Φροντίδα Εκπαίδευση παπαγάλων με κλίκερ (clicker)

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
το κλικερ χρεισιμοποιητε στους παπαγαλους οπως και στα σκυλια; Ή εχει καποια διαφορα;
 
ναι χρησιμοποιήτε το ίδιο, για να συνδέουν τον ήχο του με κάτι καλό(την επιβράβευση) επειδή δεν υπάρχει αλλού αυτός ο ήχος(έχει κατασκευαστεί έτσι οτοσώστε μόλις το ακούσει να ξέρει οτι έκανε κάτι καλό) είναι πολύ χρήσιμο!
 
βασιλεια.. Δεν εχεικατασκευαστει για να ξερει οτι εκανε κατι καλο. Για το σκυλο ειναι απλα ενα ευδιακριτος ηχος... Εμεις του μαθενουμε πως αυτος ο ηχος ειναι κατι θετικο... Και μετα απλα τον "κλικαρουμε" αντι να πουμε μονο μπραβο για να το κανουμε τη σωστη στιγμη.. Και οχι καθηστεριμενα... 😉
 
Μιά λέξη, αν και εμείς την προφέρουμε κάθε φορά το ίδιο, μπορεί στα ζώα να ακούγεται κάθε φορά διαφορετικά. Το κλίκερ κάνει πάντα τον ίδιο ήχο. Δεν είναι μέθοδος αλλά εργαλείο. Απλώς αμέσως μετά το "μπράβο" και πριν την επιβράβευση χρησιμοποιούμε το κλίκερ για να δώσουμε στο ζώο να καταλάβει καλύτερα οτι έκανε κάτι σωστό. Η θετική μέθοδος εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ζώα. Ομοίως συμβαίνει και με το κλίκερ.
 
🙄.. Μαρια... Νομιζω πριν το μπραβο... Το κλικ ειναι ενας συγκεκριμενος συντομος ηχος... Δινει στο σκυλο-παπαγαλο κτλ να καταλαβει ακριβως την κιννηση που ηταν επιθιμητη. Γινετε πολυ ποιο συντονισμενα απο το μπραβο...
 
Το κλικερ είναι ένας τρόπος, επικοινωνίας με τον παπαγάλο, δηλάδή του δίνουμε να καταλάβει, τι θέλουμε απο αυτόν μέσω του κλίκερ. Αντί για κλίκερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σύντομο ήχο, με το στόμα μας, ακόμα και με κάτι μικρό μεταλλικό αντικείμενο. Ο στόχος είναι να επιβραβεύσουμε τον παπαγάλο την στιγμή που θα κάνει κάτι, αμέσως μετά τον ήχο και πάντα μετά απο αυτό που θέλουμε να κάνει. Επίσης καλό θα είναι η εκπαίδευση να διαρκεί ελάχιστα λεπτά και πάντα πριν το φαγητό του, για να μπορεί να συνδιάσει το φαγητό με την εκπαίδευση. Κατα την γνώμη μου αυτός που θα κάνει την εκπαίδευση με κλικερ θα πρέπει να είναι γνώστης του εργαλείου, μιας και πολλές φορές μπορεί να φέρει άλλα αποτελέσματα.
Και ένα σχετικό βιντεάκι.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Γρηγορη αν κανουμε και εμεις αυτη την εκπαιδευση καθε ποτε και για ποσο χρονικο διαστημα πρεπει να γινεται;
 
Αν παρατηρήσεις το βίντεο, θα δείς οτι διαρκεί ελάχιστα (δευτερόλεπτα μπορώ να πω), πιστεύω οτι λίγες επαναλήψεις την ημέρα (2-3 φορές) είναι αρκετές. Για τα αποτελέσματα δεν μπορώ να πω πόσο θα διαρκέσουν, εξαρτάται και ο χαρακτήρας του πουλιού, όπως και τι αποτελέσματα θέλουμε. Όταν πλέον φτάσουμε στο επιθημητό αποτέλεσμα τότε σταματάμε την χρήση του κλικερ, για παράδειγμα όπως δείχνει το βίντεο που πλέον μπορεί και ακουμπαει το χέρι του στο κοκατιλ,ή οτι έρχεται εντελώς κοντά στο μακάο, την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω χρήση του κλικερ.
 
Μαλιστα...
Αυτα τα βρισκουμε στα πετ σοπ?
Βλεπω μια αλλαγη στη σταση του γιουτζι και θελω να ερθω πιο κοντα του, δεν λεω, αν κανω κινηση να τον πιασω κοβει κρεας αλλα οταν βαζω το χερι μεσα τις τελευταιες μερες επεξεργαζεται το δαχτυλο μου!
 
