Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Αυτο που περιγραφω σαν "φτερνισμα" ανοιγει τα φτερά του και κανει εναν ηχο ανοίγοντας το στομα. Το κανει συνηθως οταν ειναι εκνευρισμένος. Και παλι ευχαριστώΤο γεγονός ότι σταματάει όταν του δίνεις προσοχή δείχνει πως μπορεί να ζηλεύει όταν ασχολείσαι με κάτι άλλο (όπως το διάβασμα). Δοκίμασε να του δώσεις κάποιο παιχνίδι ή λιχουδιά όταν θέλεις να χαλαρώσεις, ώστε να απασχολείται.
Όταν αντιδράς κάθε φορά που στριγλίζει, άθελά σου ενισχύεις τη συμπεριφορά αυτή. Αν μπορείς, αγνόησέ το και επιβράβευσέ το μόνο όταν είναι ήρεμο.
Αν ο ήχος μοιάζει με φτέρνισμα αλλά δεν βλέπεις άλλα σημάδια ασθένειας (π.χ. ρουθούνισμα, υγρά μάτια), πιθανόν απλά μιμείται ή είναι μέρος της φυσιολογικής συμπεριφοράς του. Αν όμως το κάνει συχνά και δείχνει άρρωστο, καλό θα ήταν να μιλήσεις με κτηνίατρο εξειδικευμένο σε πτηνά.
Δώσε του χρόνο, υπομονή και συνέχισε τη διαδικασία εξημέρωσης με ηρεμία. Αν χρειαστείς περισσότερες συμβουλές, εδώ είμαστε!![]()
Ναι, αυτό που περιγράφεις μοιάζει με στάση εκφοβισμού ή αμυντική στάση. Το άνοιγμα των φτερών και ο ήχος είναι τρόπος να δείξει ότι νιώθει άβολα ή προσπαθεί να "απομακρύνει" κάτι που το ενοχλεί.Αυτο που περιγραφω σαν "φτερνισμα" ανοιγει τα φτερά του και κανει εναν ηχο ανοίγοντας το στομα. Το κανει συνηθως οταν ειναι εκνευρισμένος
Τι εννοείς ;να το βγαλεις εκτός κλουβιού ;δεν τον έχει βγάλει τόσο καιρό καθόλου ;Καλησπέρα έχω φτασει στο σημείο, να μπορω να τον χαιδέψω και να κάθεται ήρεμος, καθως και να ανεβαίνει και να περπατάει στο χέρι μου. Αναιβαινει ομως μονο με φαγητό, αλλιως δεν αναιβάίνει. Θεωρείται ότι πρέπει να το βγαλω ακομα έξω ή οχι;
τον χαιδευω,
προφανώς το χαϊδεύεις όσο κρατάς φαγητό;ενω οταν πλησιαζει χερι (χωρις φαγητο) το τσιμπαει και επιτιθεται γενικα.
Η πλακα ειναι οτι δεχεται να τον χαιδευω χωρις καθολου φαγητο αλλα στο χερι δεν ανεβαινειπροφανώς το χαϊδεύεις όσο κρατάς φαγητό;
Το θεμα ειναι οτι πλεον σκοτινιαζει στις 20:00 και αυτος απο τις 18:00 θελει να παει, για υπνο. Εχει συνιθισει τις ωρες του χειμωνα. Περυσι το καλοκαίρι δεν ηταν ετσι...Πολλά είδη παπαγάλων που ζουν σε κοπάδια το πρωί, όταν ξημερώνει και το απόγευμα πριν βραδιάσει καλούν ενστικτωδώς το κοπάδι τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να το ανακόψει αυτό, εκτός ίσως αν του κάνεις παρέα, αλλά κι αυτό δεν ξέρω αν θα βοηθήσει την κατάσταση.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας