Διατροφή Εκτροφείς Μάστερ Σεφ

ΑΒΑΤΟΝ

PB Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2012
Μηνύματα
1.549
Πόλη
Αθήνα
Αν το πρακτικο αποτελεσμα, ηταν κατι δυσκολο, ισως μια τετοια προσπαθεια να μην ειχε νοημα. Ομως με μικρο κοπο, οπως μπορει ευκολα καποιος να διαπιστωσει αν φτιαξει τη συνταγη, μπορουμε να δινουμε κατι ομορφο και θρεπτικο στα πουλια μας.
Aν είχαν μιλιά και μπορούσαν να μιλήσουν αυτά τα πουλάκια... όλα θα ήταν πιο καλά.
 
Όσοι εχουν πουλια με κοκκινο παραγοντα, την περιοδο μπορουν να βαλουν λιγη παπρικα και σουμακ (μπαχαρικο) Sumac - Wikipedia με οχι μονο χρωστικες ιδιοτητες, αλλα και φαρμακευτικες!
Kαρδιναλιοι τρεφονται με Σουμακ.

1-IMG_3375.jpg2-img_7315.jpg

Και οχι μονο καρδιναλιοι.

3-chickadee cold weather sumac.jpg4-obin-eating-sumac-img_48932.jpg5-chickadee_in_sumac_wp.jpg6-sumac_buffet_wp.jpg

Μεχρι και κορακια.

7-img_5094.jpg
 
Το τελευταιο με το κορακι μου μοιαζει για photosop...
 
Δεν εχω γνωμη. Παντως σιγουρα οχι με δικια μου επεμβαση.

http://www.thebatavian.com/tags/crows

Παντως δεν ειναι το μονο κορακι που με photoshop ή χωρις, τρωει σουμακ https://www.google.com/search?q=birds+sumac&tbm=isch

Μεχρι και τα πουλια βλέπουμ master chef τελικα... Που καταντησαμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ξερουμε Δημητρη οτι διαβαζεις ξενα σαιτ και κανεις τις μεταφρασεις, δε χρειαζονται λινκ! Το σχολιο με το photosop ηταν χιουμοριστικο... μαλλον δε το καταλαβες!

Όσον αφορα το μαστερ σεφ εχει να κανει με οτι εχεις προτεινει κατα καιρους να μπαινουν στις αυγοτροφες.

ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ή ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
 
Ειναι απολυτο δικαιωμα σου να διαφωνεις, αλλα ποτε δεν μιλησα ως κτηνιατρος ή διατροφολογος και ειναι στους περισσοτερους που συζητω, γνωστη η ιδιοτητα μου ως εκπαιδευτικου ηλεκτρονικου, μια επιστημη ασχετη με τις αλλες δυο.

Απο κει και περα αφου μιλαμε σε ενα θεμα με αυγοτροφη, θα ηθελα να εχω την γνωμη σου, αν εχεις το ιδιο ή σε αλλο βαθμο προβλημα, με τις εταιριες ζωοτροφων που δεν αποκαλυπτουν τα υλικα των λεγομενων bakery products που ειναι η βαση των αυγοτροφων και αναγραφονται σαν τιτλο στις συσκευασιες τους. Την στιγμη που η ευρωπαικη ενωση για τα bakery products ειναι συγκεκριμενη.

Για να δουμε στην ευρωπαικη ενωση ποια εννοια εχουν καποιοι οροι που αφορουν πρωτες υλες ζωοτροφων, τι πρωτες υλες εν δυναμει μπορουμε να χρησιμοποιησει μια εταιρια σε αυτες; Δεν ξερω φυσικα τι χρησιμοποιει η καθε εταιρια.

COMMISSION REGULATION (EU) No 575/2011 of 16 June 2011 on the Catalogue of feed materials.

13.1.1 Products from the bakery and pasta industry
Products obtained during and from the production of bread, biscuits, wafers or pasta. They may be dried.

Starch
Total sugars, calculated as sucrose, Crude fat, if > 5 %.


http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/labelling/docs/pet_food_code_20102011_en.pdf
19. Bakery products All bread, cakes, biscuits and pasta products

Ακου να δεις... Τα προιοντα αρτοποιας συμφωνα με τον ορισμο της ευρωπαικης ενωσης δεν ειναι κεικακι που φτιαχνουν οι εταιριες αλλα προιοντα αρτοποιας μπισκοτα γκοφρετες ζυμαρικα τα οποια λεει μπορει να αποξηρανουν. Που τα βρισκουν; Ρωτηστε οσες απο αυτες τα "βρισκουν" και δεν τα φτιαχνουν οι ιδιες.

Εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει με την αδεια της ευρωπαικης ενωσης να συμβει εν δυναμει παντα αναφερω, αλλα αν τα φτιαχνανε οι ιδιες απο δημητριακα γιατι δεν αναφερουν την λεξη cereals;

http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/labelling/docs/pet_food_code_20102011_en.pdf

7. Cereals All types of cereals, regardless of their presentation, or products made from the starchy endosperm.

Τελικα ανησυχεις καθολου στο τι ποιοτητας υλικα χρησιμοποιουν οι εταιριες ή μονο σε ενοχλουν οι αυγοτροφες του jk; Εδω μονο αυγοτροφη του jk υπαρχει; Δεν ειδα αλλου καποιο σχολιασμο. Συμβουλες για την διατροφη των πουλιων, μονο ο jk δινει εδω μεσα;

Εχει πει ποτε ο jk μην πηγαινετε σε πτηνιατρους ή εχει φερει αντιρρηση σε συσταση πτηνιατρου σε μελος, οταν την ιδια αντιρρηση δεν εχει και το συνολο οσων γραφουμε στο θεμα, οταν εξωφθαλμα εκεινος ισως λογω μη σχεσης με πτηνα, προτεινει αλλα αντι αλλων πχ σε τραυματισμο στο κατω μερος της πατουσας (ποδοδερματιτιδα ή κατι με τα ιδια συμπτωματα, προτεινει σκευασμα για ακαριαση των ποδιων; Εχει συμβει αυτο, για αυτο σου το λεω.

Και τελικα θελεις ή δεν θελεις να εκφραζεται η αποψη των μελων για ασθενειες; https://community.petbirds.gr/threads/Έχει-ακάρεα-ή-κάτι-άλλο.18199/page-10#post-190540
 
στο συγκεκριμενο ερωτημα σου, σου εχει απαντησει η κα. Πατρισια γκρει αναγνωρισμενη κτηνιατρος με μεταπτυχιακα!
αν δε σε καλυψε η απαντηση επιστημονα ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ η δικια μου. Μαλλον ξαναρωτας για να κερδισεις εντυπωσεις λοιπον!

ΑΣ ΤΟ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΣ ΚΑΝΩ COPY PASTE,OK ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΚΕ!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΥΓΟΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΛΕΓΧΟ.

και μιας που αραδιαζουμε τιτλους. Ειμαι πτυχιουχος μηχανικος δομικων εργων, με διπλωματα στα αγγλικα και στα γερμανικα!
οσον αφορα το ποστ μου που εψαχνες ολο το πρωι να το βρεις αμα διαβασεις αναλυτικα, αφου εισαι και καθηγητης, εμμενω στην αποψη μου για αλλη μια φορα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΕΠΕΙΡΙΕΣ!
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ; ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!
ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ.. ΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΛΛΟ..ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!
ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ... ΠΕΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΑΥΓΟΤΡΟΦΕΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΥΓΟΤΡΟΦΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ JK21
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ JK21 ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΣΕ ΑΜΜΩΝΙΑ,ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ.
ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΣΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΓΟΤΡΟΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΝΑ! ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ
ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΣ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΩ!
 
εδω δεν ειναι το σεμιναριο και δεν εχουμε τους ιδιους ακροατες ή αναγνωστες. Εδω παραθετουμε επιχειρηματα. Οπως σωστα ειπες η πτηνιατρος δηλωσε εμπιστοσυνη στις εταιριες και καλα κανει. Εγω παρεθεσα τι σημαινουν για την ευρωπαικη ενωση οι ονομασιες που βαζουν στα συστατικα τους οι εταιριες (οχι εγω) και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του

