Φροντίδα Ενδιαφέρον για αγορά budgie με σωστό setup

marioslar

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2022
Μηνύματα
12
Πόλη
Λαρισα
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα να κάνω ένα σωστό set up για ένα budgie και να έχει μια άνετη ζωή .
Θα ήθελα να ρωτήσω ως αρχάριος και μετά από μικρή έρευνα που έχω κάνει

Εδώ θα ήταν άνετο ένα budgie με σκοπό στο μέλλον να μπει και το ζεύγος του?


Επίσης επειδή έχω παιδιά ηλικίες 7 , 5 και νεογέννητο 2 μηνων θα αλληλεπιδρούν πιστεύετε με το budgie? (Είχαμε χαμστερακια και τα πήγαιναν πολύ καλά μαζί τους)

Προφανώς και όχι το μωρό απλά θα ήθελα να ξέρω όταν το βγάζουμε να κάνει τις βόλτες του στο σπίτι αν "κινδυνεύει" το μωρό !

Παραπομπές σε κάποιο channel στο YouTube ας είναι και στα αγγλικά θα το εκτιμούσα

Καλώς σας βρήκα!
 
Για 1 budgie είναι μια χαρά το κλουβί , εφόσον θα βάλεις και δεύτερο μέσα άμα πήγαινες σε λίγο μεγαλύτερο θα ήταν πολύ καλά. Δεν θα έχουν πρόβλημα τα παιδιά , το πουλάκι είναι το θέμα. Έχω προσωπική εμπειρία και το παιδί έχει την συνήθεια να θέλει να του δώσει χαστούκι. Μιλάμε για παιδι 1 χρόνων βέβαια απλά το αναφέρω. Όπως και να έχει όταν το αγοράσετε με το καλό θα πρέπει να βρείτε ήμερο πουλάκι. Μπορείτε να κοιτάξετε και για κοκατιλ.
 
Καλημέρα. Με το καλό να το δεχτείς!
Το κλουβί φαίνεται ωραίο και ευρύχωρο.Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι τα κάγκελα είναι κάθετα και όχι οριζόντια πράγμα που δυσκολεύει το σκαρφάλωμα. Για αρχή δεν υπάρχει λόγος να μπουν πολλά παιχνίδια, άφησε το πρώτα να εγκλιματιστεί και αργότερα άρχισε να τα βάζεις σταδιακά. Σχετικά με τις πατήθρες, προτίμησε φυσικά κλαδιά διαφορετικών διαμέτρων, ασφαλή για πουλιά. Εδώ θα βρεις ο,τι χρειάζεσαι. Θα τις τοποθετήσεις σε σημείο ώστε να μην ακουμπάει η ουρά του στα κάγκελα.
Καλώς ήρθες!
 
Για να έχεις αλληλεπίδραση με τα παιδιά θα πρέπει να πάρεις ήμερο πουλάκι. Βέβαια εννοείται πάντα με την παρουσία σας γιατί είναι μικρά. Να τα χαίρεσαι κιόλας! Αν σκέφτεσαι όμως ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσεις και δεύτερο (budgie), θα πρέπει να πάρεις μεγαλύτερη, σε μήκος, ζευγαρωστρα. Εγώ έχω 68αρα γιατί δεν έχω χώρο, αλλά όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο. Δεν σου κρύβω όμως ότι το πουλάκι θα κινδυνεύει από τα παιδιά και όχι το αντίθετο. Τα παιδιά μου είναι 9 και 12 και είναι ακόμη απρόβλεπτα παρόλο που τα δικά μου δεν ζουν ελεύθερα (είναι άγρια). Έχουμε διαβάσει εδώ ανατριχιαστικές περιπτώσεις. Σκέψου πάντως και την πρόταση του Δημήτρη για κοκατιλ. Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και με σαφώς μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους φροντιστές του.
 
Σας ευχαριστω παιδια , θα παρω τελικα απο εκτροφεα που βρηκα 2.5 - 3 μηνων και θα παμε σε budgie καθως τα αγαπησαν ηδη απο τις εικονες και μονο !

