Γενικά Εκτροφείς πτηνών ή έμποροι;

yannisleros

Banned
Εγγραφή
27 Φεβ 2007
Μηνύματα
100
Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τους εκτροφείς με ανθρώπους χωρίς ευαισθησίες που αναπαράγουν πουλιά για να τα πουλήσουν. Μήπως κάνουν τεράστιο λάθος; Οι περισσότερες συμβουλές σε φίλους που ψάχνουν απαντήσεις είναι από εκτροφείς και οι περισσότεροι ξοδεύουν πάρα μα πολλά χρήματα και για να αγοράσουν τα πουλιά που χρειάζονται αλλά και για τροφές και για ένα σωρό άλλα πράγματα.

Όταν λοιπόν μετά πουλάνε κάποια πουλιά, γιατί πέφτετε όλοι επάνω μας να μας φάτε; Και τι νομίζετε ότι θα κονομήσουν το χρήμα τις ζωής τους; Μην τρελαθούμε τελείως απλά ίσως μπορέσουν και καλύψουν ένα μικρό μέρος των μεγάλων εξόδων.

Κάποιος είπε δεν είναι χομπιστας είναι εκτροφέας... Τι λέτε μωρέ; Να σας δώσω παράδειγμα;

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικός. Όταν κάνει θεατρικές παραστάσεις έχει εισιτήριο όμως για να καλύψει κάποια από τα έξοδα τις. Κι αυτοί είναι έμποροι; Πολιτιστικός σύλλογος το ίδιο ακριβώς. Κι αυτοί έμποροι είναι;

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν λαμογια που εκτρέφουν πουλιά μόνο και μόνο για να πουλήσουν αλλά δεν μπορεί να τους παίρνει όλους η μπάλα. Άμα είναι πείτε μου και μένα ρε παιδιά κάνα μέρος να μου χαρίζουν τροφές και πουλιά και μετά με όλη μου την καρδιά σας χαρίζω ότι πουλί θέλετε. Μέχρι τότε πρέπει να πουλήσω και κάποια πουλιά και δεν νομίζω ότι μ αυτό γίνομε έμπορος και εκμεταλλευτής αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον τα πουλιά ενός σωστού εκτροφέα είναι πολύ προσεγμένα και στη διατροφή τους και στις συνθήκες διαβίωσης τους.
 
Φιλε ανοιξες μεγαλο θεμα. Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του που νομιζω πηγαζουν απο το ποιους ανθρωπους και εκτροφεις εχει γνωρισει. Κατ' αρχη ποιοι ονομαζονται εκτροφεις;Εγω που εχω παθος με τα καναρινια και τα ζευγαρωνω για την χαρα που μου δινουν ειμαι εκτροφεας; Εγω που ισως πωλησω σε εξευτελιστικες τιμες τα επιπλεον πουλακια για να παρω τους σπορους και τις αυγοτροφες κανω κατι λαθος; Προσωπικος μου στοχος ειναι να προσφερω τα καλυτερα στα καναρινια μου, προσπαθοντας χρονο με τον χρονο να βελτιωνω την ποιοτητα τους. Η γυναικα μου μου λεει οτι τα πουλακια τα προσεχω περισσοτερο απο το υιο μου.
Εχω ξοδεψει μονο φετος 4000 ευρω για να κατασκευασω ενα ομορφο δωματιο για τα πουλια μου για να εχουν τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης.Αν πουλαω πουλια σε ολη μου τη ζωη ισως να μην βγαλω ποτε 4000 ευρω.

Εχω γνωρισει και εγω ανθρωπους που απλα αναπαραγουν πουλια για να τα πωλησουν.Αυτοι ενδιαφερονται για την ποσοτητα και οχι για την ποιοτητα και καλα κανετε να μεινετε μακρια τους. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι γνωμη εχουν μερικοι για τον γενικο ορο εκτροφεας. Μονο οσοι ειναι μεσα στα πραγματα ξερουν ποσες θυσιες(οικονομικες, προσωπικες, οικογενειακες) χρειαζονται για να κανεις απλα ενα χομπυ.
 
