Επικίνδυνος σκύλος ή επικίνδυνος άνθρωπος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Περαστικά και να πας στο γιατρό άμεσα. Να μη το αμελήσεις.

Τα σκυλιά, τα ζώα γενικα δεν είναι ποτε επιθετικά χωρίς λόγο. Ο αλήτης (συγνώμη για την έκφραση αλλά καταπνίγω άλλες χειρότερες που μου έρχονται) που συμπεριφέρεται έτσι στο ζωντανό είναι αυτός που φταίει και που θα πρέπει να τιμωρειται παραδειγματικά.

Κι εμείς για να αποκτήσουμε επιτέλους συνείδηση απέναντι στα ζωα που βασανίζουμε με εγκλεισμούς, "ιδιοκτησίες" και ακόμα χειρότερα με βία όπως αυτός που περιέγραψες, θα πρέπει να αλλάξουμε στάση. Να γινόμαστε οι ίδιοι επιθετικοί και να αντιδράμε όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα που δεν είναι δα και σπάνια. Τραβήγματα από λουριά, φωνές, χτυπήματα βλέπω σχεδόν καθημερινά. Πρέπει να δείξουμε την απαξίωσή μας σε τέτοια κτήνη που δεν δικαιούνται να έχουν ένα ζωάκι κοντά τους και να το βασανίζουν.
 
περαστικα ζωη...
εζησες τον μεγαλυτερο μου φοβο!
τα αγαπαω τα σκυλια γιατι παντα ειχαμε ενα στο πατρικο μου, που ο μπαμπας μου το ταιζε και το καθαριζε και εγω επαιζα μαζι του...
μεχρι που καποιο απο την γειτονια (ενω με εβλεπε καθε μερα περνωντας για το σχολειο) μου ορμηξε και απο τοτε μου δημιουργησε τη φοβια...
ειναι ανεγκεφαλοι! Χωρις παιδεια! Παίρνουν ενα σκυλο και δεν μπορουν να το εκπαιδευσουν στα στοιχειωδη!
πραγματικα συγχηστηκα τωρα!
 
@Stavros Ευχαριστώ :)

@ErnestoTheParrotlet Ακριβώς όπως τα λέτε είναι κύριε Διονύση. Όπως πάντα συμφωνώ με όσα λέτε.
Στον γιατρό πήγα. 4 αντιβιοτικές ενεσουλες θα κάνω αλλά ήδη μετά την πρώτη που έκανα το πρωί, το χέρι μου ξεπρηστηκε.

@Ιωάννα Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έζησες και είναι κρίμα τελικά να σου δημιουργείται φοβία για τα ζώα όταν επικίνδυνοι είναι μόνο οι άνθρωποι.
 
@Ιωάννα Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έζησες και είναι κρίμα τελικά να σου δημιουργείται φοβία για τα ζώα όταν επικίνδυνοι είναι μόνο οι άνθρωποι.

Hμουν μικρη και δεν μπορεσα να το διαχειριστω... Πλεον πλησιαζω μονο "δικα μας" σκυλια μικρα -μεγαλα...
δλδ ιδιοκτητων που ξερω... αυτο που με φοβιζει ειναι οτι θα το περασω και στα παιδια μου... Και ειναι κριμα!
 
Για 25 λεπτά μέσα σε ενα στόμα με κοφτερά δόντια την γλίτωσες πάρα πολύ φτηνά Ζωή!
25 λεπτά θα μπορούσαν ακόμη και με ένα ελαφρύ δάγκωμα-ανεξαρτήτως ηλικιας του ζώου- να έχουν δημιουργήσει διακοπή κυκλφορίας του αίματος με ανάλογες (κακές) συνέπειες.. Βλέπω μόνο κάποιες αμυχές άρα.. Πολύ πολύ τυχερή!

Για την ασυνειδησία των ηλίθιων που θεωρούν το σκυλί προέκταση του.. (!).. Εαυτού τους δεν έχει νόημα να προσθέσω κάτι στα όσα ήδη έχουν ειπωθεί..
 
πλεον πλησιαζω μονο "δικα μας" σκυλια μικρα -μεγαλα...
δλδ ιδιοκτητων που ξερω..
Δυστυχώς αρκετοί ιδιοκτήτες είναι τόσο ανεύθυνοι που προστατευεις τα παιδιά σου περνώντας τους το μήνυμα ότι μπορούν να πλησιάζουν μόνο ζώα ανθρώπων που γνωρίζουν.
 
Δυστυχώς αρκετοί ιδιοκτήτες είναι τόσο ανεύθυνοι που προστατευεις τα παιδιά σου περνώντας τους το μήνυμα ότι μπορούν να πλησιάζουν μόνο ζώα ανθρώπων που γνωρίζουν.

