Αγορά Ενδιαφέρομαι για budgie μωρό ήμερο

Αν βάλεις μια λιχουδιά έξω από την ανοιχτή πόρτα του κλουβιού δίπλα σε μια πατηθρα που την έχεις στερεώσει προς τα έξω, δεν θα πάει;
Συγνώμη που συνεχίζω την άσχετη συζήτηση, αλλά το μόνο πράγμα που έχω ανακαλύψει ότι του αρέσει είναι στικ. Να το βάλω ανάποδα (σαν πατήθρα) πάνω στο κλουβί; Αν βγάλω την τροφή του από το εσωτερικό και τη βάλω σε μια πατήθρα με μπολάκι που έχω και την τοποθετήσω στο εξωτερικό. Αυτό δεν το φοβάμαι γιατί σαν γνωστός φαγάνας θα βγει και όταν είμαι μπροστά για να φάει και μάλλον άμα τρομάξει θα μπει πάλι μέσα στο κλουβί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@KONSTANTINOS MICHAIL κοίτα σίγουρα οι έμπειροι με παπαγαλους θα σου πουν τακτικές όπως ο @Vada. Εγώ δεν θα έκανα το στικ πατηθρα από θέμα υγιεινής. Να μην τρώει αυτό που πατάει. Θα έβαζα μια πατηθρα στερεωμένη προς την έξω μεριά κοντά στην ανοικτή πόρτα κ κοντά στην ανοικτή πόρτα μια λιχουδιά. Ή λίγο κεχρί ή ένα λαχανικό ή ακόμα ένα μπωλ με λίγους ξηρούς καρπούς. Στην αρχή ας πάει μέχρι το άνοιγμα κ ας μείνει εκεί. Λίγο λίγο, με την πάροδο των ημερών, μετεφερε το μπωλακι με την λιχουδιά λίγο πιο έξω, ώστε να βλέπει κάθε φορά ότι είναι ασφαλής κ ο χώρος εκτός κλουβιού. Κ ίσως οι πέντε μηνες που τον έχεις, να μην είναι αρκετοί για να νοιώσει ασφάλεια στον χώρο. Μην βιάζεσαι. Όσο αργά πάμε τόσο καλύτερα, έχω διαπιστώσει από τα λάθη πουχω κάνει. Κ μίλα του. Σιγά κ γλυκά. Να μάθει την φωνή σου. Το παπαγαλάκι σου είναι πανέξυπνο κ θα αντιληφθεί ότι είσαι η ασφάλεια του. Από ότι καταλαβαίνω, σε αντίθεση με τα καναρίνια που είχα εγώ, τα παπαγαλάκια θεωρούν το κλουβί σπίτι τους. Τα καναρινάκια (που είχα εγώ ξαναλέω) υποδέχτηκαν την ανοιχτή πόρτα της 60ρας ζευγαρώστρας τους όπως οι φυλακισμένοι την ελευθερία τους. Να μάθουν να βγουν ήταν εύκολο, το να μπουν ήταν το δύσκολο.
 
Αυτήν την περίοδο είναι λίγο δύσκολο να βρεις πολύ μικρό γιατί η τελευταία αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε πριν 5 περίπου μήνες,
Διορθώστε με αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι η αναπαραγωγικές περίοδοι των μπάτζι είναι δύο φορές τον χρόνο, φθινόπωρο και άνοιξη; Αν πράγματι ισχύει η παραπάνω φράση, δεν έχουν περάσει 5 μήνες από το μέσο του φθινοπώρου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back
Top