τα πραγματα τα έθεσες original οπως ακριβώς είναι, αυθεντικά, αληθινά, πραγματικά.
Εδώ εγώ που δεν έχω κάποια ράτσα και ούτε κάποιο πολύ μεγάλο αριθμό (καμια 50 αριά) σαν άλλους και για να μπορέσω να κάνω το χόμπι μου, να κάνω αυτό που γουστάρω για τα πουλιά μου, να τους δώσω αυτό που θεωρώ καλύτερο, πιο σωστό και ολοκληρωμένο, σπαταλώ τόσο χρόνο όσο και αρκετά χρήματα, που κάποιος άλλος δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να τα προσέχει τόσο πολύ. Ειδικά αν κάποιος κυνηγούσε το κέρδος...Αλλά δεν το κάνω για να "πουλήσω" πιο καλά και ακριβά πουλιά, δεν εχω να κερδίσω κάτι γιατί αυτά που στο τέλος θα πουληθούν θα πουληθούν πρώτον για να έχω χώρο κινήσεων και για να αγοράσω πες πχ τις τροφές και τα συμπληρώματα για έναν; Δύο μήνες;Για όχι παραπάνω. Τα υπόλοιπα έξοδα τόσο για τροφές και κατασκευές είναι απο την τσέπη μου.Αυτά τα χρήματα τα δίνω γιατί μου αρέσει το χόμπι μου και το κάνω με τον τρόπο που θέλω εγώ γιατί απλά μου αρέσει, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...
 
Θα γράψω κάτι τελευταίο και δεν θα ξανά ασχοληθώ παραπέρα.

1) Θα δανειστώ από τον efanthos αυτό «Αυτά τα χρήματα τα δίνω γιατί μου αρέσει το χόμπι μου και το κάνω με τον τρόπο που θέλω εγώ γιατί απλά μου αρέσει, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...»
2) Υπάρχει μια σοφή παροιμία που λέει : τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Τι εννοώ δεν μπορείς εσύ τάδε χομπιστα να μου έχεις 200 πουλια και να θέλεις να δαπανήσεις 10 το μήνα. Αυτό αποκλείεται! Θέλεις να δαπανήσεις 10 ευρω πάρε 2 πουλια.ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.
3) Διαφωνώ κάθετα με της Αγγελίες, θέλεις να ξεφορτωθείς τα πουλια σου γιατί έγιναν πολλά; Πάνε στο πρώτο pet shop που θα βρεις και πες του σου τα δίνω και δώσε μου δυο τσουβαλιά τροφή, Θα σου αρνηθεί; Αλλά το να παζαρεύεις τα πουλια σου στα τηλεφωνά είναι παιδιάστικο.
4) Εγώ όταν ξεκίνησα μου χάρισαν ολόκληρο κουμάσι και με κακομάθανε, αλλά αυτό μου έδωσε ώθηση στην αρχή με ποροσε με έκανε να νιώθω ότι με βλέπουν σαν φιλο και όχι σαν υποψήφιο πελάτη. Όποτε το θεωρό αδιανόητο να έρχεται ένας νέος στο χόμπι και εγώ να παζαρεύω τα ευρω. Ίσως εγώ είμαι ρομαντικός …
και 5) προς θεού ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά μερικοί «πλασιέ» ξεφτιλίζονται τριγυρνώντας από κει και από εδώ πουλώντας την πραμάτεια τους. Οι πραγματικοί εκτροφείς είναι εκεί έξω και οι περισσότεροι δεν έχουν καν internet αυτοί που ξεμείναμε στο καναρινο-internet είμαστε φαφλατάδες παντογνώστες και κτηνίατροι οι οποίοι όπως και εγώ έχουμε δυο πουλάκια αλλα έπαρση «κορυφαίου έλληνα εκτροφέα»

Να είστε όλοι καλά.
ο μικρός σας Gorgino.
 
