Γενικά Ενα πιγκουινάκι java sparrow στην οικογένεια!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους!Χτές μου έφεραν δώρο ένα πιγκουινάκι (java sparrow)! Μου το έφεραν σε ενα μικρο κλουβάκι αλλά επειδή το λυπομούν εκει μέσα ειχα ένα μεγαλύτερο κλουβί και το έβαλα εκεί κατευθείαν... Εχω διαβάσει καποιά άρθρα και κάποιες συζητησεις απο εδώ όπως και βινταεκια στο youtube και άρθρα σε σε ξένα site! Είμαι απόλυτα ξετρελλαμένος με το πουλάκι! Είναι αρσενικό, είναι το πρώτο πουλί που έχω να κελαηδάει και όταν τον πλησιάζω και του μιλάω ψιλοκελαηδάει... Είμαι τελειως άσχετος..ότι κατάφερα να μάθω απο έσας εδώ και απο πέτ σοπ! Στο πέτ σοπ μου είπαν οτι αυτα τα πουλία δεν πρόκειται ποτέ να σε μαθούν, να κάτσουν στο χέρι σου γιατί έχουν το άγριο ένστικτο.. Ισχύει;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω... Να τον βάλω σε μικρό κλουβι;Γιατί ετσι θα μπορώ να τον βάζω στο δωμάτιο μου έτσι ώστε να είμαι πολλές ώρες κοντά του, να εξικοιωθεί λίγο με τη παρουσία μου.
Τον βλέπω μόνο του... Να του πάρω μια θυληκιά;Η με τη θυληκία δεν πρόκειται να με μάθει κανένα απο τα δυο; Καταλαβαίνω δεν είναι παπαγάλος για να έχουμε και τις τρελλές σχέσεις αλλα τουλάχιστον να μην πλησιάζω το κλουβί και να γίνεται χαμός!
 
Στο πέτ σοπ μου είπαν οτι αυτα τα πουλία δεν πρόκειται ποτέ να σε μαθούν, να κάτσουν στο χέρι σου γιατί έχουν το άγριο ένστικτο.. Ισχύει;

Αν ασχολείσαι αρκετά μαζί του θα εξοικειωθεί μαζί σου. :) Αν είναι μικρό σε ηλικία ακόμα καλύτερα. Τα μικρά πουλιά μαθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα σε σχέση με κάποιο μεγαλύτερο. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο διότι το κάθε πουλί έχει τον χαρακτήρα του. 😉

Επίσης ήθελα να ρωτήσω... Να τον βάλω σε μικρό κλουβι;

Θα σου πρότεινα να τον έχεις σε ένα μέτριο κλουβί, να μπορεί να κινηθεί και να είναι σε θέση να πραγματοποιεί διάφορες δραστηριότητές του με άνεση και να μην δυσκολεύεται.

Τον βλέπω μόνο του... Να του πάρω μια θυληκιά;

Αν ασχολείσαι μαζί του αρκετά δεν είναι και τόσο αναγκαία η παρουσία ενός δεύτερου πουλιού. Αν καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι σε θέση να του αφιερώνεις κάποιο άλφα χρονικό διάστημα, τότε ναι, θα ήταν καλύτερα για το πουλάκι αν υπήρχε κι ένα δεύτερο πτηνό για παρέα.
 
Όπως είπες δεν είναι παπαγάλος για να έχετε τις τρελές σχέσεις αλλά πιστεύω ότι αν του φερθείς σωστά και έχεις υπομονή θα αναπτύξετε μια πολύ καλή σχέση. Το μεγάλο κλουβί πιστεύω πως είναι καλή επιλογή και δεν αξίζει να το περιορίσεις για να το έχεις στο δωμάτιο σου. Αν μπορέσεις με το μεγάλο κλουβί να το έχεις κοντά σου καλώς αλλιώς απλά θα περνάς χρόνο κοντά του σε άλλο χώρο. Αν είναι πολύ άγριο και χτυπιέται κράτα κάποια απόσταση στην αρχή μέχρι να ηρεμήσει. Για μια εβδομάδα τουλάχιστον άφησε το να ηρεμήσει και να συνηθίσει στο νέο του περιβάλλον. Είναι αρκετά στρεσαρισμένο αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζεται επιπλέον στρες από την συνεχή παρουσία σου. Κάνε και μια αναζήτηση στο φόρουμ πιστεύω ότι υπάρχουν μερικά θέματα για πιγκουινάκια.
 
