Φροντίδα Επιθετικό θηλυκό budgie προς το αρσενικό

Κι εμένα η θηλυκιά μου είναι λίγο επιθετική έως και ζηλιάρα με το αρσενικό. Ήταν πριν και κατά την διάρκεια που είχε αλλάξει ο χαλινος της λόγω αναπαραγωγικής περιόδου. Νομίζω ότι είναι λόγω κυριαρχίας. Βέβαια κάποια στιγμή δεν της χαρίζεται και αντιδράει αλλά και γενικά είναι πιο τσαούσα και άγρια.
 
Τα μπάτζι είναι όντως εγγλέζικα και τα δύο, ενήλικα και διαφορετικού φύλου. Θα τα ξαναένωνα το φθινόπωρο αν επιθυμείς την αναπαραγωγή τους και θα έβλεπα πως πηγαίνει η κατάσταση. Γενικά τα θηλυκά είναι το δυναμικό φύλο στο είδος και λίγο πιο νευρικά. Να την έχει απλά στο νου σου.
 
Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ και μερικές μέρες έχω ακούσει για αρκετά θυληκά που ξαναμπαίνουν σε φάση αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της Ίριδας. Κάθε μέρα όλο και βαθαίνει το καφέ στον χαλινό της. Η συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει κατά τα άλλα, αλλά εδώ δεν έχω και αρσενικό για προσπαθεί να τον δολοφονήσει, αντιθέτως θα έλεγα ότι έχουν αρχίσει να τα βρίσκουν με την Αυγή (η οποία παραμένει σε μη-οίστρο, με ωραίο γαλάζιο χαλινό).

@Φοίβος Μπορούμε να ξέρουμε την ηλικία πέραν του ότι είναι ενήλικο ένα μπάτζι?

@Ameli Ακριβώς, οι ζευγαρώστρες είναι μια απλή και οικονομική λύση για τα μπάτζι γιατί προσφέρουν μήκος, που είναι αυτό που προτιμούν. Φυσικά και θέλουν να βρίσκονται ψηλα, τα κάνει να αισθάνονται ασφαλή, αλλά αυτό έχει περισσότερο σχέση με την τοποθέτηση του κλουβιού στον χώρο και όχι στον τυπο του κλουβιού καθαυτού. Αν είναι περίπου στο ύψος των ματιών μας το κλουβί είναι άριστο το ύψος, δεν αισθάνονται μειονεκτικά σε σύγκριση με τα μεγάλα ζώα του συστηματος (εμάς) και δεν μας φεύγουν κι εμάς τα χέρια όταν ασχολούμαστε μαζί του.
 
@Φοίβος Μπορούμε να ξέρουμε την ηλικία πέραν του ότι είναι ενήλικο ένα μπάτζι?
Νομίζω πως όχι, πάνω απο 1 έτους δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια που να προσδιορίζουν την ηλικία.
 
Back
Top