Αναπαραγωγή Εξαφανιση 2 αβγων απο τη φωλια

toliasp

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
169
Πόλη
Χανιά
εχω 2 lizard καναρινια τα εχω σε εσωτερικο χωρο 5/6/08 εκανε το πρωτο αυγο στης 6 εκανε αλλα 2 στης 7 αλλα 2 και στης 8 αλλο 1 συνολο 6 σημερα εχουμε 21/6/08 και δεν εχει σπαση κανενα αλλα τα καναρινια καθονται και τα 2 και δεν συκονοντε με τιποτα.. Το παραξενο ομως δεν ειναι οτι δεν εχοθν βγει ακομα αλλα οτι εχθες πατατηρησα οτι αντι για 6 ειναι μονο 4 στην φωλια... Ειναι αδυανοιτο, τα πουλια ειναι μεσα σε κλουβι και σε ενα κανονικο σπιτι στο οπιο δεν κατικοι κανης, τα 2 αυγα πουθενα...υπαρχει καπια περιπτωση να τα εχοθν φαει. Αλλα ενα τσοφλι δεν θα εβλεπα;το μονο σιγουρο ειναι οτι τα μετρισα σωστα 1000% και δεν τα εχει παρη ανθρωπος, εχετε ακουση ποτε παρομοια περιπτωση; Μιπος τελικα υπαρχουν μαγισσες; Ευχαριστω νεοσ στο φορουμ πανος.>
 
Καλησπερα και καλως ορισες στην ομορφη παρεα μας.
εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θαμενα κατω απο τις κλωστουλες; Κοντα στο πατο της φωλιας.ριξε αλλη μια ματια και εδω ειμαστε για τα υπολοιπα...
καλη διαμονη. Περιμενουμε νεα:)
 
To parakseno den ine oti den ta briskis to parakseno ine stis 6/6/2008 ke stis 7/6/2008 ekane se 2 meres 4 avga , ego den exo akousi mexri stigmis apo tin empiria pou exo se 2 mere 4 avga .
Psakse ta pragmata apo tin arxi
 
για σου ερινα, πρεπει να περιμενω να βγουν τα αυγα αν βγουν. Γιατι δεν μπορω να τα ενοχλησω τωρα ετσι δεν ειναι; , βεβαια το σκεφτικα οτι ισος ειναι θαμενα αλλα για πιο λογο, συμβαινει συχνα αυτο, μηπος λογο ελυψεις χωρου, λογικα ενα απο τα 2 επρεπε να εχει βγει απο χθες το θυμαμε γιατι ηταν ενα μεγαλο το οποιο λυπει δεν θα υπαρξει προβλημα αν ειναι θαμενα; Συγνωμη αλλα ειμαι αρχαριος ακομα, σε ευχαριστω που μου απαντησες..
 
αγαπητε μου.. Ισως πρεπει να ξαναδημοσιευσης το post αυτο Forum για την Αναπαραγωγή των Καναρινιών https://community.petbirds.gr/forums/canaries/?prefix_id=86
εκει θα τα πουμε πιο ανετα, εδω δημοσιευουμε :
Απορίες για τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας, αναφορά προβλήματος, προτάσεις για νέα θέματα - λειτουργίες.
Ολοι μας υπηρξαμε και εξακολουθουμε σε ορισμενα θεματα να ειμαστε αρχαριοι. Εδω θα μαθεις πολλα
Καλως ηλθες και παλι
 
Ρε αδερφε μηπως -λεω μηπως- εχεις 2 θυληκα; Εισαι σιγουρος για τα πουλια σου; Μηπως γι 'αυτο δεν ''σκασαν ''ακομα τα αυγα;
 
ΝΑΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΚΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Τ 2 ΑΥΓΑ;
 
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΑΥΓΟΒΙΤΑΜΙΝΕΣ,ΝΙΖΕΡ, ΑΥΤΑ,ΕΧΕΙ ΣΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΥΓΩΝ?
 
ναι εχει σημασια απο οσα γνωριζω. Υπαρχει περιπτωση να τρωνε τα αυγα λογο ελειψης ασβεστιου.σωστα Γιωργο;
 
Agapite file toliasp
Oli mas mathenoume panta ke kathe mera , se kamia periptosi den sou ipa oti exis probliam me ta matia sou ke safos den ixa skopo na se prosbalo (giati prosblithikes apo oti katalabeno sto pm pou mou estiles).
Omos afto pou sou 'sinevi" aplos den to exo ksanakousi sta xronia pou asxoloume me afta ta poulia , episis den to exo ksanakousi apo anthropous pou ine akoma perisotera xronia me ta kanarinia.
Episis i orimansi 2 avgon se mia mera mesa stis "oothikes" tis thilikias sigrouete me to anaparagogiko sistima ton kanarinion.
 
