Αναπαραγωγή Εξωτερική εκτροφή και ψάχνω να βρω το λάθος μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fotis71
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

fotis71

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2017
Μηνύματα
213
Πόλη
Νίκαια
Καλησπέρα
Με αφορμή την ερώτηση του bluespyros σχετικά με την εξωτερική εκτροφή και το πύρωμα των θηλυκών αναρωτήθηκα λοιπόν αν συμβαίνει και σε εσάς φέτος ή όντως εμείς κάνουμε λάθος, επειδή έχω ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα"
Έχω όλα τα πουλιά μου σε εξωτερικό χώρο απο τον Σεπτέμβρη που τα απέκτησα, δεν έχω αρχίσει στα θυληκά καμμία προετοιμασία, αλλά και οι 4 θυληκές μου είναι σχεδόν έτοιμες, μαδάνε και μαζεύουν τα πούπουλά τους στις τα'ί'στρες
Πολύ θα με ενδιέφεραι να ακούσω τις πιο έμπειρες γνώμες, ή ακόμη και περιστατικά ίδια με μένα
 
Είναι μια απόδειξη πως η Ελλάδα έχει υπέροχο κλίμα..
Αν δε χιονίσει ή δεν κάνει παγωνιές... χειμώνας δεν φαίνεται.
Με τις ηλιοφάνειες και με τις λίγο ζεστές μέρες μπερδεύτηκαν τα πουλιά... ειδικά αν είναι σκεπασμένα και με νάιλον... Τότε συμπεριφέρονται σα σε "θερμοκήπιο" με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν είναι δύσκολο.. Ούτε πρωτοφανές.
Ενίοτε παρουσιάζεται ευτυχώς όμως σε μικρούς αριθμούς.
 
Είναι μια απόδειξη πως η Ελλάδα έχει υπέροχο κλίμα..
Αν δε χιονίσει ή δεν κάνει παγωνιές... χειμώνας δεν φαίνεται.


Σωστα ετσι ειναι μονο που τα τελευταια χρονια εχει αποδειχθη οτι ο καιρος τραβαει πισω κ συνηθως στη χωρα μας τα εντονα καιρικα φαινομενα παρουσιαζονται Φεβρουαριο, κ αυτο ειναι που τα τρελενη τα πουλια γιατι ξεκινανε την αναπαραγωγη πιο νωρις κ αποτομα βρισκονται προ εκπληξεως
 
fotis71 , τα αρσενικά σου πώς είναι; Είναι κι αυτά πυρωμένα;
Τι σκέφτεσαι να κάνεις με τα θηλυκά;
Το "λάθος" σου ενδέχεται να βρίσκεται όπως σου είπαν στον καιρό της Αττικής ή ακόμα και στις συνθήκες στις οποίες έζησαν τα θηλυκά πριν φτάσουν στην κατοχή σου, και πραγματικά δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους. Αλλά αυτό που θα με απασχολούσε στη θέση σου είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, δεδομένου ότι ενδιαφέρεσαι φυσικά για την αναπαραγωγή.
Προσωπικά θα είχα ήδη ξεκινήσει φουλ διατροφική προετοιμασία στα αρσενικά της ομάδας, και μάλιστα χτες, ώστε αν έβλεπα άσπορα αυγά, να έριχνα μέσα αρσενικό για να μην χάσω τη γέννα. Εναλλακτικά, και αν δεν έκανα το παραπάνω λόγω καιρού κι αβεβαιότητας για το πως θα εξελιχθεί το κλίμα στο προσεχές μέλλον, με τα πρώτα άσπορα, θα έβαζα φωλιές και θα άφηνα τις θηλυκές να κλωσσήσουν ακόμα και για 15νθήμερο, ώστε να κερδίσω χρόνο.
 
οι συνθήκες στις οποίες έζησαν τα θηλυκά πριν φτάσουν στην κατοχή σου..
..συμφωνούμε απόλυτα.. Αυτό του είπα και γω 👍
Προσωπικά θα είχα ήδη ξεκινήσει φουλ διατροφική προετοιμασία στα αρσενικά της ομάδας, και μάλιστα χτες, ώστε αν έβλεπα άσπορα αυγά, να έριχνα μέσα αρσενικό για να μην χάσω τη γέννα
μπράβο Γιάννη, ορθή παρατήρηση.. Αυτό ακριβώς θα έκανα και γω.
μάλιστα θα προσπαθούσα να ''τραβήξω πίσω'' διατροφικά όσες περισσότερες ημέρες μπορώ τις θηλυκές..
 
