Ασθένειες Ελαφρώς πρησμένο πόδι (κοκατίλ), φταίει το πετσοπ ή εγώ;

redionreddies

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2020
Μηνύματα
84
Πόλη
Ρέθυμνο
Γεια σας, είμαι καινούργιος εδώ! Λοιπόν η Winnie μου (κοκατίλ) ήρθε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία ημερών, σε ηλικία 4 μηνών, στο σπίτι (άγριο) με έναν μικρό ερεθισμό στο πόδι (δεν ήταν καν εμφανές). Με το καιρό χειροτέρευε και τώρα έχει πρηστεί, το πήγα σε κτηνίατρο που έχει γνώσεις από πουλιά (Δεν έχει πτηνιατρο στο Ρέθυμνο) και είπε λογικά bumblefoot. Και θα ήθελα να ρωτήσω όταν αγοράζεις από πετσοπ ένα παπαγάλο είναι υποχρεωμένο να έχει βραχιόλακι, γτ η Winnie δεν είχε και απο το πετσοπ μου είπαν από εκτροφείο το πήραν. Σκέφτηκα οτι μπορεί να έβγαλαν βάναυσα το βραχιόλι από το πόδι και το τραυμάτισαν, δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ο γιατρός είπε να δώσουμε αντιβίωση, δεν ξέρω αν μπορώ να τον εμπιστευτώ γτ το πουλάκι είναι μικρό για αντιβίωση. Δεν είναι ούτε ο ίδιος σίγουρος τι έχει. Η μόνη μου λύση είναι να το πάω σε πτηνιατρο σε άλλη νόμο. Καμία ιδέα ρε παιδιά;
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20200528-015535_Video Player.webp
    Screenshot_20200528-015535_Video Player.webp
    31 KB · Προβολές: 41
  • Screenshot_20200528-023347_Video Player.webp
    Screenshot_20200528-023347_Video Player.webp
    24,5 KB · Προβολές: 41
@redionreddies το δαχτυλίδι το φοράνε απλά για να ξεχωρίζουν τα πουλιά οι εκτροφείς. Από εκεί θα καταλάβαινες μόνο το έτος γέννησης και από που είναι το παπαγαλάκι σου όποτε δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Άγριο όταν λες; Εγώ μια χαρά ήμερο το βλέπω (κουκλάκι είναι πάντως) όντως φαίνεται πρησμένο το πόδι. Ίσως είναι αυτό που υποψιάζεσαι (ότι έβγαλαν το δαχτυλίδι του). Θα πρότεινα να αλλάξεις νόμο και να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Περαστικά
 
Σε ευχαριστώ, το γεγονός ότι η συνεννόηση που υπήρχε σχετικά με τους εργαζόμενους του πετσοπ ήταν ότι το παπαγαλάκι ήταν 3 με 4 μηνών και αυτό ήταν το σημείο που εγώ επέμεινα (δεν ήθελα μεγαλύτερο) και σκέφτομαι μήπως το έβγαλαν για να το πλασάρουν μικρότερο, τέλος πάντων. Ναι άγριο ήταν και μέσα σε 10 μέρες δεθήκαμε αρκετά.
 
Καλησπέρα..
Υπάρχει μήπως κάποια πληγή στο πόδι από κάτω;
Αν υπάρχει μόνο φλεγμονή εγώ θα έβαζα μια αντιβιωτικη αλοιφή όπως είναι η fusidin...
Αν ήταν από εκτροφεα θα φορούσε δαχτυλίδι και δε νομίζω να του το έβγαζαν...
Να τον χαίρεσαι και περαστικά του...
 
θα ήθελα να ρωτήσω όταν αγοράζεις από πετσοπ ένα παπαγάλο είναι υποχρεωμένο να έχει βραχιόλακι
Στα κοκατίλ δεν είναι υποχρεωτικό το δαχτυλίδι.

Δεν έχει πτηνιατρο στο Ρέθυμνο
Κοίταξε αυτό: Κτηνίατροι στο Ρέθυμνο

και είπε λογικά bumblefoot
Έχει κάτι στην πατούσα; Δες εδώ τι είναι bumblefoot.

Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία που να φαίνονται πολύ καθαρά και από πιο κοντά και τα δύο του πόδια;
 
@Stavros Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εδώ και η φωτογραφία. Ναι έχω διαβάσει αρκετά για το μπαμμπελφουτ, αλλά μοιάζει με φλεγμονή και όχι "κάλο", είναι μαλακό και λίγο παραπάνω ζεστό νομίζω. Δεν έχει πληγή, ούτε διχρωμίες. Έχω ψηλαφίσει λίγο το ποδαράκι και δεν αντιδράει έντονα (πχ αν ήταν σπασμένο). Στο κλουβί του έχει μεγάλη ποικιλία από φυσικά ξύλα, μαλακές σκληρές επιφάνειες και επίπεδες.

