Φροντίδα Ενδιαφέρον για αγορά budgie με σωστό setup

Σας ευχαριστώ όλους, να τον χαιρόμαστε τον κούκλο , ήδη πηγαίνει και στα παιδιά τρώει από την παλάμη τους κτλπ..!
Μια ερώτηση, σαν να μην μπορεί να πετάξει ψηλά , πετάει μόνο χαμηλά προσπαθώ να τον εκπαιδεύω να πηδάει πετώντας από το τραπέζι στο δάχτυλο (είδα κάτι βίντεο) κάτι κάνουμε αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να πάει ψηλά πετώντας .

Και να επανέλθουμε στο θέμα αυτό το setup είναι αρκετό, η να βάλω/βγάλω πράγματα?

IMG-20220202-092646.webp
 
Ειναι πανέμορφος, να τον χαίρεστε, τα γκρι παπαγαλάκια έχουν κάτι το ιδιαίτερο παντα! Το ότι δεν μπορεί να πετάξει καλά ακόμα ειναι αναμενωμενο, ούτως ή άλλως ειναι μικρούλης ακόμα, μαθαίνει πολλά πράγματα, και επίσης δεν ξέρουμε τις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του εκτροφεα.

Αν δεν είχε χώρο να πετάξει πολύ, του λειπει και εξάσκηση και μυϊκή μάζα στις φτερουγες, την κοιλια και την πλάτη. Επίσης, δείχνει μωρο, αν δεν μας γελα η φωτογραφία έχει ρίγες μέχρι τον χαλινό? Σε αυτήν την ηλικία ενα παπαγαλάκι στην φύση έχει παρακολουθήσει τους γονείς, τα αδέλφια του και αλλά και μωρά σε γειτονικές φωλιές για το πώς πετάει ένα παπαγαλάκι. Εφόσον δεν το έχει αυτό, θα πρέπει να το βρει λίγο μόνος του και με όποια βοηθεια μπορείτε να του προσφέρετε (κυρίως προστασία από τοίχους, γωνίες κλπ) και μια ώθηση ΄ταν απογειώνεται. Θα τα καταφέρει προτού το καταλάβετε, την μια μέρα το πρωην κλιπαρισμένο μωρό μου έσκαγε στο πάτωμα σαν καρπούζι, τρεις μέρες μετά έκανε γύρους στον αέρα σαν να έτρεχε σε φόρμουλα. Άφθονη αυγοτροφή ή αυγό βοηθούν πολύ γιατί ειναι καθαρή, έτοιμη πρωτεΐνη προς κατασκευη μυών. Τέλος μπορεί να τον δείτε (συγγνώμη, έχει όνομα?) να πιάνεται από ένα κλαδί και να φτεροκοπά με μανία, χωρίς να πετά. Έτσι χτίζει τους μυς που χρει'αζεται χωρίς να κινδυνεύει να πέσει, είναι απολύτως φυσιολογικό, συμβαίνει και στην φύση. Η Αυγή μόλις κατάλαβε ότι έχει πλεον φτερά και θα μπορέσει να πετάξει σταμάτησε να κάνει τις πτήσεις τύπου κότας και δεν έβγαινε καθόλου, μόνο αυτήν την γυμναστική έκανε. Όπως πάμε στο γυμναστήριο και τρέχουμε μίλια στο ίδιο σημείο.