γρηγορη παρα πολυ ωραιο βιντεο... Μας διχνει οτι το κλικερ δεν ειναι μονο για κολπακια αλλα αν χρεισιμοποιηθει σωστα και για συμπεριφορα...
επισης... Καλο ειναι οταν ο παπαγαλος σκεφτεται τι ζηταμε απο αυτον να μην του μιλαμε... Το μονο που καταφερνουμε αν του μιλαμε ειναι να του αποσπαμε την προσοχη...
 
Μαλιστα...
Αυτα τα βρισκουμε στα πετ σοπ?
Βλεπω μια αλλαγη στη σταση του γιουτζι και θελω να ερθω πιο κοντα του, δεν λεω, αν κανω κινηση να τον πιασω κοβει κρεας αλλα οταν βαζω το χερι μεσα τις τελευταιες μερες επεξεργαζεται το δαχτυλο μου!

Εγώ δεν έχω βρει κλίκερ στην Ελλάδα. Αλλά ένα απλό στυλό με κουμπάκι στην πίσω μεριά κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
 
βασιλεια.. Δεν εχεικατασκευαστει για να ξερει οτι εκανε κατι καλο. Για το σκυλο ειναι απλα ενα ευδιακριτος ηχος... Εμεις του μαθενουμε πως αυτος ο ηχος ειναι κατι θετικο... Και μετα απλα τον "κλικαρουμε" αντι να πουμε μονο μπραβο για να το κανουμε τη σωστη στιγμη.. Και οχι καθηστεριμενα... 😉
ακριβώς αυτό εννοούσα🙄
 
Υπαρχει το κλικερ σε πολλα πετ που εχουν μεγαλη ποικιλια με αξεσουαρ για σκυλια. 🙂
Συνηθως μεγαλες αλυσιδες καταστηματων..
Το εχω δει και το εχει φιλη μου θετικη εκπαιδευτρια..
 
Mia Selida apo to Biblio

Σχολή πουλιών - Εκπαίδεθση «Κλικερ»
Γιατί η εκπαίδευση κλίκερ;
Στόχος της εκπαίδευσης Κλίκερ είναι να προωθήσει τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς του μιρκού μας φίλου και να βελτιώσουμε την απόδοση αυτού. Τα προτερήματα της εκπαίδευσης κλίκερ είναι τα εξής:
  • Είναι ανθρώπινο
  • Εχει γρήγορα αποτελέσματα
  • Είναι εύκολο
  • Δεν είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε την προέλευση ενός προβλήματος συμπεριφοράς, για να το λύσουμε.
  • Τα ζώα το λατρέυουν
  • Και πάνω απ’ όλα με την βοήθειά του καταφέρνεις εκπληκτικά αποτελέσματα
Κάτι το αξιοθάυμαστο και πάνω απ’ όλα σημαντικό είναι πως στην εκαπίδευση κλίκερ προπονούμε το ζώο δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον σεβασμό και στην αγάπη και εκείνο δεν θα έχει μαζί μας καμία άσχημη εμπειρία. Γι’ αυτό θα βελτιώνετε με την πάροδο του χρόνου η σχέση μεταξύ εμας και του φτερωτού μας φίλου χτίζοντας σιγά σιγά τον μεγάλο τοιχο της εμπιστοσύνης. Επίσης το πρόγραμα κλίκερ φέρνει το ζωο πιο κοντά στον έλεγχο του περιβάλλοντος του. Του διδάσκει ότι είναι ικανό για να επικοινωνήσει με τον περίγυρώ του και να εντάσσεται στις αλλαγές του περιβάλλοντος του. Αν επιθυμεί μια λιχουδιά ξέρει ότι πρέπει να κάνει κάτι, για να του το δώσει ο ιδιοκτήτης του. Αυτο δυναμώνει όχι μόνο την αυτοπεποίθηση του ζώου, αλλά και θετικά την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα σφάλματα μας. Όμως ανεξάρτητα από την θεωρία αυτή εξίσου σημαντικό είναι και η διασκέδαση που ενώνει τους δύο συντρόφους. Και; Κατάφερα να σας πείσω; Αν έχετε απαντήσει αυτή την ερώτηση με «ναι» μπορούμε να αρχίσουμε (σχεδόν).

Η εκπαίδευση κλίκερ είναι διασκεδαστική για τον δάσκαλο και για τον φτερωτό μαθητή.


Ακόμα και η ιατρική περίθαλψη μπορεί να προπονηθεί με την βοήθεια του κλίκερ. Ο Παμπλο πιπιλίζει ευχάριστα την σύρριγγα, ενώ ο ζηλιάρης Τζακ προσπαθεί πονηρά να κερδίσει και αυτός κάτι.
 
Απο που το πηρες το κλικερ Αγγελε;
Στειλε μου αν θελεις πμ.
Θα το προσπαθησω παντως με στυλο για αρχη!
 
Back
Top