Γενικά Ελαφρόπετρα αντί για σουπιοκόκκαλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

magnet1

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2007
Μηνύματα
83
Πόλη
Σαντορίνη
συχνα στα καναρινια μου βαζω ελαφροπετρα για να ''ακονιζουν'' το ραμφος τους. Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωρισει κατα ποσο θα μπορουσε η ελαφροπετρα να χρησιμοποιηθει αντι για σουπιοκοκαλο. Περιεχει ασβεστιο και αλλα χρησιμα για τα πουλια συστατικα η δεν τους προσφερει τιποτα απολυτως;
 
Με μια αναζήτηση που έκανα είδα ότι τα χαρακτηριστικά της είναι αυτά...Οξείδιο του Πυριτίου, Οξείδιο του Αργιλίου, Τριοξείδιο του Σιδήρου, Οξείδιο του Ασβεστίου, Οξείδιο του Μαγνησίου, Τριοξείδιο του θείου, Οξείδιο του Καλίου, Οξείδιο του Νατρίου, Απώλεια Πυρώσεως, Απροσδιόριστα.

"http://www.dalkafoukis.gr/dalkafoukis_gr/characteristics.html"

Δεν ξέρω κατά πόσο επαρκές είναιγια να το καθιστά ίσο με το σουπιοκόκαλο αλλά γιατί να μην πάρεις ένα σουπιοκόκαλο και να δίνεις ελαφρόπετρα; Το σουπιοκόκαλο είναι φθηνό προϊόν και μπορείς να το βρεις σε κάποιο pet shop, e-shop ή και σε κάποιο ιχθυοπωλείο πολύ εύκολα.
 
σουπιοκοκαλα μου φερνει ενας φιλος απο κρητη η απο Αθήνα καμια φορα. Δε βρισκω πλεων στα πετσοπ στη σαντορινη οπος παλια, και για να μην υποχρεωνομαι συνεχεια σε αλλους σκεφτηκα να ρωτησω μηπως γνωριζει καποιος αν θα γινοταν να το αντικαταστησουμε.
 
Στα ιχθυοπωλεία δεν βρίσκεις; Αν σου είναι αδύνατον να προμηθευτείς από κάπου συνέχισε να χρησιμοποιείς κάτι εκτός του σουπιοκόκαλου, όπως διάφορα blocks (τέτοια δεν μπορεί να μην έχει το pet shop)... Αν και πιστεύω ότι σε ιχθυοπωλεία θα βρεις σουπιοκόκαλο.
 
αυτα τα blocks τα βρισκω. Ολα τα πετσοπ τετοια εχουν.
απλα δεν τα προτιμω. εχω συνηθησει το σουπιοκοκαλο. η αλλη λυση ειναι τα e-shop απλα θα πρεπει να παρω αρκετα πραγματα για να αξιζει γιατι τα μεταφορικα ειναι... Φωτια.
 
Αν τελικά δεν βρεις σε κάποιο ιχθυοπωλείο τότε ναι...η τελευταία σου επιλογή είναι το e-shop. Απλά μπορείς όταν σου τελειώσουν κάποια πράγματα να ψωνίσεις από εκεί και να πάρεις 2-3 σουπιοκόκαλα για να έχεις...)
 
Με μια αναζήτηση που έκανα είδα ότι τα χαρακτηριστικά της είναι αυτά...Οξείδιο του Πυριτίου, Οξείδιο του Αργιλίου, Τριοξείδιο του Σιδήρου, Οξείδιο του Ασβεστίου, Οξείδιο του Μαγνησίου, Τριοξείδιο του θείου, Οξείδιο του Καλίου, Οξείδιο του Νατρίου, Απώλεια Πυρώσεως, Απροσδιόριστα.
Αναστασία τα στοιχεία που παραθέτεις αναφέρονται σε δομικά υλικά και όχι στην "πέτρα" που βάζουμε στα κλουβιά. :)
 
Αυτή στην οποία παραπέμπει το λινκ, είναι.
Η ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗΣ που ιδρύθηκε το 1961 με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας και εμπορίας δομικών υλικών και ελαφρόπετρας στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Κατα τη γνωμη μου ειναι το ιδιο,τι να την παρεις ετσι ολοκληρη τι να την κανεις κοκκους για να γινει αναμιξη με αλλα δομικα υλικα.
Δεν ειναι απο μονη της καποιο δομικο υλικο.
 
το σουπιοκοκκαλο απο ιχθυοπωλειο χρειαζεται να το πληνουμε ή το βαζουμε μεσα ετσι οπως μασ το δωσανε;
η αλμυρα ειναι εντονη
 
Θα πάρεις το σουπιοκόκαλο και θα το βάλεις σε μια λεκανίτσα με νερό για 1-2 μέρες, με συχνές αλλαγές στο νερό. Καλό θα ήταν και ένα βράσιμο... Θα το αφήσεις να στεγνώσει καλά καλά και όταν στεγνώσει θα μπορείς να τους το δώσεις.
 
εχεις δει στα petshop κατι σουπιοκόκκαλα με χρωμα και γευσεις. Αυτα προσφερουν τιποτα ή ειναι απλως <γυαλιστερα καθρεπτακια>? προσωπικα παιρνω απο ιχθυοπωλειο αλλα μεχρι τωρα δεν τα εχω πλυνει.
 
εχεις δει στα petshop κατι σουπιοκόκκαλα με χρωμα και γευσεις;

Σουπιοκόκαλο χρωματιστό και με γεύση δεν νομίζω να υπάρχει... Μάλλον αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο [x]

Η photo είναι από εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Βοήθεια-στην-επιλογή-τροφής-για-cockatiel.6903/

προσωπικα παιρνω απο ιχθυοπωλειο αλλα μεχρι τωρα δεν τα εχω πλυνει.

Κακώς. Δεν κάνει να δίνουμε αλάτι στα πουλιά... 😉 Καλό είναι να το ξεπλένουμε για να φύγει η αλμύρα αλλά και να το βράζουμε για να αποστειρώνεται.
 
υπαρχει,ισως να μην εχει τυχει να το δεις. ρωτησα και μου ειπαν οτι περνουν το σουπιοκοκκαλο και το βουτανε καπου και υστερα εχει γευση λεμονι ή πορτοκάλι ή κακαο. καθωσ και αναλογο χρωμα με τη γευση.
 
Ναι ε; Όχι δεν έτυχε να συναντήσω κάτι παρόμοιο, αλλά για πες μου... Οι υπεύθυνοι του pet shop τα βουτάνε στο ανάλογο "υγρό" ας πούμε ή τα παίρνουν έτοιμα (συσκευασμένα);
 
συσκευασμενο ειναι. Βεβαια δεν εχει επωνυμια επανω. Οποτε δεν ξερεις απο που προερχεται. Παντως κυκλοφορει στην αγορα.
 
Συσκευασμένο μπορεί να είναι, από εταιρεία δεν ξέρεις αν είναι. Γιατί αν η δήθεν συσκευασία είναι η κλασική διάφανη δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί μπορεί να το έχει "συσκευάσει" ο οποιοσδήποτε. Αν δεν το δω από κοντά δεν μπορώ να κρίνω...
 
ακριβως αυτο λεω. Απλως ρωτησα αν καποιος το εχει υποψιν του και αν γνωριζει περι τινος προκειτε.
 
Back
Top