Γενικά Επίθεση τρωκτικού στα καναρίνια;

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Καλημερα στην παρεα.σημερα δεν ηταν και τοσο καλη για εμενα καθως το πρωι που πηγα να περιποιηθω τα καναρινακια μου οπως καθε πρωι αντίκρισα ενα πολυ ασχημο θεαμα.τα κλουβια τα εχω ολα σε ντεξιον με πλεγμα και μεταλλικη σιτα.ενα νεαρο ηταν νεκρο στον πατο της ζευγαρωστρας με ενα ποδι ακρωτηριασμενο εκτος κλουβιου.το μυαλο μου παει μονο σε τρωκτικο καθως δεν ηταν παραβιασμενο τιποτα.σημερα θα μεταφερω τα πουλια,θα ελεγξω την κατασκευη.θα απολυμανω το χωρο και θα βαλω παγιδες.φοβαμαι μην ξαναεχουμε επισκέπτες.ανεβαζω μια οχι τοσο ευχάριστη φωτο.

received_586231719696939.webp
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 τι να πω. Κρίμα το πουλάκι. Το άμοιρο. Πάρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσεις τα υπόλοιπα. Μήπως είναι αραιή η πλέξη του πλέγματος κ χωράει το ρημαδι το ποντίκι; Ή υπάρχει κάπου άνοιγμα μεταξύ των ενώσεων στο κάτω μέρος; Έχεις απόλυτο δίκιο για την απολύμανση. Πότε λες να έγινε;
 
@MARY58 εχω δεσει και μεταλλική σίτα σε ολη την κατασκευη.θα ψαξω σπιθαμη προς σπιθαμη μηπως καπου σουρωνει και τρυπωσε απο εκει.εγινε χθες βραδυ σιγουρα,γιατι το απογευμα ηταν ολα καλα.
 
@mpalitsas δεν ξερω τι να πω.τι αλλο θα μπορουσε να το κανει.μιλαμε για κοψιμο ποδιου και πουθενα αιμα.στον συγκάτοικο του ελειπε η ουρα.
[automerge]1659163777[/automerge]
@HxC ειναι κατι που ειχα στο νου αλλα επειδη τα ντεξιον ειναι μακρια το ενα απτο αλλο και χρειαζομαι αρκετες..το αφησα .
 
  • Like
Αντιδράσεις: HxC
με ενα ποδι ακρωτηριασμενο εκτος κλουβιου.το μυαλο μου παει μονο σε τρωκτικο καθως δεν ηταν παραβιασμενο τιποτα.
μιλαμε για κοψιμο ποδιου και πουθενα αιμα
Μα αν ήταν αρπακτικό, το οποίο δεν αμφισβητώ - αναρωτιέμαι όμως, δεν θα υπήρχε αίμα κάπου ή δεν θα είχε πάρει το πόδι μαζί του τουλάχιστον; Μήπως πιάστηκε το πόδι κάπου, πέθανε το πουλί και στη φάση που πέθαινε αποκόπηκε το μέλος και για αυτό δεν υπήρχε ροή αίματος, μια και πλέον δεν υπήρχε παλμός; Το σενάριο, όπως το γράφω, μου ακούγεται λίγο επιστημονική φαντασία, αλλά αν το πόδι του πουλιού πιάστηκε κάπου ψηλά στη σήτα ...όμως από την άλλη πλευρά πώς το πουλί βρέθηκε εκτός κλουβιού; Κάτι θα το τράβηξε έξω με δύναμη...
Παντελή, η σήτα πόση απόσταση έχει από τα κάγκελα του κλουβιού; Και επίσης...είναι συρμάτινη ή μεταλλική; υπό την έννοια ότι είναι ελατή; βαθουλώνει δλδ αν ασκήσει κανείς δύναμη πάνω της και έτσι έρχεται πιο κοντά στο κλουβί; Σκέφτομαι ιπτάμενο αρπακτικό που έχει πέσει με δύναμη πάνω στη σήτα...αλλά πάλι αν πρόκειται για πραγματική σήτα με μικρό κλασσικό βρόγχο, πώς να χωρέσει έστω το νύχι του αρπακτικού;
Λυπάμαι πολύ και για το πουλάκι, αλλά και για την κατάσταση που δεν μας επιτρέπει παρά μόνο εικασίες να κάνουμε και όχι να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
 