Λοιπον gorgino θα σου πω καποια πραγματα και επειδη εισαι εξυπνος θα το καταλαβεις:
Πρωτον χαιρομαι που πας στο πετσοπ σου πουλανε οτι θελουν και δεν λες κουβεντα.
Δευτερον τους ζητας μια καναρα φετεινη για να την φτιαξεις και αυτοι σου δινουν μια καναρα που ειναι 5 ετων χωρις δαχτυλιδι αλλα εσυ εισαι τοσο εξυπνος που δεν το καταλαβαινεις και την παιρνεις.
Τριτον σου αρρωσταινει το καναρινι και πας και τους λες επαθε αυτο και αυτο και σου δινουν οτι θελουν και εσυ το παιρνεις γιατι εισαι εξυπνος.
Τεταρτον εισαι τοσο εξυπνος που αγοραζεις απο ενα πετσοπ ενα μωσαικο πχ 60 ευρω ενω εμεις οι χαζοι το παιρνουμε απο εκτροφεα 40-45 ευρω και με δαχτυλιδι στο ποδι που λεει ποτε ειναι.
Πεμπτον αφου οι καναριναδες οπως λες εσυ δεν μπαινουν στο ιντερνετ εσυ τι δουλεια εχεις εδω και ζητας πληροφοριες απο εμας τους ανιδεους.
Εκτον και μετα απο ολη αυτη την εξυπναδα που κουβαλας γιατι ασχολεισαι με τις αγγελιες που βαζει ο καθενας και δεν τις προσπερνας. Εχεις σκεφτει οτι καποιοι απο εμας μπορει να μας ενδιαφερει η αγγελια και αυτο που πουλαει ο αλλος να το ψαχνουμε καιρο.
Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου αλλα πριν γραψεις καποιο μυνημα σκεψου το λιγο καλυτερα ισοσταθμισε το και μετα απαντησε.
Ευχαριστω πολυ!
 
Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το μια δυο τρεις όσες σου χρειαστούν για να καταλαβεις τι λέω. Επίσης διάβασε και το θέμα ίσως σε βοηθήσει λέει Eκτροφείς καναρινιών ή έμποροι; Και όχι εκτρωφεις εναντίον petshop.
1) Διάβασε από ποίων γράφω ότι πηρα πουλια.
2) Αν όπως λες εσύ είσαι λιγότερο έξυπνος από μένα και αγοράζεις ότι σαβούρα σου πλασάρουν δε φταίω εγώ.
3) Το πας σε κτηνίατρο ή μήπως εσύ εμπιστεύεσαι πιο πολύ τον petshopα σου;
4) Νατα τα παζαρια.
5) σοβαρέψου ξαναδιάβασε τη γράφω μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
6) Ε κάποιος πρέπει να είναι ο κακός στην ιστορία εγώ είμαι πιτσιρικάς ακόμα και νομίζω ότι θα σώσω τον κόσμο εσύ μην ενδιαφέρεσαι για τίποτα προσπερνατα όλα, και επικεντρώσου στα παζάρια σου.

Ούτε εγώ έχω κάτι μαζί σου ούτε με κανέναν αλλα σας παρακαλώ είπαμε εγώ όπως λες είμαι έξυπνος κάνε και εσύ μια μικρή προσπάθεια.
 
Μικρε δεν παιζεσαι!:D
Το θεμα ειναι... Εκτροφεις πτηνων ή εμποροι;...ή μηπως ειναι.. Εκτροφεις πτηνων-εμποροι ή χομπιστες;
 
Επειδή πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ενδιαφέρον θέμα, θα παρακαλούσα για ακόμη μια φορά όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση να αποφεύγουν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να επικεντρωθούν στο θέμα. Εάν συνεχίσουν προσωπικές επιθέσεις του τύπου "εσύ είσαι τέτοιος" μωρ’ τι μας λες "εσύ είσαι αλλιώτικος", θα τελειώσει και αυτή η συζήτηση άδοξα και είναι κρίμα.

Είναι ευκαιρία να βγει ένα συμπέρασμα μέσα από αυτό το θέμα, βοηθώντας όποιον ενδιαφέρεται να σχηματίσει άποψη.
 
Με την ευκαιρία ας πω κι εγώ την άποψή μου για το θέμα. :)

Σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους, όποιος πολίτης διαθέτει ζώα, Πράγματα, εμπορεύματα κ.λπ. με χρηματικό αντάλλαγμα χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια (κατάστημα) είναι παράνομος. Είναι παράνομος γιατί εισπράττει χρήματα από κάποια δραστηριότητα τα οποία δεν "εμφανίζει" πουθενά (μαύρα) και γιατί επίσης διαπράττει αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των νόμιμων "συναδέλφων του".

Το εμπόριο αυτό λοιπόν ή αν θέλετε η συναλλαγή μεταξύ ατόμων που δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να την ασκούν, λέγεται παραεμπόριο, όταν έχει να κάνει με εμπορεύματα που μπορούν να διακινούνται νόμιμα ή λαθρεμπόριο όταν έχει να κάνει με εμπορεύματα που απαγορεύεται η διακίνησή τους.

