Φροντίδα Ενδεχομενοι κινδυνοι απο παιχνιδια παπαγαλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
☹Πριν καποια ωρα συνεβει το εξης περιστατικο:Το κατω μερος του ραμφους του Μαριου, μπλεχτηκε σ'εναν κρικακι μεταλλικης αλυσιδας παιχνιδιου!😱Νομιζα πως επαιζε, αλλα μου κινησαν το ενδιαφερον οι πολυ εντονες κινησεις που εκανε. Το ραμφος του στο κατω μερος, εχει κανει μια σχισμη και φαινεται λιγο ραγισμενο.☹
Το πουλακι δειχνει καλα τωρα, αφου ξεκουραστηκε, (κοιμηθηκε το δυστυχο μωρο) το ταισα με το χερι πελετς. Ευχομαι να μην υπαρξει αλλο ποστ με αναλογο θεμα... Θα αντικαταστησω καθε μεταλλικη αλυσιδα παιχνιδιου, με δερματινα κορδονια.
 

Συνημμένα

  • 5.webp
    5.webp
    40 KB · Προβολές: 172
σε ευχαριστουμε σισσυ...
περαστικα στο μαριο ελπιζω να μην ειναι τιποτα παραπανω απο ανα απλο ραγισματακι...
 
πω πω! Καλα που ησουν εκει! Τυχερη μες την ατυχια σου-[του!]😱
ο καημενουλης θα τρομαξε..
περαστικα του

ελπιζω να μην ειναι βαθυ κ να αποκασταθει γρηγορα.

εμενα οταν χτυπανε παιζοντας κ καμια φορα ραγιζει το ραμφος τους, επανερχεται τοσο γρηγορα που μου φαινεται, απιστευτο!

καναρινια ειναι βεβαια τα δικα μου, αλλα εχω την εντυπωση οτι αν δεν ειναι σοβαρο σπασιμο-ραγισμα το δικο σας, αυριο μεθαυριο θα ναι καλα!
δεν νομιζω οτι αμα βγαλεις τους κρικους θα παψει να κινδυνευει.
μαλλον κακη στιγμη ηταν. Οπως κ μεις ετσι κ αυτα εχουν τα ατυχηματακια τους
απ οτι ξερω τους αρεσουν πολυ τα μεταλλικα αντικειμενα, οι κρικοι κλπ.
μπορει κ αυτος να φοβηθηκε τωρα κ αλλη φορα να προσεχει.
δεν ειναι χαζα. Πανεξυπνα ειναι τ ατιμα...
μην ανησυχεις! 🙂
 
Ευτυχως ειναι μια χαρα απο διαθεση! Παιζει και τρωει κανονικα
Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια
 
Ευτυχως ειναι μια χαρα απο διαθεση! Παιζει και τρωει κανονικα
αψογα!
λοιπον... Επιμενω:D
μην βγαλεις τους κρικους κ τις αλυσιδες...
... Ξερω τι του χρειαζεται...
ενα...ωραιο μεγαααλο
images
!
το..."φαγαμε" το παιδι!
περαστικα κ παλι!
 
Σίσσυ μου περαστικά του! Αν και δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό (το εύχομαι τουλάχιστον!).:) Αν του αρέσουν οι κρίκοι, υπάρχουν παιχνίδια κοκκάλινα (ή σκληρό πλαστικό, δεν ξέρω) που έχουν μορφή αλυσίδας. Νομίζω πως θα τα ευχαριστηθεί, γιατί έχουν την ιδιοτροπία να θέλουν να λύσουν τα κρικάκια!
 
Νομιζω πως η λυση να αντικαταστησεις τις αλυσιδες με τα κορδονια εφοσον ειδες μια φορα οτι κατι μπορει να παθει ειναι η πιο σωστη κινηση. Δε νομιζω κι εγω πως ειναι κατι σοβαρο, καλο ειναι ομως να τον παρακολουθεις αρκετα μεχρι να νιωσεις εσυ οτι ειναι ασφαλης και μια χαρα. :)
 
☹Πριν 2 χρόνια η Κούκυ απο ένα τετοιο παιχνίδι είχε πάθει το εξής.
Κατάφερε και άνοιξε ενα απο τα κρικάκια της αλυσίδας και της είχε σφηνώσει στο ράμφος σαν σκουλαρίκι. Θυμάμαι δεν μπορούσε ούτε να φαει ούτε να πιει νερό. Μετά απο πολλές προσπάθειες, μόλις ξεπέρασα τον πανικό μου, κατάφερα και της το έβγαλα... Απο τότε της αγοράζω παιχνίδια μόνο με κορδάνια ή σχοινί 😉
 
γενικα εγω θελω να πω πως χρειαζονται μια προσοχη ακομα και οταν παιζουν.. Εμενα τις προαλλες ο πιπικος θελησε να περασει μεσα απο ενα ζυλινο κρικο που τουχω στο κλουβι.. Και σφηνωσε.. Θαλεγα πως μεσα στο κλουβι τους πρεπει να υπαρχουν λιγα απλα πραματα.. Τα παιχνιδια καλιτερα ναναι σε σταντ ωστε να παιζουν υπο την επιβλεψη μας...
 
