Αναπαραγωγή Εξέταση για τη διαπίστωση συγγένειας στα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στην παρέα του φόρουμ. Μιας και είμαι νέος στο χόμπι και δεν έχω ασχοληθεί με αναπαραγωγή θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχω 3 καναρίνια τα οποία είναι γεννημένα Μάρτη/Απρίλη του 2020. Μου τα έδωσε συγγενής θείος από το χωριό που ερασιτεχνικά ασχολείται με πουλάκια (δεν πουλάει τα δίνει σε φίλους). Το θέμα είναι ότι μου τα έδωσε με τη προοπτική να είναι αρσενικά. Εν τέλει μετά το πέρας της πτερορροιας το ένα μου βγήκε κοριτσάκι και μπήκα στο πειρασμό για αναπαραγωγή. Το θέμα είναι ότι τα είχε μέσα στην ίδια κλούβα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μου εγγυηθεί αν είναι αδέρφια η όχι. Και εδώ θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποια εξέταση όπως γίνεται στους ανθρώπους DNA ώστε να διαπιστώσω αν είναι αδερφάκια. Αν υπάρχει τι κόστος μπορεί να έχει; Δυστυχώς λόγω χώρου δεν μπορώ να πάρω αλλά πουλάκια ίσα ίσα 1 με 2 αν βγάλω από γέννα και τα υπόλοιπα θα τα είδα σε φίλους συγγενείς κτλ. Αν δεν μπορέσω να κάνω αναπαραγωγή ίσως θα πρέπει να κοιτάξω το ενδεχόμενο ανταλλαγής του θυληκου με αρσενικό. Κάθε γνώμη δεκτή ευχαριστώ!
 
ίσως θα πρέπει να κοιτάξω το ενδεχόμενο ανταλλαγής του θυληκου με αρσενικό.
Ακριβώς αυτό θα σου πρότεινα να κάνεις. Νομίζω δεν χρειάζεται να μπείς σε διαδικασία εξέτασης DNA και τέτοια, μπορείς αν θες να ανταλλάξεις το θηλυκό με κάποιο άλλο θηλυκό, που αν το πάρεις από το ίδιο άτομο, να είναι σίγουρο ότι δεν είναι αδέλφια με τα αρσενικά, διότι οι επιπτώσεις τέτοιων αιμομικτικών αναπαραγωγών, τις περισσότερες φορές είναι δυσάρεστες.
Επίσης, όσο ποιό γρήγορα βρεις άκρη με το θηλυκό, τόσο το καλύτερο, για να μην χάσεις την αναπαραγωγική περίοδο.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις, αν δεν το έχεις είδη διαβάσει, σε αυτό το άρθρο: https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
Back
Top