Ασθένειες Επίθεση απο Κιρκινέζι σε ενα καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vabar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vabar

PB Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
148
Πόλη
Ελευσίνα
Καλησπέρα...

Δέχθηκα επιθέση σήμερα σε ενα καναρίνι μου απο "κάτι".. Μάλλοιν κιρκινέζι... Το μόνο που βρήκα είναι πούπουλα & λίγο αίμα.. Είχα βγάλει όλα τα καναρίνια στην ταράτσα.. Μετά απο 30λεπτά που γύρισα το καναρίνι ήταν παρελθόν..

Τελικά είναι κιρκινέζι; Μπορεί να είναι κάτι άλλο; Τα καναρίνια τα έχω πάντα μεσα σε δωμάτιο & τα βγάζω έξω μερικές φορές όταν έχει τώρα καλό καιρό... Πρώτη φορά ρε παιδιά τέτοιο πράγμα.. Θα γυρίσει πάλι; Να κάνω καρτέρι; ...

Η ώρα που τα έβγαλα ήταν 10:00 το πρωί.. Και το συμβάν έγινε περίπου στις 10:30...όταν γύρισα μετά που έβγαλα τον σκύλο μου βόλτα!
 
Βασίλη είσαι σίγουρος ότι αυτό που επιτέθηκε στο πουλάκι ήταν αρπακτικό; Υπάρχει η πιθανότητα να ήταν κάποιο ποντίκι; 🙄
Σίγουρα ότι και να ήταν θα ξαναγυρίσει γι' αυτό πρόσεχε! Επίσης, καλό είναι τα πουλάκια σου να τα έχεις κάπου μόνιμα και να μην τα έχεις μέσα έξω συνέχεια. :)
 
έτσι λέω... Ποντίκι, δεν ξέρω αν κάνει επιθέση... Τα έχω μέσα έξω γιατί φοβάμαι το κρύο και το βράδυ για τις κουκουβάγιες...
 
Δεν ξέρω αν είναι όντως ποντίκι αλλά και τα ποντίκια είναι ικανά να κάνουν επίθεση στα πουλιά και να τα σκοτώσουν. Έχουν αναφέρει κάποια μέλη εδώ μέσα επιθέσεις από ποντίκια.
Μην τα έχεις μέσα έξω...ή μέσα ή έξω! 😉
 
παιδιά.. Μου είναι δύσκολο να τα έχω συνέχεια έξω... Ειδικά τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι.. Τα πιάνει ο βοριάς και ο ήλιος... αν είναι συνέχεια έξω... Δεν νομίζω πως κάνει καλό... αλλά το θέμα είναι ότι κάτι το έφαγε... Παντού πούπουλα με δέρμα (μέσδα και έξω απο το κλουβί) και αίμα.. Τρομοκρατήθηκα...
 
Επειδη ο θηρευτης θα επιστρεψει αστα για λιγες μερες μεσα..ωστε να το ξεχασει. Τα ποντικια συνηθως αναζητουν τροφη ή μαζευουν φτερα, ακομη και αφαιροντας τα απο τα ζωντανα πουλια την ωρα που κοιμουντε. Μερα μεσημερι μαλλον καποιο αρπακτικο ηταν. Κιρκινεζι ή οτι αλλο... λιγη σημασια εχει η ταυτοποιηση του δραστη.Βρες ενα χωρο και ασφαλισε τον με πλεγμα και εκει να τα τοποθετεις οταν θες να τα βγαζεις. Η πεινα και η ευκολη λεια εχει κανει πια τα αρπακτικα να επισκεπτοντε αστικες περιοχες.
 
Να κάνω καρτέρι;
Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, άλλωστε την "δουλειά του" κάνει κι αυτό.
Η ευθύνη για την προστασία των πουλιών μας, είναι δική μας ευθύνη και δεν πρέπει να κατηγορούμε τα αρπακτικά επειδή αρπάζουν (για να φάνε), αλλά τους εαυτούς μας που δεν βάλαμε συρματόπλεγμα για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο.
Και αυτό να πιάσεις θα έρθει άλλο να συνεχίσει τη δουλειά του πρώτου ή μέσα συνέχεια ή λάβε μέτρα προστασίας.
 
Κουβεντιάζοντας με έναν γείτονα.. Την ίδια μέρα του τραυμάτισε σοβαρά 2 κανάρια που είχε στην φτερούγα, λίγο αργότερα απο το δικό μου συμβάν...

Υποθέτουμε ότι είναι κιρκινέζι.. Δεν είδαμε καμία επίθεση...Αλλα το παράξενο είναι, ότι δεν έχω δει κιρκινέζι στην περιοχή μου...