ακριβως.. Πχ υπαρχει ενα αδεσποτο στην περιοχη που ειναι πολυ γλυκο.. Το ταιζω, χαιδευεται στα ποδια μου αλλα εγω δεν το εχω χαιδεψει ποτε!
[automerge]1548071606[/automerge]
οσο για ιδιοκτητων θελουν τα παιδια μου και τους λεω καλυτερα οχι...
αν μας ακουσει καποιος και μας πει οτι ειναι οκ του αφηνω με μιση καρδια... Οχι ετσι οχι εκει...
 
πολύ πολύ τυχερή!
Δημήτρη στο τέλος δεν ένιωθα το χέρι μου και όταν το έβγαλα από το στόμα του ήταν το μισό μελανιασμενο.
Το πρωί ένιωθα μια περίεργη αδυναμία από μέσα στην παλάμη μέχρι τον καρπό. Μου είπαν στο νοσοκομείο ότι θα ήταν καλύτερο αν έτρεχε από κάπου αίμα γιατί τώρα δημιουργήθηκαν δύο φουσκιτσες αίμα που εγκλωβίστηκαν κάτω από το δέρμα. Με 4 ενέσεις μου είπαν ότι θα διαλυθούν. Σίγουρα φτηνά την γλυτωσα.
[automerge]1548071659[/automerge]
ακριβως.. Πχ υπαρχει ενα αδεσποτο στην περιοχη που ειναι πολυ γλυκο..
Τα αδέσποτα συνήθως είναι τα πιο ακίνδυνα επειδή είναι απόλυτα κοινωνικοποιημένα.
 
Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί και αναγκαστικά πρέπει να πορευτούμε μαζί! Δεν μπορείς να τους περιορίσεις και δεν μπορείς και να τους αποφύγεις!
οι περισσότεροι για να μην χαρακτηρίσω είναι χαμηλής νοημοσύνης και νομίζουν ότι αν αγριεψουν ένα σκυλί έκαναν κάτι! Περαστικά να είναι και μπράβο για την ψύχραιμη αντίδραση που είχες!
 
Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί και αναγκαστικά πρέπει να πορευτούμε μαζί! Δεν μπορείς να τους περιορίσεις και δεν μπορείς και να τους αποφύγεις!
Δυστυχώς έτσι είναι!


οι περισσότεροι για να μην χαρακτηρίσω είναι χαμηλής νοημοσύνης και νομίζουν ότι αν αγριεψουν ένα σκυλί έκαναν κάτι!
Εκτός από αυτούς που πουλάνε μαγκιά αγριευοντας έναν σκύλο, υπάρχουν δυστυχώς και εκείνοι που θεωρούν ότι το εκπαιδεύουν χτυπώντας το. Και όταν το σκυλί μεγαλώσει και αποκτήσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και αρχισει να επιτίθεται στον ιδιοκτήτη ξαφνικά λέμε οτι κάποιες ράτσες γίνονται επικίνδυνες ή τρελαίνονται από μια ηλικία κι έπειτα.
Ευτυχώς του πήραν τα σκυλιά και ελπίζω να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο μέλλον.
 
...
Ευτυχώς του πήραν τα σκυλιά και ελπίζω να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο μέλλον.
Θα έχουν άραγε με τέτοια "ρετσινιά" που τα συνοδεύει τώρα; 😕 Ποιος θα τα υιοθετήσει και με ποιο σκεπτικό?
 
Θα έχουν άραγε με τέτοια "ρετσινιά" που τα συνοδεύει τώρα; 😕 Ποιος θα τα υιοθετήσει και με ποιο σκεπτικό?
Ανέστη, ο φίλος μου είναι ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές της Πόλης. Παραδίδει μαθήματα ακόμη και σε σχολεία (ναι, εδώ στην Τουρκία υπάρχουν τέτοια μαθήματα στα σχολεία πλέον) και γενικά είναι γνωστός εδώ και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν άτομα που θα τον εμπιστευτούν και θα τα πάρουν. Πήγε σήμερα και τα είδε γιατί υποσχέθηκε να τα εκπαιδεύσει δωρεάν. Μου είπε ότι σήκωνε το χέρι του για να τους δώσει εντολή να καθίσουν και εκείνα έσκυβαν από φόβο. Το σκυλί που με δάγκωσε είχε τα δόντια του σπασμένα από τη μια πλευρά για αυτό και το χέρι μου πληγώθηκε μόνο από τη μια πλευρά. Μου είπε ότι είναι πάρα πολύ τρομαγμένα και κακοποιημένα αλλά δεν είναι άγρια όσο άλλα που έχει αναλάβει. Του δόθηκε άδεια να πάει αύριο και να τα πάρει μαζί του στο σπίτι του για εναν μήνα τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση. Θέλω να είμαι αισιόδοξη για την τύχη τους.
 