περι της συμμετοχης μου σε θεματα ασθενειων μελων,ως μη πτυχιουχο ατομο σε καποια ιατρικη ειδικοτητα (το εχω δηλωσει πολλες φορες εδω μεσα και μπορουν αν χρειαστει να με επιβεβαιωσουν οι διαχειριστες ), εχω απλα να πω οτι γινεται κατοπιν ζητησης απο τα μελη της γνωμης των μελων (αρα και εμου ) για το θεμα και στα πλαισια αυτα λεω τη γνωμη μου. Σε πολλα θεματα δεν παρεμβαινω οταν κρινω οτι δεν πρεπει ή δεν χρειαζεται και παρομοιες συστασεις κανουν αλλα ατομα (και ειναι δικαιωμα τους ). Εσυ δηλαδη εισαι της αποψης να μην βοηθαμε τα μελη και να λεμε την μονιμη επωδο (που πολλες φορες πρεπει και το κανω και γω και επιμενω) πηγαινε στον πτηνιατρο; Εχεις σιγουρο να τους συστησεις; αν ναι να το κανεις, να μας πουνε οτι πανε και να μην παρεμβληθω ουτε εγω, ουτε τα αλλα μελη. Περι της περιπτωσης του Αχιλλεα ξαναδιαβασε λιγο το ιστορικο... Ποιο μυκητα ειχε δεν ειμαι μικροσκοπιο να βρω, αλλα νομιζω εξ αρχης μιλουσα για προβληματα ορμονικα και για σημαδια μυκητιασης... Παρολα αυτα περιμενα και προτρεπα για ψαξιμο της θεσης της επιστημης

περι των γαριδων που λες, να σου θυμησω οτι μελος της διαχειρισης, η Μαρια, αλλα και χωρις να το ξερεις και αλλα ατομα, ειδαν οφελη στα πουλια τους. Η αμμωνια ειναι προιον αποσυνθεσης και εχει χαρακτηριστικη οσμη, συνηθως υπαρκτη στις λεγομενες φρεσκιες οι οποιες συχνα δεχονται και χημικα πανω τους για να διατηρουνται στο ματι φρεσκιες. Ημουν σαφης οπου το εχω προτεινει οτι μιλω για κατεψυγμενη γαριδα που οταν ξεπαγωσει δεν βρωμοκοπα αμμωνια. Επισης γαριδα που βραζεται και αν εχει ιχνη που ας αποδεχθουμε οτι δεεεεεν μυριζουν αμμωνια (αν και ειναι χαρακτηριστικοτατη η μυρωδια της ), σιγουρα με τον βρασμο εχουμε επιπλεον εξατμιση

οχι δεν το εχω διαπιστωσει προσωπικα και λαθος σε πληροφορησανε, γιατι δεν σου ειπανε οσοι το κανανε, οτι οταν ειχα θανατηφορο κρουσμα σε ενα ζευγαρι καρδερινων, εκανα χρηση της ιδιας αυγοτροφης σαν συνταγη και σαν παρτιδα κατασκευσης, για πανω απο ενα μηνα και φυσικα εκεινες τις ημερες σε ολα μου τα καναρινια που πολλα ειχαν και νεοσσους και κανενα δεν επαθε τιποτα. Θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι η γαριδα του σουπερμαρκετ (της καταψυξης ) που τρωει και ο ανθρωπος, ειναι πιο μπαγιατικη απο αυτη που εχουν μεσα (ειναι γλυκου νερου, γιατι του αλμυρου τις τρωμε εμεις... ) οι αυγοτροφες του εμποριου; ή δεν ξερεις οτι εχουν

λες οτι εχεις εμπιστοσυνη τις εταιριες. Ποια απο τις δυο συστασεις της fertivit εμπιστευσαι περισσοτερο;
την παλια;


Lysine - 15.000 mg/kg
Methionine - 20.000 mg/kg

ή αυτη που απεκτησε λιγο καιρο αργοτερα και εχει μεχρι σημερα;

Welcome at Oropharma

L-lysine 20.000 mg/kg
spacer.gif

DL-methionine 30.000 mg/kg

για οσους ειναι παλιοι,ισως θυμουνται αυτο που ειχα γραψει τοτε

Ποιες τροφες πυρωνουν τα πουλια;


mutavit (προτεινετε για την πτερρροια αλλα γνωμη μου ειναι οτι ειναι καλυτερο απο το φερτιβιτ σε συστατικα αφου περιεχει περισσοτερη μεθειονινη -λυσινη που συνθετουν την καρνιτινη η οποια ειναι αμινοξυ που ευνοει την γονιμοτητα

