Επικίνδυνος σκύλος ή επικίνδυνος άνθρωπος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλησπέρα σε όλους.
Ειμαι τα τελευταία 9 περίπου χρόνια μαμά ενός υπέροχου ροτβάιλερ που λατρεύω. Παρόλα αυτά γνωρίζω από την πρώτη στιγμή τις υποχρεώσεις μου αλλά και την ευθύνη που έχω διατηρώντας στην κατοχή μου ένα μεγαλόσωμο ζώο.
Δυστυχώς όμως δεν λειτουργούν όλοι έτσι.
Πριν από 2,5 ώρες επιστρέφοντας από τη δουλεια, βγήκαμε με τη Ζιζή για τη μεσημεριανή μας βολτιτσα πολύ χαρούμενες επειδή σήμερα μετά από πολύ καιρό είχε λιακάδα!
Μετά από δύο λεπτά εμφανίστηκε και ένας κύριος με δύο λυκόσκυλα. Το ένα του έφυγε από το χέρι και επιτέθηκε στη Ζιζή. Εγώ έβαλα αμέσως της Ζιζή από τη μέσα πλευρά, ανάμεσα σε εμενα και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η Ζιζή δεν εμπλέκεται σχεδόν ποτέ σε καυγάδες αλλά επειδή περνάμε ήδη πολλά με τα προβλήματα υγείας της δεν ηθελα να το διακινδυνεύσω. Φυσικά ο σκύλος εκνευρισμένος άρπαξε εμενα από το χέρι. Ο ιδιοκτήτης καθόταν απλά και κοίταζε. Φοβόταν να πλησιάσει για να μην δαγκώσει εκείνον. Ευτυχώς ενας γείτονας ήρθε και πήρε τη Ζιζή από τα χέρια μου γιατί στο μεταξύ βλέποντας τον σκύλο να με τραβάει είχε αγριεψει και αυτή. Του φωναζαν όλοι οι γείτονες να κάνει κάτι και τον έβριζαν επειδή αυτός χτυπάει τα σκυλιά του για να τα εκπαιδεύσει και τα έχει κάνει επιθετικά. Αυτός τελικά μετά από πέντε λεπτά ήρθε και τράβηξε τον σκύλο από το λουρί χωρίς να υπολογίσει ότι το χέρι μου ήταν μέσα στο στόμα του. Όσο τον τραβούσε τόσο πιο δυνατά εκείνος δάγκωνε το χέρι μου. Έκανε " φύλαξη" στο χέρι μου! Ευτυχώς με άκουσε και άφησε το λουρί του. Κάποιος τηλεφώνησε στην αστυνομία, κάποιος άλλος έφερε το όπλο του να τον σκοτώσει.
Τελικά μετά από 25 λεπτά και αφού είχα καθίσει κάτω και τον χαϊδευα και του μιλούσα ο σκύλος άφησε το χέρι μου. Το χέρι μου δύο ώρες μετά από το συμβάν.
IMG_20190120_180557_7_400x800.webp

Η αστυνομία του πήρε τα σκυλιά και αύριο θα μεταφερθούν σε καταφύγιο. Όλοι κατέθεσαν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος επειδή τα κακοποιούσε συνέχεια.
Ένας φίλος μου θα αναλάβει δωρεαν την εκπαίδευση τους ώστε σύντομα να είναι σε θέση να υιοθετηθούν από οικογένειες που θα τα φροντίσουν σωστά.
Είναι πράγματι τόσο δύσκολο να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και με σεβασμό απέναντι σε κάθε ζωντανό οργανισμό;
 
πραγματικα λυπαμε για το συμβαν. Δεν γνωριζω πολλα απο σκυλους, αλλα φανταζομαι πως οπως μαθης ενα σκυλο ετσι και θα αντιδρα. Περαστικα, και συνεχηστε τις ομορφες ηλιολουστες βολτουλες σας
 
Δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της γης κακό σκυλί...
Αν συμπεριφέρεται στους ανθρώπους άσχημα και γενικά είναι "ακοινώνητο" και επικίνδυνο ολοκληρωτικά η ευθύνη ανήκει στον κάτοχό του και την βλακεία που του περισσεύει.
Όλα τα σκυλιά ακόμη και οι φύλακες οφείλουν να σέβονται τουλάχιστο το αφεντικό τους και να υπακούν σε κάθε εντολή του. Ειδικά αν η εκπαίδευσή του και η εν γένει συμπεριφορά του είναι εν δυνάμει επικίνδυνη για τον "έξω" κόσμο.
 
αλλα φανταζομαι πως οπως μαθης ενα σκυλο ετσι και θα αντιδρα
Eτσι ακριβώς είναι! Με θετική εκπαίδευση του μαθαίνεις πως πρέπει να συμπεριφέρεται και φυσικά έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του ζώου, ο οποίος βέβαια διαμορφώνεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός τότε και ο σκυλος θα είναι νευρικός.


Δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της γης κακό σκυλί...
Συμφωνώ απόλυτα. Η βλακεία του ανθρώπου κάνει τα ζώα επικίνδυνα.
Ειδικά αν η εκπαίδευσή του και η εν γένει συμπεριφορά του είναι εν δυνάμει επικίνδυνη για τον "έξω"
Και φυσικά όταν δεν εμπιστευομαστε το ζώο ή τις δυνατότητες μας, του βάζουμε στην βόλτα ένα φιμωτρο. Δεν είναι ντροπή, είναι υποχρέωση μας.
 
Ζωή μου λυπάμαι πολύ για αυτόν τον άνθρωπο αν κ δεν γνωρίζω από σκύλους.. μπράβο σου. Έπραξες όπως έπρεπε και απέναντι στον σκύλο αλλά κ απέναντι σε εκείνον που θέλει να λέγεται άνθρωπος...
 
Ζωή μου λυπάμαι πολύ για αυτόν τον άνθρωπο αν κ δεν γνωρίζω από σκύλους.. μπράβο σου. Έπραξες όπως έπρεπε και απέναντι στον σκύλο αλλά κ απέναντι σε εκείνον που θέλει να λέγεται άνθρωπος...
Δυστυχώς Βάσω μου τέτοιοι "άνθρωποι " υπάρχουν πολλοί αλλά συνήθως την πληρώνουν μόνο τα ζώα.
 
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω ποιος είναι ο επικίνδυνος. Κρίμα για τα σκυλιά του και για αυτά που πέρασαν μαζί του και μπράβο για την διαχείριση της κατάστασης απο την πλευρά σου. 👍
 
μπράβο για την διαχείριση της κατάστασης απο την πλευρά σου. 👍
Μην μου λες μπράβο Ανέστη. Τα έχασα. Άκουγα τις σπαρακτικές κραυγές της ζιζης που από την προσπάθεια της να ξεφύγει από τον γείτονα και να έρθει κοντά μου άρχισε να βήχει, με έπιασε πανικός ότι θα χειροτερέψει και δεν κατάφερα να αντιδράσω άμεσα και αποτελεσματικά. Στο τέλος δεν ένιωθα το χέρι μου από τον πόνο και από ένστικτο κάθισα κάτω και άρχισα να τον χαϊδεύω και να του μιλάω.

Περαστικά Ζωή... Μα τους τραβάς τους ασυνείδητους (θυμήθηκα τον Σελιμάκο τώρα)...
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Τώρα που το λες, μάλλον έχεις δίκιο.