Θεωρω θα γνωριστουμε πιο ευκολα ετσι και ολα θα πανε πιο ομαλα . Ξεκιναμε με ενα αρσενικο και αφου μαθουμε / μας μαθει προχωραμε και στο ζευγος του.

Κλουβα παρηγγειλα μια ζευγαρωστρα τελικα λιγο μεγαλυτερη απο την εικονιζομενη θεωρω θα ειμαστε οκ :D
 
@Stavros 40€ το ζωντανο ! Δεν ξερω αν ειναι καλη σαν τιμη αλλα το προτιμω απο τα pet shop σιγουρα θα ειχαν καλυτερη φροντιδα .

οχι 90 , ειναι κοντα στα 65 cm x 40 x 40 καπου εκει εχει λιγο μεγαλυτερο μηκος απο την εικονιζομενη . Θα ανεβασω photos να μου πειτε λαθη που χρειαζεται να διορθωσω αν και εχω μια εικονα υπαρχουν πολλααα βιντεακια και στο youtube :)
 
@Stavros 40€ το ζωντανο ! Δεν ξερω αν ειναι καλη σαν τιμη αλλα το προτιμω απο τα pet shop σιγουρα θα ειχαν καλυτερη φροντιδα .

οχι 90 , ειναι κοντα στα 65 cm x 40 x 40 καπου εκει εχει λιγο μεγαλυτερο μηκος απο την εικονιζομενη . Θα ανεβασω photos να μου πειτε λαθη που χρειαζεται να διορθωσω αν και εχω μια εικονα υπαρχουν πολλααα βιντεακια και στο youtube :)
Για ήρεμο μιλάμε έτσι?
 
Ποιός είναι ο εκτροφεας; Επιτρέπεται να πεις .
 
@Tony Forpus Απο Αθηνα στελνει ναι Λαρισα εγω.

@HxC George Goufas λεγεται τωρα ακριβεις λεπτομερειες δεν ξερω παιδια απο facebook group τον βρηκα ευγενικος και σωστος μου φανηκε σε οσα ελεγε σε σχεση με αυτα που εχω διαβασει .
 
@marioslar με το καλό να το δεχτείς. Να σε ρωτήσω κάτι έχεις δει το πουλάκι με κάποιο τρόπο πχ βιντεοκληση; Δηλαδη ξέρεις τι θα παραλάβεις χρωμα ηλικία φύλο κτλ το έχεις δει;
Και ένα τελευταίο προπλήρωσες ή έχεις επιλέξει αντικαταβολή;
Δεν ξέρω πως γίνεται η αγορά εξ αποστάσεως για αυτο σε ρωτάω
 
@kom βιντεοκληση μου το εδειξε πρωτα με εκανε και ενα μικρο tour στα πουλια του , προπληρωμη σε αυτα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: kom
@marioslar

Οκ,παίρνεις τα ρίσκα σου...
Δεν τον έχω ξανακούσει τον συγκεκριμένο εκτροφέα ούτε για θετικό,ούτε για αρνητικό όμως.

Σου εύχομαι καλή τύχη γιατί για αγορές από απόσταση σε ζώα,σου χρειάζεται.
Την έχει πατήσει αρκετός κόσμος.
 
Καθυστερημένη στο πάρτυ, όπως πάντα, αλλά να σας πω κι εγω μια γνώμη. Ότι είπαν α παιδιά περί κλουβιού κλπ ισχύουν. Η δική μου ένσταση είναι η αλληλεπίδραση με τόσο μικρά παιδιά, ειδικά εκτός κλουβιού. Στην θέση σας, δεν θα άφηνα τα παιδιά να πιάσουν το πουλάκι, γιατί δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τις λεπτές δεξιότητες που απαιτούνται για να μην το κάνουν να αισθανθεί άσχημα. Μπορεί ακόμα και να τραυματιστεί σοβαρά. Οπότε καλό θα ήταν να είστε εσείς το άτομο με το οποίο το παπαγαλάκι επικοινωνεί κυρίως, και τα παιδιά απλώς να παρατηρούν και να μαθαίνουν. Θα πρέπει να τους εξηγήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τους διαφορους κανόνες φροντίδας ενός μικρού παπαγάλου, ειδικά αν στο παρελθόν είχατε γάτες ή σκύλους. Οι παπαγάλοι δεν είναι οικόσιτα ζώα, τα χάδια συχνά δεν τους αρέσουν, ούτε θέλουν να τα αγγίζουμε γενικώς. Έχουν θέμα με τους θορύβους την νυχτα, αν και φανταζομαι σε αυτήν την ηλικία θα παιδιά κοιμούνται την ίδια ώρα με τα παπαγαλάκια. Ελπίζω όλα να πάνε καλά! Μέχρι να το παραλάβετε το πουλάκι, με το καλό, θα πρότεινα να κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο περί φροντίδας, αναγκών και προσωπικότητας των μπάτζι.
 
