυο(οχι οτι παιζουν ρολο).
...Αλλα καπου εκει με τον ηλικιωμενο καρδερινο, μου τα μπερδευεις. Μηπως πιστευες οτι θα αποτυχει γιατι εσυ ησουν λογω ηλικιας off και τωρα που τα καταφερε ο ''duracell'' , βαζεις και τον εαυτο σου μεσα 😉
 
Back
Top