Φροντίδα Ενα παραδείσιο red cap, τι ειναι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σχετικά με την άμμο, διαβασε εδω ενα ενδιαφέρον θέμα https://community.petbirds.gr/threads/grit-minerals-Όστρακα.6554/

Για υλικό πάτου μπορείς να αγοράσεις και διαφορα άλλα υλικά, όπως λευκό χαρτί πολυγράφου ( οχι εφημερίδες), ροκανίδι, χαρτί κουζίνας, ειδική άμμο κτλ Δες σχετικό θέμα εδω: https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/

Με την τεχνητή πρασινάδα στολίζεις εξωτερικά την φωλιά για να εχουν την αισθηση οτι βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και να νιώθουν ασφάλεια οτι είναι προστατευμένα απο τους "έχθρούς "τους. Το υλικό φωλιάς ( χόρτο ίνες κτλ) θα τα βαζεις σε ενα κουτάκι με μια τρυπούλα και εκείνα θα τραβαμε όσο χρειάζονται για να φτιάξουν την φωλιά εσωτερικά. Την φωλιά θα την καθαρίζουν τα ίδια, αλλα σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχεις την φωλιά για τυχων παρασιτα και θα προσφέρεις ταχτικά νεό υλικό για ανανέωση της φωλιάς.
 
χω βάλει στον Μίμη μου ένα καθρευτάκι για να μην νοιώθει μοναξιά γιατί μου είπαν οτι είναι συντροφικά πουλιά, μέχρι να του πάρω μια θυληκιά!βέβαια κάθεται την περισσότερη ώρα δίπλα εκεί. Είναι καλό?την φωλιά να την ΄βάλω τώρα ή να περιμένω όταν θα πάρω και την θυληκιά για να την φτι'αξουν μαζί; Μήπως τώρα δεν είναι ακόμα απαραίτητη;
 
Νίκη, την φωλίτσα δεν την χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μονο για αναπαραγωγή, αλλά και για να κοιμούνται, αντί να κοιμούνται στις πατήθρες. Προτιμούν τις φωλιές κλειστού τύπου.

Είναι όντως κοινωνικά και συντροφικά πουλιά, όμως είναι αρκετά σπάνιο να βρείς τέτοια πουλιά. Ειδα πρόσφατα ενα ζευγάρι (δεν τα πουλούσε χωριστά)και η τιμή τους ήταν τσιμπημένη, καθώς θεωρούνται αρκετά σπάνιο σαν είδος, και είναι εισαγωγής. Αν και όποτε παρεις πουλάκι, μην τα βαλει αμέσως μαζί, αλλά φρόντισε να τηρήσεις την καραντίνα!
 
δηλαδή να την επενδύσω απ'έξω με πρασινάδα και να βάλω μέσα κλοστές για να την φτιάξει μόνος του;ναι είναι όντως τσιμπιμένη η τιμή του (60Ε) αλλα θα ηθελα να του πάρω συντροφιά.Αν δεν βρώ με τι άλλο θα μπορούσα να το ταιριάξω;τι εννοείς καραντίνα; Πώς θα καταλάβω οτι ταιριαζουν;
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Τζωρτζίνα μου! Ειναι πολύτιμες οι πληροφορίες σου! Οσο για αλλα πουλάκια αν δεν βρώ, με τι θα μπορούσε ν ταιριάξε πιστεύεις;
 
Νίκη, αν θες να ζευγαρώσεις το πουλάκι σου και πιθανών να δεις και απογόνους, θα πρέπει να παρεις ένα απο το ίδιο είδος. Ετσι θα διαιωνιστεί το είδος, δίνοντας γόνιμους απογόνους.

Βεβαια θα πρέπει να περιμένεις μεχρι να έρθουν σε αναπαραγωγική ηλικία, (δηλαδη να εχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής τους). Σε αντίθετη περίπτωση οι γονείς θα εγκαταλέιψουν τους νεοσσούς τους.

Αν παρεις ενα οποιοδήποτε άλλο είδος σπίνου, πιθανών να κανουν παρέα αλλά δεν θα μπορουν να ζευγαρώσουν,'η και να ζευγαρώσουν θα σου δώσουν μη γονιμους απογόνους και δεν θα διαιωνιστεί το συγκεκριμένο είδος. Ισως όμως και να παρουσιάσουν επιθετική συμπεριφόρά. Για αυτο προσανατολίσου στο να αγοράσεις ενα του αντιθέτου φύλου απο το ίδιο είδος.
 
πως καταλαβαίνω οτι έχει συμπληρώσει τον 1ο χρόνο της ζωής του;
 
Στην ηλικία των 6 περίπου μηνών έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ''ντύσιμο" του φτερώματος των ενηλίκων. Απο τον χρωματισμό του φτερώματος προσδιορίζουμε κατα προσέγγιση την ηλικία και το φύλο. Αν παρεις πουλάκι εισαγωγής, θα έχει οπωσδήποτε δαχτυλίδι που θα αναγράφει το έτος γέννησης. Με αυτα τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό, αντιλαμβανομαστε αν πρόκειται για ενήλικο ή νεαρό πουλί.
 