Το σκυλί που με δάγκωσε είχε τα δόντια του σπασμένα από τη μια πλευρά για αυτό και το χέρι μου πληγώθηκε μόνο από τη μια πλευρά.
Όλο και χειρότερο γίνεται. Ας ελπίσουμε να πάνε σε καλά χέρια αν και δεν ξέρω αν σβήνουν εύκολα αυτά τα τραύματα.
 
Όλο και χειρότερο γίνεται. Ας ελπίσουμε να πάνε σε καλά χέρια αν και δεν ξέρω αν σβήνουν εύκολα αυτά τα τραύματα.
Με τον καιρό και με πολλή αγάπη ίσως να μείνει μόνο μια κακη μακρινή ανάμνηση.
Μέχρι που μου πέρασε από το μυαλό αυτόν τον μικρό τζαναμπετη που με δάγκωσε να τον υιοθετήσω εγώ 😍
 
Ζωη μου περαστικα σου! Οπως εχω καταλαβει τραβας τους.χμμμ. Ανοητους να πω;
Πιστευω πως συμπεριφερθηκες πολυ σωστα και εννοειτε πως οποιοσδηποτε θα τα εχανε την πρωτη στιγμη ιδιαιτερα απο τη στιγμη που ειχες και τον σκυλο σου μαζι γιατι δεν ξερεις πως θα αντιδρασει για να σε προστατεψει.
Δεν γνωριζω αν εχετε εκει νομοθεσιες για τους ιδιοκητες, ο ανθρωπος αυτος ομως ειναι επικινδυνος και κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να φαει το λιγοτερο ενα γερο προστιμο και να του απαγορευτει η ιδιοκτησια οπιουδηποτε ζωντανου.
Τα σκυλια, αν οντως ειναι μικρα σε ηλικια θα εκπαιδευτουν πολυ πιο ευκολα και ευχομαι να πανε στις καταλληλες οικογενειες.
Πιτσιρικα, στα 12, ειχα ενα Dog de Bordeaux, πιο ηρεμο και αγαπισιαρικο ζωντανο δεν εχω συντησει μεχρι σημερα.
Καθε φορα που ερχοταν γατα στον κηπο την εβλεπε απο μακρια και εκλεγε, δεν πλησιαζε ποτε, μεχρι που μια μερα και εγω μικρη και αμυαλη του βαζω της φωνες και αρχιζω να τον αγριευω για να την διωξει. Οχι μονο δεν ειχε μεινει γατα ζωντανη στην γειτονια αλλα και στην βολτα μας δεν μπορουσα να τον συμαζεψω. Ευτυχως ο ξαδελφος μου ηταν εκπαιδευτης και σωσαμε την κατασταση με την βολτα αλλα στον χωρο του δεν δεχτηκε ποτε αλλο ζωντανο.
Δυστυχως παντα ευθυνομαστε εμεις και ποτε τα ζωντανα μας. Γινοντε οτι τους μαθουμε...
 
Ζωη μου περαστικα σου! Οπως εχω καταλαβει τραβας τους.χμμμ. Ανοητους να πω;
ευχαριστώ πολύ. Ίσως να τους τραβάω εγώ, ίσως πάλι να είναι τόσοι πολλοί που δεν συμμαζευονται. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν αν στη θέση μου βρισκόταν κάποιο παιδάκι.


Τα σκυλια, αν οντως ειναι μικρα σε ηλικια θα εκπαιδευτουν πολυ πιο ευκολα
Το ένα είναι μικρό, το άλλο δεν γνωρίζω τι ηλικία έχει αλλά θέλω να ελπίζω και για τα δύο.


ο ανθρωπος αυτος ομως ειναι επικινδυνος και κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να φα
Έμαθα εχθές ότι έχουν γίνει καταγγελίες από τους γειτονες. Πριν λίγο καιρό οι γείτονες είχαν ακούσει σκύλο να κλαιει και τον είδαν να χτυπάει ενα απο τα δύο σκυλιά κατά τη διάρκεια της βόλτας τους. Μια γειτόνισσα έτρεξε και του ζήτησε να σταματήσει και αυτός την απείλησε ότι θα χτυπήσει την ίδια αν δεν τον άφηνε ήσυχο.
Δεν ξέρω τι έχει κάνει η αστυνομία και αν θα κάνει κάτι, πάντως το συνεργείο αυτοκινήτων του είναι κλειστό από εκείνη την ημέρα.
 
(ναι, εδώ στην Τουρκία υπάρχουν τέτοια μαθήματα στα σχολεία πλέον)
Aν αυτό δε σας δημιουργεί μελαγχολία, εμένα πάντως με τρελλαίνει. Το μόνο που ξέρουμε είναι να καυχιόμαστε για τον "δήθεν" πολιτισμό που γεννήσαμε, και παράλληλα να μένουμε αιώνες πίσω από τον υπόλοιπο πλανήτη.
 
Back
Top