Φροντίδα Ειναι πιθανο να εκπαιδευτουν δυο μπατζι σε ενα κλουβι;

Να τα εξημερώσεις... Δεν την μετράς την εξημέρωση. Όποτε έχεις χρόνο και όρεξη μπορείς να ασχολείσαι μαζί τους, για να αρχίσουν να εξοικειώνονται σιγά-σιγά. Όσο πιο πολύ ασχολείσαι τόσο το καλύτερο. 😉

Κάτσε κοντά τους, μίλα τους χωρίς να κάνεις απότομες και γρήγορες κινήσεις, δώστους και κάποια λιχουδιά. Το χέρι σου θα το έχεις εκτός κλουβιού έως ότου εξοικειωθούν με το χέρι σου κι έρχονται να πάρουν την τροφή δίχως δεύτερη σκέψη. Μετά μπορείς να βάλεις μέσα το χέρι σου και να τους δώσεις την τροφή. :)

Ποιος ο λόγος να την αφήσεις στα κάγκελα; Αφού θέλεις να εξοικειωθούν μαζί σου, με το να τους προσφέρεις την λιχουδιά με το χέρι σου τους δίνεις το έναυσμα να σε πλησιάσουν και να διαπιστώσουν ότι δεν τους κάνεις κάτι κακό και θα αρχίσουν να εξοικειώνονται λίγο-λίγο.

και αν δεν την παρουν τι κάνω;

Αν δεν την πάρουν καλό είναι να τους την δώσεις και πάλι. Άφησέ την στα κάγκελα ή βάλτη σε μια ταϊστρα. Κατά την γνώμη μου, είναι καλύτερα να τους δίνουμε την λιχουδιά κι ας μην έρθουν να την πάρουν παρά να μην τους την δίνουμε καθόλου. Έτσι, θα συνδυάσουν το χέρι μας με την λιχουδιά και σιγά-σιγά δεν θα το φοβούνται και θα ξεθαρρέψουν.

Μην βιάζεσαι και μην τα πιέζεις... Δεν πειράζει αν δεν έρθουν να πάρουν την τροφή την πρώτη φορά, συνέχισε και θα δεις που θα τα καταφέρεις.

αν εχω 2 λιχουδιες π.χ. καροτο και αγκουρακι αν δεν παρουν το καροτο θα το αλαξω και θα τους βαλω το αγκουρι; Αν τους την βαλω στην ταϊστρα ή στα καγκελα δεν θα το παρουν ως επιβραβευση που δεν την πειραν;

Προσεξε με γλυκε μου σταυρο..Λοιπόν θα παρείς μια λιχουδια και θα την έχεις εκτος κλουβιου.. Θελέις να παρεις 10 λιχουδιες και να τις έχεις στην άκρη.. Μπορείς να παρείς 10... Την έχεις εξω απο τα καγκελα και περιμενεις να έρθουν να δοκιμασουν (παραλληλα τους μιλας) αν δεν ερθουν την πας λίγο πιο κόντα τους για να δουν τι χάνουν.. Αν παλι δεν την φανε και πεταξουν μακρυα απο το χέρι σου ε τότε την βάζεις μέσα στο κλουβι και την αφήνεις... Καλό θα είναι να έχεις ενα μπολάκι και εκεί να βάζεις τις λιχουδιές... Μή τις βάζεις με τη βασική του τροφη και πος θεού μην τις βάλεις και τις δέκα... Θα "τουμπανιάσει" το πουλι.. Πρέπει να προσέξουμε και τη διατροφή του... Μετα ορεξη να έχεισ να προσπαθεις.. Μπορέις να ξαναπροσπαθησεις εξω απο τα καγκελα όσες φορές θέλεις (εκτος και αν δεις να στρεσσαρονται πολυ).. Οπου εκει το σταματας.. Αυριο παλι... Εισαι μικρουλης και το βλέπεις βουνο, δεν είναι τίποτα πιστεψε με σε περναω 11 χρονια αλλα κι εγω βουνο το βλεπω..😀

Με αυτες τις ερωτησεις καταλαβαινω οτι δε θα μπορουσα να γινω ποτε μα ποτε δασκαλος...😛
Αφησέ τα να την περιεργαστουν και δειλα δειλα θα τσιμπήσουν να δουν τι έιναι.. Είνια πολυ περίεργα πλάσματα...
Στρεσσάρονται.. Θα τα δεις να πετανε με ανοιχτο το στόμα θα χτυπιούνται στα κάγκελα.. Πίστεψε με θα το καταλάβεις... Θ υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κλουβί...

και την ωρα της εκπαιδευσης πως θα καταλαβω οτι εχουν κουραστει; Την λιχουδια πρεπει να την κραταω ολη την ωρα της εκπαιδευσης ή να τους την δινο λιγο λιγο;

Back