Επιλογή κατάλληλου ένοικου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Acipenser
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Acipenser

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
104
Πόλη
Αθήνα
Ο σχεδιασμός προχωράει...

Επειδή το όλο το project έχει σαν σκοπό τη φιλοξενία ενός και μόνο ζευγαριού (και των απογόνων τους) θα ήθελα την γνώμη και την εμπειρία σας.

Ποιός είναι ο κατάλληλος ένοικος;

Δεδομένα:
Δυτικό μπαλκόνι.
Θερμοκρασίες εξωτερικού περιβάλλοντος Αττικής. Τα πτηνά θα είναι μόνιμα έξω! (Εδώ θέλω και κατασκευαστικές συμβουλές για τον χειμώνα.)
Χώρος αρκετός (ακόμα και για παπαγαλοειδή).
Φυσικά φυτά... (θα δούμε τι θα μπει μέσα.) Αρκετά τριγύρω.
Ίσως χωμάτινος πάτος. (Σκέφτομαι και τη λαμαρίνα σαν εκδοχή για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα.)

Επιλογές:
Θα μου άρεσαν τα εξης, αλλά μη διστάσετε να προτείνετε κάτι άλλο.

Α. Καναρίνια,
Β. Ζεμπράκια
Γ. Πιγκουίνοι
Δ. Κάποιο είδος σπίνου Αυστραλίας ή Αφρικής
Ε. Love bird
Z. English buggies
H. Κάποιο είδος μικρού παπαγάλου (μικρότερο από ροζέλα παρακαλώ).

Θα μου άρεσε ιδιαίτερα να δω τους ενοίκους να αναπαράγονται, οπότε υπολογίστε και αυτή τη λεπτομέρεια.
Λοιπόν, τι λέτε;
 
Τα καναρίνια κάνουν σίγουρα.
 
Γεια σου, χρόνια πολλά! Για εξωτερικό χώρο, μόνιμα, μόνο καναρίνια θα έλεγα. Budgies από παπαγαλάκια αλλά το δυτικό επιβαρύνει περισσότερο τον χειμώνα και είμαι ακόμα και γι' αυτά επιφυλακτική.
 
Μα και τα καναρινακια άμα έχει αέρα δεν αντέχουν, έτσι δεν είναι;
 
Δεν είπαμε να έχει αέρα, εξάλλου για τον αέρα θα φροντίσει κατασκευαστικά, γι' αυτό ρωτάει.
 
Τα Budgies είναι γονιδιακά προετοιμασμένα για υψηλότερες θερμοκρασίες. Αντέχουν σε χαμηλότερες αν είναι προστατευμένα αλλά καταπονείται ο οργανισμός τους ν' ανταπεξέλθουν και μειώνεται το όριο της ζωής τους.
 
Τα Budgies είναι γονιδιακά προετοιμασμένα για υψηλότερες θερμοκρασίες. Αντέχουν σε χαμηλότερες αν είναι προστατευμένα αλλά καταπονείται ο οργανισμός τους ν' ανταπεξέλθουν και μειώνεται το όριο της ζωής τους.
Α δεν το ξερα αυτό ευχαριστώ για την εξήγηση!
 
Τα καναρίνια είναι κατάλληλα για τις συνθήκες που αναφέρεις. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα για το έχει κάποιος για κατοικίδιο πτηνό:
-Έχουν μελωδική και δυνατή φωνή.
- Είναι ανθεκτικά σε μεταβολές στις θερμοκρασίας και δεν επηρεάζονται αντίξοα από τον κρύο καιρό.
-Οι πολλές και διαφορετικές μεταλλάξεις που έχουν δημιουργηθεί, όπου και μπορείς να επιλέξεις όποια προτιμάς περισσότερο και σου αρέσει εμφανισιακά.
- Η εύκολη αναπαραγωγή του.
Βέβαια πρώτα πρέπει να φροντίσεις ώστε ο χώρος που θα διαμένουν τα πουλιά να είναι προφυλαγμένος από ανέμους και αρπακτικα. Ύστερα μπορείς να επιλέξεις την ράτσα καναρινιού που επιθυμείς. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις καναρίνια Χρώματος γιατί έχουν βγει σε καταπληκτικά χρώματα( κίτρινα, κόκκινα, μωσαϊκού, λευκά, μαυροκίτρινα, μαυροκόκκινα) και άλλα πάμπολα που μπορείς στο διαδύκτιο να τα ανακαλύψεις και να κάνεις την επιλογή σου. Φιλικά Αμβρόσιος! 🙂

Άμα μπορείς στείλε μας φωτογραφίες από την κλούβα σου για να σου πούμε τι άλλο θα μπορούσες να βάλεις!
 
Συνεχίζω λοιπόν...
Ποιός είναι ο κατάλληλος ένοικος;

Τελευταία Δεδομένα:
Δυτικό μπαλκόνι.
Θερμοκρασίες εξωτερικού περιβάλλοντος Αττικής. Τα πτηνά θα είναι μόνιμα έξω!
Χώρος αρκετός. Συγκεκριμένα πλέον:
α) Διόρωφο 191.5 x 86 x 57.5cm

[Χ]

β) Μονοκόμματο 168 x 60 x 60cm

[Χ]

Φυσικά φυτά. Μόνο γύρω απο το κλουβί, καθότι από το διάβασμα κατάλαβα ότι είναι καλύτερο και πιο πρακτικό το "κόψε-τάισε".

