Φροντίδα Ενδεχόμενο προβλημα συμπεριφοράς του Caique μου με το μωρό μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melagio80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα μου.
Φτιάχνω αυτό το ποστ Γιατί ενδεχομένως θα έχω πρόβλημα με τον Πριμακο μου και το μωρό που περιμένω.
Ο Πρίμο ανέκαθεν είχε θέμα με τα παιδάκια σε σημείο μια κούκλα μωρό να της κάνει επίθεση. Ακόμα και η κολλητή μου που έρχεται σπίτι μου με το μικρό της ο Πριμο είναι ανήσυχος και νευριασμένος.
Τι μπορώ να κανω; Θα συνηθίσει στην εικόνα του μέσα στο σπιτι; Σίγουρα θα τρέχει να πάει προς την κούνια αλλά κάτι θα βρω με αυτό.
 
Κατ' αρχήν τι ευχάριστα νέα, με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου! ❤️️️️
Είναι πρόβλημα αυτό. Σίγουρα μέχρι το μωρό να φτάσει σε μια ηλικία περίπου 6 μηνών, δεν θα πρέπει να ρισκάρεις επαφές.
Και μετά θα πρέπει να αρχίσεις δοκιμαστικά, με το μωρό σε άλλη αγκαλιά προσπαθώντας να τα φέρεις σε επαφή.
Χάρνες έχει συνηθίσει να του φοράς; Για να τον έχεις με το χάρνες όταν θα κάνεις αυτές τις προσπάθειες; Γιατί δεν είναι και σκυλί - γατί να το βουτήξεις αν κάνει επίθεση.
 
Ευχαριστώ Μαρία μου!
Όχι Harness δεν του έχω βάλει... Καπου εχω καταχονιασμενο ένα που ειχα για τον Παπι αλλά δε λέω να θυμηθώ που το έχω βάλει.
Η αλήθεια είναι πως έχει παραξενέψει. Για παράδειγμα έρχεται τελευταια μια θεία μου που δεν έχει ξαναδεί και τα παίρνει στο κρανίο. Προχθές εκαν α προσπάθεια να δω αν τη θέλει ή όχι αλλά επειδή τον κρατούσα και τον πήγα κοντά μου την έχωσε.
Λες να μη το συνηθισει;
Εννοείται δε θέλω να τον δώσω αλλά ουτε και να τον έχω μόνιμα κλεισμένο στο κλουβι. Το Καλό είναι πως θα γεννήσω Αύγουστο άρα θα τον βγάζω την περισσότερη ώρα στην αυλή που του αρέσει.
 
Μάθε του το χάρνες, να έχεις τουλάχιστον ένα εργαλείο στα χέρια σου και σίγουρα κόψιμο φτερών. Μετά σιγά σιγά θα μεγαλώσει το παιδάκι και θα το συνηθίσει σαν μόνιμη παρουσία του σπιτιού.
 
Τα φτερακια του είναι ψαλιδισμενα έτσι ώστε να μη πετάει ψηλά άρα Δεν εχω πρόβλημα σε αυτό το θέμα!
Απλα φοβάμαι πως και με εμάς θα έχει νεύρα βλέποντας το και ακούγοντας το
 
Θα δεις, ποτέ δεν ξέρουμε πριν τα γεγονότα.
Μπορεί να το δει προστατευτικά. Μπορεί να το φοβάται, γιατί τα μωράκια στριγγλίζουν και κάποια ζώα τα φοβούνται. Πολλά μπορεί.
Κάνε δοκιμαστικά και με κούκλες να δεις. Έχεις κούκλα μωρό που κλαίει;
 
Χμ... Νομιζω πως Όχι.
Αλλά ίσως να έχεις δίκιο να είναι διαφορετικά με το κλάμα.
Πάντως θέλω να μάθει και ο Πριμο το μωρό αλλά και το μωρό να συνηθίσει και να μάθει στις φωνές
 
Όλα γίνονται, φτάνει να οργανωθείς. Τώρα διάβαζα για σένα και έγραφε να έχετε ένα σταντ με ροδάκια, για να μην αισθάνεται το πουλί έξω από την κίνηση της οικογένειας. Έχει πολλά σχετικά άρθρα στα αγγλικά, δεν πρόλαβα να τα διαβάσω ακόμα.
 
:)Με το καλό να έρθει το μωράκι Ιωάννα μου!*** (το τι μωρό θα γεννηθεί φέτος άλλο πράγμα! 😀! Τρία περιμένουμε κι εμείς στην οικογένεια! :D )
Όσο για τον Πρίμο συμφωνώ με την Μαρία, δεν θα έχει καμιά επαφή με το μωρό γι αρκετούς μήνες στην αρχή.
Εγώ πάντως θα ξεκινούσα από τώρα να του ''αλλάζω τις συνθήκες''... Δηλ πάρε μια μεγάλη κούκλα και κάν την ''μωρό''=συμπεριφέρσου (μπροστά του) δηλ από τώρα για κάποιες ''ώρες'' της ημέρας όπως αν είχες ήδη μωρό... Με λίγα λόγια 😛σπάσ΄του τα νεύρα-τσαμπουκά και ''δίδαξε τον'' πως να :Dσυμπεριφέρεται, κάποια στιγμή θα το πάρει απόφαση τέλος 😉
Όλα θα πάνε καλά θα το δεις. 🙂
 
Θα ξεκινήσω πάλι να έχω την κουκλα μωρό μαζί μου.
Ναι, το διάβασα και σε διάφορα άρθρα.
Να την έχεις "φασκιωμένη" όπως τα μωρά, και όταν την έχεις αγκαλιά, πάντα να προσφέρεις κάποια λιχουδιά στο πουλί.
Έτσι θα συνδυάσει την εικόνα με κάτι καλό και ευχάριστο. Όχι απλά να σε βλέπει. Να το βάλεις σε μια διαδικασία συμμετοχής, κοινής δράσης, όπου και αυτό θα αμοίβεται.
 
Απλα με απασχολεί το γεγονος πως τον πιάνει ανησυχια και από τα νεύρα του δε νομίζω να πάρει λιχουδιά...😀.
Μεγάλωσε και έγινε στραβοξυλο!
 
Με το καλο να ερθει το μωρακι σου γερο δυνατο και καλοτυχο! Οσο για τον κυριο που γινετε η κουβεντα γιατι δεν τον παντρεβεις και αυτον να γινει οικιγενιαρχης για να ηρεμησεις και συ;:)
 
😀 λες να θέλει γυναικα;
Κοίτα είναι δύσκολο από πολλές πλευρές. Καταρχήν το οικονομικό, πιστεψε με δεν είναι καιροί για άλλο ενα caique. Μετά δεν εμπιστεύομαι εύκολα πλέον εκτροφείς, ο δικο ς μου σταμάτησε. Και νομίζω πως δε θέλω να τον ζευγαρωσω. Δεν ξέρω...
Μαρία ευτυχώς έχουμε ένα 2χρονο αληθινό μωρό που έρχεται σπίτι μας και σιγα σιγά το συνηθίζει άρα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και με τη μπέμπα!
 
Back
Top