τα αρσενικά σου πώς είναι; Είναι κι αυτά πυρωμένα;
το ένα είναι φουλ πυρωμένο (πουλί του '16) πεταρίζει συνεχώς και χορεύει όλη μέρα
το άλλο όχι τόσο
Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία των αρσενικών από την 1/1/2018
 
Αν τα αρσενικα βρισκονται κοντα στον ιδιο εξωτερικο χωρο με το κελαηδισμα τους αλληλοπυρωνονται.Αν ο εξωτερικος χωρος οπου βρισκονται, εχει παραπανω φωτισμο απο οσο ειναι αυτη την εποχη, παλι μπορει να πυρωσουν.Αν συμβαινουν και τα δυο ειναι ακομα πιο πιθανον και αναμενομενο.
 
Αν ο εξωτερικος χωρος οπου βρισκονται, εχει παραπανω φωτισμο απο οσο ειναι αυτη την εποχη, παλι μπορει να πυρωσουν.
Αφού είναι εξωτερική πως θα έχει περισσότερο φωτισμό αν αφήνει φώτα ανοιχτά ίσως αλλά και πάλι δύσκολο
 
Πως γίνεται αυτό σε εξωτερική εκτροφή ;
Παναγιώτη και του σπανού τα γένια γίνονται. 😛
Για να κόψω την πλάκα, μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, άτομα ενός είδους, που βασικά έχουν σε γενικές γραμμές παρόμοιο κύκλο ζωής, ανάλογα με την εποχή, αλλά οι παρεκκλίσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε με τις Αλκυονίδες ημέρες στο μικροκλίμα της Αττικής και τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που πρόσφατα διανύσαμε, δεν είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατό κάποια πουλιά να είναι πυρωμένα, και αυτό επίσης εξαρτάται και από τη γωνία πρόσπωστης του φωτός, ειδικά όταν το τελευταίο είναι έντονο (π.χ. το μεσημέρι), τη διάρκεια του φωτός όπως προαναφέρθηκε η οποία δεν είναι ακριβώς η ίδια από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, και άλλες μικρολεπτομέρειες που αφενός δεν γνωρίζω να αναλύσω σωστά αλλά μου φαίνονται λογικές να έχουν κι αυτές τον ρόλο τους. Και τέλος Παναγιώτη, όλα είναι σχετικά... Δλδ, στο μέσον της Άνοιξης μπορεί το ψευδοπέος του ήδη πυρωμένου καναρινιού να είναι 1,5 φορά το μέγεθος που είναι τώρα... (καλά υπερβάλλω και λιγάκι, αλλά είναι και με τι συγκρίνει κανείς ως αναφορά, τι εμπειρία έχει και διάφορα άλλα που μπορεί και να ξεχνώ).
 
Κατάλαβα ναι ίσως αν και ποντάρω στις προηγούμενα συνθήκες ζωής! Έχω τόσα χρόνια εξωτερική ποτέ δεν είχα τέτοιο συμβάν πριν τα μέσα Μαρτίου! Εμένα παπαγάλοι καναρίνια καρδερίνες δεν το σκέφτονται καν χαχχα! Μακάρι τότε ο φίλος να μπορέσει αν έχει αρσενικά πυρωμένα να ζευγαρώσει αν και ο Φλεβάρης ίσως. Θα ναι ζόρικος όποτε εγώ δεν ξέρω το θα έκανα σε αυτήν την περίπτωση
 
Μπορεί να συμβαίνει γιατι ζούμε στις πολεις με αρκετα δημοσια φώτα για παράδειγμα.
Ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι μου είναι κολώνα με λάμπα δημοτικού φωτισμού! Αυτό το μικρό φως δεν τους έχεις δημιουργήσει κάτι τέτοιο εδώ και πολλά πολλά χρόνια
 