Και το σημερινό βασανιστήριο δεν σταμάτησε εκεί. Από την ώρα που γυρίσαμε σπίτι, η Ζιζή είναι ξαπλωμένη πάνω μου και δεν με έχει αφήσει ούτε λεπτό. 50 κιλά εγώ, 40 κιλά ο σκύλος. Δεν πήγα από επιθετικό σκύλο και θα πάω από παχουλό σκύλο😛
 
Ζωή περαστικά, μήπως θα έπρεπε να δει το χέρι σου ένας γιατρός, καθαρά για προληπτικούς λόγους.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Να σου πω την αλήθεια επειδή είδα ότι ήταν εμβολιασμενο το ζώο, δεν πήγα στο γιατρό αλλά απ'ό,τι φαίνεται αύριο θα πάω γιατί πρήστηκε πολύ.
 
Λυπαμαι πολυ! Περαστικα σου! Δυστυχως οι ανθρωποι φταινε κ οχι τα σκυλια! Αν τα μαθεις με επιθετικοτητα ετσι θα ειναι! Ουτε οι ρατσα του σκυλου φταει φυσικα οπως πολλοι ισχυριζονται! Πριν κανενα μηνα εγινε το ιδιο σκηνικο σε συγγενικο μου προσωπο! Ειχε βγαλει το σκυλακι βολτα μικρο σε μεγεθος και οπως πηγαινανε πεταχτηκε απο μια αυλη ενα πιτμπουλ, ορμηξε στο σκυλι το οποιο το δαγκωσε στη μεση και επιτεθηκε στη θεια μου την οποια τραυματισε στο χερι! Τον ιδιοκτητη δε τον ακουγε ο οποιος πηγε να βγει και απο πανω. Ο συγκεκριμενος φθ=υσικα τα κακοποιουσε και τα ειχε για γεννες παρανομες φυσικα! Ευτυχως ολα καλα! Προ ημερων εγινε παρομοιο περιστατικο με εμενα, ειχα βγαλει το σκυλο μου βολτα και ειναι μια κοπελα που εχει ενα θυληκο λυκοσκυλο το οποιο με τον δικο μου δ εξερω γιατι δε τα πανε καλα! Εγω τον εχω παντα με λουρι και οπως περπαταγαμε στο δρομο τους συναντησαμε! Ε τηε εφυγε και ηρθε και επιτεθηκε! Τον πληγωσε λιγο στη μεση αλλα ολα καλα! Προχτες τη ξανασυναντησα και το ειχε ελευθερο, δε νομιζω οτι του φερεται ασχημα αλλα οκ εφοσον υπαρχει επιθετικη συμπεριφορα μη το εχεις ελευθερο ρε παιδι μου! Δλδ την επομενη φορα (ελπιζω να μην υπαρξει) τι να κάνω;
 
.. Δλδ την επομενη φορα (ελπιζω να μην υπαρξει) τι να κάνω;

Tέτοιους τους ξεχε... με τη μία για να γίνουν τόσο ρόμπα που να ντρέπονται να ξαναβγούν απο το σπίτι τους.

Κι εδώ πάντως οι μισοί ιδιοκτήτες είναι με τα σκυλιά ελεύθερα μέσα στην πόλη. Δεν έχω πετύχει ποτέ σκυλοκαβγά για να πω την αλήθεια καθώς όλα όσα τα έχουν ελεύθερα περπατάνε δίπλα στους ανθρώπους τους αλλά είναι απαράδεκτο να κυκλοφορείς με το ζώο ελεύθερο μέσα στην πόλη και να το βάζεις πρώτα πρώτα το ίδιο σε κίνδυνο. Δεν του προσφέρεις καμία απολύτως ελευθερία παρα μόνο στο κολλημένο μυαλό σου. Η άλλη έβαλε 2 τσιουάουα στο κάτσε και στο μείνει έξω απο το σουπερ μάρκετ εκεί που δένουν τα ποδήλατα. Κάποιος τα έκλεψε εννοείται και μετά γέμισε την γειτονιά αφίσες για να τα βρει. Την είχα δει που κυκλοφορούσε με τα σκυλιά ελεύθερα και περνούσε τους δρόμους χύμα και μου ήρθε να πάρω τηλ. στο τηλ της αφίσας να της πω "καλά να πάθεις" αλλά τέτοιοι στόκοι ούτε έτσι καταλαβαίνουν.
 
