Γενικά Επιδρομη απο μυρμηγκια στα καναρινια μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fragos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fragos

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2009
Μηνύματα
1.319
Πόλη
Κέρκυρα
γεια σας παιδια!

εχω ενα προβλημα πριν λιγο που βγηκα εξω, ειδα τα κλουβια απο τα καναρινια μου να ειναι γεματα απο χιλιαδες μυρμηγκια😱
και ηθελα να ρωτησω αν εχουν αναγκη τα καναρινια απο αυτα;
και δευτερον βρηκα την φωλια απο μυρμηγκια και ειπα αυριο το πρωι που θα ειναι μεσα σε αυτην να την κλεισω με τσιμεντο θα εχω αποτελεσμα η θα ξαναβγουν;

ευχαριστω εκ των προτερων...
 
Θα ξαναβγουν απο διπλα! Αλλα και εσυ να την κλεισεις. 😉Πρεπει να βρεις τροπο να τους κοψεις τον δρομο για τα κλουβια σου οπωσδηποτε.Αμεσοι κινδυνοι;Η ελλειψη τροφης για τα πουλακια σου και η υπουλη μεταδοση ασθενειων. Τι θα εκανα στην θεση σου; Πρωτα απο ολα θα σκουπιζα τους σπορους που πεφτουν κατω συνεχεια.. και ειναι ο λογος που τα οδηγησε στα πουλια.Αν δεν αποφασιζαν τα μερμυγκια να μεταναστευσουν (ασχημη η σκεψη και η ιδεα αλλα υπερισχυει για μενα η ασφαλεια των πουλιων)θα εριχνα βραστο νερο στις τρυπες,ξυδι, φυλλα δαφνης και τελος αν δεν ειχα αποτελεσμα οποιαδηποτε σκονη θα μπορουσα να βρω (σε γεωργικα φαρμακα μαλλον) για μελιγκρα, θριπες κτλ. Πριν εφαρμοσω οτιδηποτε,θα μετεφερα τα κλουβια, σε ασφαλες μερος για οσο χρειαζοταν. Και θα προσπαθουσα να θυμαμαι ξανα και ξανα οτι η μεση οδος ειναι η καλυτερη και λεγεται προληψη Υπηρχε και μια συνταγη με βορικο αλλα ο προηγουμενος δισκος μου μεταναστευσε σε τοπο χλοερο:Wink:
 
καλημέρα, αφού είναι εξωτερικός ο χώρος, θα σου πρότεινα να καθαρίσεις καλά τον περιβάλλοντα χώρο και τις κλούβες, να κλείσεις την τρύπα εξόδου ελαφρά (να φύγουν θέλουμε όχι ν αποδεκατιστούν) και απ έξω να βάλεις αλάτι να ασβεστώσεις ή να βάψεις το κομμάτι του τοίχου που έκαναν την διαδρομή τους ώστε ν αποπροσανατολιστούν. Να διατηρείς καθαρό το σημείο των κλουβιών και που και που να ρίχνεις αλάτι και ρίγανη (ψηνεις σε μέτριο φουρνο χι χι)όχι έτσι είναι απόφυγε τις χημικές παγίδες. όταν ξεμυρίσουν τ αποτυπώματά τους τα μυρμηγκάκια θ αλλάξουν στόχο.
 
καλημερα,

εγω χρησιμοπιώ το chevitren για τις ψειρες, ειχα πολύ καλό αποτέλεσμα και μια φορα την εβδομαδα ψεκάζω προλυπτικά.

Απο τότε δεν ξαναεμφανίσθηκαν.

Καλά αποτελέσματα σε όποια δοκιμή και εάν κάνεις.
 
Μην ψάχνεις.
Πάνε σε ένα SUPER MARKET και αγόρασε SPREY για κατσαρίδες σε αφρό. (πράσινο με σωληνάκι).
Μετά αφού βρήκες και την φωλιά ψέκασε κυκλικά στην φωλιά τους.
Θα απαλαγεις για πάντα από τα μυρμήγκια.
ΜΗΝ ΨΕΚΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ Η ΣΤΟΝ ΤΕΙΧΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣ.
 
Παρομοιο προβλημα ειχα πριν ενα μηνα περιπου με το κουνελι μου...Αν και μενω σε διαμερισμα τα ειδα να βγαινουν απο τον υπονομο και πλησιαζαν το κλουβι του που ηταν χαμηλα... Εγω χρησιμοποιησα κατι σαν ψειροσκονη, αλλα ειδικη για τα μυρμηγκια και ειδα αποτελεσμα! Καλυτερα για μενα σκονη παρα εντομοκτονο αφου λες οτι πηγαινουν στα κλουβια γιατι ειναι ιδιαιτερα τοξικο κυριως στο αναπνευστικο τους.
 
συνειδησιακα ειμαι σε δυσκολη θεση... Και θα σε παρακαλουσα να δοκιμασεις αυτο που λεω αν εξαντλησεις καθε οικολογικο τροπο απωθησης και δεν τα καταφερεις. Δεν θα σου το ελεγα αν δεν ημουνα προβληματισμενος οτι τα μυρμηγκια μπορει να γινουν φορεις ασθενειων για τα πουλακια

λοιπον καις μερικα μυρμηγκια στην πορεια τους και τα αφηνεις εκει. Αν και αυτο αποτυχει (δεν νομιζω) τοτε αραιωσε οινοπνευμα με νερο 1 προς 1 και ψεκασε τα. Τα σκοτωνει αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι δεν θα σου ξαναεμφανιστουν. Το πρωτο πετυχαινει.


ανεξαρτητα απο τα παραπανω αυτο που θα προσπαθησεις πρωτο ειναι να τους κανεις να χασουν τη μυρωδια τους απο τοδρομο που ακολουθουν.σπρει fabreze(υπαρχει στα μαρκετνομιζω ακομα) εναντιον των οσμων στα υφασματα (ειχε και ενα αντιστοιχο το λιντλ αλλα το σταματησε εκτος αν κατα λαθος το ειχες παρει και εχεις) ειναι ιδανικο. Δοκιμασε και με βοτανα (ειδικα λεβαντα) τριβωντας τα στην πορεια των μυρμηγκιων
 
Φραγκισκο ριξε λιγο ταλκ(πουδρα, εννοω) που ειναι και ακινδυνο για τα πουλακια σου. Δεν θα μεινει ιχνος, μηρμυγκιου. Ειναι δοκιμασμενο και αποτελεσματικοτατο!
 
Back
Top