@mpalitsas δεν ξερω τι να πω.τι αλλο θα μπορουσε να το κανει.μιλαμε για κοψιμο ποδιου και πουθενα αιμα.στον συγκάτοικο του ελειπε η ουρα.
[automerge]1659163777[/automerge]
Πάντως και τα κλουβιά των ποντικιών παρόμοιο κενό με τα κλουβιά των πουλιών μου φαίνεται πως έχουν... Δηλαδή θα τους είναι τουλάχιστον δύσκολο να μπουν σε ένα κλουβί χωρίς καμία προστασία, άρα πόσο μάλλον σε ένα κλουβί με ακόμα 2 επίπεδα (σήτα + πλέγμα). Ίσως να πιάστηκε κάπου το πόδι...; Τι να πω.. Θα το ψάξεις όπως είπες για ανοίγματα.
 
@ianos το πουλι ηταν μεσα στο κλουβι ξαπλωμενο μπρουμητα.το ποδι ηταν εκτος κλουβιου σε αποσταση απο το κλουβι.εχω μεταλλική σιτα δεμενη κατα μηκος με καλωδιο σε ολη την κατασκευη.η απόσταση απο τα κλουβια ειναι καπου 15 ποντους.
 
Απ' ότι φαίνεται μπορούν να μπουν σε κλουβί:
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Λυπαμαι παρα πολυ 😢
Αχ τι ερωτηση ειναι αυτη που θα κανω τωρα....🥺
Το ποδαρακι που ειπες οτι ηταν εκτος κλουβιου, πως βρεθηκε εξω απο το dexion που ειχες και κατεβασμενη σιτα;
Αν ηταν ποντικι (και αν τελικα βρηκες τρυπα καπου) δεν θα εμενε στο ενα καναρινι!
Αν εχεις καποιο παλιο κινητο, βαλε να γραφει για να δεις τι ηταν αυτο που μπηκε στα κλουβια! Γιατι αν οντως μπηκε κατι, σιγουρα θα ξαναερθει!
Και η ουρα που ελειπε στο αλλο καναρινακι μαλλον το δαγκωσε απο εκει αλλά προλαβε και φτερουγισε!

Και εγω σου ευχομαι, να μην ξαναεχεις/ξαναζησεις ενα τετοιο συμβαν!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τα μικρα ειναι 5 μηνων τα εχω ανα 2 σε 60ρα ζευγαρωστρα για να γυμναζονται και λίγο.ολα σαλιαριζουν.ειμαστε σε αλλαγή πτερωματος.δεν εχω δει τσακωμούς.ειναι πολυ αρμονικα μεταξυ τους.πριν νυχτωσει τα είδα (παντα το κανω κλεινοντας τα πατζουρια) ηταν καλα.
[automerge]1659202811[/automerge]
@MARY58 δεν εγινε στο χαμηλοτερο..εγινε στη ζευγαρωστρα που ηταν πανω σε αλλη.στο πιο χαμηλο τα πουλακια ειναι μια χαρα
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Οποτε θα δουμε αυριο αν ηταν οντως ποντικι!
Τελικα ειδες στην κατασκευη κατι υποπτο;
Βαλε ενα κινητο παλιο να γραφει αν εχεις, γιατι σημερα το βραδυ, ισως ξαναφανει οτι και αν ηταν αυτο που εκανε την επιθεση!
Αν οχι, παμε μετα σε αυτο που ειπε ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@
Μου φαινεται παντως πολυ περιεργο, οτι δεν ειχε πουθενα αιμα!
 
Back
Top