μα πραγματικ δλδ! τα λατρευω! Κ φυσκα δε φταινε αυτα! αλλα με εξοργιζουν τετοιοι ανθρωποι! Κατι να γινει να τρομαξουν να πεταχτουν στο δρομο, κατι να αγριεψουν με αλλο σκυλι προφυλαξε το ζωακι σου πρωτα απο ολα! ωρες ωρες με βγαζουν εκτος εαυτου!
 
Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να συντελεστηκε ενα μικρο θαυμα...

Η εικονα του χεριου δεν μοιαζει με εικονα χεριου που εχει δαγκωθει επι 25 λεπτα απο λυκοσκυλο, ενω μαλιστα το τραβαει ο ιδιοκτητης του με συνεπεια να "κλειδωνει" πιο δυνατα το σκυλι και κανοντας, προφανως και το αντιστοιχο τιναγμα του κεφαλιου.
Φυσιολογικα θα επρεπε να ειχες κανει στην καλυτερη περιπτωση ραμματα αν δεν ειχες αποκομισει σπασμενο καρπο ή δαχτυλα...
Επαναλαμβανω μιλαμε για λυκοσκυλο και δυναμη δαγκωματος ανω των 1.060 Newtons
Αν δεν μας ελεγες περι τινος προκειται θα ελεγα οτι προκειται για αλλεργικη αντιδραση ελαφριας μορφης μαλιστα.

Στην θεση σου θα εγραφα ενα δελτιο του αντιστιχου τζοκερ της Τουρκιας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus, O σκύλος που δεν έχει εκπαιδευθεί να δαγκώνει δεν ξέρει να δαγκώσει ώστε να κάνει όση περισσότερη ζημιά μπορεί με το στόμα του. Στα σκυλοφόρουμς έτσι λένε αυτοί που κάνουν εκπαίδευση φύλαξης με επαγγελματία εκπαιδευτή στα σκυλιά τους. Η αλήθεια είναι ότι πολύ φτηνά τη γλίτωσε αν κι απ'ότι έγραψε το χέρι της έχει πρηστεί απο τότε.
 
@Φοίβος, @Tony Forpus, Ίσως έχει δίκιο ο Ανέστης, ίσως πάλι οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν μονο 8 μηνών απ'ότι έμαθα. Σύμφωνα με όσα έγραψα στην αρχή ο σκύλος έκανε "φυλαξη" στο χέρι μου και δάγκωνε δυνατά μόνο όταν κάποιος προσπαθούσε να τον κάνει να το αφήσει. Το ένα δόντι που φαίνεται στη φωτογραφία που τραβήχτηκε δύο ώρες μετά είναι το μόνο που με πονάει στην πάνω πλευρά αλλά και από τη μέσα πλευρά της παλάμης. Πρήστηκε πολύ αλλά πράγματι φτηνά τη γλύτωσα.
Δεν τίναξε το κεφάλι του ούτε μια φορά.
[automerge]1548032909[/automerge]
@zack27, Τελικά δεν τραβάω μόνο εγώ τους βλάκες όπως λέει ο Γιώργος.
προχτες τη ξανασυναντησα και το ειχε ελευθερο, δε
Αυτό παρότι είναι παράνομο ειδικά για τα μεγάλα σκυλιά, αλλά και επικίνδυνο για τα ίδια, είναι κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ στην Ελλάδα. Κι εδώ το κάνουν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό.
φυσκα δε φταινε αυτα!
Ασφαλώς και δεν φταίνε αυτά. Όπως δεν φταιει ένας παπαγάλος που λέει βρισιές έτσι δεν φταίει και ένας σκύλος που είναι επιθετικός. Και ο σκύλος το ίδιο κάνει, επαναλαμβάνει αυτό που βλέπει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top