Θέλω από εσάς να εξετάσουμε την δυνατότητα για παραδείσια.
Θέλω κάτι κοινωνικό και παιχνιδιάρικο ενώ το κελάιδημα ενώ αποτελεί προσόν δεν είναι αυτοσκοπός.
Φυσικά όχι εις βάρος των πουλιών. Θα είναι μόνιμα έξω με ότι προφυλάξεις μπορώ να παρέχω.
Αρχικά για παραδείσια τι λέτε α) ή β) επιλογή κλουβιού;

Σκεφτόμουν αρχικά για zebra finch, ή gouldian, ή social finch, αλλά με τα είδη που είδα πως υπάρχουν "έχασα τη μπάλα"!
Τέλος με ενδιαφέρει να πάρω πουλιά από ιδιώτη. Αν έχει κάποιος από εσάς ας στείλει προσωπικό μήνυμα.
 
Λοιπον φιλε μου, ο καλυτερος ειδικος για να επιλεξεις ειδος εισαι εσυ! Αποψη μου ειναι πως πρεπει να σκεφτεις και το ενδεχομενο στο μελλον να θες να προσθεσεις και αλλο ειδος. Σε αυτη την περιπτωση τα παραδεισια ενδεικνυνται καθως μπορεις να συνδιασεις πολλα ειδη μεταξυ τους με παρομοιες απαιτησεις, πολυ διαφορετικα χρωματα και καμια δυσκολια μεταξυ τους ακομη και κατα την αναπαραγωγη. Για παραδειγμα θα μπορουσες να εχεις gouldian με society και αλλα πολλα! Κατι παρομοιο δεν μπορεις να το κανεις ευκολα με καναρινια η siskin.
Αν σου αρεσουν τα παπαγαλακια μην το σκεφτεσαι και παρε μπατζυ, αν οχι τοσο πολυ δεν στο συνιστω καθως δυσξολα θα τα συνδιασεις με αλλα.
Δεν νομιζω πως μπορω να σ προτεινω κατι αλλο παντως να παρεις ειδος που να σου αρεσει πολυ ανεξαρτητα απο τη δυσκολια διατηρησης μιας και αν σε ενδιαφερει και το αγαπας πολυ θα αντιμετωπισεις ολες τις δυσκολιες.
Ευχομαι να κανεις την καλυτερη επιλογη, ολοι ειμαστε εδω για οτι μας χρειαστεις 😉

Το κλουβι καλητερα να το επιλεξεις μετα την επιλογη του ειδους που θα φιλοξενησεις. Το α) ειναι πιο καλο για παραδεισια γιατι ειναι μακροστενο ενω το β) ενδεικνυται για παπαγαλακια.
 
δεν πιστευω τα παραδεισια να αντεξουν ευκολα εξω το χειμωνα στην αττικη...
 
Αν παρεις καποια απλα μετρα και επιλεξεις και το καταλληλο ειδος δεν θα εχουν προβλημα... Εδω αντεχουν στην Πτολεμαιδα με - 20 ( βεβαια με θερμανστρες) δεν νομιζω να μην τα καταφερουν στην Αθηνα 😉
 
Εκεί είναι οι αναστολές μου. εντάξει θα μπει ναυλον τριγύρω αλλά θα αντέξουν;
Αλλιώς παραδεισια θέλω!
 
με θερμανστρες ομως finchi 😛 θερμαστρες ο φιλος μας θα βαλει; και οταν λεει μετρα προστασιας πια ειναι αυτα; ρευμα θα εχει εκει που θα τα βαλει;
 
Με θερμανστρες στους - 20 δεν νομιζω να κανει κατω απο -5 σε αστικη περιοχη μαλιστα... Δεν πιστευω να εχουνε προβλημα αν μπει και και ναυλον!
 
αν ο χωρος ειναι μικρος και εχει γυρο γυρο ναιλον αρα δν παιρνει αερα μια θερμαστρα κανει θαυματα... Παντως στο ιντερνετ λεει οτι αντεχουν αν ειναι προφυλαγμενα απο τα καιρικα φαινομενα μεχρι τους 0 βαθμους.
 
Η πρώτη κλούβα από τις δύο που έχεις βάλει, είναι ιδανική για δύο ζευγάρια καναρίνια ή ακόμη και για ιθαγενή. Εγώ αυτό θα έκανα. Αν θέλεις εξωτικά όμως, καλύτερα να ακούσεις τα παιδιά που σου απάντησαν ήδη.
 
Η αλήθεια είναι ότι εγώ θέλω το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κι ας μην έχω πάει ακόμα. Υπάρχει θέμα με τις φωνές ή/ και με ασθένειες αν βάλω πάνω τροπικά και κάτω καναρίνια;
 
Back
Top