Γενικά Ενδιαφερομαι για παπαγαλο που να μπορει να μιλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gio-pepe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gio-pepe

PB Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
96
Πόλη
Ιωάννινα
Καταρχην καλως σας ηρθα. Λεγομαι Γιωργος και ειμαι απο Γιαννενα.

Ενδιαφερομαι να αγορασω εναν παπαγαλο που να μπορει να μιλα. Δεν ξερω και πολλα να πω την αληθεια. Απλα εχω ψαξει σε 2-3 pet shop και εχω μπει σε καποιες ιστοσελιδες.

θελω να με ενημερωσετε σχετικα με το ποιο ειδος ειναι καλυτερο να μαθω τιμες θετικα και αρνητικα. Γενικα να ενημερωθω για να κανω μια σωστη αγορα ετσι ωστε να μην ταλαιπωρησω το πουλακι και ουτε να ταλαιπωρηθω εγω με ολα τα επακολουθα.

Ευχαριστω εκ των προτερων
 
καλως ηρθες στη παρεα μας! Για να παρουμε την αποφαση να παρουμε εναν παπαγαλο δεν πρεπει να εχουμε ως πρωτο κριτιριο το αν μιλα το ειδος, αλλα το τι αναγκες εχει... Το αν θα μιλα ειναι κατι επιθιμητο αλλα οχι το βασικο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα,
θα πρέπει να ορίσεις αρχικά τα χρήματα τα οποία θέλεις να διαθέσεις και μετά να δεις τα άρθα του site για τις ιδιαιτερότητες και... απαιτήσεις των παπαγάλων. Σου εύχομαι καλό ψάξιμο...
 
Καπου βρηκα πριν λιγο ενα site που πιστευω με βοηθησε αρκετα

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ
 
Θα είναι ευκολότερο για να σας βοηθήσει αν μας πείτε λίγο για τον εαυτό σας. Έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσει σε ένα παπαγάλος; Ορισμένα παπαγάλοι απαιτούν σημαντική αλληλεπίδραση και άλλες απαιτούν πολύ λίγο. Έχετε παιδιά; Έχετε ένα σκύλο ή γάτα; Έχετε ποτέ ανήκε πριν από ένα πουλί;

Cockatiels είναι πολύ εύκολο να φροντίζει για τα πτηνά. Κάνουν μεγάλο φίλους. Συνήθως δεν μιλάμε όμως. Αμαζόνες και Αφρικής Greys είναι καλός στο να μιλάει συχνά, αλλά είναι πιο περίπλοκη για να παρέχει φροντίδα. Budgerigars είναι συνήθως εύκολα στη φροντιδα τους.
 
Αν θέλεις να μιλά θα επιλέξεις μεταξύ Amazon,Grey και Psittacula species.Aυτά μιλάνε πιο καθαρά κ μερικές φορές τραγουδάνε. Τα δυο πρώτα είναι πιο απαιτητικά σε σχέση με το τρίτο. Τ α GREY θέλουν πολυ εξειδικευμένη φροντίδα και τα amazons(για διαφορετικούς λόγους). Τα psittacula είναι πιο ''εύκολα''.
 
συμφωνω! Αν προκιτε για πρωτο παπαγαλο ενα ρικ νεκ ειναι το καλυτερο...η επιλογη ειναι δικι σου... Εσυ ξερεις πιο ειδος σο ταιριαζει
 
Parrotsmile μπορώ να πω με βοήθησες αρκετα. εγώ για να σας δώσω και καποιες πληροφορίες θα μπορώ να αφιερώνω περίπου 1 ωρα την ημέρα καθημερινές και σ/κ πολύ περισότερο. Μένω σε πολυκατοικία(για το θέμα φασαρίας), παιδια δεν εχω σκυλια στο σπιτι δεν εχω γενικα αλλα κατοικιδια δεν υπαρχουν σπιτι μου. Εμπειρία δεν εχω απο πουλια εκτός απο μια πριν 16χρονια ειχα 2 παπαγαλακια μικρα ζευγαρι τα οποια μετα απο 6 χρονια κατι τα τσιμπησε και πανε.
αυτά.
επισης πηγα χτες σε ενα (πετ σοπ) και ειχε εναν χρωματος γκρι ο οποιος μου ειπε η πωλητρια μιμειτε μεχρι και την χροια της φωνης ζει 80 χρονια και κοστιζε 1.700 ευρω.
δεν θυμαμαι ειδος.
 
