Ασθένειες Εξόγκωμα δίπλα στο ράμφος

vasilis mark

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2021
Μηνύματα
36
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας!! Θα ήθελα την βοήθεια σας!! Χθες είδα ότι το καναρίνι μου έχει ένα στρογγυλό εξόγκωμα δίπλα από το ράμφος του , το χρώμα του είναι σαν προτοκαλι. Του έβαλα μπενταντιν όπως και σήμερα. Γνωρίζετε τι μπορεί να είναι ? Από τα λίγα που διάβασα είδα ότι μπορεί να είναι ιός της ευλογιάς αλλά το καναρίνι μου τώρα το χειμώνα το έχω μέσα στο σπίτι συνέχεια. Όποιος μπορεί ας μου πει την γνώμη του και τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.. ( στις φωτογραφίες έχει μπενταντιν πάνω σε αυτό που έχει βγάλει)
 

Συνημμένα

  • received_907491010397045.webp
    received_907491010397045.webp
    54,6 KB · Προβολές: 32
  • received_557427142993921.webp
    received_557427142993921.webp
    58,1 KB · Προβολές: 32
Καλημέρα.
Καλό θα είναι να εξεταστεί από έναν ειδικό.

Αν είναι ευλογιά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, λίγο betadine για να αποφύγεις κάποια άλλη μόλυνση και ίσως κάποιο φάρμακο που θα πρέπει να προτείνει ο ΓΙατρός.
Κάνει τον κύκλο της και μετά υποχωρεί, το πουλί όμως παραμένει φορέας για όλη του την ζωή.

Τα δάχτυλά του είναι καθαρά ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ επειδή δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να πάω στον πτηνιατροι γι'αυτό ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος κάποια αλοιφή ή κάποιο φάρμακο που έχει δώσει σε ανάλογη περίπτωση. Τα πόδια του όχι δεν έχουν κάτι , είναι καθαρά. Εφόσον το καναρίνι δεν το βγάζω έξω στο μπαλκόνι , αυτό το να το παθει αν το κλουβί και τα εξαρτήματα δεν καθαρίζονται συχνά ?
 
@vasilis mark ο ιός της ευλογιάς μπορεί να μεταδοθεί από μολυσμένο κουνούπι. Μέχρι να γίνει η διάγνωση γιατί μπορεί να μην είναι ευλογιά, για καλό κ για κακό αν έχεις άλλα πουλάκια απομόνωσε το κ βάλε του σίτα ή τούλι για να μην κολλήσουν. Όμως θα πρέπει να επισκεφθείς πτηνιατρο για να κάνει διάγνωση κ να σου δώσει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Σε περίπτωση που είναι ευλογιά δεν υπάρχει φάρμακο αλλά πιθανόν να σου προτείνει αντιβίωση η οποία θα είναι υποστηρικτική για να ανταπεξέλθει το πουλάκι.
Δες αυτό
 
κάποια αλοιφή ή κάποιο φάρμακο που έχει δώσει σε ανάλογη περίπτωση.
Συνέχισε με το betadine για να αποφύγεις περαιτέρω μόλυνση του σημείου.
Εφόσον το καναρίνι δεν το βγάζω έξω στο μπαλκόνι , αυτό το να το παθει αν το κλουβί και τα εξαρτήματα δεν καθαρίζονται συχνά ?
Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό, ένα μολυσμένο κουνούπι κάνει την ζημιά είτε βρίσκεται έξω ή μέσα στο σπίτι το κλουβί.

Η καθημερινή καθαριότητα του κλουβιού και των πατήθρων είναι απαραίτητη τώρα γιατί το πουλί θα αρχίσει να τρίβει το σημείο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιμόλυνσης και χειροτέρευσης της κατάστασης του.
 
Να ρωτήσω και κάτι ακόμη.. αυτό το κίτρινο σαν φλούδα πάνω στο ράμφος του πουλιού ξέρετε τι είναι? Παλιά δεν νομίζω να υπήρχε
 
Back
Top