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΑΥΓΟΒΙΤΑΜΙΝΕΣ,ΝΙΖΕΡ, ΑΥΤΑ,ΕΧΕΙ ΣΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΥΓΩΝ?
Θα σε παρακαλεσω κατ'αρχας να γραφεις με μικρα γραμματα. Το οτι εισαι νεος δεν ειναι κακο, ολοι ειμασταν, αυτο ομως δεν παει να πει οτι θα τα μαθεις ολα σε 1 ωρα. Επειδη ''παιζει'' και λιγο αλτζχαιμερ θυμησε μου ειναι η 1η τους γεννα; Επισης ονομασε αν θελεις τα συμπληρωματα ( πλην νιζερ ) που τους δινεις, το νιζερ παχαινει προσοχη στην χορηγηση του, η ελειψη ασβεστιου μπορει (ακραια περιπτωση ) να οδηγησει σε φαγωμα αυγου ΜΟΝΟ ομως αν αυτο σπασει γιατι ΜΟΝΟ ετσι το γευεται, απο 'κει και περα υπαρχει μια περιοδος προετοιμασιας κατα την οποια χορηγουμε στα πουλια ολα τα απαραιτητα για να φερουν εις περας το εργο τους ( συνηθως 3 γεννες max ). Δεν μου απαντησες, εισαι σιγουρος για το ζευγαρι σου η μηπως εχεις 2 θυληκα; ψαξ'το
 
Σε ρωτησε αν εχεις δυο θηλυκα γιατι ειναι σχεδον αδυνατο για τη μορφολογια ενος καναρινιου να κανει δυο αυγα την μερα... Ειδικα δυο φορες οπως αναφερεις. Μπορεις να δεις τον λεγομενο αρσενικο μηπως και...
καμια φορα δεν ξερεις. Δεν χανεις τιποτα😛
 
ναι ειναι αρεσενικο και θηλικο, δινω στο νερο βιταμινη a ,d ,e και αυγοβιταμινη. Τα πουλια τα πειρα πριν 1 μηνα και κατι οταν τα ειχαι ενα γνωστος στο πετ σοπ του ιδει με 4 αυγα, οταν το παρακαλεσα να μου τα δωσει πιγα ενα κλουβι και καθοσ εβγαλε τιν φωλια του επεσαν 2 αυγα στον πατο του κλουβιου(ξενεροσα) εμιναν 2 τα πιγα σπιτι αλλα πενουσαν οι μερεσ και τιποτα τα πιγα τα αυγα στο πετ σοπ τα ιδε στο μιχανημα και ηταν τσουφια. Μου ειπαι να τα αφισο μια εβδομαδα και να κσαναβαλο φωλια και νιμα, αφτο ηταν.
 
Το καλυτερο που εχεις πλεον να κανεις φιλε μου ειναι να τα χωρισεις ( χωρια κλουβια, οχι σε ζευγαρωστρα) να μην βλεπονται ετσι θα περασουν ηρεμα την καθιερωμενη τους πτερορροια και ο αρσενικος σου θα σου λεει πολλα πολλα τραγουδια να γουσταρεις και θα ξαναρθει η ανοιξη, πρωτα ο Θεος, να τα ζευγαρωσεις μετα απο την καταληλη προετοιμασια που θα αρχισει νωριτερα (βλ. τα σχετικα του forum ). Κοιτα να χαρεις τα πουλακια σου, η αναπαραγωγη θελει υπομονη, χρονο, προετοιμασια, καταληλες συνθηκες και δεν ειναι must οταν εχεις πουλια οτι θα τα αναπαραγεις κιολας, μη τα ζοριζεις αλλο αποψη μου.
 
αστειο δεν ειναι; Το εχω παθει και εγω, συμβαινουν ομως αυτα.
αστο καλο τρελαθηκαμε, με τα αυγα!:D
 
Η ταπεινη μου γνωμη ειναι να μην πας πισω τα θηλυκα, αλλα να προμηθευτεις και δυο αρσενικα... Να τα ευχαριστηθεις και του χρονου με το καλο να εχεις δυο ζευγαρια.. Που θα σου χαρισουν μικρα.

ΥΓ. Παντα με την προυποθεση οτι μπορεις να τα φροντισεις... Τι λες θα κανεις μια νεα αρχη.. Και μεχρι τοτε θα εχεις μαθει και πολλα απο το forum.:)
 
Συμφωνω με τα ''παιδια'' ...Βρε μηπως ειναι κοριτσακια; Τωρα βεβαια αν εσυ επιμενεις στο να "ζευγαρωσουν"...υπαρχει και η... Τηλος.
 
Back
Top