ειδικά όταν το τελευταίο είναι έντονο (π.χ. το μεσημέρι), τη διάρκεια του φωτός όπως προαναφέρθηκε η οποία δεν είναι ακριβώς η ίδια από μπαλκόνι σε μπαλκόνι
Η γωνία του μπαλκονιού μου είναι τέτοια που δέχεται όλα το απογευματινό φως, από τη μία (13.00) και μετά μέχρι και την δύση χτυπά ο ήλιος απευθείας τα πουλιά. Όπως και ακριβώς μπροστά μου είανι η λάμπα του δημοτικού φωτισμού.
Δηλαδή όλα αυτά συμβάλουν στην πρώιμη ετοιμότητα των πουλιών μου;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πολλή ανάλυση ρε παιδιά. Κι εμένα είναι πυρωμένες και οι κανάρες και οι θηλυκές καρδερίνες σε εξωτερική εκτροφή και χωρίς να χτυπάει άμεσα ήλιος.

Αφού δεν κάνει χειμώνα. Μπερδεύονται τα πουλιά. Παρακαλάτε να πιάσουν καλά κρύα γιατί σε κανά 20ημερο θα μαζεύουμε αυγά από τους πάτους.
 
Εγώ παιδιά αυτό δεν το μπορώ ακόμη να το καταλάβω πρόκειται για λάθος τόσα χρόνια εξωτερική εκτροφή τέτοιο πρόβλημα δεν είχα!
 
Αφού δεν κάνει χειμώνα ρε παιδιά. Μπερδεύονται τα πουλιά.
Έχεις απόλυτο δίκιο... σήμερα η μέρα είναι "Άνοιξη"...
Δεν ξέρουμε εμείς πως να ντυθούμε... Τα πουλιά δε θα την πατήσουν;
γιατί σε κανά 20ημερο
Πολλές έβαλες...

τόσα χρόνια εξωτερική εκτροφή τέτοιο πρόβλημα δεν είχα!
Δεν σου έκατσε... είπαμε.. κάπου κάπου συμβαίνει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερους λόγους.
 
Φωταρα εγω στα εχω ξαναπεί ειναι μικροί λόγοι που όλοι μαζί συμβάλλουν! Καποια πουλιά είχανε στις εσωτερικές εκτροφές άλλο κύκλο που εχεις πάρει, ειναι καλα σκεπασμένα με τα ναύλων που το ένα ειναι θερμοκηπίου και κάνει καλύτερη δουλειά, ο καιρός ειναι σαν άνοιξη, πέφτει φουλ το φως του ηλίου που τους κάνει και πολύ καλο και μετά έχουν και το φως της κολώνας για συνέχεια όποτε μεγαλώνει και η μέρα γιαυτο αν πέφτει ψιλό αρκετά εκεί γύρω! Εσυ συνεχίζεις την προετοιμασία όπως είπαμε και άποψη μου πάντα αυτή και να δεις και στον πάτο κανα αυγό δεν έγινε τίποτα, ασβέστιο για να μην ξεμείνουν οι καναρες και όταν έρθει η ώρα ολα θα πάνε τέλεια!
 
εσυ συνεχίζεις την προετοιμασία όπως είπαμε
Αν είναι όπως τα λέει σε 10 15 μέρες θα βλέπει αυγά τα αρσενικά δεν ετοιμάζονται τόσο γρήγορα Γιά να προχωρήσει σε αναπαραγωγή! Απ εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά δεν διάβασα και κάποια συμβουλή αν ο καιρός αλλάξει που θα αλλάξει τα χάνει όλα
 
δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά δεν διάβασα και κάποια συμβουλή αν ο καιρός αλλάξει
.. Δώθηκαν συμβουλές, πώς δεν δώθηκαν! τις επαναφέρω..
Προσωπικά θα είχα ήδη ξεκινήσει φουλ διατροφική προετοιμασία στα αρσενικά της ομάδας, και μάλιστα χτες, ώστε αν έβλεπα άσπορα αυγά, να έριχνα μέσα αρσενικό για να μην χάσω τη γέννα.
και..
θα προσπαθούσα να ''τραβήξω πίσω'' διατροφικά όσες περισσότερες ημέρες μπορώ τις θηλυκές..
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top