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να καθίσω να κάνω προπαγάνδα υπέρ κανενός βρωμιάρη καταστηματάρχη πετ σοπ (πλην εξαιρέσεων) ή του κάθε φιλόζωου εκτροφέα που τα αισθήματα του αυτά επικεντρώνονται στα 50ευρα με πούπουλα (πλην εξαιρέσεων), λέω και πάλι ότι η άποψή μου είναι αυτή που αναφέρω πιο πάνω περί νομιμότητας.
 
Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την γνώμη μου σε αυτό το θέμα εκτροφέας ή έμπορος γιατί νομίζω ότι είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό.
Πρώτα πρώτα θα ήθελα να διαχωρίσω κάποιες έννοιες που νομίζω ότι μας διαφέυγουν ή στην πορεία τις ξεχνάμε.Άλλη έννοια έχει ο χομπίστας άλλη ο εκτροφέας και άλλοι ο έμπορος.
Για μένα χομπίστας είναι αυτός που ανεξάρτητα από τον χρόνο και το χρήμα που σπαταλάει ασχολείται με κάτι που πραγματικά αγαπάει
Για μένα εκτροφέας είναι αυτός που ασχολείται με κάτι που του αρέσει που ασχολείται και που μπορεί να το αγαπάει αλλά κάπου χάνει τον αρχικό του στόχο.
Για μένα έμπορος είναι αυτός που μπορεί να αγαπάει αυτό που κάνει αλλά ο στόχος του είναι το κέρδος.
Νομίζω ότι οι ισοροποίες ανάμεσα σε αυτές τις έννοιες είναι λεπτές. Νομίζω ότι όλοι μας ξεχάσαμε από που ξεκινήσαμε. Κάποτε είχαμε ένα πουλάκι που μας το είχε χαρίσει κάποιος συγγενείς ή φίλος και κάναμε όνειρα κοιτάζωντάς το να κελαηδάει. Παρά το ότι δεν είχαμε τα μέσα το χρήμα και τον τρόπο το προσέχαμε σαν να ήταν κάτι το ξεχωριστό. Και ήταν.Ήταν το δικό μας πουλάκι το καλύτερο και το ομορφότερο. Που τραγούδαγε μόνο για μας.Αυτό αγαπητοί μου φίλοι έιναι η έννοια της λέξης χόμπυ. Για μένα πάντα η ανιδιοτελείς προσπάθεια για κάτι που αγαπάμε. Με το μοναδικό κέρδος ένα ξεχωριστό σφύριγμα από το φτερωτό φίλο μας που το έκανε μόνο για έμας. Για να μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε παρ όλο που τον είχαμε φυλακή. Μπορεί να με πείτε ρομαντικό αλλά βλέπετε μεγάλωσα ανάμεσα σε πουλοπιάστες που παρά το ότι ήταν παράνομοι ήταν και εκείνοι ρομαντικοί. Σου άνοιγαν την πόρτα του δωματίου που είχαν τα πουλιά και σου έλεγαν διάλεξε αρκεί να το προσέχεις. Για μένα αυτοί ήταν και οι καλύτεροι εκτροφείς. Παρά τα πενυχρά μέσα που διέθεταν έβγαζαν πουλιά φανταστικά. Παρά τα λιγοστά χρήματα που είχαν σου έλεγαν διάλεξε. Και που παρέα στο ούζο που έπιναν σου έλεγαν και δύο μυστικά. Δεν έχω τίποτα με αυτούς που λένε ότι είναι εκτροφείς.Αλλά από εκτροφέα σε εκτροφέα έχουμε διαφορές. Προσωπικά αν αυτός που ζευγαρώνει πουλιά και επικαλείται εκτροφέας τα πηγαίνει σε ένα πετ και τα δίνει για ένα σακί φαγητό δεν με χαλάει καθόλου. Μαγκιά του κα μπράβο του.Αλλά αυτός που ζευγαρώνει πουλιά και επειδή τους βάζει και ένα δαχτυλίδι τα πουλάει χρυσάφι για μένα δεν είναι εκτροφέας αλλά έμπορος.Αν αναλογιστούμε ότι το πουλί που αγοράζουμε από έναν εκτροφέα το αγοράζουμε 40-45-50 ευρώ τότε αφού το ίδιο ποσό θα δώσει και ο έμπορος εμείς πόσο θα το αγοράσουμε από το πετ?Έχουμε σκεφτεί ότι με 50 ευρώ επί τόσα πουλιά πόσα σακιά φαγητό θα αγοράσουμε;
Αν μου έλεγαν ποτέ να διλέξω ανάμεσα σε εμπόρους και εκτροφείς χομπίστας θα διάλεγα.Βλέπετε εγώ είμαι με αυτούς που ακόμα θέλω να ανοίγω την πόρτα μου και να λέω διάλεξε.
 
