Γενικά Ενας νεος φιλος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αυτος ειναι ο Φιρφιρικος, ενας παπαγαλακος που μπηκε στη ζωη μας ξαφνικά και μας εφερε χαρα! Δεν ξερω την ηλικια του ουτε την προηγουμενη ζωη του, τον βρηκα πεινασμενο μπροστα στα ποδια μου, δεν μπορουσα να τον αφησω εξω.. Εκανε καποιο καιρο να προσαρμοστει, ακομα ειναι λιγο επιφυλακτικος, αλλα εχει κανει προοδους! Με αφηνει να τον τα'ι'σω μες το κλουβι, να τον χα'ι'δεψω λιγο και δειχνει την χαρα του με καθε τροπο, οταν πλησιαζω και του μιλαω. Θα ηθελα αργοτερα να του παρω και μια παρεα, το ξερω οτι ειναι λαθος το καθρεφτακι, θα λυσω τις αποριες μου στα αλλα θεματα..
 

Συνημμένα

  • DSCN2026.webp
    DSCN2026.webp
    142,8 KB · Προβολές: 0
  • DSCN2027.webp
    DSCN2027.webp
    119,6 KB · Προβολές: 0
Να σας ζήσει!
Ένας όμορφος αρσενικός budgie.
Μπορείς να βάλεις μια κοντινή καθαρή φωτογραφία του κεφαλιού του; Αν γίνεται και των ποδιών του.
Πόσον καιρό τον έχεις Δέσποινα; Μας λες λίγα για την διατροφή του;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μαρια δεν μπορω ακομα να τον βγαλω κοντινη γιατι με το που βλεπει την μηχανη και το ζουμ να πλησιαζει φοβαται. Εχω μια κοντινη νομιζω αλλα ειναι λιγο θολη. Τα ποδια γιατι; Φαινεται η ηλικια απο εκει; Τον εχω περιπου ενα μηνα. Του πηρα συσκευασμενη τροφη vitakraft life αλλα δεν την εφαγε καθολου, τρωει μετα μανιας μια χυμα απο ενα μαγαζι εδω στη γειτονια και δεν θελω να του δινω χυμα. Καποιες φορες τις ανακατεψα και εφαγε λιγο. Φρουτα και λαχανικα ενω του βαζω δεν τρωει ποτε. Καλομαθημενος;
 

Συνημμένα

  • DSCN2031.webp
    DSCN2031.webp
    81,8 KB · Προβολές: 0
  • DSCN2032.webp
    DSCN2032.webp
    74,3 KB · Προβολές: 0
Καλομαθημενος;
Κακομαθημένος :)
Προσπάθησε μόνο την συσκευασμένη. Ναι ανακάτευέ τις στην αρχή και στην συνέχεια μόνο συσκευασμένη.
Πάρε του σουπιοκόκκαλο, λίγο μακρύ μου φαίνεται το ράμφος του δεν είμαι σίγουρη.
Ήθελα να δω τα μάτια του γι' αυτό σου ζήτησα τις φωτογραφίες.
Μια χαρά είναι γενικά, σίγουρα άνω του ενός έτους, όχι μεγάλο όμως. Δεν έχει δαχτυλίδι ε;
Εσύ θα βάζεις κάθε μέρα κι ας μην τα τρώει. Κάποια στιγμή θα φάει. Ξεκίνα με χορταρικά όχι με φρούτα. Άνηθο, ρόκα, σπανάκι,ό,τι βρίσκεις στον μανάβη.
Δεν βγάζεις το καθρεφτάκι να μην στρεσσάρεται;
 
Ναι θα τις ανακατευω γιατι φοβαμαι, το σακι της χυμα ειναι παντα ανοιχτο. Σουπιοκοκκαλο το απλο η αυτο με τις γευσεις; Του πηρα και μια καρδουλα, την τσιμπολογαει λιγο. Το στικ αυτο με τους σπορους ποτε. Δαχτυλιδι οχι δεν εχει. Το καθρεφτακι θελω να το βγαλω αλλα δισταζω, καποιες φορες ειναι η παρηγορια του. Θελω να του παρω εναν φιλο, αλλα προτιμω αρσενικο, δεν ξερω αν θα μπορεσω να ανταπεξελθω σε ζευγαρωματα, ειμαι εντελως αρχαρια!
 
Σουπιοκόκκαλο καλύτερα το απλό. Όντως τα sticks δεν προσφέρουν κάτι. Για λιχουδιά μπορείς να του δίνεις κεχρί σενεγάλης σε τσαμπιά. Αρέσει σε όλα τα πουλάκια. Πάρε αρσενικό δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά πρέπει να έχεις δεύτερο κλουβί να κρατήσεις καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια για 40 μέρες.
 
Να σου ζήσει το νέο σου φιλαράκι! Για τον λίγο καιρό που τον έχεις εχετε σημειωσει σημαντική πρόοδο! Τα καλύτερα έρχονται!
Θα σου πρότεινα και εγώ να βγάλεις το καθρεφτάκι. Του δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παρέας, αλλά είναι μονο ψευδαίσθηση. Αν το βγάλεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να δεθεί μαζί σου. Όταν θα είσαι έτοιμη μπορείς να του πάρεις ενα δεύτερο αρσενικό για συντροφιά. Τα μπατζι είναι συντροφικα πουλια... έχουν ανάγκη την παρέα. Μπορείς να πάρεις και θηλυκο αν θέλεις. Είχα για πολλά χρόνια ζευγάρια. Όταν δεν εβαζα φωλιά δεν είχα μπει ποτέ σε διαδικασία αναπαραγωγής. Όμως εσύ θα αποφασίσεις.
Για τα σχετικά με την διατροφή σε ενημέρωσε πολύ σωστά η Μαρία. Διάβασε τα χρήσιμα άρθρα που σε ενδιαφέρουν και εδώ είμαστε πάλι για να λύσουμε την όποια απορία σου.
 
