Διατροφή Εκτροφείς Μάστερ Σεφ

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ABATON
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
εχω καποιους συγκεκριμενους ενδυασμους, πες τους προσωπικους. Πες για το καλο της συζητησης οτι ειμαι περα για περα εγω λαθος, δεν με ενδιαφερει.
Παναγιώτη, εγώ προσωπικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το ότι έχεις λάθος. Το θέμα είναι ότι για να σιγουρευτώ περισσότερο και εγώ και οι αναγνώστες, θα πρέπει να μας βοηθήσει η συζήτηση. Για αυτό με ενδιαφέρει η ουσία μέσα στα μηνύματα.

Για να πω και εγώ την άποψή μου για το θέμα, δεν πιστεύω ότι οι σπιτικές αυγοτροφές είναι βλαπτικές για τα πουλιά όπως επίσης δεν πιστεύω το ίδιο πράγμα για αυτές του εμπορίου. Βρίσκω όμορφο το να καθίσει κάποιος και να φτιάξει μια τροφή για τα πουλάκια του και μαζί με όλα τα συστατικά να βάλει και αγάπη όπως λένε οι μάγειροι. Είναι πολύ καλύτερο από το να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πληρώσεις ένα σακουλάκι αυγοτροφής από κάποιο κατάστημα.

Το πρώτο είναι κομμάτι της ομορφιάς του χόμπι μας και δεν θα κατηγορούσα ποτέ κανέναν που επιλέγει αυτόν τον τρόπο. Μέχρι εκεί όμως, γιατί από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι η αυγοτροφή του εμπορίου υστερεί διατροφικά από μια σπιτική, ούτε ότι τα πουλιά που τρέφονται μόνο με σπιτική αυγοτροφή έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ακριβώς επειδή τρέφονται με σπιτική αυγοτροφή.

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο αλλόκοτο αν φθάσουμε σε σημείο να ακολουθούμε δογματικά τον έναν από τους δύο τρόπους, καταλήγοντας πολλές φορές σε αφορισμούς με τις απόψεις μας. Αυτή βέβαια είναι μια τακτική που τη βρίσκω λάθος σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο στο θέμα των αυγοτροφών.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον αναγνώστη δεν είναι ο διαγωνισμός σωστό ή λάθος μεταξύ των "παικτών" (συζητητών), αλλά τα συμπεράσματα που θα βγουν από την κουβέντα για να καταλήξει ο καθένας σε αυτό που θεωρεί ο ίδιος σωστό ή λάθος. Κατά τα άλλα, περί ορέξεως που λένε...

Back