μας θυμηζει ζακο... Νομιζω πως καλητερα θα ηταν να παρεις ενα ζευγαρακι για να μην βαριουντε τις ωρες που θα λυπεις... Ενας ζακο ή αμαζονιου θα επλιταν τοσες ωρες μονα τους και αυτο μπορει να εχει πολλες συνεπιες... Ενα ζευγαρι κοκατιλ πχ θα ηταν καλη επιλογι... Αν και δεν μιλανε...
 
δεν διευκρινησα οτι δεν μενω μονος στο σπιτι για να πλειτουν.η πρεπει να ασχολειτε μονο ενας μαζι τους;
 
Ρίξε ματιά και εδώ πατριώτη https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
Μάλλον είδες την Νάντυ στο πετ σόπ ;). Πρόκειται για African Grey (ζακό) https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/
Μια αγορά παπαγάλου δεν βασίζεται μόνο στην ικανότητα ομιλίας. Είναι πολλοί οι λόγοι οι οποίοι θα πρέπει να ζυγίσεις σωστά, και να σκεφτείς. Είναι λάθος να πηγαίνουμε να πέρνουμε ένα πουλάκι με το σκεπτικό αργότερα να μας πεί ''γεια σου''. Βασικός γνώμονας για την αγορά ενός παπαγάλου είναι ένα πουλί το οποίο θα μας προσφέρει συντροφία, αγάπη, κτλ με βασική προυπόθεση την αμερόληπτη φροντίδα του. Διάβασε τα θέματα του φόρουμ για να πάρεις ιδέες για τα είδη, την φροντίδα τους, την διατροφή τους, τα υπέρ τους και τα κατά τους..
Καλώς ήρθες στο PB
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συμφωνώ με τον inca1099.'Oμως δεν θεωρώ ότι ο παπαγάλος μπορεί πχ. Να μας προσφέρει(ή όχι) αγάπη. Το concept της αγάπης είναι καθαρά ανθρώπινο και δεν έχει να κάνει με τα ζώα όπως επίσης δεν πιστεύω ότι οι παπαγάλοι έχουν δικαιώματα ή ότι δεν έχουν(Θα το προτιμούσα ως ''οι υποχρεώσεις όσων ζουν με παπαγάλους'').Τα ζώα δεν έχουν, ούτε έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα, δεν είναι ούτε φίλοι μας ούτε εχθροί.. Είναι απλά ένας "ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ''. Η αντίληψη του ανθρωπομορφισμού για τα ζώα έιναι επικίνδυνο πράγμα γιατί τους προσδίδει ιδιότητες κ προσδοκίες απο μας που στην ουσία δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ.
Αφού μένεις σε πολυκατοικία, κ έχεις λίγο χρόνο το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα ζευγάρι😛arrotlets ή Pionus.Tώρα για την ομιλία...no guarantee!
Love and care them for what they are and not for what you want them to be! Chris Davis(Parrot behaviour consultant,Birdtalk magazine,fancy publications,1998)
 
Καλως ορισες και απο μενα! Θα ηταν καλο να σκεφτεις πρωτα ολους τους παραγοντες αγορας ενος παπαγαλου και ειδικα ενος μεγαλου αν δεν εχεις εμπειρια. Να μην σκεφτεις μονο το τωρα αλλα και το μελλον. Θα μπορεις να τον φροντιζεις και στο μελλον; Διοτι πιστευω οι παπαγαλοι ειναι σαν μικρα παιδια. Γιατι δεν ξεκινας με μικροτερα παπαγαλακια οπως ενα ζευγαρι Lovebirds ή κοτατιλ; Οχι οτι αυτα δεν εχουν ευθυνη αλλα δεν ειναι το ιδιο σαν ενα μεγαλο παπαγαλο! Καλη συνεχεια!
 
Καλημερα και απο μενα.