Στο πέτ σοπ μου είπαν οτι αυτα τα πουλία δεν πρόκειται ποτέ να σε μαθούν, να κάτσουν στο χέρι σου γιατί έχουν το άγριο ένστικτο.. Ισχύει;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω... Να τον βάλω σε μικρό κλουβι;
Τον βλέπω μόνο του... Να του πάρω μια θυληκιά;Η με τη θυληκία δεν πρόκειται να με μάθει κανένα απο τα δυο;

Καταρχην να σου ζησει το κουκλακι σου!
Γενικα δεν εξημερωνονται ευκολα, αλλα αν εξημερωθουν ειναι το κατι αλλο! Αφου ειπες πως εχεις δει τα βιντεακια στο youtube, καταλαβαινεις:D
Εχουν περασει αρκετα πιγκουινακια απο το σπιτι μου. Ολα καταφερα να δεχονται το χαδι μου μεσα στο κλουβι. Εξω ομως εβγαινε μονο ενα, αυτο στη φωτο (ο οποιος ηταν μεγαλη "προσωπικοτητα" 😉.
Θελει πολυ υπομονη και αργες κινησεις. Επισης ειναι μια διαδικασια που παιρνει μηνες για να γινει. Δεν ειναι αδυνατο, αλλα ειναι αρκετα δυσκολο μπορω να πω.

Σε μικρο κλουβι οχι, να μην τον βαλεις. Δεν βλεπω το λογο. Ενα μετριο κλουβι χωραει σε καθε δωματιο.

Αν σκοπευεις να περνας ωρα μαζι του μπορεις να μην παρεις θηλυκια. Αν παλι παρεις, θα σε μαθουν πιο δυσκολα.
Ομως επειδη ειναι πανεξυπνα, να εισαι σιγουρος οτι θα σε μαθουν.
Επειδη ειναι αγαπησιαρικα ζευγαρια, να εισαι επισης σιγουρος οτι θα σε αποζημειωσουν με "αγκαλιες" μεταξυ τους που θα χαιρεσαι να τις βλεπεις! Η με διαφορα κολπα που κανουν!
 

Συνημμένα

  • user664_pic730_1203788138[1].webp
    user664_pic730_1203788138[1].webp
    5,5 KB · Προβολές: 165
Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας!
Για το μικρό κλουβί:
Το ανέφερα γιατι αναρωτιμούν αν θα ήταν καλύτερο στις αρχές για να με μαθεί και μετά θα μετακόμιζε σίγουρα σε μεγαλύτερο!
Για τη θηλυκια:
Γιατί έλεγα μήπως είναι, όπως είπες pigaki, αγαπησιάρικα και θέλουν το ταίρι τους!
Πάντως είναι απολαυση να ξυπνάς και να ακούς το πουλάκι να κελαηδάει!
Και εδω έρχεται ακόμα μια ερώτηση... Αν παρω θηληκιά θα συνεχήσει να κελαηδάει ο αρσενικός;
 
Για το μικρό κλουβί:
Το ανέφερα γιατι αναρωτιμούν αν θα ήταν καλύτερο στις αρχές για να με μαθεί και μετά θα μετακόμιζε σίγουρα σε μεγαλύτερο!
Για τη θηλυκια:
Γιατί έλεγα μήπως είναι, όπως είπες pigaki, αγαπησιάρικα και θέλουν το ταίρι τους!
... Αν παρω θηληκιά θα συνεχήσει να κελαηδάει ο αρσενικός;

Το κλουβι δεν εχει να κανει με την "εκπαιδευση"! Το αντιθετο, θα ειναι στρεσσαρισμενο σε μικρο κλουβι και λυπημενο

Εκτος του οτι ειναι αγαπησιαρικα, τα δυο ειναι πανεμορφο θεαμα γιατι καθονται συνηθως διπλα-διπλα με ακουμπησμενα φτερα, σκετη ζωγραφια!
Και οταν ειναι ζευγαρι δεν ειναι ακριβως οπως τα καναρινια, εχω διαπιστωσει οτι κελαηδαει και περισσοτερο μπορω να πω, ειδικα οταν θελει 😉.
 
θέλω να του πάρω μια θηλυκια για τις εστω και λίγες ώρες που θα είναι μόνος του να έχει παρέα! Δε μπορώ να τον βλέπω μόνο του στο κλουβί! Πάντως εχει ψιλοχαλαρώσει σε σχεση με χτές. Κάθεται και παρατηρεί οποιον περναεί απο κάτω πετάει περα δώθε και τα πούπουλα του εχουν έρθει στη κανονική τους γιατι χτές ήταν ξεπουπουλιασμένος απο τη μεταφορά.Sorry αν σας ζαλίζω πάντως όλη τη μέρα χαζοχαίρομαι, αφου πήρα και τηλ σπίτι όταν ήμουν στη δουλειά για να ρωτήσω τη μητέρα μου αν το πουλί κελαήδησε! Τωρα για να ολοκληρωθεί η ευτυχία του. Γιατι με μενα πατερα ειναι σίγουρα ευτυχισμένο...😛
Να του παρώ μια θηλυκιά;
 
pigaki τωρα είδα τη φώτο... Καταπληκτική (η ανταμοιβή του κόπου σου!)! Μάλιστα στο πέτ σοπ ανέφερα ότι είδα videakia στο youtube και μοθ είπε οτι αυτές οι περιπτώσεις που δίχνουν πουλιά τόσο εξοικιομένα είναι 1 στο 1.000.000...
 
pigaki τωρα είδα τη φώτο... Καταπληκτική (η ανταμοιβή του κόπου σου!)!

