Ασθένειες Επίθεση καρακάξας στο καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petros3
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Petros3

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2021
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,χθες το μεσημέρι επιτέθηκε μια καρακάξα στο καναρίνι μου,το πρόλαβα γιατί βγήκα να το δω την κατάλληλη στιγμή,το θέμα είναι ότι από το δεξί φτερό έχασε πολλά πούπουλα γιατί το άρπαξε από εκεί και σήμερα προσπαθεί να πετάξει από την κάτω στην πάνω πατήθρα αλλά δεν φτάνει και πέφτει κάτω,η ερώτηση μου είναι θα ξανά βγουν αυτά που έχασε;σταμάτησε και το κελάηδημα από εκείνη την στιγμή αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι από το σοκ που έπαθε.
 
Τα φτερά θα ξαναβγούν, σύντομα σχετικά θα δεις τα νέα φτερά. Ελπίζω να άγορασες ήδη προστατευτικό αν σκοπεύεις να το ξαναβγάζεις έξω. Θα έβαζα τις πατήθρες του πιο κοντά μεταξύ τους ώστε να μπορεί να φτάσει να πηδήξει απο τη μια στην άλλη. Εαν έχεις ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα θα βοηθούσε όπως κι βραστό αυγό ή αυγοτροφή αν δεν δίνεις ήδη θα ήταν καλό να του προσφέρεις.
 
Για την ώρα τον έχω μέσα στο σπίτι και αν τον βγάλω εννοείται μόνο αν είμαι κι εγώ έξω,θα του κάνω και προστατευτικό με την πρώτη ευκαιρία,το πολυβιταμινούχο είναι η κίτρινη η σκόνη έτσι;θα του βάλω και αυγό άμεσα,σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση να είσαι καλά γιατί είχα αγχωθεί αρκετά γιατί είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω έτσι συνήθως είναι πολύ δραστήριος και "χαλάει" τον κόσμο με το κελάηδημα.
 
@Petros3 καλησπερα και περαστικα να ειναι στο πουλακι.εννοειτε ΟΧΙ την κιτρινη σκονη που βαφτιζουν βιταμινη.μπορεις να παρεις ενα πολυβιταμινουχο που θα βαζεις μια-δυο σταγονες στην ποτηστρα καποιες φορες αναλογα την περιοδο και μια συσκευασμενη αυγοτροφουλα (υπαρχει και συσκευασια των 250gr..πχ gold patte).
 
Δυστυχώς και εδώ στην Λάρισα έχει πάρα πολλές καρακάξες εμένα μου έφαγε δύο καναρινάκι φυλοξενουμενα και το αρσενικό λουγαρο...
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 ευχαριστώ πολύ Παντελή,ήδη είναι αρκετά καλύτερα θα έλεγα,ευχαριστώ και για την διευκρίνιση γιατί εγώ του έβαζα την κίτρινη σκόνη που μου την πρότεινε στο μαγαζί που είχα πάρει το κλουβί..δεν είχα ιδέα τι ακριβώς χρειάζεται τώρα μαθαίνω σιγά σιγά,από petshop τα αγοράζω αυτά έτσι;
[automerge]1620994098[/automerge]
@Toliscr7 είναι γενικό το πρόβλημα απ'ότι φαίνεται,χθες είχε 4 καρακάξες κάτω από το μπαλκόνι μου,το κακό είναι ότι άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις που λένε,εγώ πάλι καλά το πρόλαβα για δευτερόλεπτα και τώρα θα είμαι πολύ πιο προσεκτικός,λυπάμαι για τα δικά σου που "έχασες"
 
Back
Top