Λοιπον να ξεκαθαρισω καποια πραγματα. Εγω προσωπικα εγω πουλησει καποια πουλια μου οχι στο ιντερνετ αλλα σε γνωστους που ηθελαν να παρουν καποιο πουλι και σε πολυ καλυτερη τιμη απο πετσοπ.Αν παλι θεωρουμαι εμπορας επειδη το πουλησα χωρις τιμολογια σε καποιον γνωστο και ειμαι παρανομος τοτε αν το πουλησω σε ενα πετσοπ θεωρουμαι χονδρεμπορας και το ιδιο παρανομος οσο πριν αφου παλι ειναι χωρις τιμολογιο. Εγω παλι που ειμαι εκτροφεας εχω αγορασει καποια πουλια απο το ιντερνετ που τα εψαχνα και τα βρηκα σε πολυ καλυτερη τιμη απο πετσοπ και ηξερα τι ηταν. Δεν εχω βρει σε κανενα πετσοπ πχ δαχτυλιδωμενη καρδερινα η μεταλλαγμενο φλωρο η καναρινια χαρτζ η πολλα αλλα που με απασχολουν και τα ψαχνω. Οταν φετος πηγα να ζητησω μια καρδερινα απο πετσοπ για μουλους ξερεις τι μου ειπαν:Εχω μια καρδερινα που ζευγαρωνει με καναρες μπροστα στα ματια σου χωρις δαχτυλιδι βεβαια και τι τιμη λετε;250 μονο ευρω μου λεει δεν ειναι πολλα αν φανταστεις οτι θα τα βγαλεις απο τους μουλους! Ε οχι ρε παιδια οταν εγω απο φιλους εκτροφεις βρισκω καρδερινα εκτροφης 2007 δαχτυλιδομενη κανονικα με 100 ευρω. Δεν ειπα να τα πουλαμε οσο θελουμε και ακριβοτερα απο πετσοπ αλλα οχι και να δωσω το κοκκινο μωσαικο στο πετ με 15 ευρω που μου λεει! Δεν θα ασχοληθω αλλο με το θεμα γιατι δεν εχω κανενα λογο να ασχολουμαι με βλακειες. Ο καθενας μας οπως καταλαβαινει πραττει. Παντως αν βρω μια αγγελια που με ενδιαφερει δεν θα μου περασει απαρατηρητη και ηδη εχω κανονησει αγορα καποιων πουλιων μεσω ιντερνετ.
 