Muta-vit (Orlux) "

οπως θα δεις, το mutavit ειχε τοτε περισσοτερο απο το φερτιβιτ τα συγκεκριμενα αμινοξεα

Lysine - 20.000 mg/kg
Methionine - 30.000 mg/kg

Τελικα ειναι παντα σιγουρες οι εταιριες για το πιο σωστο;

Για να μην σου αναφερω για λαθος που συμβαινει αυτη τη στιγμη με σκευασμα ασβεστιου διαλυτο στην τροφη που αλλη δοσολογια λεει η μαμα εταιρια στη σελιδα του εξωτερικου (αναφερει για χρηση σε 3 ταχυδρομικα περιστερια) και αλλη διαδιδεται μεσω πινακα στο fb σταλμενου λαθος (αν ηταν ανεβασμενο εδω θα το σχολιαζα και εδω) ειτε απο την εταιρια ειτε απο τον αντιπροσωπο (δεν το ξερω, για αυτο και δεν ριχνω καπου το βαρος ) που προτεινεται για χρηση σε μικρα πουλια σαν τα καναρινια (δεκαπλασια σχεδον δοση και το σκευασμα περιεχει και βιτ D3 με οτι σημαναινει αυτο )
 
θα ηθελα να μου εξηγησεις επισης, γιατι οι ετοιμες αυγοτροφες συχνα εκτος απο αυγα (eggs ) εχουν και egg products (προιοντα αυγων ) ; Τους τελειωσανε τα αυγα; Τι πιστευεις οτι ειναι αυτα;

γιατι εκτος απο φυτικα ελαια στις αυγοτροφες θα δεις συχνα να λενε και λιπη (ζωικα δηλαδη ) ;

τι πιστευεις οτι ειναι αυτα; βουτυρο γαλακτος;

γιατι μια αυγοτροφη πρεπει να περιεχει ζαχαρη οπως σχεδον ολες; Γιατι εκει δεν κατηγορουμε συνηθως την ζαχαρη αλλα στις μπισκοτοβιταμινες που υπαρχουν στο εμποριο την κατηγορουμε;

γιατι δεν εχει η καθε εταιρια πχ την ιδια πρωτεινη ; αν δεν αναζητησουμε τις αναγκες των πουλιων βασει της επιστημης, ποια απο ολες θα επιλεξουμε; Εχουν διαφορετικες επιστημονικες πηγες;
 
τι ειχες γιαννη,τι ειχα παντα...
παλι τα ιδια μου λες,ξαναμασημενα!

εδω παραθετουμε επιχειρηματα ε;
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ BROWSUR ΤΗΣ ORLUX;

η ferti-vit που κολαει; Για αυγοτροφες δε μιλαμε;
ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΞΕΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΟΥΜΕ COPY PASTE ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ORLUX ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

θα σε παρακαλουσα οταν μιλας μαζι μου να μενεις στο αντικειμενο της συζητησης και μην ''ζωγραφιζεις'' εξω απο το πλαισιο!

οσον αφορα τη 2η παραγραφο σου αλλοιωνεις αυτα που εχω πει. Ας ελπισουμε οτι δε το κανεις επιτηδες
ξαναλεω λοιπον...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.

οσον αφορα την εκτροφη σου και τις ''συμβουλες'' σου εχω πληροφορηθει απο αρκετα ατομα τελειως διαφορετικα πραγματα απο αυτα που μας λες σημερα! Αλλα εδω ειναι, ας μηλισουν και ας παρουν θεση!

για να τελειωνουμε δημητρη και να μην κανουμε μπουρδελο το φορουμ με τις διαφωνιες μας, εμενα αυτες ειναι οι αποψεις μου. Και για τα πουλια και για σενα. Οταν ακουω να παρεμβαινεις και να αρχιζεις με το συνδρομο του ''θεου'',θα παρεμβαινω και θα λεω την αποψη μου. Με οτι αυτο επακολουθει.

οποιαδηποτε αποψη σου πλεον εχει να κανει με μενα και με τη συγκεκριμενη συζητηση θα τη δεχτω φιλικα και θα διαφωνησω φιλικα εν συνεχεια
σε προσωπικο μηνυμα!
 