Δεν ειχα ποτε παπαγαλο. Και οπωs ημουνα στη Λαρισα σε εναν φιλαρακο μου μου ειπε να μου κανει δωρο εναν "Ζακο"; Σκεψου οτι δεν ηξερα καν για τι μιλαει! Αφου μου εξηγησε, εβαλα πολλα στο νου μου και του ειπα ΟΚ! Και ετσι 1/11 Σαββατο κατα τιs 11 το πρωι ερχοτανε απο πανω(Λαρισα) και τον σηναντησα στην εθνικα για να τον παρω! Μολιs ανοιξα το κουτι και τον ειδα, τρελαθηκε. Τον ταισα μεσα στο αμαξι. Μενω Ν. Σμυρνη και δουλευω στη Ν. Σμυρνη. Πιανω δουλεια στιs 9. Aυτο σημαινει οτι ξυπναγα στιs 8.30... (Καποιοι θα με μισησουν) Tωρα βαζω το ξυπνητηρι στιs 6,30! Και δεν με νοιαζει καθολου! Το χαιρομαι! Παιζω 2 ωρεs μαζι του το πρωι,2 ωρεs το μεσημερι και οσο κρατησει το βραδυ. Και Σαββ/κο ατελειωτεs ωρεs. Toν φροντιζω καθημερινα και του τα εχω ολα φρεσκα. Τωρα σκεψου εαν θα μπορειs να του τα προσφερειs ολα αυτα. ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΑΡΤΟΝ! Και μωρο. Δεν θε μετανιωσειs ποτε που θα τον εχειs ταισει εσυ!
 
Ο Γιώργος ενδιαφέρεται για παπαγάλο που να μιλά. Κι εγώ πρέπει να προσθέσω ότι ο African Grey που κατά τη γνώμη όλων σχεδόν είναι ο καλύτερος ομιλητής, προϋποθέτει συνεχή επικοινωνία, ενασχόληση, κουβέντα, παρέα, παιχνίδια αλλά και πέταγμα για την υγεία και αυτοπεποίθησή του. Δε μπορεί μονόπλευρα να του μιλάμε για να μας απαντήσει αν δεν ικανοποιήσουμε και τις υπόλοιπες ανάγκες του, προσαρμογής, ασφάλειας, φροντίδας ταϊσματος, καθαριότητας, κίνησης, άσκησης μυών, αυτοπεποίθησης, παροχή ποικιλίας ερεθισμάτων, κανάκεμα, χάδια, κοινωνικοποίηση κ.ά. Αν μπορείς να δώσεις μαζί με την αγάπη & αφοσίωσή σου όλα αυτά και δε βάζουμε κουτσουλιές, γιατρούς, κραυγές, ατυχήματα ή τυχόν δικό μας πρόβλημα στη φροντίδα του που είναι δυσκολότερη από μωρού παιδιού και ατελείωτη για πολλά χρόνια (ενώ το παιδί κάποτε θα σταθεί στα πόδια του!), τότε μπορείς να πεις τι θέλεις εσύ να πάρεις από ένα πουλί. Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με όσα μας δίνουν... Αγάπη, αφοσίωση, χαρά της ζωής, ξεγνιασιά, ομορφιά, αθωότητα, μας δέχονται όπως είμαστε, δε μας κρίνουν, και αμέτρητα άλλα... Μας ενδιαφέρουν & περιμένουμε σκέψεις και αποφάσεις σου.
 
καταρχην να σας ευχαριστησω ολους παρα πολυ για τις συμβουλες που μου δινετε. Ειλικρινα δεν πιστευα να υπαρχει τετοια ανταποκριση και τοσο συντομη.
τωρα οσον αφορα αυτο που με παρεπεμψε ο διμιτρισ πετροπουλος οι απαντησεις μου ειναι οι εξης:
1-να μιλα(για μεγαλο λεξιλογιο δεν με απασχολει ιδιαιτερα)
2-θελω να καταλαβαινω τι λεει
3-δεν γνωριζω καν τι μεγεθος χρειαζονται(οχι τεραστιο παντως)
4-διαμερισμα-ναι αν ειναι παρα πολυ δυνατες
5-απο09-14 και καποιες ωρες το απογευμα
6-θα ασχολουνται και αλλα ατομα. Παιδια οχι εκτος απο τον ανηψιο μου που ερχεται 1 φορα την εβδομαδα κ μενει σπιτι μου
7-εως 500
8-οχι
9-λιγο παραπανω απο μια ωρα(ισως και παραπανω)
10-γιατι οχι;(οχι απαραιτητο)
11-οχι πολυ μεγαλο γιατι θα χρειαστει και παρα πολυ μεγαλο κλουβι-σταντ(νομιζω)
12-δεν με απασχολει
13-δεν με αποσχολει

τα νουμερα αντιστοιχουν στις ερωτησεις και διπλα ειναι οι απαντησεις. Πιστευω οτι βοηθησα να με βοηθησετε.
:)

και παλι ευχαριστω ολους σας.
 
Back
Top