20200528_144220.webp
[automerge]1590667543[/automerge]
@eva vrs σε ευχαριστώ πολύ! Η αλοιφή αυτή γνωρίζεις αν είναι για πουλάκια. Εννοώ αν έρθει σε επαφή το στωμα του πουλιού με την αλοιφή στο πόδι θα προκαλέσει κάποιο άλλο πρόβλημα;
 
μοιάζει με φλεγμονή και όχι "κάλο", είναι μαλακό και λίγο παραπάνω ζεστό νομίζω
Είναι φλεγμονή αυτό. Αν ανοίξει είναι το δεύτερο στάδιο της ποδοδερματίτιδας.

Ο γιατρός που αναφέρεις είναι αυτός στον σύνδεσμο που παρέθεσα; Βλέπω ότι έχει μια κριτική η οποία δεν είναι κι άσχημη. Προτείνω να το πας να το δει από κοντά. Κατά την άποψή μου, πρέπει να βρεθεί η αιτία που προκαλεί - συντηρεί το πρόβλημα και ίσως να δοθεί αντιβίωση για να υποχωρήσει η φλεγμονή.

Υ. Γ. η ηλικία δεν είναι πρόβλημα. Όταν υπάρχει λόγος, αντιβίωση παίρνουν και οι νεοσσοί.
 
@Stavros Όχι ο γιατρός δεν είναι ο ίδιος. Έκλεισα μόλις ραντεβού στις 7 το απόγευμα σήμερα. Οκ ωραία χαίρομαι που μπορεί να πάρει αντιβίωση, γτ όταν ο κτηνίατρος δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένος έχω πάντα μια επιφύλαξη
 
Tα δαχτυλιδια δεν ειναι υποχρεωτικα (δεν αναφερομαι στη φραση του @Stavros γιατι καταλαβαινω οτι ειχε το CITES κατα νου) σε κανενα ειδους πουλιου αν εχεις να κανεις με εκτροφεις που δεν σεβονται τον εαυτο τους,τους πελατες τους και τα πτηνα που εκτρεφουν.
Μιλαω παντα γι αυτους που σε δευτερο χρονο θα διαθεσουν τα πτηνα τους στο κοινο απ'ευθειας ειτε μεσω petshop, σε αυτες τις περιπτωσεις επιβάλλεται η χρηση τους.

Oι εκτροφεις δεν χρειαζονται εκτροφικα δαχτυλιδια για να ξεχωριζουν τα πτηνα τους, αυτο θα μπορουσε να γινει και με απλα πλαστικα δαχτυλιδια.
Η ταυτοτητα ενος πτηνου ειναι το δαχτυλιδι του, οι πληροφοριες που φερει επανω του ειναι πολλες περισσοτερες απο αυτες που μπορεις να διαβασει ο καθενας απο εμας.
Πισω απο εναν κωδικο δαχτυλιδιου "κρυβονται" πληροφοριες για τυχον ασθενειες ή αστοχιες αναπαραγωγης στο γενεαολογικο δεντρο του πτηνου, πληροφοριες που θα αποτρεψουν αιμομιξίες και πολλα ακομα.

Για εμενα κακως κυκλοφορουν στο εμποριο πτηνα χωρις δαχτυλιδια.
 