@Nausicaa Το δύσκολο στάδιο είναι ο αρχικός ενθουσιασμός που θέλουν να κάνουν τα πάντα με το που το καλωσορίζεις στο σπίτι και το ίδιο θέλει να εγκλιματιστεί , μετά παίρνει τον δρόμο του με τα παιδιά και τα μαθαίνει και στην γενικότερη φασαρία θα εγκλιματιστεί πιστεύω ... εννοείται θα βγαίνει μόνο με επίβλεψη ενός εκ των 2 μας το ίδιο γινόταν με χαμστερακια προηγουμένως και τα πήγαιναν υπέροχα 🙂

**Είναι και κοριτσάκια ίσως βοηθάει και αυτό 😄
 
**Είναι και κοριτσάκια ίσως βοηθάει και αυτό 😄
Δεν ξέρω από παιδιά, έχω όμως μια μικρή εμπειρία με παπαγαλάκια και ο εγκλιματισμός τους κρατά πάρα πολυ. Για μια εβδομάδα τουλάχιστον θα πρέπει να το αφήσετε ήσυχο τελείως, με μόνη επαφή φαγητό και υγιεινή. Ακόμα και το να τα κοιτάζουμε συνεχώς τα τρομάζει γιατί ετσι τα παρακολουθούν οι θηρευτές προτούεπιτεθούν (όποιος έχει γάτα ξέρει ακριβώς τι εννοω). Επίσης, μέχρι να βγει από το κλουβί θα πρέπει να κάνετε διάφορα πράγματα και με το ίδιο το πουλάκι και με τον χώρο στον οποίο θα κινείται. Θα χρειαστεί να σας συνηθίσει, να μάθει μια-δυο εντολές και να πάρετε κάποιο πάρκο ή σταντ ώστε να έχει ένα ασφαλές σημείο να πάει.

το ίδιο γινόταν με χαμστερακια προηγουμένως και τα πήγαιναν υπέροχα 🙂
Συγκρίσεις μεταξύ κατοικιδίων δεν βοηθούν, είναι τελείως διαφορετική η ψυχολογία ενός πτηνού και μάλιστα παπαγάλου. Το ίδιο και η βιολογία και η ανατομία τους. Για παράδειγμα ένα παπαγαλάκι μπορούμε να το χαϊδέψουμε μόνο στο κεφάλι, όλα τα άλα σημεία του σώματός του προκαλούν την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Επίσης σπάνε φτερά (όχι τα οστά, φτερά κανονικά) αν προσπαθώντας να τα πιάσουμε τα στραπατσάρουμε. Υπάρχει ειδικό άρθρο εδώ σχετικά με την αντιμετώπιση, αλλά γενικά είναι λεπτό θέμα.

Παρόλο που είχα παπαγαλάκια από μικρή, ίσως από τα 3, δεν πιστεύω ότι είναι καλά κατοικίδια για παιδιά κάτω των δέκα ετών, και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερο των γονέων, όχι των παιδιών, τα οποία παραμένουν παρατηρητές. Βεβαίως αυτή είναι η άποψή μου και έχετε κάνει τις επιλογές σας, απλώς το λέω για τον βαθμό προσοχής που θα πρέπει να δώσετε.
 
Back
Top