Επιλογή κατάλληλου ένοικου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Acipenser
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν δεν σκοπεύεις να κατεβάσεις τα καναρίνια σου σε διαγωνισμό, τότε όχι δεν πειράζει. Επίσης, όταν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, οι πιθανότητες να μεταδοθεί ασθένεια από τον πάνω όροφο στο κάτω, δεν είναι και πολύ μεγάλες. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες να μεταδοθεί ασθένεια από τον πάνω όροφο στον κάτω, είναι ίδιες είτε υπάρχουν καναρίνια και στους δύο ορόφους, είτε υπάρχουν εξωτικά και καναρίνια αντίστοιχα.
 
Ωραία. Ερώτηση κρίσεως:
Πάω σε γνωστό μαγαζί και έχει πολλά ζεμπράκια! Μάλιστα και ιδιαίτερες ποικιλίες. Έλα όμως που έχουν δείγματα από σκασμενα πόδια και ράμφος και κάποια έχουν σοβαρή απώλεια φτερών. Τι να κάνω; Να αγοράσω από κει με διαλογή ή ούτε με σφαίρες;

Υ. Γ. Ένα link παρακαλώ για διαδικασία Καραντίνας και προληπτικά φάρμακα, αν υπάρχει. Ευχαριστώ!
 
Το λινκ που χρειαζεσαι ειναι αυτο.
Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης

Πιστευω πως δεν θα εχεις θεμα αλλα ειναι ρισκο να παρεις πουλια απο εναν μη υγιη πληθυσμο. Αυτο που σου προτεινω ειναι να κοιταξεις και αλλου, ισως και απο καποιον που εκτρεφει. Καλυτερα να το καθυστερησεις παρα να εχεις προβλατα. ;-)
 
Εν τω μεταξύ σχεδόν κανένα δεν είχε δακτυλίδι. Πόσο υποχρεωτικό είναι αυτό για τα μαγαζιά;
Άντε τώρα να καταλάβεις πόσον ετών είναι! Και δε ζουν και πολλά χρόνια τα ευλογημένα.

Από ποικιλίες όμως είχε περισσότερες από όσες έχω δει σε όλα τα μαγαζιά μαζί.
 
Να γνωριζεις πως γενικα στα zebra τα δαχτυλιδια σπανια τα συναντας, μιας και ο καθενας σχεδον μπορει να τα αναπαραγει χωρις να ειναι απαραιτητα εκτροφεας.
Εισαι στην Αθηνα, δυσκολα να μην μπορεις να βρεις, ζητα στην αντιστοιχη ενοτητα του φορουμ αν καποιο μελος εχει να σου διαθεσει καποια πουλακια. 😉

Εδω ειναι η ενοτητα:
Ζήτηση Πουλιών
 
Φτάσαμε στη τελική ευθεία! Η παραγγελεία της κλούβας δόθηκε. Η προκαταβολή επίσης δόθηκε. Μέχρι την άλλη παρασκευή θα την έχω παραλάβει, πρώτα ο Θεός. Ο χώρος καθαρίστηκε και ετοιμάστηκε. Βρήκα και μαγαζί για το νάυλον.
Απορίες τώρα:

1. Το νάυλον θα μπει στα 3/4 των πλευρών, να κρατήσω και ένα κομμάτι για το τελευταίο 4ο για πολύ κρύο ή θα έχω θέματα ασφυξίας; Να αφήσω στις άλλες 3 πλευρές το νάυλον ελεύθερο (για να το ανεβάζω το καλοκαίρι) ή να το σφραγίσω;

2. Έχω βρει ζεμπράκια και έχω δει ότι υπάρχουν μεγαλόσωμα και μικρόσωμα. Αυτό είναι θέμα γονιδίων, ηλικίας ή φαγητού;

3. Σκέφτομαι σε ένα χώρο 100 χ 80 χ 180 να βάλω 1 ή 2 ζευγάρια ζέμπρα, ίσως ένα καναρίνι (😉 και αναρωτιέμαι για 2-3 society finch που βρήκα. Θα έχω θέματα μεταξύ τους; Ρωτάω γιατί τα ζέμπρα είναι λίγο αυταρχικά (ειδικά όταν αναπαράγονται) και τα society το παίζουν πολύ παραμάνες ακόμα και σε ξένα μωρά!
 
Απαντήσεις :

2. Όχι, τα μεγαλύτερα είναι εκθεσιακά ζεμπράκια, ενώ τα μικρά είναι τα κοινά! 😉
3. Όχι καναρίνια με παραδείσια. Η διατροφή τους διαφέρει πολύ σε σπόρους ( τα καναρίνια πιο λιπαρή, τα παραδείσια πιο αμυλούχα), άσε που θα έχεις προβλήματα κυριαρχίας! Με κοινωνικούς σπίνους είναι το ιδανικό.
 
Back
Top