Σχετικά με τον χώρο, παρακαλώ διορθώστε με αν δεν τα λέω καλά, γιατί όλα τα κάγκελα συγχίζουν την προοπτική και δεν είμαι σίγουρι είναι πού. Καταρχάς τέλεια όλα τα ξύλινα, τα δεινοδαυροποδαράκια του θα το εκτιμήσουν! Ερώτηση, ένα σαν λεπτο κλαδί κάτω δεξιά όπως κοιτάμε την φωτογραφία (δλδ κάτω από το πουλάκι) τι είναι? Δεύτερον και βασικότερο, το κεντρικό χοντρό κλαδί είναι εκείνο που έχει κάτι σαν φούντες στα πλάγια? Τα σκοίνινα κομμάτια θα πρέπει να κοπούν γιατί αν αποφασίσει να τα μασήσει και τα καταπιεί, ο οργανισμός του δεν θα μπορέσει να τα αλέσει και θα προκαλέσουν απόφραξη στο έντερο, αυτό θέλει χειρουργείο. Τα υπόλοιπα είναι περισσότερο σκέψεις, όχι κάτι το σημαντικό. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πετάξει από το ένα κλαδί στο άλλο παρά την κούνια. Μπορείτε να την σπρώξετε στην γωνία για να μην εμποδίζει, αν δεν παίζει εκεί το πρωί και απλά την έχει για κρεββάτι. Ακόμα εφόσον δεν τον πήρατε κλιπαρισμένο, πιθανόν να μην τον ενδιαφέρει η σκάλα - δεν θα είναι απώλεια τότε να την αφαιρέσετε. Μπορεί όμως να του αρέσει ως πατήθρα. Εγώ έχω σκάλα μόνιμη στο ένα κλουβί γιατί το ένα από τα δύο παπαγαλάκια που συγκατοικούν ήταν κλιπαρισμένο και εχει συνηθίσει να ανεβοκατεβαίνει σκάλες και τις χρησιμοποιεί για να κατεβεί κάτω που είναι το φαγητό, αλλά και στο άλλο παπαγαλάκι, που πετούσε πάντα ωραιότατα, άλλωστε από το παράθυρο μας μπήκε, την χρησιμοποιεί για να χαζεύει έξω και να κάνει γυμανστική κρεμασμένη ανάποδα (προετοιμαστείτε για πολλά ακροβατικα btw).

Τέλος, μια ερώτηση σχετικά με το φαγητό. Έχετε δυο μπωλάκια που μοιάζουν να έχουν την ίδια τροφή μέσα. Η τροφή μοιάζει κάπως πολλη, αν και είναι μικρούλης ακόμα και χρειάζεται άφθονο φαγητό. Πάντως δύο πιατάκια είναι περιττά, μπορείτε να βάλετε αυγοτροφή στο άλλο, αν και η ποσότητα που χρειάζονται παραείναι μικρή για τέτοιο σκέυος, μια αυγοθήκη είναι καλύτερη. Φυσικά όλες οι τροφές συσκευασμένες, ποτέ χύμα ή χωρίς μάρκα στο σακουλάκι, έτσι αρρωσταίνουν τα μισά πουλάκια.

Και πάλι να τον χαίρεστε, να σας ζήσει και να σας φέρει πολλή χαρά, μοιάζει γλυκό πουλάκι!
 
@marioslar Μάριε όλα είναι πολύ ωραία, μόνο που οι πατήθρες είναι όλες πολύ χοντρές για τα πόδια του ειδικά η κάτω με τις σχοινένιες φούντες. Δεν θα άφηνα πάνω απο μια σε αυτό το πάχος, θα αγόραζα λεπτόπτερες στις οποίες να μπορούν τα δάχτυλα να κλείσουν παραπάνω. Δες κι εδώ για ξύλινες https://community.petbirds.gr/threads/Ξύλινες-πατήθρες-από-καβίλιες.28352/ Αυτό θα τον κάνει να νιώθει και μια παραπάνω ασφάλεια ίσως. Η ουρά του δεν θα πρέπει να τρίβεται στα κάγκελα σε όποια πατήθρα και να κάθεται διαφορετικά θα αρχίσει να φθείρεται. Επίσης η κούνια είναι μέσα στη μέση. Θα την έβγαζα τελείως ώστε να μπορεί να πεταρίζει κατά μήκος του κλουβιού απο τη μια πατήθρα στην άλλη.

Ακούγεται πολύ ωραίο το ότι σας εμπιστεύτηκε αμέσως. Να του μιλάτε πολύ και καθαρά και μπορεί σύντομα να μιλήσει. Δεν θυμάμαι αν μας είπες απο που το πήρατε.
 
Τέλειος είναι! Από ποιον το πήρες; Είναι γκρι; Καλά βλέπω; Χρειάζονται αλλαγή οι πατήθρες θες πιο λεπτές , θελει αρκετό ψάξιμο για να βρεις ακριβώς αυτό που θες σε τέτοιου τύπου πατήθρα. Διαφορετικά θα πας σε ξύλινη τέτοια https://petbirds.gr/product/πατήθρες-φυσικό-κλαδί-trixie/
 
Καλησπέρα στην ωραία παρέα , ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά .

Λοιπόν ο μικρούλης Ρίκο μας βελτιώνεται καθημερινά .

Τον πήραμε εξ αποστάσεως αναφερονται όλα σε προηγούμενα ποστ αν κάνετε λίγο σκρολλ πίσω στο θέμα !

Από τροφές τελειώνω αυτές που μου έδωσε ο εκτροφέας + έχω προσθέσει versele laga premium έχει και αυγοτροφη ναι βάζω 2-3 φορές την εβδομάδα .

Την κούνια την έδιωξα και άνοιξε ο χώρος προς το καλύτερο σιγά σιγά θα βρω το καλύτερο setup βάζοντας βγάζοντας .

Μια ερώτηση παιδιά , βλέπω όλοι έχουν πάρκα για παπαγάλους να πάρω να το βάλω πάνω από το κλουβί λέτε ?Λέτε θα αράζει εκεί? Γιατί τώρα τον εκπαιδεύω πάνω στο τραπέζι και γενικά όπου ναναι και φωνάζει η γυναίκα μου θα γεμίσει τον καναπέ θα τα κάνει στο τραπέζι που τρώμε κτλπ 😇

Έχω πάρει και κάτι σνακ με αυγο βιταμίνες και millet για εκπαίδευση , του έβαλα και μια μπανιέρα πλαστικό και έκανε 2-3 φορές φαίνεται να του αρέσει 😂

Οι πατηθρες είναι όντως μεγάλες και πρέπει να τις διορθώσω στο άμεσο μέλλον θα γίνει και αυτό !

Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φωτό με τα καινουρια δεδομένα , σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!
 
Τι αυγοτροφη του δινεις? Εγω στη θεση σου θα την δοκιμαζα λιγο καιρο ακομα την κουνια , αμα ανεβουν αυτα δεν ξεκολλάνε μετα. Η σκαλα που εχεις θεωρω οτι ειναι αχρειαστη εκτος αν την χρησιμοποιησεις ως πατηθρα. Δηλαδη να ενωνει 2 σημεια , δεν εχω δει ποτε παπαγαλακι να την ανεβαινει απτον πατο. Το παρκο θα βοηθουσε ναι , εγω θα το εβαζα διπλα απτο κλουβι. Δεν τις γλιτωνεις τις κουτσουλιες δυστυχως , το μονο που θα καταφερεις ειναι να γλιτωσεις καποιες που θα πεφτουν στο παρκο και οταν βρεις τα σημεια που πηγαινει πιο πολυ να βαζεις κατι απο κατω. Παρε μια ιδεα τι εννοω με την σκαλα στο 3:59 , ακομα και σε ευθεια θα μπορουσες να την βαλεις.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
@Nausicaa "Ερώτηση, ένα σαν λεπτο κλαδί κάτω δεξιά όπως κοιτάμε την φωτογραφία (δλδ κάτω από το πουλάκι) τι είναι?"

Είχα κάποια κλαδάκια από τα χαμστερακια παλιότερα τα χρησιμοποιούμε για εκπαίδευση να πηδάει από το ένα στο άλλο και έπεσε μέσα ένα 😄
 
@HxC έχω και έναν καθρέπτη τον βάζω και τον βγάζω γιατί κολλάει πολύ, τον "καβαλάει" κιόλας κυριολεκτικά! Γενικά διάβασα καλό είναι να αλλάζεις διαρρύθμιση που και που οπότε χαμένα δεν πάνε (όπως και η κούνια θα ξαναμπεί σε κάποια φάση)
Αυγοτροφη (δεν ξέρω μάρκα )του εκτροφέα είναι όταν τελειώσει θα πάρω πάλι πρότεινε μου καμιά σε παρακαλώ.
 
Τον καθρέφτη καλύτερα να τον βγάλεις , δεν αναγνωρίζει το είδωλο του νομίζει ότι είναι άλλο πουλάκι . Πάρε αυτή
 
Back
Top