Ασθένειες Ειναι πιθανη δηλητηριαση απο pulmosan;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pigaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Μυτιλήνη
Ηλικία Πουλιού: 6 ετων
Φύλο: αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικα (το βγαζω εξω μονο για ηλιο ή μπανιο)
Θερμοκρασία Χώρου: 25 βαθμοι
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: το εχω πολλα χρονια
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: χθες Δευτερα 16/6
Διατροφή: Prestige premium, Orlux frutti pate, μαρουλι, μηλο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: απο χθες πολυ αραια
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): ναι
Κινητικότητα: καθεται φουσκωμενο και κοιμαται πολυ
Τρέφεται Κανονικά: οχι, δεν εχει ορεξη. Πριν λιγο μονο εφαγε καπως καλα
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): την Κυριακη του εβαλα Pulmosan, πολυ προσεκτικα μια σταγονα. Του ειχα ξαναβαλει πριν 10 μερες. Και απο χθες αρχισε να φουσκωνει κ να κοιμαται ξαφνικά, ενω ηταν ζωηρος και κελαηδουσε (βραχνα μεν αλλα πολυ)
Προηγηθείσα Θεραπεία: τον Οκτωβρη ειχε κανει θεραπεια (απο πτηνιατρο) για ακαρεα. Ηταν πολυ σοβαρα και τη γλιτωσε παρα τριχα
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι): ναι
Παρατηρήσεις: Το πουλακι ουσιαστικα δεν συνηλθε πληρως ποτε απο τα ακαρεα που ειχε. Απλως τα πολεμουσαμε σε περιοδους εξαρσης. Ο πτηνιατρος με ειχε προειδοποιησει επειδη ηταν πολυ σοβαρα οταν το πηγα (δεν ηξερα και το ειχα παραμελησει)

Φοβαμαι μηπως το δηλητηριασα με Pulmosan; Ειναι λεπτουλης και μηπως δεν αντεξε τη δευτερη δοση σε 10 μερες; Επειδη το εβαλα Κυριακη απογευμα και χθες το απογευμα που γυρισα το βρηκα ξαφνικά ετσι. Eiναι πολυ κοντα χρονικα η χορηγηση με την αδιαθεσια, κ τα εχω συνδυασει στο μυαλο μου.
Το κακο ειναι οτι τωρα πρεπει να φυγω για δουλεια και θα γυρισω το βραδυ. Δεν μπορω να το παω σε κτηνιατρο, παρα μονο αυριο το απογευμα.
Τι να κανω ως τοτε;

γεωργια, αν ειχε δηλητηριαστει απο πουλμοσαν θα ειχε πεθανει ΗΔΗ,τα ακαρεα ειναι τοσο πολλα που φρασσουν τον φαρυγγα και δυσκολευουν την αναπνοη του παρα μα παρα πολυ,το πουλακι δυσυχως θα καταληξει, να σου πω οτι οπως ειπες τα πολεμουσες μονο σε περιοδους εξαρσης τους και οχι μια κι εξω και αυτο ειχε συνεπεια να εξασθενησει ο οργανισμος του πουλιου παρα μα παρα πολυ, λυπαμαι...

να σου πω οτι οπως ειπες τα πολεμουσες μονο σε περιοδους εξαρσης τους και οχι μια κι εξω και αυτο ειχε συνεπεια να εξασθενησει ο οργανισμος του πουλιου παρα μα παρα πολυ, λυπαμαι...

Τωρα ειμαι στη δουλεια αλλα μιλησα με το σπιτι και το πουλακι ολο κοιμαται φουσκωμενο.
Δεν γινοταν ουσιαστικα το "μια κι εξω" Λευτερη γιατι το πηγα σε πολυ προχωρημενη κατασταση στο γιατρο... Και που ζει ακομη παλι καλα. Ο γιατρος τοτε δεν ηταν αισιοδοξος.
Δηλαδη γιατι ειναι ετσι τωρα, λογω του φραγμενου αναπνευστικου; Γιατι εγινε ετσι χαλια μετα το φαρμακο, ηταν τυχαιο δηλαδή;

