Γενικά Ελληνική ράτσα καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patileta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το θέμα δεν βρήσκεται εκεί, αλλά στην δυνατότητα σταθεροποίησης μιας ποικιλίας πουλιών που θα "λέει" πάντα την ίδια μελωδία , ώστε να διαμορφωθούνκάποια στάνταρς που θα την χαρακτηρίζουν.
Ναι αυτό είναι ένα θέμα με τα καναρίνια φωνής. Ενώ ας πούμε στα καναρίνια χρώματος το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνιστά διαφορετική ποικιλία οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες που είτε θα το εμφανίσουν στο πουλί είτε θα το καταστήσουν φορέα, στα καναρίνια φωνής λειτουργεί διαφορετικά.

Τα καναρίνια φωνής είναι πουλιά που εξελίχθηκαν ακούγοντας και αναπαράγοντας επί μονίμου βάσεως το ίδιο ρεπερτόριο. Αυτή η κατάσταση τα έχει εξελίξει με τέτοιο τρόπο που μπορούν τελικά να το υποστηρίξουν πολύ καλύτερα από κάποια άλλα καναρίνια.

Επομένως, αν για παράδειγμα επί πέντε γενιές ζευγαρώνεις με τον σωστό τρόπο δύο καναρίνια χρώματος συγκεκριμένης μετάλλαξης, θα συνεχίσεις να παίρνεις πουλιά αυτής της ποικιλίας. Από την άλλη, αν διατηρείς ένα ζευγάρι Μαλινουά στο μπαλκόνι και όχι στο εκτροφείο, οι απόγονοί τους στο τέλος θα γίνουν κίτρινα καναρίνια που θα λένε τα πάντα και θα θυμίζουν (αν) ελάχιστα ένα καναρίνι Μαλινουά.
 
θα ήθελα να ακούσω γνώμες τί θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς. Πάντα βέβαια έχοντας λάβει υπ οψιν ότι θα σχηματιστεί μια dream team που θα βάλει στην άκρη εγωϊσμούς για τα πουλιά τους και τις θα προσφέρει γνώσεις χωρίς υστεροβουλία . Λυπάμαι που απαντώ μετά από τόση ώρα με τις σκέψεις μου μετά από ένα καλό ύπνο, αλλά βρίσκομαι στη Σεούλ.
 
Back
Top