Πάντωε, τώρα τα βγάζω έξω μόνο όταν είμαι και εγώ παρόν ή αν έχω τον σκύλο μου στον ίδιο χώρο, στην ταράτσα...
 
Ζητώ συγνώμη για την αφελή απορία μου... Τι είναι το κιρκινέζι;
 
νομίζω αρπακτικό πτηνό, είδος γερακιού. Ένας φίλος μου είχε χάσει πουλιά από κιρκινέζι.
 
απο ότι γνωρίζω, είναι ένα είδος μικρού γερακιού... Σε μερικά χωριά ακούει και το όνομα "αερογ@μης"...
 
Δυστυχως και εγωτην Κυριακη που μας περασε εχασα το ασπρο μου καναρινι απο γερακι. Την στιγμη που εβγαινα στο μπαλκονι ακουσε τον θορυβο και εφυγε αλλα ηδη ειχε σκοτωσει το καναρινι με τα νυχια του. Επειδη πιστευω οτι θα ξαναεπιστρεψει εβαλα πλασικη σιτα στα κλουβια(δεν ξερω κατα ποσο μπορει να τα προστατευσει) και μια μεγαλη γλαστρα με φικο για καμουφλαζ.
 
Επειδή την έχω πάθει κι εγώ πιο παλιά (από γεράκι και από καρακάξα) θα σου πω για προστασία να καλύψεις τα κλουβιά με δίχτυ όταν θα λείπεις. Θα μπορούσε να σου κάνει περισσότερη ζημιά.
Να ψάξεις στο forum για συζήτηση σχετική με αυτό το θέμα παλαιότερα
 
Πάντως δεν είναι να επαναπαυόμαστε λεπτό. Το προηγούμενο Σάββατο, λόγω ηλιοφάνειας είπα κι εγώ να βγάλω κάποιες καρδερίνες κι ένα καρδεροκάναρο να"πουν". Ενώ έχω προσθήκες που βάζω μέσα τα κλουβιά,το καρδεροκάναρο το άφησα εκτός, στο οπτικό μου όμως πεδίο. Έκανα το λάθος και έλειψα για 5'. Γυρνώντας βρήκα δυστυχώς μόνο το κεφαλάκι του στο κλουβί. Τον υπαίτιο τον ξέρω γιατί έκτοτε έρχεται τακτικά και ψάχνει.. Είναι καρακάξα. Συμπέρασμα, ούτε λεπτό τα κλουβιά σε μπαλκόνια και ταράτσες χωρίς προστασία. Οι άρπαγες είναι πανέξυπνοι και ως συνήθως παίρνουν τα καλύτερα πουλιά.
 
καλημέρα...

Ααπο καρακάξα; Πιθανόν ναί. Γιατί είδα ένα ζευγάρι να πετάει γύρω απο τα σημεία επίθεσης...

Πραγματικά, το καλύτερο καναρίνι μου χάθηκε... Αρσενίκαρος... Απο μελωδίες, ομορφιά, στήσιμο... Θα ήταν ο πρώτος επιβήτορας, με αυτόν θα ξεκινούσα... ; ...

Τι να πώ... Το πάθημα έγινε μάθημα...
 
Λοιπόν... Τελικά είναι κιρκινέζι... Μόλις τώρα έγινε και η δευτερη επιθεση σε ενα κλουβακι που ειχα βγάλει έξω... Περίμενα να δω τι θα γίνει μεσα στο καμαράκι.. Πρώτα ήρθε η καρακάξα σαν να έκανε επίβλεψη χώρου και μετα απο 5 λεπτά ήρθε το κιρκινέζι, και έκατσε αμέσως πάνω στο κλουβί, και ας είχψα και τον σκύλο ελευθερο! Μέχρι να βγώ έξω .. Παραλίγο το αρπάξει.. μέσα σε 3-5 δευτερα... Τελικά έφυγε το κιρκινέζι και πήγε δίπλα σε μια ταρατσα και κοιτούσε... Πανέξυπνο πουλί!

Αποτέλεσμα.. Εξω τα κλουβιά μόνο με παρουσία μου...
 
Τελικά το κιρκινέζι, κάνει καρτέρι & περιμένει να βγάλω τα καναρίνια έξω...
Το βλέπω κάθε πρωϊ πετάει πάνω απο την περιοχή μου & και κάθε μεσημέρι περιμένει & κάθεται πάνω στην κορυφή μιας λεύκας στην ευθεία του σπιτιού μου σε αποσταση 200 μέτρα μακριά... Είναι ωραίο να υπάρχουν τέτοια πουλιά στην πόλη, αλλά μακριά απο τα καναρίνια μας..
 
Back
Top