Διατροφή Ειναι η δαφνη τοξικη για τους παπαγαλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Myra

PB Known Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2015
Μηνύματα
6.101
Πόλη
Σαντορίνη
Οπως λεει και ο τιτλος. Σε πληθωρα σαιτ βρισκω τη δαφνη τοξικη ως γενικολογια και σε αλλα μονο τον καρπο της.

Η ερωτηση προεκυψε διοτι βλεπω στις δαφνες μου παρα παρα πολλα κοτσυφια και τσιχλες που τρελαινονται για τα μαυρα σπορια.

Προφανως δεν προκειται να κανω δοκιμες, ομως ειναι και το ξυλο τοξικο περα απο τα σπορια;
 
Σε κάποια sites με το όνομα bayberry αναφέρεται ασφαλής, ενώ στα ίδια και σε όλα με το όνομα daphne αναφέρεται τοξική.
Μην το ρισκάρεις κατά την γνώμη μου. Ιδίως οι καρποί θεωρούνται τοξικοί και για τον άνθρωπο.
 
Αρα απορριπτουμε και καρπο και κλαδια και φυλλα, σωστα; σιγουρα δεν θα ηθελα να παρω καποιο ρισκο, απλως πρακτικα σκεπτομενη εχει μαλακο κλαδι που επισης μυριζει. Ευχαριστω παντως.
 
Ναι... με όσα ξέρουμε. Όταν δεν ξέρουμε δεν δοκιμάζουμε. Τώρα αν προχωρώντας η συζήτηση προκύψει άλλη αξιόπιστη πληροφορία, αναθεωρούμε :)
 
Αρα απορριπτουμε και καρπο και κλαδια και φυλλα, σωστα;
Συνήθως σε τέτοια ερωτήματα μπαίνω στη διαδικασία να ρωτήσω για να μάθω για ποιο λόγο να δώσουμε για την περίπτωση φύλλα δάφνης και τα σχετικά.
Τι έχει δηλαδή να προσφέρει στα πουλιά;
Υπάρχουν σε κάποιο άλλο φυτό ή προϊόν πιο "δοκιμασμένα" τα όσα μας προσφέρει;
Αν είναι πολλά και δεν μπορούμε να τα βρούμε από άλλο προϊόν... Να μπούμε στη διαδικασία δοκιμών. Αλλιώς ποτέ δε θα μάθουμε.
 
να μάθω για ποιο λόγο να δώσουμε για την περίπτωση φύλλα δάφνης και τα σχετικά.
Στους παπαγάλους η ποικιλία είναι μεγαλύτερο και πιο επιτακτικό ζητούμενο απ΄ότι στα καναρίνια.
Πάντα έχουμε στο μυαλό μας να την εξασφαλίζουμε. Βέβαια από την άλλη έχει αποδειχθεί πως γενικά ως είδος είναι αρκετά καιροσκόποι και έτσι ανά χώρα, ήπειρο κτλ, επιλέγουν διαφορετικά είδη, ανάλογα με την διαθεσιμότητα της χλωρίδας.
Πάντως ο λόγος που όλοι εμείς οι παπαγαλογονείς ρωτάμε συνέχεια, αυτό ή το άλλο κάνει, είναι η αναζήτηση ποικιλίας, ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις φυσικές τους επιλογές.
Ποτέ δεν ξεχνάμε βέβαια τον γενικό κανόνα. Δεν γνωρίζω, δεν το προσφέρω.
 
Μην ξεχνάμε ότι τα πουλιά στη φυσή μπορούν να καταναλώνουν τοξικές τροφές αντισταθμίζοντας/εξουδετερώνοντάς τες με άλλες όπως τον πηλό που τρώνε οι άγριοι παπαγάλοι. Μιας και τη φύση δεν μπορούμε να τη μιμηθούμε ακριβώς μέσα στα κλουβιά ας περιοριστούμε στα απολύτως ασφαλή.

Παρολα αυτά ούτε κι εγώ γνωρίζω αν η κοινή δάφνη (bay laurel / laurel / true laurel) είναι τοξική κι άρα δεν την έχω δώσει ποτέ στα πουλιά κι ας έχω ολόκληρα δέντρα έξω απο το σπίτι μου.
 
Back
Top