Επιτρέψτε μου την εκτός θέματος παρέμβαση, αλλά θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μετατρέπετε τη συζήτηση σε προσωπική αντιπαράθεση. Δεν έχω διαγράψει ούτε ένα μήνυμα από τη στιγμή που αποφάσισα ότι το ΡΒ έχει λόγο να λειτουργεί μόνο αν θέλει να είναι χρήσιμο και όχι αποστειρωμένο, αλλά οι αντιπαραθέσεις που αφορούν πρόσωπα και όχι απόψεις, δεν επιτρέπονται και ούτε θα επιτραπούν ποτέ.

Παρεμπιπτόντως, τουλάχιστον για εμένα προσωπικά, η συζήτηση άρχισε να αποκτά νόημα στο μήνυμα #7

Εύχομαι να συνεχιστεί σε αυτή τη βάση.
 
Προσωπικα δεν σου μιλω με υποκοριστικα... αν θες το συνεχιζεις, αλλα δεν σε τιμα

Μιλησες για συμβουλες διατροφης νομιζω πιο πανω . Οι πολυβιταμινες ειναι ασχετες; Μου ειπες για εταιριες που πρεπει να εμπιστευομαστε και σου παρεθεσα (αν το ανοιξες θα το ειδες ) αλλαγη στη συσταση των fertivit και mutavit .Αλλαξε γνωσεις η orluc ξαφνικά και αλλαξε τη συσταση; αν δεις, συμφωνησε τελικα με τον πολυ πιο απειρο τοτε jk και ανεβασε τα αμινοξεα της φερτιβιτ στα επιπεδα της μουταβιτ .


για την εκτροφη μου οπως λες γνωριζουν πολλοι! αυτο αρκει. Δεν μου σχολιασες ομως τιποτα για αυτο που σου ειπα περι γαριδας, απλα αναμασας οσα σου ειπαν οι κακοπληροφορητες σου. Πως γινεται ολη η υπολοιπη μου εκτροφη να ζει;

επισης να ξερεις οτι κανενας δεν δινει σημασια σε οτι γραφει καποιος, αν ειναι επικινδυνος, μετα απο τους πρωτους δυο τρεις μηνες, για αυτο μιας που ειμαι επικινδυνος οταν μιλω για ασθενειες (μονο εγω απαγορευεται... ) δεν μου δινει κανενας σημασια και να τα λεω

τελος θα ηθελα να ζητησω απο τη διαχειριση (αν και το εχει ξανακανει αλλα μαλλον δεν το θυμασαι, οποτε καλο ειναι να το ξαναδεις ) αν θεωρει οτι δεν πρεπει να παρεμβαινω με προτασεις για χρηση συγκεκριμενων φαρμακων οταν τα μελη που εχουν προβλημα το ζητουναν νοημα ειναι το " Δημητρακη " στο ποστ 19 και οχι τα στοιχεια του ποστ 15 της ευρωπαικης ενωσης για τα συστατικα των ζωοτροφων, νομιζω οτι μαλλον ηρθε η ωρα, να σεβαστω το χωρο που αγαπησα, να τον μελετω παντα και να σιωπησω ...
 
οταν το θεμα μας ξεκιναει και τελειωνει στις συνταγες σπιτικης αυγοτροφης... Ναι ασχετο ειναι!
μυγα σε τσιμπησε με την orlux; Γιατι σκαλωσες τοσο πολυ; Ειλικρινα δεν μπορω να σε καταλαβω με ολη αυτη τη μανια με την orlux. Ισως κινουμαστε σε λαθος μηκη κυματος. Το δημητρακη πηγαινε γιατι 2η φορα προσπαθησες να αλλοιωσεις και να μεταφρασεις με το δικο σου τροπο τα λεγομενα μου. Αρχιζω να πιστευω οτι ισως το κανεις ασυνηδειτα για να φτασεις στο αποτελεσμα που θες την κουβεντα.

κακοπληροφορητες δεν εχω, ειναι κατι που οσον αφορα τη γαριδα το γνωριζω και εγω. Το να βλεπουμε οτι μια αυγοτροφη εχει μεσα γαριδα δε σημαινει οτι η εταιρεια την πηρε την εβρασε και την εβαλε μεσα. Βεβαια εσυ που δεν εμπιστευεσαι την μεγαλη εταιρεια, θεωρησες καλο να την πεταξεις μεσα στο μπλεντερ. Εδω διαφωνω.