Η φωτο ειναι μονο μια μικρη στιγμη απο αυτα που ζουσαμε καθε μερα! Ο Πιγκο (το πουλακι στη φωτο) ηταν σιγουρα η περιπτωση στο εκατομμυριο που λες Αν αρχισω να αναφερω τι εκανε και γενικως πως ζουσαμε μαζι του, θα τελειωσω αυριο

Οσο για τη θυληκια, σου λεω ανεπιφυλακτα: ΝΑΙ
Θα βλεπεις τοσο ομορφες σκηνες που δεν θα το μετανιωσεις.
 
Σας παρουσιάζω το νέο μέλος!΄Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου σχολιάσετε τις φώτο.. Το κλουβί σαν μέγεθος είναι ιδανικό?Χωράει ένα δευτερό πουλάκι; Παρατήρησα το πούλακι σήμερα το πρώι και είδα οτι τα πούπουλα παλί φουντώνουν και είναι ανακατεμένα δεν είνα σε μια ευθεία! Το ράμφος του δεν είναι τόσο κόκκινο..ΑΛΛΑ κελαηδάει πολύ ωραια! Θα έπρεπε να του πάρω κάποιες βιταμίνες για τα χρώματα τα πούπουλα και το ράμφος; Του δίνω μόνο τροφή για εξωτικά πουλιά! Ρώτησα σε ένα πετ σόπ εδω λίγο πιο κάτω απο το σπιτί μου (με τη ψηφιακή στα χέρια) και μου είπαν οτι το πουλάκι είναι πιο ώριμο σε σχεση με αυτα που είχε αυτός εκεί! Επίσης πρόσεξα ότι δεν έχει δαχτυλίδι!
 

Συνημμένα

  • P1000351.webp
    P1000351.webp
    50,1 KB · Προβολές: 205
  • P1000352.webp
    P1000352.webp
    35,4 KB · Προβολές: 134
  • P1000353.webp
    P1000353.webp
    21,5 KB · Προβολές: 188
  • P1000354.webp
    P1000354.webp
    20,9 KB · Προβολές: 155
Ναι άνετα στο κλουβί της φωτογραφίας, μπορεί να ζήσει άνετα και ένα δεύτερο πουλάκι java sparrow. 😉
 
Το κλουβι ειναι οτι πρεπει! Μια χαρα... Τα φτερα της ουρας ειναι λιγο ανακατεμενα αλλα ειναι απο τα καγκελα! Δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο κι ουτε φτιαχνεται! Με την επομενη πτερορροια θα φτιαξουν..
 
Το κλουβι ειναι τεραστιο και χωραει στρατος απο πιγκουινακια
Ανετα παιρνεις και θηλυκια.

Να του βαλεις και καλη συσκευασμενη αυγοτροφη.
Επισης να του βαζεις μερικες φορες την εβδομαδα πρασιναδα (μαρουλι, ροκα, λιγο αγγουρακι) και φρουτα (κυριως μηλο)

Και το κυριοτερο οπως το βλεπω: το πουλακι θελει επειγοντως μπανιο!😱 Καθε μερα! Προσοχη να μην εχει ρευματα μονο και κρυωσει.
Και αφου κανει 2-3 μπανια, θα δεις οτι αμεσως θα στρωσουν τα πουπουλα του και τα φτερα της ουρας 😉
 
Ωραία! Αφού απο μέγεθος κλουβιού είμαστε εντάξει..άυριο το πρωί θα πάω να παρώ μια θυληκιά! Να παώ να την αγοράσω απο το ίδιο πετ σοπ που μου το έφεραν; Μήπως γνωρίζονται και αυτο βοηθήσει! Οποτέ να πάρω και μια μπανιέρα,ένα κόκκαλο σουπιάς (το οποίο που βοηθάει;) και μια καλη συσκευασμενη αυγοτροφη (την οποιά θα την κανω ένα μιξ με τήν ακνονική τροφή ή θα την βάζω σε ξεχωριστή θήκη;).
 