Γύρισα από τον κτηνίατρο, μια απογοήτευση ήταν. Το ιατρείο ηταν ένα σπίτι που το είχαν μετατρέψει σε ιατρείο. Ο ίδιος ο κύριος Καραϊσκος δεν ήταν ούτε φιλικός ούτε ευδιάθετος πολύ (είχε γυρίσει από ταξίδι μου είπε οκ το σέβομαι). Να φανταστείτε είχε ένα σκύλο δίπλα από την εξώπορτα που γαυγίζε δεν μπορούσα ούτε να ακούσω τι μου λέει και να του φωνάζω δεν σας ακούω. Ο χώρος μύριζε ακαθαρσίες σκύλου. Κουτιά από φάρμακα και χαρτιά στοιβαγμένα παντου χύμα και εμφανής η έλλειψη καθαριότητας του χορού. Η εξέταση δεν κράτησε ούτε 10 δευτερόλεπτα πιάνει ένα φάρμακο και λέει φλεγμονή είναι, χωρίς να μου πει τίποτα άλλο. Τον σταματάω του λέω ότι ένας συνάδελφος μου είπε ότι είναι bumblefoot (Δεν κατάλαβε αρχικά τι του είπα) και μου λέει από την στιγμή που οι απόψεις διίστανται δεν θα κάνω κάτι τώρα. Με ρώτησε τι είπε ο άλλος γιατρός και ποιος είναι και μετά μου είπε πάνω κάτω τα ίδια να το αφήσουμε μια εβδομαδα να δούμε πως θα εξελιχθεί. Αυτό κράτησε 3 λεπτά όλο μαζί και δεν έκανε τίποτα τελικά για το πόδι, του λέω τι σας οφείλω μου λέει 10 ευρώ του λέω οκ. Του είπα έχω κάρτα μου λέει αν θες να πληρώσεις με κάρτα πρέπει να πληρώσεις 20 ευρώ (γέλασα Αλήθεια) του λέω δεν έχω ποτέ ψιλά πάνω μου. Τέλος πάντων τρέχω μέχρι την τράπεζα να βγάλω και γύρισα. Δεν είχε ρέστα από 20ρικο το πιστεύεται!? Πετάχτηκε μέχρι κάπου δεν κατάλαβα ποτέ, άργησε γτ λέει είδε μια κοπέλα που έχει και αυτή παπαγαλάκι και έπιασαν την κουβέντα (Εγώ να περιμένω έξω από το ιατρείο εντωμεταξύ). Μου δίνει το δεκαδικό(ρέστα) στο χέρι έξω. Του λέω θέλω απόδειξη μου την κόβει με μια αρνητική κάπως ενέργεια και φεύγω. Εν κατακλείδι τζάμπα πήγα, τζάμπα ταλαιπωρήθηκε η Winnie. Έκλεισα ραντεβού μετά αμέσως αφότου βγήκα με τον προηγούμενο γιατρό να ξεκινήσουμε με φάρμακευτικη αγωγή από εβδομάδα.IMG_20200528_193755_043.webp.
 
Τι να πω τώρα...ίσως κι εσύ θα έπρεπε να περιμένεις να δεις τι θα σου πει και στη συνέχεια να αναφερθείς στον άλλο γιατρό, αλλά το άτομο είχε συμπεριφορά απαράδεκτη.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω ειναι τι περιμένει ο άλλος γιατρός για να δώσει κάτι για την αντιμετώπιση της φλεγμονής...ότι θα υποχωρήσει από μόνη της ίσως;
Πόσο καιρό ειναι το πόδι ερεθισμενο;
 
@ianos ο πρώτος είχε πει να περιμένουμε μια εβδομάδα να δούμε πως θα εξελιχθεί γτ δεν φαίνεται κάτι το πολύ σοβαρό (για να αποφύγουμε την αντιβίωση) σήμερα κανονικά θα πήγαινα στον κύριο Γερακάκη (Ο πρώτος που το εξέτασε) Αλλά πήγα στον κ. Καραΐσκο να πάρω και άλλη γνώμη.
 
Κακως γυρισες την πρωτη φορα που εφυγες!

Συμφωνώ απόλυτα. Είμαι υπέρ του να πληρώνεται όποιος διαθέτει χρόνο για τον πελάτη του αρκεί να υπάρχει σεβασμός. Και ένα δευτερόλεπτο αν κρατούσε η "εξέταση" θα σκεφτόμουν ότι λόγο εμπειρίας κάτι είδε αλλά αφού δεν ήξερε τι πραγματικά συμβαίνει και είχε αμφιβολίες δεν άξιζε και να πληρωθεί.
 
@Tony Forpus δεν έχεις και επιλογή, για αυτούς του δύο έχω ακούσει στο Ρέθυμνο και του εξάντλησα.
[automerge]1590706365[/automerge]
ότι θα υποχωρήσει από μόνη της ίσως;
Πόσο καιρό ειναι το πόδι ερεθισμενο;
Ναι περίμενε μήπως βελτιωθεί, γτ υπέθεσε ότι το πρόβλημα είναι από το πετσοπ και όχι από δικό μου φταίξιμο, πριν δύο ευδομαδες άρχισα να το διακρίνω (δλδ την δεύτερη μέρα αφότου το υιοθέτησα είδα μια διαφορά και μέσα σε μια εβδομάδα κλιμακώθηκε όπου ήταν πλέον εμφανές)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top