οσον αφορα για την εκτροφη σου που αρκει που γνωριζουν πολλοι, με καλυπτει και πιστευω οτι αρκει.

τεσπα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε δημητρη, γραψε μια τελευταια απαντηση χωρις ερωτηση σε παρακαλω, για να εχεις τον τελευταιο λογο ως πιο μεγαλυτερος και πιο εμπειρος σε σχεση με τα πουλια απο οτι εγω και να το τελειωνουμε γιατι τραβηξε υπερβολικα.
 
τελος θα ηθελα να ζητησω απο τη διαχειριση (αν και το εχει ξανακανει αλλα μαλλον δεν το θυμασαι, οποτε καλο ειναι να το ξαναδεις ) αν θεωρει οτι δεν πρεπει να παρεμβαινω με προτασεις για χρηση συγκεκριμενων φαρμακων οταν τα μελη που εχουν προβλημα το ζητουν
Αν η διαχείριση είχε πρόβλημα με οποιοδήποτε μήνυμα αντιβαίνει τους κανόνες θα είχε πράξει τα δέοντα. Δεν καταλάβατε τίποτα από το ποστ #12;
αν νοημα ειναι το " Δημητρακη " στο ποστ 12
Το "Δημητράκη" είναι στο ποστ #11. Δείτε καλύτερα και μην παρασύρεστε από το πάθος της προσωπικής αντιπαράθεσης. Κοιτάξτε ξανά το μήνυμα #12.
Παρεμπιπτόντως, τουλάχιστον για εμένα προσωπικά, η συζήτηση άρχισε να αποκτά νόημα στο μήνυμα #7
 
Να σας πω την αλήθεια, δεν διάβασα όλη την αντιπαράθεση γιατί με κούρασε από ένα σημείο και μετά και με στεναχώρησε. Θα τα διαβάσω κάποια στιγμή.
Όμως αυτό που θέλω να καταλάβω και που μ' ενδιαφέρει είναι η άποψή σου Παναγιώτη, είναι πως είσαι αντίθετος ακόμα και σε απλής μορφής αυγοτροφές που φτιάχνουμε μόνοι μας; Τι κίνδυνο μπορεί να έχει ένας συνδυασμός π.χ αυγού, κουάκερ, φρυγανιάς, ρίγανης, τσουκνίδας με ελάχιστο μελόνερο ας πούμε που χρησιμοποιώ εγώ;
Με βάζεις σε σκέψεις
 
μαρια ακουσε να δεις και επειδη και εγω στεναχωρηθηκα με την ολη υποθεση, για να τελειωνουμε εδω, δεν εχω προβλημα με σπιτικες αυγοτροφες(φτανει να δημιουργουνται με προσοχη και να συντηρουνται με προσοχη παλι). Εχω καποιους συγκεκριμενους ενδυασμους, πες τους προσωπικους. Πες για το καλο της συζητησης οτι ειμαι περα για περα εγω λαθος, δεν με ενδιαφερει. Τα υπολοιπα θα ηθελα να στα πω απο κοντα στην επομενη συναντηση petbird, μετα το πασχα βεβαια και που μερικοι δεν θα την γλυτωσουν με τιποτα!
 
Μα κι εγώ έχω εντοπίσει αλλοίωση όταν από άγνοιά μου ή λάθος μου βγει κατά τι υγρότερη γι' αυτό πάντα λέω προσοχή στην υγρασία και γι' αυτό σου έκανα την ερώτηση, γιατί αυτό το νόημα δεν έχουν οι συζητήσεις μας εδώ;
 
Το "Δημητράκη" είναι στο ποστ #11. Δείτε καλύτερα και μην παρασύρεστε από το πάθος της προσωπικής αντιπαράθεσης. Κοιτάξτε ξανά το μήνυμα #12.
Λαθος μου στη αριθμηση των ποστ .