όταν λέμε αυγοτροφή, εννοούμε την κίτρινη βιταμίνη που δίνουμε;
 
η δική μου "βιταμίνη" είναι όπως αυτής στο ςχετικό άρθρο που μου είπες αλλα έχει κίτρινο χρώμα... Κ το παραδείσιο μου την τρώει μετα μανίας! Δηλαδή δεν είναι καλή; Και τι είναι δηλαδή η αυγοτροφή κ οι βιταμίνες; Πώς μπορώ να τις βρώ κ να μην μου πουλήσουν πάλι κάτι παρόμοιο; Μήπως υπάρχει φωτό απο κανονική αυγοτροφή ή βιταμίνη; Αυγοτροφή εννοουμε το αυγό που βράζουμε εμείς;
πωπω στεναχωρήθηκα τώρα...
 
Για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν κατάλαβα τι πουλί έχεις ακριβώς. Στην αρχή ξεκίνησε από ροδόσπιζα, μετά έγινε star finch, μετά δεν ξέρω τι άλλο γιατί χάθηκα στη συζήτηση. :) Αν δεν υπάρξει μια φωτογραφία του πουλιού, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω ούτε τι φροντίδα, ούτε τι αβγοτροφή χρειάζεται. Οι διατροφικές ανάγκες όλων των πουλιών δεν είναι ίδιες και όπως καταλαβαίνεις η επιλογή των τροφών δε γίνεται στην τύχη. Υπάρχουν σποροφάγα πουλιά, εντομοφάγα πουλιά, πουλιά που τρέφονται με νέκταρ κλπ. Για κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες χρειάζεται διαφορετικό σιτηρέσιο και εντελώς διαφορετική αβγοτροφή εν προκειμένω.
 
επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία μου ζητάει URL κ δεν ξέρω τι είναι σας στέλνω ενα λινκ με 1 φωτο που είναι ίδιο με το δικό μου...
αν μπορείτε βοηθήστε με!

brokenheadaviaries.com.au/posts/wp-content/uploads/2007/03/star-cock-343.jpg
 
φωτογραφίες star finch

εδώ είναι μερικές φωτογραφίες απο Star finch μου! Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με την διατροφή και την καλύτερη διαμονή του θα σας ήμουν υπόχρεη! 🙂
 

Συνημμένα

  • DSC01495.webp
    DSC01495.webp
    44,6 KB · Προβολές: 73
  • DSC01496.webp
    DSC01496.webp
    42,8 KB · Προβολές: 74
  • DSC01497.webp
    DSC01497.webp
    42,3 KB · Προβολές: 70
Για την διαμονή του χρειάζεται ευρύχωρο παραλληλόγραμμο κλουβί σε ισιες γραμμές, (χωρίς σχέδια), με ισιες πατήθρες ( οχι σαν και αυτές τις φωτογραφίας). Προτιμούν να είναι στολισμένο με τεχνητή πρασινάδα έτσι που να προσομοιώνει στο φυσικό τους περιβάλλον. Για τις φωλιές σου εχω ήδη πει σε προηγούμενο πόστ. Φρόντισε το κλουβι να είναι αρκετά μεγαλο για να χωράνε οι φωλιές, ( να έχει και πρόβλεψη με πλαινές πόρτες αν χρειαστεί να βαλεις εξωτερικές φωλιές) και αν παρεις και το ζευγάρι του να έχεις υπόψην οτι αν αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, θα χρειαστείς σύντομα και δευτερο κλουβι. Δες εδω Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;

Σχετικά με την διατροφή τους ζήτησε συσκευασμένη τροφή για τροπικά πουλιά και αν θες ενισχυσέ την με κεχρί. Αμμος και σουπιοκόκκαλο είναι απαραίτητα καθώς και τροφή για εντομοφάγα πουλιά. Η τροφή αυτή περιέχει αποξηραμένα έντομα και προνύμφες σκουλικιών. Πρασιναδα και φρουτα είναι επίσης ιδανικα για να έχουν μια ισορροπημενη διατροφή.
 
Την φωλιά θα την καθαρίζουν τα ίδια, αλλα σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχεις την φωλιά για τυχων παρασιτα και θα προσφέρεις ταχτικά νεό υλικό για ανανέωση της φωλιάς.

Προσοχη εδω γιατι

Nest inspection with these guys is very much akin to playing Russian Roulette and I strongly advise against it as they will desert very easily.

STAR FINCH

και

Because star finches tend to be "light sitters," you should avoid nest checks whenever possible! If you are going to close band the chicks, wait until they are 9-10 days of age.

Star Finch - Neochmia ruficauda

με λιγα λογια ειναι πολυ ευκολο να παρατησουν τη φωλια εαν τα πολυενοχλεις

καλη επιτυχια
ΜΦΧ
Πανος
 
Back
Top