Ασθένειες Εξογκώματα στα πόδια καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tweety
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tweety

PB Member
Εγγραφή
6 Νοε 2008
Μηνύματα
155
Πόλη
Κιλκίς
SOS! Καλησπερα φιλοι μου! Χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας. Εδω και καποιες μερες παρατηρω πως τα καναρινακια μου στεκονται στο ενα ποδαρακι τους. Αρχικα υπεθεσα πως κρυωνουν. Σημερα ομως που τα ειδα πιο προσεχτικα καταλαβα οτι πονουσαν γιατι τα δακτυλα τους ηταν πρησμενα και γεματα εξωγκωματα. Ενστικτωδως τα επαλειψα με betadine.
Αν ξερει κανεις να μου πει τι εχουν και αν μπορουν να γινουν καλα. Ειναι κατι το ανησυχητικο;
 
φιλε μου δες εδω . Ειχα,ισως εχω ακομα παρομοιο προβλημα

https://community.petbirds.gr/threads/Διογκομενα-σε-καποια-σημεια-δακτυλα-ποδιου-σε-καναρινακι.8381/

αν τα εξογκωματα δεν ειναι σαν τα δικα μου αλλα ειναι σαν στρωματα απο λεπια κοιτα στην αναζητηση και ποστ για ποδαγρα ή scally face.

αν και για ναμιλας για εξογκωματα μαλλον ειναι κατι σαν και μενα.

απομονωσε ετσι κιαλλιως το πουλακι απο τα αλλα αν εχεις και φτιαξε στο φαρμακειο λιγο απο το διαλυμα που ο φιλος mgerom μου προτεινε και χρησιμοποιησα (γλυκερινη -ιωδιο)

περαστικα στο πουλακι και χαιρετισματα στην πατριδα σου οπου περασα ενα μικρο αλλα σημαντικο μερος της ζωης μου στις αρχες της δεκαετιας του 90!

* τα "μπακαλιαρακια" υπαρχουν ακομα; η "συγκρουση"; η "darkness";
 
καλησπερα. Θα ηθελα μα ρωτησω και εγω κατι σχετικο διαβαζωντας το θεμα, αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα καναρινι που εχει θεραπευτη απο καποια παρομοια ασθενεια τα συμπτωματα ειναι κληρωνομικα;δηλαδη μπορουμε να το ζευγαρωσουμε;
 
Βλεπω οτι υποχωρουν οι πληγες και τα εξογκωματα.Φυσικα να αναφερω πως κολλησαν ολα τα πουλακια που βρισκονταν στο ιδιο κλουβι αλλα σιγα σιγα επανερχονται. Μεχρι ομως να γινουν καλα λερωσαν ολες τις πατηθρες απ'την αιμοραγια. Ευτυχως τωρα ολα πανε καλα.
Ελπιζω να μην υποτροπιασουν και να μπορεσω να τα δω να αναπαραγουν μαζι με τ'αλλα την ανοιξη του 2009.
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.
 
Mαλλον ειναι ποδαγρα η ακαρεα των ποδιων μπορεις να συνεχισεις με το μπεταντιν οπως επισης μπορεις να κανεις ενα μειγμα απο μπεταντιν και βαζελινη και να τους το αληφεις, παλι αν θες υπαρχουν καποια φαρμακα της tatafarm (σε υγρο που τους το αληφεις στα ποδια ειναι) στην αγορα που περιγραφουν συμπτωματα και ειναι για ποδαγρα αλλα και για ακαρεα ελπιζω να αναρωσουν γρηγορα!
 
Back
Top