Στο αρθρο γραφει:
"Η άμεση θανάτωση του συνόλου των ακάρεων, τόσο της τραχείας όσο και των λοιπών, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του αμυντικού συστήματος του πτηνού με αποτέλεσμα τον θάνατο. Στο δικό μου καναρίνι έδωσα cevitren της Cevita για τα εξωτερικά παράσιτα και ακάρεα, με πιθανό αποτέλεσμα ότι τα εξωτερικά παράσιτα θανατωθήκαν άμεσα, ενώ τα εσωτερικά από την οσμή του φαρμάκου «τρελαθήκαν» με αποτέλεσμα σε 1,5 ώρα να χάσω το καναρίνι μου"

Δηλαδη τωρα ειναι στη φαση που τα εσωτερικα εχουν τρελλαθει; Γι' αυτο η ξαφνικη καταπτωση του πουλιου; Γιατι πριν την εφαρμογη του φαρμακου ηταν καλα (οσο καλα μπορει να ειναι)

Όταν τα ακάρεα βρίσκονται σε μεγάλους πληθυσμούς στην τραχεία και τους αεροφόρους σάκους, τότε είναι δυνατόν να προκληθεί συμφόρηση ή και απόφραξη στην αναπνευστική οδό από την μαζική θανάτωσή τους.

Tελικα παει ο κιτρινουλης μου... Παει ο Μπουρμπουληθρας!
Σημερα μολις ξυπνησα τον βρηκα στο κλαδι να λαγοκοιμαται. Μετα απο λιγο κατεβηκε στο πατωμα και συνεχισε. Και μετα απο λιγο γυρισε ανασκελα, χτυπησε 3 φορες η καρδουλα του και αυτο ηταν...

Συγνωμη πουλακι μου, σε παραμελησα αλλα δεν ηξερα... Μετα ηταν αργα.
Αν ποτε εχω καναρινι ξανα, τωρα θα ξερω να το φροντισω καλυτερα, με αφορμη εσενα

Λυπάμαι Pigaki για το καναρίνι σου☹... Σίγουρα θα ήταν πολύ άσχημη εμπειρία να το βλέπεις να πεθαίνει...

Γεωργία μου λυπάμαι πολύ για τον Μπρουρμπουλήθρα ☹

Γεωργιτσα μου μας εκανες χαλια σημερα. Μακαρι να μπορουσα να σου στειλω καποια απο τα δικα μου μαζι με τα παραδεισια που σου εχω πει οτι θα στα δωσω.

κουραγιο γιωργια!
θα βρεις ενα καινουριο καναρινακια συντομα που να συμπληρωσει το κενο της απωλειας σου!

Λυπαμαι πολυ Γωγω μου☹ ξερω, εκανες οτι μπορουσες με οδηγιες γιατρων, για να το κρατησεις στη ζωη, αυτο εχει αξια!
νοιαστηκες και προσπαθησες!

Λυπαμαι για το πουλακι, κριμα, ειναι κατι ομως που συμβαινει συχνα οποτε κανε την καρδια σου πετρα και βρες ενα αλλο καναρινι. Οσο και αν ποναει δες το σαν παθημα-μαθημα.

δες το σαν παθημα-μαθημα.

Δεν ηξερα να το φροντισω το καναρινι, το πηγα σε πολυ προχωρημενη φαση στο γιατρο γιατι δεν ηξερα καν τι ειναι τα ακαρεα και οτι μπορει να τα εχει...

Οταν αρρωστησε ο αγαπημενος μου Πιγκο (ο πιγκουινος), τοτε μονο μου ηρθε να ψαξω στο ιντερνετ και ετσι βρηκα το PB! Και τοτε διαβασα διαφορα και καταλαβα οτι και το καναρινι χρειαζεται γιατρο... Με αφορμη τον πιγκουινο μου δηλαδη το ανακαλυψα...
Δεν ηξερα απο αρρωστιες. Ηξερα μονο τα περι φροντιδας, γιατι τα παραδεισια ειναι γενικα ανθεκτικα και δεν χρειαστηκε ποτε στα 9-10 χρονια που εχω να αντιμετωπισω κατι... Ο Πιγκο εζησε υγιης, γερασε και πεθανε χωρις ταλαιπωρια. Τα καναρινια τελικα ειναι πολυ πιο ευαισθητα απο τα παραδεισια...

λυπαμαι πολυ για την απωλεια του Μπουρμπουληθρα σου Γεωργια☹

Σχετικά θέματα

Back