Την αυγοτροφη σε ξεχωριστη μικροτερη θηκη. Λιγη φρεσκια ποσοτητα καθε μερα (οταν θελουν να ζευγαρωσουν) ή μερα παρα μερα.

Το κοκκαλο σουπιας ειναι απαραιτητο διατροφικο συμπληρωμα, για προσληψη ασβεστιου. Επισης καλο θα ηταν να βαλεις και μια πετρουλα να ακονιζουν τη μυτουλα τους.

Για τη θηλυκια, δεν εχει σημασια απο που θα την παρεις (δε νομιζω να τη θυμαται ετσι κι αλλιως 😉. Αρκει να ειναι υγιες πουλακι!
Μπραβο σου παντως που τα αγαπας και τα φροντιζεις τοσο!
 
Σε ευχαριστώ πολύ pigaki!Η αλήθεια έιναι οτί έχω ξετρελλαθεί με το πουλάκι και θέλω το καλύτερο γι αυτόν! Οποτέ αφού θα ξεκινήσει τα μπανάκια να τον βάλω μέσα για να μη κρυώσει; Γιατί προσορινά τον έχω εξώ στο μπαλκόνι (πρώτος όροφος) τώρα που ο καιρός είναι καλός! Μου είπαν οτι είναι ανθεκτικά πουλία και αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.. Μεχρι πόσο δηλαδή είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει;΄Γιατί βλέπω σε κατι μπαλκόνια τα πουλάκια χειμωνιάτικα τα έχουν έξω... Παντως αν πέσει η θερμοκρασία θα τον βάλω μέσα!
 
Μου είπαν οτι είναι ανθεκτικά πουλία και αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.. Μεχρι πόσο δηλαδή είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει; Παντως αν πέσει η θερμοκρασία θα τον βάλω μέσα!

Να σου πω την αληθεια, δεν ξερω μεχρι ποια θερμοκρασια αντεχουν γιατι εγω μονιμως τα εχω μεσα. Τα βγαζω ομως καθε μερα για να παρουν ηλιο (εκτος απο τοτε που εχει καυσωνα ή παγωνια)
Πιστευω ναι, να το εχεις μεσα οταν πιασει χειμωνας. Δεν βλεπω λογο να ειναι μονιμως εξω τοτε.
Γενικα παντως ειναι ανθεκτικα πουλια και δεν αρρωσταινουν ευκολα. Απ'οσα ειχα, ενα μονο μου αρρωστησε απο τις πολλες γεννες(αλλα εκει εφταιγα εγω). Ειδικα ο Πιγκο (αυτο στη φωτο) εξαντλησε ολο το προσδοκιμο ζωης τους (9 χρονια).
 
Ta Pinguinia dexoune mexri 10 Bathmous. Pio kato den dexoune. Omos mou legane dio filos apo germania, den baloune kato apo 15 bathmous, sta 10 einai idi poli epikindino gia tin igia tou pouliou.
 
Τελικά έφτασε η στιγμή... Πήρα θυληκιά (νομίζω... Εσείς θα μου πείτε)! Προχτές πήγα και αγόρασα μπανιέρα, πετρα για ραμφος, κόκκαλο σουπιάς και μια θυληκια.. Απο τη πρώτη στιγμή που την έβαλα στο κλουβί κάθονται απέναντι απέναντι και κοιτιούντε.. Και το βράδυ κοιμούντε σχετικα κοντά.έχω παρατηρήσει οτι η θυληκιά εχει ένα περίεργο κελάηδημα..σαν δηλαδή να προσπαθεί να κέλαηδήσει αλλα να κάνει τσιου τσιου(καπως έτσι), σήμερα απο το πρώι το ένα κάθεται στη μια γωνία και το άλλο στην άλλη και έχουν και γυρισμένη τη πλάτη.. Δε πιστεύω να είναι αρσενικό το δευτερο που πηρα γιατι πληρή όλες τις διαφορές.. Αλλα νομιζω ότι κελαηδάει... Και με προβληματίζει που δεν ασχολειται το ένα με το αλλο... Το βράδυ όποτε τα είδα να κοιμούνται το αρσενικο είναι στο κλαδάκι ξύπνιο και η θυληκια στο κάγγελο απο πάνω να κοιμάται (σαν να την προσέχει)...Ας μην ανγχωνομαι και ας αφήσω τη φύση να κάνει τη δουλειά της...
Υ. Γ: τη μπανιέρα την έχουν καταλατρέψει.. Περιμένουν να αλλάξω το χθεσινό νερό και όταν γίνει η άλλαγη βουτούν δίχως δευτερη σκέψη... Τα πούπουλα τους έχουν έρθει στην κανονική τους κατάσταση.. Είναι πιο λαμπερά και τους αρέσει...
 
Back
Top