Δεν εχω να αντιπαρατεθω σε κατι προσωπικο, με ατομο που δεν γνωριζω ουτε γενικα, ουτε σαν εκτροφεα. Πιστευω οτι τοσο για το θεμα των ετοιμων αυγοτροφων εθεσα και στοιχεια στο ποστ 16 (πριν ειχα πει 15, ειχα κανει και εκει λαθος οπως φαινεται γενικα στην αριθμηση ) της ευρωπαικης ενωσης και οχι δικα μου, οσο και ερωτηματα κρισιμα στο ποστ 19 . Δεν ειναι προσωπικα στον Παγαγιωτη, αλλα σε ολους και απλα με την ευκαιρια του διαλογου, τα παρεθεσα για απαντηση πρωτα σε κεινον και ειναι δικαιωμα του αν θελει να απαντησει ή οχι. Πανω στο θεμα της διατροφης που εκεινος δηλωσε οτι δεν θελει να δινω συμβουλες αφου δεν εχω σπουδασει το αντικειμενο (προφανως θα επρεπε να εχει την ιδια γνωμη και για εμπειροτερους μου εδω μεσα που ουτε εκεινοι εχουν σπουδασει ) ειναι και ο σχολιασμος μου για την μη σταθερη θεση μιας εταιριας, τη στιγμη που εκεινος υποστηριζει οτι εκεινες ξερουν τι κανουν. Τα συμπληρωματα ειναι... " διατροφης". Δεν εχω κανενα προβλημα με την orlux ή την versele ή την oropharma , ουτε με αλλη εταιρια του χωρου (ανεφερα και αλλη η οποια η ιδια ή αντιπροσωποι της εχουν κανει σημαντικοτερο σφαλμα με το ασβεστιο και την d3 που περιεχει ) ουτε οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Εκεινες κανουν τη δουλεια τους, ειναι κερδοσκοπικες επιχειρησεις και εχω καθε δικαιωμα να κριτικαρω τα σημεια που πιστευω οτι σφαλουν,ωστε αν το ιδιο καναμε ολοι, να τις πιεζαμε σε συνεχη βελτιωση. Το αν η κριτικη μου ειναι σωστη ή λαθος, κρινεται και φιλτραρετε απο ολους. Οταν δεν εχει βαση... Παει στον καδο των αχρηστων. Περι διπλωματων... Το δικο μου το ανεφερα ως".μειον " οτι δεν εχω σχεση ουτε με πτηνιατρικη ουτε με διατροφολογικη επιστημη.

Τελος (γιατι στο θεμα μιας αυγοτροφης μου μιλαμε ) οτι συστηνω, το κανω χρηση και εγω και συνηθως φιλοι μου, πριν το προτεινω . Οτι επικινδυνο συντομα δειχνει την επικινδυνοτητα και απορριπτεται απο τους χρηστες ιστοσελιδων. Δεν εχω καμμια μαρτυρια ουτε για την παρουσα αυγοτροφη, οτι εχει δημιουργησει προβληματα (και ειναι παμπολλοι που την κανουν χρηση ) ουτε για οποια αλλη με χρηση γαριδας. Γαριδας θαλλασης, που εχω φαει απειρα σαγανακια της χωρις προβλημα στην υγεια μου, που εχουν δοκιμασει για πολλους μηνες ολα μου τα πουλια, με περιεκτικοτητα σε ιωδιο που εχει δωσει λυση σε προβληματα αλωπεκιας σε πουλια, απο διαταραχες μαλλον του θυρεοειδους αδενα, που θα ηταν χρησιμο να ψαχνατε περισσοτερο, που μπορει να οφειλεται

το παρακατω αρθρο μιλαει για τους δυο σπορους (μικρο και μεγαλυτερο μαυρο σπορακι,brassica rapa και napus αντιστοιχα, αυτα που ονομαζουμε rubsen και rape seed )

τις goitrogenic ουσιες που περιεχουν (ουσιες που διαταρασσου το θυρεοειδη δηλαδη ), τους γλυκοζιτες και το τοξικο ερουκικο οξυ, στις αρχεγονες μη γενετικα τροποποιημενες ποικιλιες (στις μη μεταλλαγμενες δηλαδη )

AllAboutFeed - Rapeseed meal in animal diets

αλλα ας δουμε τι λενε και η ευρωπαικη ενωση και η κυβερνηση των ηπα, για το θεμα (οχι ο jk ) τοσο για το brassica napus ( rape seed ), οσο και για το brassica rapa (rubsen οπως σωστα λεγεται και οχι ρουπσεν οπως συνηθιζουμε να το λεμε ) των ΗΠΑ

https://plants.usda.gov/plantguide/pdf/pg_brrar.pdf

However, the roots, leaves, and especially seeds of Brassica and related species contain sulfur compounds (glucosinolates) that can irritate the digestive tracts or create thyroid problems in livestock if consumed in large quantities over time (DiTomaso and Healy, 2007). Toxicity in livestock can create symptoms such as colic, diarrhea, excessive salivation, and thyroid enlargement. Problems arise when livestock eat large quantities of seed or are confined to pastures composed primarily of mustards.

