Γενικά Επίθεση από αρπακτικό

Anastasia 3

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2021
Μηνύματα
111
Πόλη
Αθήνα
Είμαι παρά πολύ στεναχωρημένη. Εδώ και μήνες έχω πει στο αγόρι μου να βάλει προστατευτικά στα καναρινια άμα τα βγάζει έξω αλλιώς να τα αφήνει στο παράθυρο. Αλλά δεν ακούστηκα και ενώ εγώ έλειπα εκείνος έβγαλε τα καναρινια στο μπαλκόνι. Γυρνάω σπίτι και βλέπω ότι το αγαπημένο μου αρσενικό το είχε φάει αρπακτικό και άφησε μόνο το ραμφος του… Είμαι ένα ράκος… Αν είχα μόνο εγώ την φροντίδα αυτών τον πλασμάτων δεν θα συνέβαινε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι και εκείνος λυπήθηκε. Είμαι παρά πολύ στεναχωρημένη….. 😢😢 Το λάτρευα. Το είχα από αυγό. Να προσέχετε διότι έχει παρά πολλά αρπακτικά στην Αθήνα.
 

Συνημμένα

  • IMG_3688.webp
    IMG_3688.webp
    1,2 MB · Προβολές: 37
  • IMG_3687.webp
    IMG_3687.webp
    1,4 MB · Προβολές: 36
  • IMG_3686.webp
    IMG_3686.webp
    534,9 KB · Προβολές: 37
  • IMG_3684.webp
    IMG_3684.webp
    388,5 KB · Προβολές: 37
  • IMG_3678.webp
    IMG_3678.webp
    937 KB · Προβολές: 36
@pàpia ούτε εγώ θα τα έβγαζα. Μόνο μαζί μου όταν βγαίνω.. το αγόρι μου τα έβγαλε… 😢
[automerge]1720109014[/automerge]
@MARY58 στα κάγκελα επάνω κ στο πλάει είχε αίμα κ πούπουλα… 😢 η ψυχούλα μου ο Περικλακος. Κοιμόνταν στο χέρι μου κ βλέπαμε τηλεόραση μαζί 😢😢😢😢😢😢
 
@Anastasia 3 αχ μου θύμισες τον Θεμιστοκλή μου. Έτσι κ αυτός, κοιμόταν στην παλάμη μου. Πέθανε από παθολογικά αίτια. Κ ακόμα το θυμάμαι τι γλυκό κ έξυπνο πουλάκι ήταν. 😥
Να θυμάσαι τις όμορφες στιγμές με τον Περικλή κ την επόμενη φορά, ή δίπλα σου στο μπαλκόνι ή με προστατευτικό κ σίτα, αδιαπραγμάτευτα.
 
Να ξέρεις ότι το αρπακτικό τώρα ξέρει, που υπάρχει τροφή. Στο λέω για να μην επαναπαυτεις όταν με το καλό πάρεις ένα άλλο πουλάκι.
 
Δεν τα βγάζω έξω εγώ.. το αγόρι μου το κάνει χωρίς να το ξέρω…. :( εγώ του είχα πει να μην το κάνει. Ευτυχώς τώρα και αυτός φοβάται. Αλλά τώρα είναι αργά για το ψυχακι μου. Έχω την μαμά του και τις αδερφές του.
 
ποσο κριμα ...κι εμενα πριν μια βδομαδα επιτεθηκε γερακι στην καρδερινα μου αλλα εχω το κλουβι σε ντεξον ραφια ασφαλισμενα γυρω γυρω με συρμα οποτε τη γλιτωσαμε. Βεβαια εγω ημουν κοντα και ακουσα περιεργη φωνουλα να βγαζει ο λουκουμακης μου και πεταχθηκα στο μπαλκονι και το μεγαλο καφε πουλι -υποθετω γερακι -εφυγε αστραπιαια. Το περιεργο ειναι πως ο Λουκουμακης μου -ισως επειδη εκτεθηκε για λιγα δευτερολεπτα σε κινδυνο- δεν επαθε κανενα ψυχολογικο σοκ,...συνεχισε αταραχος να κελαηδαει.
 
Μου έχει ξανά συμβεί πέρσι αλλά ήμουν κοντά κ γλίτωσα. Όταν τα έβγαζα έξω εγώ πάντα τα πρόσεχα και δεν πάθαιναν τίποτα. Είχα δει κοντά γεράκι, καρακαξα, αλλά ήμουν πάντα κοντά. Αυτό το ατυχές γεγονός που έγινε δεν ήμουν εγώ εδώ.. και δεν ευθύνομαι 😢😢😢
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
Έχει αφήσει πίσω του οικογένεια, τα αδέρφια του, τώρα χρειάζονται και εκείνα φροντίδα. Ο Περκλής είναι στον ουρανό τώρα😇💖
 
@Sotiris kallis τα cd ΔΕΝ κάνουν απολύτως ΤΊΠΟΤΑ για τα αρπακτικά. Καλά καλά δεν κάνουν ούτε για τα περιστέρια. Έξω μόνο με προστατευτικό κλουβιού κ μόνο ή εναλλακτικά όταν είμαστε δίπλα στο κλουβί χωρίς να το αφήσουμε ούτε ένα λεπτό. Το κακό δεν θέλει παραπάνω χρόνο. Δυστυχώς υπάρχουν ιστορίες στο φόρουμ που αποδεικνύουν αυτά που λέω.
 
Εγώ τα προσέχω τα πουλάκια μου κ όταν τα βγάζω έξω είμαι μαζί τους. Το λάθος το έκανε το αγόρι μου… 😢😢 εφοσων του έχω πει επανειλημμένα να κάθεται μαζί τους όταν είναι έξω η να βρούμε προστασια. Αλλά η αλήθεια είναι και την προστασια φοβάμαι διότι έχω ακούσει ιστορίες που τα αρπακτικά έχουν περάσει κ από αυτό.. cd είχα βάλει στο παρελθόν για τα περιστέρια αλλά δεν λειτούργησαν. Μέχρι στιγμής αυτά που μου μείναν τα βγάζω όταν βγαίνω εγώ και όταν δεν είμαι σπίτι τα έχω μέσα.
 
και την προστασια φοβάμαι διότι έχω ακούσει ιστορίες που τα αρπακτικά έχουν περάσει κ από αυτό..
Εξαρτάται από το τι είναι ντυμένο το προστατευτικό κλουβιού. Αν έχουν απλά σίτα, δεν είναι προστατευτικό κλουβιού. Πρέπει να υπάρχει πλέγμα κ τόσο πυκνό ώστε να μην χωράει το πόδι του αρπακτικού. Επίσης σε αρκετών εκατοστών απόσταση από την κάθε πλευρά του κλουβιού.
Ένα καναρινακι μπορεί να πάθει καρδιά ή εγκεφαλικό απο την τρομάρα που θα πάρει.
Χωρίς προστατευτικό κλουβιού όμως σε επίθεση αρπακτικού δεν υπάρχει "μπορεί να ...". Άλλωστε γι'αυτό χρειάζεται να υπάρχει απόσταση (κενό) μεταξύ κλουβιού κ προστατευτικού από την κάθε πλευρά του κλουβιού ώστε αφενός το αρπακτικό να μην μπορεί να το φτάσει κ να του κάνει κακό κ αφετέρου να δημιουργήσει μια τέτοια απόσταση ασφαλείας που το καναρίνι θα τρομάξει πολύ λιγότερο.
 
Back
Top