Για να βρούμε απάντηση στα τόσα ερωτήματα που τίθενται, μάλλον πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί διατηρούμε ζώα στην αιχμαλωσία;
Οτιδήποτε κάνει ο άνθρωπος το κάνει για να ικανοποιήσει κάποια ανάγκη, είτε αυτή είναι βιολογική, είτε ψυχοσυναισθηματική, είτε μεταφυσική, είτε πνευματική.
Όλοι, ανεξαιρέτως, εκμεταλλευόμαστε τα ζώα, και στην προκειμένη περίπτωση τα πουλιά. Αν κάποιους τους ενοχλεί το ρήμα ας προσθέσουν εισαγωγικά...
Η φυλακή είναι φυλακή όσο και αν ωραιοποιούμε πράγματα και καταστάσεις. Και εδώ είναι που όλοι, συναινώντας βουβά, από κοινού, νομιμοποιούμεθα να παρανομούμε. Για τον homo sapiens των άχρωμων και άγευστων τσιμεντουπόλεων, η ανάγκη μέθεξης του φυσικού είναι αδήριτη και επιτακτική. Ίσως ανήκουμε στην ομοταξία εκείνων που αρνούνται την μετάλλαξη και αναζητούν φυσικά ερείσματα ή και δεκανίκια. Ο σκοπός όμως δεν αγιάζει τα μέσα!
Κάπως έτσι, όλοι όσοι διατηρούμε ένα ή ένα εκατομμύριο πουλιά λεγόμαστε εκτροφείς, κοινώς κτηνοτρόφοι.
Η ηθική υπέρβαση της "παρανομίας" μας μετουσιώνεται στην ορνιθοκουλτούρα που τείνουμε να διαμορφώσουμε. Η ανταλλακτική αξία ενός πουλιού δεν αναφέρεται στο ίδιο αλλά, κυρίως, στην ανάγκη που καλείται να καλύψει. Κι αυτή ακριβώς την ανάγκη εκμεταλλεύονται οι έμποροι του χώρου "νόμιμοι" ή όχι...
Η λειτουργία συλλόγων ή ακόμη και οι άτυπες κοινωνικές ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα καθώς και μη κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά, παρέχουν τη δυνατότητα ικανοποίησης αναγκών με μικρό ή μηδαμινό τίμημα. Είμαι όμως της γνώμης ότι για τους πρωτοπόρους του χώρου μας ως προς τη συμβολή τους στην εξελικτική πορεία της ορνιθοκουλτούρας, το χρήμα δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό αλλά εργαλείο πειραματικής προσέγγισης και καινοτομίας. Αν συνειδητοποιήσουμε τα παραπάνω ίσως αντιληφθούμε γιατί ένα κοινό καναρίνι μπορεί εύκολα ακόμη και να χαρίζεται ενώ μια καρδερίνα αλμπίνο να διατίθεται προς 2000 ευρό. Δυστυχώς ή ευτυχώς, εκεί που η σπανιότητα συναντά την ομορφιά και το αντίστροφο, το αντίτιμο είναι συνήθως υψηλό.
 
Αναγνωρίζοντας την ορθότητα όλων των παραπάνω, δεν με ενοχλεί καθόλου να βλέπω οτι υπάρχουν νέα παιδιά που ΔΕΝ αρκούνται σαν κι' εμένα σε διαπιστώσεις, αλλά σε μια εσωτερική ανάγκη να αλλάξουν έστω ΚΑΤΙ από τον κόσμο που τους κληροδωτούμε.

-Ίσως μάλιστα αυτά τα παιδιά να είναι και η μοναδική προσφορά της δικής μου γενιάς.
-Βλέπεις, για να φτιάξεις παιδεία, θέλεις πριν απ' όλα παιδιά (στην ψυχή).
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα και καλό είναι να μας απασχολεί κατά καιρούς. Ειδικά τον καιρό της αναπαραγωγής που αρκετοί παίρνουν φόρα και βγάζουν πουλάκια.
 
Όντως ενδιαφέρον θέμα, βέβαια η δεκαετία που πέρασε ξε-θόλωσε το τοπίο αρκετά.
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω για να διαβάσω και καλύτερα την προηγουμένη συζήτηση αλλά πριν από αυτό, θα ήθελα να θέσω μια παράμετρο.
Ενοχοποιείται το εμπόριο; Το εμπόριο ζώων; Γιατί υπάρχει διαζευκτικό "ή" στον τίτλο, ως κάτι "κακό".
Πριν απαντήσουμε να σκεφτούμε πχ την συμβολή του εμπορίου όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στις διαπολιτισμικές σχέσεις. Όσο για το εμπόριο ζώων, μήπως η υιοθέτηση ανθρώπινων παιδιών δεν περνάει αν όχι άμεσα έστω και έμμεσα από οικονομικες δοσοληψίες;
 
Προφανώς το εμπόριο ζώων δεν ενοχοποιείται φτάνει να τήρει κανόνες και να μην ταλαιπωρούνται τα ζώα.όσο είναι δυνατόν βέβαια.. Το ζήτημα είναι να αποφασίσει κάποιος ότι θέλει να είναι έμπορος και να το κάνει σωστά. Το κλασικό πρόβλημα είναι όταν κάποιος είναι λίγο από όλα.. Εκεί θέλει ικανότητα για να μην κάνει λάθη, που τελικά ταλαιπωρούν και τον ίδιο.
 