Σίγουρα πρέπει να είναι πάντα υπό την επίβλεψή μας! Εγώ στις αρχές του έδινα φυστίκι Αιγίνης μισοανοιχτό και το μισό κέλυφος κόλλησε στο κάτω ράμφος με τη μύτη προς τα έξω... Δε μπορούσα να κάνω τίποτα, κι'αυτό εναγωνίως προσπαθούσε να το απομακρύνει με τα νυχάκια του! Άργησε αλλά τα κατάφερε. Μετά ένας κρίκος από κουδουνίστρα (αφού έβγαλε ξαφνικά το ενδιάμεσο παιχνιδάκι) πέρασε από το κεφάλι του, ευρύχωρος μεν αλλά πώς να βγει! Με τις κινήσεις του λαιμού του τελικά το πέταξε! Ήμουνα δίπλα και πάλι δε μπορούσα να κάνω τίποτα! Σίσσυ καταλαβαίνω πόσο τρόμαξες! Εύχομαι τώρα να είναι όλα καλά με το Μάριο!
 
Πω πω περαστικα στον μικρο Μαριο. Και τα δικα μου τρελαινονται για αλυσιδες. Μαλλον θα τις βγαλω και εγω. Καλα που μας το ειπες!
 
Μόλις διάβασα το θέμα! Τουλάχιστον τώρα είναι καλά το Μαριούλι! Πάντως πάω στοίχημα οτι ούτως ή άλλως τώρα θα έχει πάρει απο φόβο τις αλυσίδες!
 
Αμαν😱! Περαστικα του μικρου! Τωρα το ειδα. Τελοs καλο ολα καλα. Αυριο θα ειναι εντελωs περδικι και δεν θα θυμαται τιποτα😛... Δωs του ενα φιλι απο μενα στο ραμφοs του😛
 
Περαστικα του και προσοχη στις αλυσιδες, σε ενα πετ σοπ στην πολη μου ενα ducrops cockatoo στο ενα ποδι εχει μονο τα δυο δαχτυλακια τα πισω και αυτο συνεβη επειδη το εχει σε σταντ και δεμενο με αλυσιδα απο το ποδαρακι του, αυτο επιχειρησε μερικες φορες να πεταξει και η αλυσιδα μπλεχτηκε και του εκοψε την μια φορα το ενα δαχτυλακι και μετα απο λιγο καιρο και το αλλο και τωρα το καημενο στηριζεται ολη μερα στο ενα ποδι και ουτε παιχνιδια τιποτα!
 
Περαστικα του και προσοχη στις αλυσιδες, σε ενα πετ σοπ στην πολη μου ενα ducrops cockatoo στο ενα ποδι εχει μονο τα δυο δαχτυλακια τα πισω και αυτο συνεβη επειδη το εχει σε σταντ και δεμενο με αλυσιδα απο το ποδαρακι του, αυτο επιχειρησε μερικες φορες να πεταξει και η αλυσιδα μπλεχτηκε και του εκοψε την μια φορα το ενα δαχτυλακι και μετα απο λιγο καιρο και το αλλο και τωρα το καημενο στηριζεται ολη μερα στο ενα ποδι και ουτε παιχνιδια τιποτα!





Η Σισσυ και τα παιδια εννοουν τις αλυσιδες παιχνιδιων
κι οχι αλυσιδα τυπου "σκλαβοπαζαρο"
Θα τους αρεσε να ειχαν αλυσιδα περασμενη στο ποδι;
Τουλαχιστον σε αυτους κατι τετοιο αξιζει... Με τη διαφορα στο τελος της αλυσιδας να σερνουν και μια μαυρη μπαλα!
 
Κατι ακομι που πρεπη να προσεχουμε! σε πολλα παιχνιδια υπαρχουν σχινια με κομπουσ η παπαγαλοι οπωσ παιζουν τα ξεφτιζουν και ειναι πολυ επικυνδινο να πιαστει καπιο νυχακι μεσα και να κρεμαστη αναποδα, γιαυτο οποτε τα ξεφτιζουν περνουμε ενα ψαλιδακι και τα κοβουμε. Για να εχουμε το κεφαλι μας ισιχο!
 
Ειναι απιστευτο ποσο στραβα μπορουν να πανε τα πραγματα καποιες φορες με αντικειμενα που για χρονια υπηρξαν ακινδυνα φαινομενικα. Δεν ξορκιζουμε καταστασεις επειδη δεν θελουμε με κανενα τροπο να συμβουν. Η μονη σιγουρη λυση ειναι να αποκλεισουμε και την παραμικρη πιθανοτητα. Πραγμα πολυ δυσκολο. Δεν μπορουμε να τα σκεφτομαστε ολα δυστυχως, καποια ειναι απροβλεπτα και παντα θα συμβαινουν.Αλλα αντι να μετανιωνουμε μειωνουμε τις πιθανοτητες! Σισσυ μου μπραβο σου που τα πεταξες ολα!Τα καλυτερα ματακια για τον Μαριο ειναι τα δικα σου!
 
Μετα το χθεσινο ατυχημα, εκανα σημαντικες αλλαγες στα παιχνιδια του Μαριου:
1)Αλλαξα ολες τις μεταλλικες αλυσιδες, με δερματινα κορδονια.
2)Εκοψα ολα τα σχοινακια, οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Nicola.
3)Αφαιρεσα ολα τα 'κλειστου' τυπου καμπανακια, θεωρω την εγκοπη που εχουν, πολυ επικινδινη για το συγκεκριμενο μεγεθος παπαγαλου (ενδεχεται να σφηνωσει το ραμφος του παλι, παιζοντας τα)
Εχω μπει σε αλλη λογικη πλεον και πριν βαλω καινουρια παιχνιδια στο κλουβι του, θα σκεφτομαι πολυ διαφορετικα τωρα!
Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας, το πουλακι ειναι ευτυχως μια χαρα
 

Συνημμένα

  • Α.webp
    Α.webp
    36,3 KB · Προβολές: 120
Back
Top