Μαρια δεν μπορω ακομα να τον βγαλω κοντινη γιατι με το που βλεπει την μηχανη και το ζουμ να πλησιαζει φοβαται. Εχω μια κοντινη νομιζω αλλα ειναι λιγο θολη. Τα ποδια γιατι; Φαινεται η ηλικια απο εκει; Τον εχω περιπου ενα μηνα. Του πηρα συσκευασμενη τροφη vitakraft life αλλα δεν την εφαγε καθολου, τρωει μετα μανιας μια χυμα απο ενα μαγαζι εδω στη γειτονια και δεν θελω να του δινω χυμα. Καποιες φορες τις ανακατεψα και εφαγε λιγο. Φρουτα και λαχανικα ενω του βαζω δεν τρωει ποτε. Καλομαθημενος;
Καλώς τον δεχτηκες βάλε συσκευασμενη τροφή μόνο.. και η πείνα θα βρει το δρόμο της μην φοβασαι
 
Αααχχ όμορφος! Να τον χαίρεσαι! Και απ αυτά που διαβάζω βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι διαβάζεις και θες να του δώσεις το καλύτερο! Μπράβο σου Δέσποινα! Ο μικρός σε υιοθέτησε και ήξερε σε ποιανού πόδια έπεσε ο μικρός! Έξυπνος! 😉
 
είναι κούκλος,όντως.. Να τον χαίρεσαι Δέσποινα! σίγουρα θα περάσει ''ζάχαρη'' ο μπόμπιρας μαζί σου! Διάβασε προσεκτικά, ενημερώσου, λύσε κάθε απορία σου με τους φίλους-γνώστες της παρέας και μετά.. Πλήρης εφορμογή στον μπόμπιρα!
είμαι βέβαιος πως θα περάσετε τέλειες στιγμές μαζί! Να μας ενημερώνεις.. Να χαιρόμαστε και μεις μαζί σου!:)
 
Ευχαριστω! Τον βρηκα μια μερα με το που κατεβηκα απο το σπιτι να χοροπηδαει μπροστα στα ποδια μου και να τιτιβιζει απο πεινα! Τον επιασα προσεκτικα, αν και με ψευτοδαγκωνε, και πηγα κατευθειαν στο πετσοπ της γειτονιας να του παρω κλουβι και φαγητο. Επεσε με τα μουτρα στο φα'ι' και απο τοτε γιναμε αυτοκολλητοι! Παντα μου αρεσαν τα παπαγαλακια απλα δεν αποφασιζα να παρω.. Ο μικρουλης με διαλεξε οντως! Θα προσπαθησω να βγαλω το καθρεφτακι και θα σας πω αντιδρασεις!
 
Πολύ συγκινούμαι με τέτοιες ιστορίες! Όντως σε διάλεξε ο μικρός και πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να γίνεται γενικά... Τα ζωάκια μας να μας διαλέγουν κι όχι εμείς αυτά! Να ζήσετε αρμονικά πολύ πολύ πολύ καιρό μαζί εύχομαι!
 
Και οι δυο τελικά τυχεροί.
Και εσύ βρήκες το φιλαράκι που πάντα ήθελες... αλλά κι ο μικρός ακάλεστος βρήκε αυτό που χρειάζονται όλα τα ζώα... ασφάλεια, σιγουριά και κυρίως αγάπη.
 
Καλησπερα και χρονια πολλα! Τελικα το εβγαλα το καθρεφτακι, ασχοληθηκα λιγο περισσοτερο μαζι του και ολα καλα! Πολυ θα ηθελα να του επαιρνα αμεσα μια παρεα αλλα σκεφτομαι καλυτερα την ανοιξη. Θα ηθελα να βρω και εναν καλο εκτροφεα, αν και πολυ λυπαμαι τα πουλακια στα πετσοπ και ολο γυρναει στο μυαλο μου να παρω ενα τετοιο.. Εσεις τι λετε; Δεν βιαζομαι..
 
Θα ηθελα να βρω και εναν καλο εκτροφεα, αν και πολυ λυπαμαι τα πουλακια στα πετσοπ και ολο γυρναει στο μυαλο μου να παρω ενα τετοιο.. Εσεις τι λετε; Δεν βιαζομαι..
"Προαιώνιο" το πρόβλημα και το δίλημμα.
Κανονικά δεν πρέπει να ενισχύουμε με αγορές από μαγαζιά που έχουν ζώα σε άθλιες συνθήκες.
Από την άλλη τα λυπόμαστε και βάζουμε όμως τον εαυτό μας σε διαδικασία πολλές φορές δύσκολη, με πουλιά ασθενικά, προβληματικά και σίγουρα άγρια.
Τι να σου πει κανείς, μόνος σου θα αποφασίσεις ή κατόπιν ωρίμου σκέψεως ή μετά από παρόρμηση της στιγμής.
Σε φώτισα ε; :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Κι εγω δεν θελω να τους ενισχυω αυτους με τα μαγαζια γιατι εσυ σωζεις ενα και αυτοι το αντικαθιστουν με ενα αλλο.. Ασε που σκεφτομαι οτι αν παρω απο μαγαζι θα χασει και τα φιλαρακια που ειχε εκει.. Οταν το ειπα σε εναν υπαλληλο αυτο, με κοιταξε σαν να ειμαι ουφο! Το ιδανικο θα ηταν να ξαναβρισκα αλλο ενα παπαγαλακι, αλλα μια φορα συμβαινουν αυτα στη ζωη! Θα το σκεφτω με την ησυχια μου το θεμα και παραλληλα θα ενημερωνομαι..
 
Back
Top