Πιστεύω πως η διαφορά είναι στους στόχους που θέτει ο καθένας κι όχι στον σχεδιασμό και τα νούμερα. Γιατί αν στοχεύεις στο εμπόριο... αρχικά σε λίγα χρόνια λιγοστεύεις αριθμούς και προσπάθεια, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει κέρδος, (τουλάχιστο όπως εγώ εννοώ την εκτροφή),... ενώ στη συνέχεια αυτοδιαφημίζεσαι ως πωλητής για να "ξεφορτωθεί" την πραμάτεια σου.
Κι εγώ ποτέ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο.
Και για να απαντήσω μια και καλή σωστά και ολοκληρωμένα στον φίλο @Greek yorkshire (Παναγιώτη) είμαι ερασιτέχνης είτε αρέσει είτε όχι...

Και κάτι πιο γενικό...
Όλα τα χόμπι που έχει ο άνθρωπος απαιτούν χρήματα.
Είτε λοιπόν κάποιος παίζει γκολφ ή τένις, είτε μαζεύει γραμματόσημα ή νομίσματα κλπ... Θα τα ακουμπάει κανονικά...
Χόμπι είναι για μένα η εκτροφή καναρινιών.
Χόμπι που κρατά από τα προ-φοιτητικά χρόνια..
Και ειλικρινά... Δε με πειράζει αντί να πίνω τον καφέ στην παραλία να τον έχω στο εκτροφείο με φίλους και τα τρία ευρώ να πάνε στα καναρίνια μου.
Κάποιοι διαθέτουν καθαρά επιχειρηματική σκέψη και γι αυτούς τα καναρίνια ίσως είναι business... Προσωπικά δεν με αφορά...
Ούτε οι ισολογισμοί για τα κέρδη που κάνουν...
Για μένα είναι αγάπη και μέχρι να βρεθούν έστω και ενδείξεις (στοιχειοθετημένες) για το αντίθετο καλά θα κάνουν να μην κρίνουν "εξ ιδίων τα αλλότρια". Γιατί εκτίθεται.
 
Γιαννη απο την στιγμη που καποιος δεν εχει ΑΦΜ λογω της εκτροφης ειναι ερασιτεχνης. Και 1500 πουλια να βγαζεις ετησιως οταν δεν κοβεις αποδειξη δεν φορολογεισαι γιαυτο παραμενεις ερασιτεχνης (τυποις). Καποιοι αλλοι βεβαια θα το πηγαιναν αλλου, "μαυρο χρημα" κλπ Αυτες ειναι οι κακιιες που τις ζουμε καθημερινα.


... Και για να μην μπερδευουμε τα μπουτια μας, δεν σε ρωτησα τιποτα που να περιμενω απαντηση... Την αξια σου σαν εκτροφεας την αναγνωριζω. Δεν χρειαζεται να απολογεισαι ... γιατι δεν σε κατηγορησε κανενας , σπιτι σου κανεις οτι θελεις
Λιγοι εχουν κανει την υποθεση καναρινια busoness οπως αναφερεις, ολοι οι αλλοι ειναι ψιλικατζηδες, με ολο τον σεβασμο στο κλαδο τους.
Εκτιθεται κατα κανονα αυτος που εχει την μυγα που λεει και ο λαος μας και θα ηθελα να μην ξανασχοληθεις μαζι μου και να αγνοεις οτιδηποτε ποστ γραφω. Εχει τοσα θεματα εδω μεσα, ασχολησου με αυτα... Ασε να ασχοληθουν μαζι μου οι υπολοιποι για να υπαρχει και μια ηρεμια...Αυτες οι συζητησεις, ειδικα οι στοχοποιημενες που κανεις εσυ (επειδη αναφερεσαι σε μενα ονομαστικα) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
 
Αυτες οι συζητησεις, ειδικα οι στοχοποιημενες που κανεις εσυ (επειδη αναφερεσαι σε μενα ονομαστικα) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
Δεν είναι θέμα καλό ή κακό για το φόρουμ. Καμία συζήτηση δεν κάνει κακό όταν γίνεται με πολιτισμένο τρόπο και με επιχειρήματα. Αυτό που κάνει κακό, κυρίως στη διάθεση όσων συμμετέχουν στη συζήτηση αλλά και των αναγνωστών, είναι οι προσωπικές επιθέσεις. Δεν επιτρέπεται να γίνονται, το φόρουμ δεν είναι χώρος επίλυσης προσωπικών διαφορών.
 
Back
Top