Φροντίδα Εκπαίδευση και φροντίδα άγριου κοκατίλ

thomaskon

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2016
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα σας ειμαι καινουριος στην ομαδα και ειπειδη αποκτησα πριν καμια βδομαδα ενα αρσενικο κοκατιλ 8 μηνων απο εναν πολυ καλο φιλο που μενει χιο ηθελα να ρωτησω τι θα επρεπε να προσεξω στην φροντιδα τοθ κοκατιλ μου και πως να το εκπαιδευσω να ανεβαινει στο χερι μου ( το κοκατιλ ειναι αγριο ). σας παρακαλω δωστε μου μια απαντηση. ευχαριστω εκ των προτερων
 
Γεια σου Θωμά καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το cockatielάκι σου :)
Το πουλάκι είναι αρκετά νέο και δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να αποκτήσεις μια καλή επαφή μαζί του.
Σε πρώτη φάση πρέπει να εφοδιάσεις τον εαυτό σου με κάποιες βασικές απαραίτητες γνώσεις, (αυτό που ήδη κάνεις με την συμμετοχή σου εδώ), ώστε να αποφύγεις λάθη στην σχέση σας.
Το ουσιώδες είναι να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ σας, δηλαδή να μην σε φοβάται το πουλάκι.
Η μεταφορά και μετεγκατάσταση του πουλιού από ένα περιβάλλον σε ένα νέο, καθώς και η επαφή με ένα νέο πρόσωπο, είναι ήδη από μόνα τους σπουδαίοι λόγοι άγχους και ανασφάλειας του πουλιού.
Πρέπει αυτές οι πρώτες μέρες να είναι ήρεμες, το σημείο που θα τοποθετήσεις το κλουβί του να είναι προστατευμένο από το πήγαινε-έλα των ανθρώπων του σπιτιού καθώς και από άλλους παράγοντες, όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ.
Η δική σου παρουσία πρέπει να είναι χαμηλότονη, χωρίς εξάρσεις χαράς, δυνατές φωνές κτλ. Οι κινήσεις των χεριών σου που έχουν αξία φτερών στα μάτια του πουλιού, πρέπει να είναι συγκρατημένες και οι παλάμες σου σχετικά κλειστές όταν κάνεις την φροντίδα του κλουβιού.
Στην αρχή θα κάθεσαι σε μια καρέκλα κοντά στο κλουβί και θα του μιλάς μαλακά, να συνηθίσει την φωνή και την παρουσία σου.
Για τα υπόλοιπα, θα ενημερώνεσαι διαβάζοντας συν τω χρόνω.
Μεγάλη σημασία για την καλή του υγεία έχει η η επιμελής καθαριότητα και το σωστό κλουβί-πατήθρες.
Βάλε μας όταν μπορέσεις μία petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/, να το θαυμάσουμε και να σου πούμε και τις γνώμες μας αν θέλεις.
Στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων έχουμε συγκεντρώσει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την σωστή φροντίδα τους, ωστόσο επειδή το υλικό είναι μεγάλο, αν κάτι θέλεις να ρωτήσεις, μην διστάζεις. Θα χαρούμε πολύ όποιοι γνωρίζουμε να σου απαντήσουμε :)
 
ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε πραγματικα χρησιμες συμβουλες ευχαριστω και παλι
τωρα θα ψαξω για να βαλω και φωτο
 
Back
Top