της ευρωπαικης ενωσης

Common clinical signs following exposure to intoxicating levels of glucosinolates are:
- alterations of the thyroid metabolism and enlargement of the thyroid gland following the ingestions of isothiocyanates and oxazolidinethione (Spiegel et al., 1993)
- irritation and local necroses of the gastro-intestinal mucosa by alkyl isothiocyanates (Martland et al., 1984)
- growth retardation (Kloss et al., 1994; Schöne et al., 1997a)
- liver damage with increased enzyme leakage (Umemura et al., 1977; Campbell, 1979; Martland et al., 1984).
- impairment of fertility following long-term exposure to glucosinolate containing plants (Taljaard, 1993; Ahlin et al., 1994)
- transient impairment of locomotion, behavioural changes and disorientation (‘rape blindness’) probably caused by isothiocyanates (Schmid and Schmid, 1992; Rodriguez, 1997)

τελικα οι εταιριες που χρησιμοποιουν στα συσκευασμενα εγκριτα σκευασματα τους τους σπορους αυτους, δεν τα ξερουν αυτα; λενε κατι διαφορετικο ευρωπαικη ενωση και ηπα και δεν το εχω καταλαβει; Μηπως το οτι δεν πολυασχολουνται οι κυβερνητικοι αυτοι οργανισμοι (ευρωπης και ηπα) με τα πουλια συντροφιας, αλλα τους νοιαζει μονο να κανουν ελεγχους σε αυτα που τρωει ο ανθρωπος, δεν ειναι δικαιολογια να μην το ψαχνουμε και εμεις; Αν κανω λαθος σε αυτα που διαβαζω ας μου το εξηγησει καποιος...
 
Νά μαι και γω...

Διαφωνώ κάθετα πλέον με τις σπιτικές αυγοτροφές. Κάποτε έφτιαχνα και γω και δεν είδα καμμιά διαφορα στα πουλιά μου απο την αυγοτροφή που δίνω τώρα που είναι εμπορίου.
Κάποτε λέγαμε ότι έχει ζάχαρη η αυγοτροφή του εμπορίου...

Ε και;

Μέχρι στιγμής εδω και ένα χρόνο που την χορηγώ στα πουλιά... Πάνε καλύτερα απ τότε που έδινα την "σπιτική".

Απλά η ένσταση που έχω με τις αυγοτροφές που φτιάχνουμε είναι η εξής...

Ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι και βάζει και τους υπόλοιπους να φτιάχνουν...ότι νάναι. (Εννοείται δεν αναφέρομαι μόνο στον Δημήτρη(jk21), αλλά και στον ευατό μου που κάποτε πρότεινα και γω αυτή που έφτιαχνα.)

Σκέφτηκε ποτέ κανείς αυτό που φτιάχνει και το δίνει στα πουλιά... Να το στείλει για μία απλή ανάλυση και να δει το αποτέλεσμα;

Και γι αυτό λοιπόν πήγα σε έτοιμη αυγοτροφή και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Και κάποια ψυχή μου πρότεινε να αλλάζω αυγοτροφή κάθε χρόνο έτσι ώστε αν λείπει κάτι απο την μία αυγοτροφή να την αναπληρώνω με την επόμενη και πάει λέγοντας.

Εννοείται πως αυτά που λέω και γράφω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και δεν προτείνω σε κανέναν να τα ακολουθήσει.

Είναι λάθος οι προσωπικές συγκρούσεις σε προσωπικό επίπεδο για το 'τι" ακολουθεί ο καθένας στην εκτροφή του.Απλά θεωρώ πως πρέπει να γίνονται σεβαστές απ΄όλους.

Ολοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Ολοι μαθαίνουμε καθημερινά.

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα.

Οταν αυτό το κατανοήσουμε... Τότε θα πάμε πιο μπροστά.
 
Back
Top